Η μικρή, πτωχή πλην τίμια συλλογή μου

supacoopa

RetroActive
Joined
27 Οκτ 2006
Μηνύματα
303
Αντιδράσεις
89
Δεν προκειται για τιποτα φοβερο, ουτε βεβαια για οτιδηποτε που δεν εχετε ξαναδει, αλλα ας παρουσιασω και εγω τα λιγοστα ρετρο-υπαρχοντα μου!

Ξεκιναμε με ενα Compaq Armada 1510

RETRO_COMPAQ_ARMADA_1510.jpg
Προβολή συνημμένου 129764

Laptop του 20ου αιωνα, βαρους 3.5 κιλων! Στα χαρακτηριστικα εχουμε Pentium 120 MHz, 48 MB RAM, δισκο 640 ΜΒ, οθονη 12" 800χ600, CD-ROM, IrDA, PMCIA (αν δεν κανω λαθος) και ενα σωρο ports μεταξυ των οποιων και VGA. Με Windows 98 και αντιστοιχο Office, σε λειτουργικη κατασταση αν και το κατω μισο της οθονης βγαζει χρωματιστες καθετες γραμμες.

Αποκτηθηκε απο γνωστο, κατοπιν ανταλλαγης με παλιο desktop.

Συνεχιζουμε με ενα κλασσικο κομματι, ενα Gameboy DMG-001

RETRO_GAMEBOY_ORIGINAL.jpg
Προβολή συνημμένου 129765

Σε πολυ καλη κατασταση, ελαχιστα κιτρινισμενο. Η οθονη ειναι αψογη, τα controls απολυτως λειτουργικα και το καπακι της μπαταριας αθικτο. Απο software τα απολυτως απαραιτητα Tetris και SML, συν το (αθλιο) Kick Off...

Αγοραστηκε απο eBay μαζι με τα games του, σε ασυνηθιστα χαμηλη τιμη για την κατασταση του.

Περναμε στον παππου των video games, το Atari VCS Woody Light(?) Sixer

RETRO_VCS_WOODY_SIXER.jpg
Προβολή συνημμένου 129766

Σε καλη κατασταση, ομως με ενα μονο joystick. Εικονα και ηχος ΟΚ, αν και η κυρια χρηση του ειναι ως... ντεκορ! Απο software, μονο τα δυο games που βλεπετε.

Αποκτηθηκε απο μελος καποιου φορουμ, κατοπιν ανταλλαγης με παλιο desktop.

Στην συνεχεια εχουμε τον Amstrad τον CPC τον 6128 και μπραβο του!

RETRO_AMSTRAD_6128.jpg
Προβολή συνημμένου 129767

Με πρασινο βεβαια μονιτορ, οπως εκεινο που εβγαλα τα ματια μου στην εφηβεια. Σε καλη γενικα κατασταση, το drive δουλευει μια χαρα χωρις καν να εχει αλλαχθει ιμαντας. Απο software, περιπου 20 δισκετες με ολα τα διαμαντια της εποχης. Επισης εχει διασωθει ενα δικο μου παιχνιδι, "Ο Τροχος Της Τυχης" το οποιο ισως παρουσιασω σε καποιο αλλο νημα.

Χαριστηκε απο φιλο, τον ειχε κρατησει απο τοτε στην αποθηκη...

Και τωρα ησυχια παρακαλω, στην σκηνη ανεβαινει η κυρια Amiga 500!

RETRO_AMIGA_500.jpg
Προβολή συνημμένου 129768

Κιτρινισμενη και γρατζουνισμενη, αλλα ετοιμοπολεμη. Drive και ποντικι δουλευαν μια χαρα οταν την ειχα δοκιμασει, αλλα απο τοτε μυστηριωδως εχει χαθει η γεματη δισκετοθηκη που την συνοδευε. Επισης εχει εξαφανιστει το scart που ειμαι σιγουρος οτι υπηρχε, οποτε η κυρια αναπαυεται χωρις να μπορει να δειξει τα καλη της. Απο software οπως ειπα τιποτα, η μονη λυση φαινεται να ειναι ενα Gotek.

Χαριστηκε απο αλλο φιλο, που επισης την ειχε κρατησει απο τοτε στην αποθηκη και ετοιμαζοταν να την πεταξει!

Για το τελος, εχουμε το καμαρι της μικρης συλλογης μου... Amiga CD32 σε PAL εκδοση.

RETRO_AMIGA_CD32.jpg
Προβολή συνημμένου 129769

Σε πραγματικα πολυ καλη κατασταση με laser που διαβαζει τα παντα, φτου, φτου μη το ματιασω. Μαζι με το αυθεντικο (και αισχρο) gamepad και ενα τρικουμπο Competition Pro gamepad, το οποιο καπου ειναι καταχωνιασμενο. Συνεργαζεται πολυ καλα με την εικονιζομενη 15αρα 4:3 LCD TV, η οποια εχει S-Video in και stero ηχεια και ως εκ τουτου αποτελει μαλλον ιδανικη "μοντερνα" επιλογη για το μηχανημα. Απο software, υπαρχουν... τα παντα (που λεει ο λογος), ας ειναι καλα τα διαφορα compilations που εφτιαξαν καποιοι καλοι ανθρωποι!

