Η στροφή (1982)

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.313
Αντιδράσεις
5.849
Η στροφή (1982)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Η_στροφή




Η στεφη και η χαρουλα αποφασιζουν να φυγουν μαζι με τα αγορια τους απο τα σπιτια τους στο ναυπλιο και να πανε στην αθηνα.Για να αντιμετωπισουν τα οικονομικα προβληματα που θα παρουσιαστουν τα αγορια θα κανουν μικροκλοπες και θα καταληξουν στην φυλακη εννω τα κοριτσια θα δουλεψουν σε μπαρ.Η χαρουλα θα γνωρισει των πρωταθλητη του μοτο κρος πανο και μαζι θα μπλεξουν με τα ναρκωτικα.

Πρωταγωνιστουν:πανος μιχαλοπουλος,τασος χαλκιας,λια ρακα,σοφια αλιμπερτη,κουλα αγαγιωτου.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την είχα δει την ταινία πριν πολλά χρόνια θυμόμουν την υπόθεση αλλα οχι τον τίτλο της ταινίας να είσαι καλά που μου το θύμισες στο youtube μπορεί κανείς να τη δει ολόκληρη [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την ειχα δει κι εγω πριν αρκετα χρονια στον τοτε ΣΚΑΪ... κριμα που δε γινονται πλεον τετοιες ταινιες στον ελληνικο κινηματογραφο... οχι ακριβως ιδιο στυλ.. αλλα απο αποψη θεματολογίας.. εχουν κολλήσει στα ιδια και τα ιδια.. αλλαχτε θεματολογια επιτελους!
 
ταινιαρα με πολλα μηνυματα για τους νεους

ο Μιχαλοπουλος εκανε ωραιες ταινιες εκεινη την εποχη
 
...Και η μουσικη ειναι πολυ καλη,απο Γ.Θεοδοσιαδη με τον Β.Μπονατσο...

 
Πραγματι πολυ δυνατη και ωραια ταινια!

Αλλα παντα μου εκανε εντυπωση η πρωταγωνιστρια Λια Ρακα η οποια δεν φαινεται να εχει παιξει σε καποια αλλη ταινια! Γιατι αραγε? Μηπως ασχοληθηκε μονο με το θεατρο? :confused:
 
Ο Αναστασόπουλος που κάνει τον ψείρα είναι όλα τα λεφτά (είναι πατρινός στην καταγωγή θεατρικός ηθοποιός) και δεν έχει παίξει σε πολλές ταινίες. Και τρέχω τρέχω πάω στο διάστημα στο φως (βασικά καληνύχτα σας πάω για ύπνο)
 
64.jpg


63.jpg
 
Η Λια Ρακα ειχα διαβασει παλια στο Σινεμα, αν δεν κανω λαθος πως παντρευτηκε αμεσως μετα την ταινια και για αυτο δεν ξαναεπαιξε στον κινηματογραφο. Παντως κριμα διοτι ηταν πολυ εντυπωσιακη παρουσια και ειχαν φοβερη χημεια με τον Μιχαλοπουλο. Λοιπον, η Στροφη ειναι μια απο τις αγαπημενες μου ταινιες των ᾽80ς αν οχι η πιο αγαπημενη για τα εξης:

1. Ο Βλασσης Μπονατσος στο τραγουδι, ο κουκλος Πανος Μιχαλοπουλος στην μηχανη και τα χωραφια με τα σπαρτα στην καταχνια. Αφθαστος λυρισμος!

2. Η Κουλα Αγαγιωτου στο ρολο της ταλαιπωρης μανας, ηθοποιος που παρα την ᾽Ἐυδοκια᾽᾽ εμεινε στην ιστορια ως μουσα του Γ. Δαλιανιδη. Αλησμονητη η σκηνη της αποτοξινωσης.

3. Τα υπεροχα ρετρο αστικα σπιτια στα οποια κατοικουν και οι δυο οικογενειες των ηρωων που μας κανουν ολους να νοσταλγουμε τρελλα τα ᾽80ς αν και τα σπιτια αυτα ειναι παλαιοτερα.

