Η μεγάλη απόφραξη (1988)

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.313
Αντιδράσεις
5.849
Η μεγάλη απόφραξη (1988)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Η_μεγάλη_απόφραξη

Ακομα μια cult ταινια της δεκαετιας του 80 με τον εκπληκτικο κωστα τσακωνα.Η συγκεκριμενη ειναι μια ατυπη συνεχεια της προηγουμενης ταινιας του 1987 ''κλασικη περιπτωση βλαβης'' και εχουμε την επιστροφη των δυο μαστορων(κωστα τσακωνα,τασο κωστη)που οτι πιασουν στα χερια τους το διαλυουν.Φοβερη ταινια με πολυ γελιο.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα μπορουσε να χαρακτηρηστεί ώς "Κλασσική περιπτωση βλάβης Νο2" ,λόγο λοιπον της τεράστιας εμπορικής επιτιχίας της 1ης βιντεοκασσέτας συμφωνα με τον Κώστα Τσάκωνα ,γυρήστικε και η μεγάλη αποφραξη ,περιπου στο ίδιο μοτίβο ,με κατα 90 % ιδιους συντελεστές!

Ονοιρό μας τί άλλο? Να δουμε και "Κλασσική περιπτωση βλάβης Νο3" ,ΟΧΙ ,ΟΧΙ ,το ξέρο οτι είναι ουτοπία ,χώρις να σημένει οτι το θεάμα θα είταν ξεπερασμενο ,νομίζω οτι δεν θα έχει την διαθεση ο κ.Τσάκωνας 25 χρ. μετά ,άλλωστε μας δήλωσε οτι είναι κατα των ριμέικ και με τον Τάσο κωστή δεν έχουν ούτε καλημέρα.

Παντος εγώ πιστεύω οτι το βίντεο θα επιστρέψει και δεν ενοο το VHS αυτό καθαυτό ,αλλά τις βιντεοταινίες σαν παραγωγή!
 
Οπως διαβάζουμε και στη βικιπαιδεία: "

Η ταινία ακολουθήθηκε από μια άτυπη συνέχεια του 1988 σκηνοθετημένη επίσης από τον Τάκη Βουγιουκλάκη, με τα σουρεαλιστικά και καρτουνίστικα στοιχεία της υπερτονισμένα, το "Η μεγάλη απόφραξη: το σκατόμουτρο" του 1988, με τους Κώστα Τσάκωνα και Τάσο Κωστή να επιστρέφουν ως μάστορες. " Να πω εδω πως στη συγκεκριμενη σελιδα γραφουν οτι σε αυτη τη ταινια ο Τσακωνας πεφτει απο τη σκάλα, πραγμα που ειναι τραγικο λαθος αφου αυτο συμβαινει στη πρωτη ταινια.. Μπορει καποιος να το διορθωσει στη βικιπαιδεία?
 
Α , γι'αυτό θυμόμουν εγώ πως υπήρχαν δύο ταινίες , είχε και συνέχεια ! Πάντως τώρα που κοίταγα τα επισυναπτόμενα βιντεάκια , είδα πως τον Τσάκωνα στην 1η ταινία τον αποκαλούσαν Κυρ Γιάννη , ενώ στην άλλη Κυρ Τρύφωνα ! Μάλλον "κλασσική περίπτωση βλάβης" :D , όπως έλεγε και ο ίδιος ο Τσάκωνας !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
iliekater είπε:
Α , γι'αυτό θυμόμουν εγώ πως υπήρχαν δύο ταινίες , είχε και συνέχεια ! Πάντως τώρα που κοίταγα τα επισυναπτόμενα βιντεάκια , είδα πως τον Τσάκωνα στην 1η ταινία τον αποκαλούσαν Κυρ Γιάννη , ενώ στην άλλη Κυρ Τρύφωνα ! Μάλλον "κλασσική περίπτωση βλάβης" :D , όπως έλεγε και ο ίδιος ο Τσάκωνας !
Βιντεοκασσέτα... τι να περιμενει κανεις...
 
Μιλάμε για τεράστιο έπος.θεωρώ ότι είναι καλύτερο από την Κλασσική Περίπτωση Βλάβης που παρόλο έχει το ίδιο κονσεπτ έχει καλύτερα κείμενα καλύτερες ατάκες,και καλύτερα σκετσάκια και γενικότερα βγάζει περισσότερο γέλιο,γέλιο μέχρι δακρύων...Γενικότερα είναι πιο ολοκληρωμένο από το πρώτο


ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

http://www.youtube.com/watch?v=Lj0zwmItEdw
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στη συνέντευξη που μας είχε δώσει ο κος Τσάκωνας, ερωτηθείς για τον τίτλο "το σκατόμουτρο" μας παρέπεμψε (ως έμπνευση) σε ηθοποιό που εμφανίζεται στην ταινία (ΜΚ, τα αρχικά του).
 
H κορυφαια βιντεοταινια ever!!! Eτσι απλα!!! Στο βιντεο μου επαιζε συνεχεια τελειωνε και το κενο της κασετας και την ξεκινουσε αυτοματα απο την αρχη.Τι να πουμε για το θεουλη μισο λεπτο να προσκηνησω :bow: Κωστα Τσακωνα για τις φονικες ατακες του,τις σφαλιαρες που εριχνε στον ετερο γιγαντα Τασο Κωστη η για τις τρικουλες μαστοριες του;Το ποσο θεωρηται αντιπροσωπευτικο δειγμα ελληνικης προχειρατζας στα ελληνικα 80ς φαινεται απο δυο χαρακτηριστικες σκηνες 1)Στην εισοδο της πολυκατοικιας του κυρ μητσου ο Τσακωνας στην πλατη της φορμας του εχει κολλημενη μια τεραστια διαφημιση.Οταν βρισκονται στην ταρατσα απλα δεν υπαρχει! 2)Βγαζει την γυναικα του βολτα με το μηχανακι και αφου σαν αρπα κολα παραγωγη που ειμαστε σιγα μην παρουμε γνησιο Ζητα να μας σταματησει στο δρομο.Βαζουμε κομπαρσο με στολη αστυφυλακα και καβαλαει μπλε βεσπα!Οτι ναναι λεμε!
 

Άλλη μία θεική σκηνή από το θρυλικό έπος της μεγάλης απόφραξης,το break dance του Τσάκωνα όλα τα λεφτά. Μήπως γνωρίζει κανείς ποιο είναι το κομμάτι που ακούει στο ραδιάκι την ώρα που χορεύει;
 
Η καλύτερη για μένα ταινία του Τσάκωνα. Έχει φοβερές ατάκες που έχουν αφήσει εποχή. Ίσως να το μπερδεύω και με το "Κλασσική Περίπτωση Βλάβης" αλλά η σκηνή που αλλάζουν τη μηχανή στον Σκαραβαίο σε αυτήν την ταινία δεν είναι;
 
Αυτή είναι η ταινία που πέφτει ο Τσάκωνας από τη σκάλα; Τη ατάκα " δώστε μου το κλειδί " , στην σκηνή που κάνει τον κλειδαρά, την είχαν αντιγράψει και οι ΑΜΑΝ σε ένα γνωστό σκετσάκι τους ...
 
Μάγδα Τσαγγάνη: Κύριε Γιάννη θα πάρετε ένα καφέ;

Κώστας Τσάκωνας: Έπρεπε ήδη να ήταν έτοιμος.

Κορυφαία σκηνή.
 
Τι να πεί κανείς για τον όπως τον αποκαλώ εγώ Ρόμπερτ Τσακωνίρο :bow: :bow: :bow: , ατάκες στύλ είσαι προπέτης και όσες προαναφέρθηκαν απλά φανταστικές!! Κλωτσιές και σπασίματα αντικειμένων που ενοχλούν...........ξαπλώνει στο κρεβάτι της πελάτισσας αγκαλιά με ψεύτικο τεράστιο σκύλο κ.τ.λ................
 
Έχω μία απορία για το έτος που βγήκε η ταινία (δουλειά δεν είχε ο διάολος...). Είναι καταχωρημένη το 1988 στη retrodb, ενώ αλλού στο ίντερνετ βρίσκω αναφορές για το 1988 κατά κύριο λόγο, και για το 1987 σε μικρότερο βαθμό (στο imdb πχ).

Βλέποντάς την ξανά, παρατήρησα στο 1.02.24 το εξώφυλλο της εφημερίδας που διαβάζει ο Κωστής.

[edit] yt link σε ολόκληρη ταινία [/edit]

"Ήρθε ο Νίλσεν και υπογράφει στην ΑΕΚ".

Αυτό έγινε τον Ιούλιο του '87. http://aek24hours.gr/?p=45527

Η λογική λέει πως δε γίνεται να πέρασαν πάνω από 6 μήνες για να τελειώσουν τα γυρίσματα και να βγει στο βίντεο η ταινία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
billy21: Θυμαμαι οτι ο Κώστας Τσάκωνας μας είχε πεί στη συνέντευξη οτι το Μεγάλη Απόφραξη γυρίστηκε το 88. Λογω της τεράστιας επιτυχίας του "Κλασσική Περίπτωση Βλάβης" οπου τα video-clubs πήραν φωτιά! Είταν αναγγαίο να γυριστεί κάτι παρόμοιο. Και αυτό έγινε την επόμενη χρονιά.

Τώρα οσον αφορά την εφημερίδα, μάλλον είταν κάποιος μήνες παλιότερη απο τη σκηνή.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, εφόσον το ανέφερε ο Τσάκωνας λύνεται το θέμα. Περισσότερο μου μπήκε η αμφιβολία γιατί βλέπω κι αλλού στο ίντερνετ ανακρίβειες σχετικά με τις κυκλοφορίες των βιντεοταινιών.

Π.χ. ο "Επαγγελματίας οπαδός" γυρίστηκε σίγουρα το 1989 και όχι το 1985, υπάρχουν πολλές αναφορές στην ταινία για την πολιτική κατάσταση του συγκεκριμένου έτους.
 
Θεικός ο Κώστας Τσάκωνας στην ταινία!
 
Eίδα κάποιο βίντεο από όλα αυτά που βάλατε..

Ο Τσάκωνας όταν μιλάει ψευδιζει, σα να είναι φαφουτης, Αυτό είναι ένα από τα αστεία χαρακτηριστικά του μεταξύ άλλων όπως κι οι ωραίες ατάκες που πετάει συνέχεια..
 
Πίσω
Μπλουζα