Η κούρσα του θανάτου με τον Γιώργο Φούντα

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
275
Αυτό το σήριαλ το θυμάστε φίλοι μου ??? Προβλήθηκε το 1982 σε 12 επεισόδια !!! Το θυμάμαι να προβάλλεται σε βραδινές ώρες !!! Θυμάμαι είχα δει το πρώτο επεισόδιο, όπου στην πρώτη σκηνή βλέπαμε ιπποδρομίες [από τον τόοοοτε θρυλικό Ιππόδρομο του Φαλήρου] !!! Έτσι, το πρώτο επεισόδιο μάς έδωσε το στίγμα του σήριαλ : Θα πραγματεύεται τον ιππόδρομο και, φυσικά, το "παρασκήνιό" του και όλα τα συναφή !!! Φυσικά η παρουσία του Φούντα ήταν - ιδίως για τα παιδικά μου μάτια - εντυπωσιακή, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η στιβαρή και αντρίκεια άρθρωση της φωνής του !!! Δεν θυμάμαι, όμως, ποιον ακριβώς ρόλο έπαιζε στο σήριαλ !!! Θυμάμαι, όμως, ότι "έψαχνε μια κοπέλα που λεγόταν Μυρτώ, η οποία είχε εξαφανισθεί" !!! Πάντως, το σήριαλ δεν μάς προσδιόρισε από το πρώτο επεισόδιό του ποια η σχέση του με τη Μυρτώ !!! Μόνο σε κάποιο επεισόδιο θυμάμαι την αντρίκεια φωνή του Φούντα να λέει σε κάποιον : "Το ήξερες ότι η Μυρτώ είναι αδελφή μου" ??? Αυτό, μάλλον, ήταν το τελευταίο επεισόδιο, το οποίο όμως ... δεν παρακολούθησα !!! Είχα πέσει στο κρεβάτι να κοιμηθώ [εμ, την ώρα που παιζόταν το σήριαλ εμείς τα παιδάκια έπρεπε να είμαστε στο κρεβάτι μας] και άκουγα τους διαλόγους από την τηλεόραση που έπαιζε στο δωμάτιο των γονιών μου !!! Την άλλη μέρα άκουγα τους συμμαθητές μου να συζητούν για το σήριαλ : "Είδες ??? Τη βρήκε τελικά τη Μυρτώ, την είχαν κλεισμένη σε μια τσιμεντένια αποθήκη, απίστευτο" και εγώ .... "σκύλιαζα" που δεν το είχα δει και δεν μπορούσα να συμμετάσχω στην κουβεντούλα !!!

Αν, όμως, μού έμεινε κάτι από άυτό το σήριαλ, δεν είναι άλλο από την παρουσία του Μιχάλη Μόσιου !!! Όχι, λάθος καταλάβατε, σε αυτό το σήριαλ δεν υποδυόταν τον Ταμτάκο !!! Υποδυόταν έναν φίλο του Φούντα, που έψαχναν να βρουν τη Μυρτώ και να "ρίξουν φως" στα διάφορα "σκοτεινά σημεία" που αφορούσαν τις ιπποδρομίες !!! Ο Μιχάλης Μόσιος ήταν η "εύθυμη /κωμική" παρουσία του σήριαλ !!! Τον θυμάμαι να λέει το σύνθημα : "Ομαδάρααα, κοπελάραααα :eek: o_O" .... Αλλά η σκηνή που μού έχει μείνει πιο έντονα σε αυτό το σήριαλ είναι η εξής : Ο Φούντας, ο Μόσιος και ένας άλλος φίλος τους βρίσκονται στο φεριμπότ και πηγαίνουν προς Αίγινα !!! Ο Μόσιος έπαιξε στο καράβι ενα ηλεκτρονικό παιχνίδι ή κάτι τέτοιο και, επειδή ανεδείχθη νικητής, κέρδισε ... ένα κουτί λουκούμια !!! Και στην αμέσως επόμενη σκηνή τον βλέπουμε στην κουπαστή του φεριμπότ να ... πετάει τα λουκούμια στη θάλασσα για να ταϊσει τα ψάρια και να λέει με ξεκαρδιστικό τρόπο, με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή του : "Έλα, φάε κι αυτό το λουκούμι !!! Νοστιμιά, εεε ???" :eek: o_O

Η σκηνή αυτή μού έμεινε έντονη λόγω της νησιώτικης καταγωγής μου !!! Σχεδόν από τότε που γεννήθηκα έχω κάνει ... άπειρα ταξίδια με καράβια [κυρίως αυτά τα παλιά της αγόνου γραμμής Κυκλάδων], προκειμένου να επισκέπτομαι το νησάκι της καταγωγής μου [άγονη γραμμή νοτίων Κυκλάδων] !!! Μόλις, λοιπόν, σε ηλικία περίπου 11 ετών είδα αυτή τη σκηνή μονολόγησα : "Ναι ρε συυυ ... κι εμένα μού αρέσει να ρίχνω από την κουπαστή του καραβιού πατατάκια και άλλα φαγώσιμα στη θάλασσα και μετά γουστάρω να βλέπω τους γλάρους να προσγειώνονται και να τα αρπάζουν" !!!

Έτσι όπως το σκέφτομαι μετά από τόσα χρόνια ... Η "Κούρσα του θανάτου" ήταν μια χαρά μίνι - σήριαλ !!! Μακάρι κάποια στιγμή να ξαναδούμε έστω κι ένα μικρό απόσπασμά του !!! Πόσο μάλλον που πρωταγωνιστής του είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς μας ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
attachment.php


attachment.php
 
Να συμπληρώσω κι εγώ ότι η Κούρσα του Θανάτου ήτανε ένα αστυνομικό σίριαλ με 12 επεισόδια των 45 λεπτών που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 16 Αυγούστου 1982. Το σενάριο ήτανε του Γιάννη Φίλιππα και η σκηνοθεσία του Κώστα Ανδρίτσου. Έπαιζαν οι ηθοποιοί: Γιώργος Φούντας, Γιούλη Γαβαλά, Στέφανος Στρατηγός, Νίκος Απέργης, Κίτυ Αρσένη, Νίκος Μπακογιάννης, Μιχάλης Μόσιος. Η υπόθεση αφορά ένα βετεράνο αστυνομικό που ερευνά στημένες κούρσες στον ιππόδρομο.

Πιστεύω την καλύτερη περιγραφή για την υπόθεση (και ομολογώ μου άνοιξε την όρεξη καθώς είμαι φάν των αστυνομικών σίριαλ) μας την έδωσε ο φίλος πιο πάνω αφού πρόλαβε να δεί ορισμένα επεισόδια, εγώ λόγω ηλικίας (ήμουνα 3 ετών) δεν την είδα. Το κυριότερο είναι ότι η σειρά σώζεται στο αρχείο της ΕΡΤ γιατί είναι γυρισμένη σε φίλμ, αλλά δεν έχει παιχτεί σε επανάληψη ποτέ από την ΕΡΤ! Εύχομαι και θέλω πολύ μια μέρα να τη δούμε σε επανάληψη και όχι όλο τα ίδια και τα ίδια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα