Η περιπέτεια του Μπάνυ - Dolca

vorlon

Retro Member
Joined
10 Ιουλ 2006
Μηνύματα
139
Αντιδράσεις
20
Από διαφημιστικό της σοκολάτας Dolca. Ούτε που θυμάμαι πως ήρθε στα χέρια μου, αλλά το έχω ακόμα. Οι οδηγίες ξεδιπλώνουν στο πλάι.

26171.jpg26174.jpg26176.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Vorlon, το ιδιο ειχα και εγω! Αν θυμαμαι καλα υπηρχαν κατι κουπονια (τωρα στις συσκευασιες του Dolca? Κατι τετοιο θυμαμαι) που επρεπε να μαζεψεις και να στειλεις, και ερχοταν μετα ενας φακελος με το παιχνιδι.. οκ, με το επιτραπεζιο αλλα χωρις πιονια η ζαρια (υπεθεταν οτι ο καθε πιτσιρικας τοτε ειχε Χ επιτραπεζια στην κατοχη του!).

Θυμαμαι ακομα που ειχε ερθει ο ταχυδρομος και εφερε το επιτραπεζιο του Dolca και ετρεχα να βρω πιονια και ζαρια απο την monopoly!
 
Vorlon πολύ καλή ανακάλυψη..!! Μάλιστα πρόσεξα οτι είναι με περισπομένες, που δείχνει ότι πρέπει να ειναι πριν το 80 κάπου στα τέλη του 70 οπου έγινε η αλλαγή στο τονικό σύστημα..! Τουλ'άχιστον με βαση του τόνους..! Εσείς παιδιά μήπως θυμάστε πότε έφτασε στα χέρια σας???
 
Κάπου στο 87 με 88 έπεσε αυτό το επιτραπέζιο και στα δικά μου χέρια!! Ηταν ακριβώς όπως στη φωτογραφία και οι οδηγίες στο πολυτονικό!! Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο απλά σε μιά συσκευασία dolca είχε ένα κουπονάκι απ τι μέσα πλευρά του αυτοκόλλητου του κουτιού που έγραφες τα στοιχεία σου και το έστελνες!! Σε λίγες μέρες σου έρχονταν ο ταχυδρόμος με ένα φάκελο που είχε μέσα το παιχνίδι με τις οδηγίες του!! Τώρα σε ο,τι αφορά τα πιόνια και τα ζάρια, τα δανειζόμουν είτε απ' τη μονόπολη είτε απ' τα δεκάδες παιχνίδια που είχα απ' την ΑΚ.
 
Χμ... εγω ειχα κερδισει ενα 'Μπανύπολη του Ντόλκα'!
 
Μμμμ Μπανύπολη ε;;; Α ρε φίλε τι μου θύμισες;; Κι αυτό το είχα!! Δε θυμάμαι και πολλά πολλά απλά το μόνο σίγουρο είναι πως ήταν πιο περίπλοκο απ' το παρόν παιχνίδι μιάς και είχε κάρτες και παραπάνω οδηγίες!! Το κέρδισα με τον ίδιο τρόπο!!
 
Το Dolca βγήκε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και το συγκεκριμένο επιτραπέζιο-αφίσα βγήκε περίπου το 88. Το γιατί είναι πολυτονικό είναι άγνωστο.
 
Χάρη σε κάποιο link που ανακάλυψε ο makisimos βρήκα τα κουπόνια που έπρεπε να στείλεις για να λάβεις τα 2 αυτά παιχνίδια!

33286.jpg

Αν τα εκτυπώσω και τα στείλω λέτε να τα παραλάβω; :D

33288.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και να φωτογραφίες από τις δύο "Μπανύπολεις"

Αυτή είναι η πρώτη βέρσιον:

DSC05937.jpg

DSC05934.jpg

DSC05939.jpg
 
DSC05948.jpg

Και αυτή η νεότερη έκδοση ΜΕ ΠΙΟΝΙΑ!

Απ' ότι βλέπω τώρα, πιθανόν δεν είχα παίξει ποτέ με αυτή.

Επίσης την ίδια περίπου εποχή κι ένα παιχνιδάκι από το HEMO (φωτο 1)

DSC05944.jpg

DSC05931.jpg
 
Σ' ευχαριστώ ζουζου για τις φώτο!! Η δεύτερη Μπανύπολη ήταν αυτή που παρέλαβα!! Με δεδομένο πως ήταν ένα παιχνίδι που ούτε καν το κέρδιζες σε διαγωνισμό, αλλά ήταν δώρο της εταιρίας για τα παιδιά, θα μπορούσαν να πω πως ήταν μια αρκετά καλή έκδοση και πολυτελές!!
 