Αγοραστηκε απο eBay την προ μνημονιου εποχη, σε σχετικα τσιμπημενη τιμη.

Αυτα τα ολιγα λοιπον, που θα παραμεινουν ολιγα, μια που οι καιροι ειναι δυσκολοι.

Θα ηθελα να αποκτησω εναν Spectrum + που ειναι το πρωτο μου μηχανημα, εναν Commodore 64 που δεν εχω αγγιξει ποτε και δεν θα ελεγα οχι σε ενα Megadrive ή ενα SNES. Ο διακαης ποθος μου βεβαια ειναι μια "τουμπανιασμενη" Amiga 1200, αλλα στο εγγυς (τουλαχιστον) μελλον δεν προβλεπεται να υπαρξει πλεονασμα για ρετρο-αγορες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια χαρά είναι η συλλογή σου φίλε. Σαν κονσολάκιας το μάτι μου έπεσε στο Amiga CD32 το οποίο δεν έχω βέβαια καμία επαφή, ούτε real thing δεν έχω δει δηλαδή. Ωραίο και το λάπτοπ και για την εποχή του βέβαια θα ήταν όλα τα λεφτά.
 
Ούτε μικρή, ούτε φτωχή η συλλογή σου...

Κομμάτια ένα κι ένα!

Σου εύχομαι 6 χινάρια στο στοίχημα, για να αγοράσεις αυτά που σου λείπουν και να σου μείνουν και (αρκετά) ρέστα... :)
 
Πολύ ωραία συλλογή!
 
Ωραια πραγματα και καθαρες φωτογραφιες...χορταινει το ματι ρε παιδι μου!

Περιμενουμε τον Τροχο της Τυχης!

Σου ευχομαι να αποκτησεις συντομα εναν Speccy Plus!!!!
 
Πολυ καλη συλογη φιλε και οντως οι φωτογραφιες ειναι πεντακαθαρες οπως πεντακαθαρα ειναι και ολα ωσα εχεις ειδικα το game boy και οι κασσετες του ειναι λες και τα εβγαλες εκεινη την στιγμη απο το κουτι.
 
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια.

Το laptop οντως πρεπει να ηταν τουμπανο (και πανακριβο) στην εποχη του και το εντυπωσιακο ειναι οτι μετα απο 15+ χρονια ο σκληρος ειναι αθικτος και η μπαταρια φορτιζει ακομα!

Δεν κραταει βεβαια πολυ (αντεχει γυρω στα 15-20 λεπτα), αλλα εστω και ετσι θαυμαζω την ποιοτητα κατασκευης του, σε σχεση με τα σημερινα "ευθραστα" laptop.

Αν δεν ειχε και το θεμα με τις γραμμες στην μιση οθονη...

Για τον "Τροχο Της Τυχης" επιφυλασσομαι μεχρι να αποκτησω ενα καλωδιο scart για τον CPC, ωστε να τον συνδεσω στην LCD και να μπορεσω να βγαλω screenshots/video της προκοπης.

Θα ηθελα παντως, αν μπορει να βοηθησει καποιος, να περαστει η δισκετα σε image file και να μοιραστει στην κοινοτητα.

Το Gameboy ηταν πραγματικα κρυμμενος θησαυρος, το πηρα απο Βαλκανιο (αν θυμαμαι καλα) πωλητη που για καποιο λογο δεν εστελνε στην κεντρικη Ευρωπη, οποτε η τιμη εμεινε πολυ χαμηλη.

Δεν ειχε βεβαια κουτι, αλλα οπως λες metalcandyman ειναι λες και μολις βγηκε απο την συσκευασια. Δυστυχως τα καλα παιχνιδια του Gameboy χτυπανε ψηλες τιμες για το budget μου, οποτε εχω μεινει με τα τρια (τα εξης δυο δηλαδη, γιατι το Kick Off δεν...) που ειχε το πακετο της πωλησης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν καταλαβαινω απο αυτα τα πραγματα εγω, αλλα γελασα πολυ με τον τιτλο που εβαλες και που θυμιζει ελληνικο μελο.

Εκτιμω ιδιαιτερα τους ανθρωπους που εχουν αισθηση του χιουμορ.
 
Μόνο τίμια και τίποτα αλλο, έχεις ακριβώς τα καλύτερα κομμάτια ρετρό τεχνολογίας, νομίζω ο κάθε Έλληνας retrogamer που σέβεται τον εαυτό του έχει να πεί respect και τίποτα άλλο μπροστά σε αυτά τα μηχανήματα ! Για το gameboy ειδικά συμφωνω με metalcandyman, είναι ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΟ !!!!
 
Πολύ ωραία η συλλογή σου κι ας ειναι μικρή. Το Gameboy σου ειναι γλυκούλι. Καλή φάση το άτιμο!
 
Πίσω
Μπλουζα