εγω δυστυχως δεν εχω καμμια μπανουπολη,επαιρνα σπανια το περιοδικο μικυ μαους(συνηθως το καλοκαιρι) που φανταζομαι θα ειχε το κουπονι για να το συμπληρωσουμε και να μας στειλουν το παιχνιδι..Απο Μπανυ Ντολκα θυμαμαι οτι ειχα συμπληρωσει μονο το κουπονι με τα μαγικα κολπα και μου στειλαν στο σπιτι ενα βιβλιαρακι
 
Ααααα ναι!!!! Και τα μαγικά κόλπα!! Κι αυτό το είχα λάβει!! Σ' ευχαριστώ Κατερίνα!! Δε θυμάμαι και πολλά, αλλά ήταν πολύ ενδιαφέρον και αρκετά απ' τα κόλπα μου πέτυχαν!! Για βρεις το κουπόνι της μπανύπολής ήταν λίγο και θέμα τύχης!! Θα μπορούσες να το βρείς και σε χρησιμοποιημένη συσκευασία Ντόλκα ή από Μίκυ Μάους που έπεσε τυχαία στα χέρια σου! Κάπως έτσι νομίζω το βρήκα κι εγώ!!
 
boomer είπε:
Ααααα ναι!!!! Και τα μαγικά κόλπα!! Κι αυτό το είχα λάβει!! Σ' ευχαριστώ Κατερίνα!! Δε θυμάμαι και πολλά, αλλά ήταν πολύ ενδιαφέρον και αρκετά απ' τα κόλπα μου πέτυχαν!! Για βρεις το κουπόνι της μπανύπολής ήταν λίγο και θέμα τύχης!! Θα μπορούσες να το βρείς και σε χρησιμοποιημένη συσκευασία Ντόλκα ή από Μίκυ Μάους που έπεσε τυχαία στα χέρια σου! Κάπως έτσι νομίζω το βρήκα κι εγώ!!
το βιβλιαρακι με τα μαγικα κολπα απλα το ξεφυλλισα,εριξα μια ματια στα κολπα που ειχαν ενδιαφερον αλλα δε δοκιμασα ποτε τιποτα..Τωρα θυμηθηκα αμυδρα βεβαια ενα κολπο στο οποιο αλλαζε το χρωμα του νερου στα ποτηρια.Το μυστικο ηταν το ποτισμενο με νερομπογια σφουγγαρακι που το ειχες στερεωσει κρυφα απο πριν πισω απ το χαρτονι που ειχε και το αντιστοιχο χρωμα.Παρουσιαζες στους παρευρισκομενους τα διαφανα ποτηρια γεμισμενα με νερο και μετα οταν τα πηγαινες πισω απ τα χαρτονια που ειχαν τα σφουγγαρακια με γρηγορες κινησεις εσταζε η νερομπογια και αλλαζε χρωμα το νερο και οταν τα εμφανιζες ειχαν ολα τα ποτηρια χρωματιστο νερο αναλογα με το χαρτονι,αφου καθε χαρτονι ειχε δικο του χρωμα και καθε σφουγγαρακι ηταν ποτισμενο με το αναλογο χρωμα
 
DOLCA

Τί πλάκα είχε το ντόλκα, θυμάμαι που κάποια περίοδο στο κουτί του ντόλκα ξεκόλλαγες την ετικέτα κι από πίσω είχε ένα μαγικό κόλπο. Ήταν πολύ ωραίο το ντόλκα αλλά έπινα σπάνια, διότι είχε μπόλικη ζάχαρη μέσα και δεν ήταν τόσο υγιεινό.

Θυμάμαι επίσης πως μέσω Μίκι Μάους κτλ είχαν βάλει δύο φορές κουπόνι να σου στείλουν και βιβλίο με μαγικά κόλπα. Συνολικά υπήρξαν δύο βιβλία. Το ένα μου το είχαν στείλει και το είχα αρκετό καιρό μέχρι που το χάρισα κάπου.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως όσα πράγματα σου έστελναν δωρεάν με το ταχυδρομείο, πχ το επιτραπέζιο, τα βιβλία, ήταν τυπωμένα σε πολύ καλής ποιότητας χαρτί.

Η «Μαγική Μπανύπολη» έχει σωθεί κι από εμένα πλήρης, οπότε τη βάζω εδώ φωτό για να εμπλουτίσω το θέμα.

DOLCA_DSCF0374.jpg
 
zouzou είπε:
Να και μερικες ακόμα διαφημίσεις


Θυμάμαι το τσαντάκι μέσης (δεύτερη φωτογραφία) από κόμικς. Μου άρεσαν τα χρώματα που είχε!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι ωραια επιτραπεζια! Δεν ειχα στειλει παρολο που ειχα κουπονια απο κομικ.

Μπανυπολυ;;;;!!!

Αυτο το ΗΕΜΟ...κατι μου λενε τα πιονια που ειναι σαν κουμπακια...

Ισως να εχω παιξει με αυτο η καποιο που ειχε ιδια πιονια.
 
Είχα κι εγώ την Μπανύπολη (την πρώτη βερσιόν), αλλά δυστυχώς, χάθηκε... Αλλά τουλάχιστον σώθηκαν τα χαρτάκια της! Κάτι είναι και αυτό!

Τι χαρά πάντως είχα κάνει όταν μου το είχανε στείλει... Δωρεάν επιτραπέζιο!
 
το παιχνίδι ''Mπανύπολη'' μου θυμίζει ''Μονόπολη''...
 
Πίσω
Μπλουζα