4. Ο Χρηστος Αναστασοπουλος σε ρεσιταλ ερμηνειας οπως προαναφερθηκε, στην δε συνεντευξη δινει ρεστα.

5. Η Σοφια Αλιμπερτη σε στυλιστικο παραλληρημα - να που τα ᾽80ς μπορουσαν να ειναι και κομψα και κουλ αναλογα με το ποιος φοραγε τα εν λογω ρουχα.

6. Η Λια Ρακα με την βραχναδα στην φωνη.

7. Ο Τασος Χαλκιας να λεει την κλασσικη ατακα ᾽Ἀσε κατω τον ενισχυτη, ρε αλητη᾽᾽. Μιλαμε για μια κλασσικη σκηνη που εμενα με συγκινει πολυ.

8. Το Ναυπλιο ως ρετρο τουριστικη καρτ ποσταλ.

9. Τα μπαρ, οι ντισκο και τα καταγωγια των ᾽80ς φωτογραφημενα ως εικαστικο προτζεκτ.

10. Η εντελως ρετρο ηθικη και οι μικροαστικες φοβιες των ᾽80ς. Πλεον μας φερνουν δακρυα συγκινησης στα ματια. Τοση αφελεια! Τοση αθωοτητα!

Για μενα αυτη η ταινια ειναι ο ορισμος του ρετρο. Η αισθητικη της μαζι με αυτη του ᾽᾽Ψυχη και σαρκα΄ ειναι αυτη των παιδικων μου χρονων σε διακοσμηση και ρουχα. Επισης μαθημα ηθογραφιας για μελλοντικους κοινωνιολογους. Καποτε τα καναλια την επαιζαν τακτικα, πλεον εχει ψιλοξεχαστει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τις πλέον πιο συγκλονιστικές στιγμές του έργου, η ατάκα "Μάνα, δως μου το κλειδί". Σήμερα μπορεί να μοιάζει αστεία, αλλά τότε με είχε συγκλονίσει απίστευτα - δε μπορούσε το μυαλουδάκι μου να καταλάβει τι είναι να ψάχνει κάποιος τη δόση του....

 


Κατά τ' άλλα, με κάλυψε η αγαπητή Domenica στα εξής:


 




Domenica είπε:

-Η Κουλα Αγαγιωτου στο ρολο της ταλαιπωρης μανας, ηθοποιος που παρα την ᾽Ἐυδοκια᾽᾽ εμεινε στην ιστορια ως μουσα του Γ. Δαλιανιδη. Αλησμονητη η σκηνη της αποτοξινωσης.



-Τα υπεροχα ρετρο αστικα σπιτια στα οποια κατοικουν και οι δυο οικογενειες των ηρωων που μας κανουν ολους να νοσταλγουμε τρελλα τα ᾽80ς αν και τα σπιτια αυτα ειναι παλαιοτερα.



-Η Σοφια Αλιμπερτη σε στυλιστικο παραλληρημα - να που τα ᾽80ς μπορουσαν να ειναι και κομψα και κουλ αναλογα με το ποιος φοραγε τα εν λογω ρουχα.



-Ο Τασος Χαλκιας να λεει την κλασσικη ατακα ᾽Ἀσε κατω τον ενισχυτη, ρε αλητη᾽᾽. Μιλαμε για μια κλασσικη σκηνη που εμενα με συγκινει πολυ.



-Η εντελως ρετρο ηθικη και οι μικροαστικες φοβιες των ᾽80ς. Πλεον μας φερνουν δακρυα συγκινησης στα ματια. Τοση αφελεια! Τοση αθωοτητα!


 


-Επισης μαθημα ηθογραφιας για μελλοντικους κοινωνιολογους. Καποτε τα καναλια την επαιζαν τακτικα, πλεον εχει ψιλοξεχαστει.
 
Φίλε μου, καλώς όρισες! :)

Εδώ δεν έχει τίποτα για κατέβασμα!....
 
D@redevil είπε:
Φίλε μου, καλώς όρισες! :)
Εδώ δεν έχει τίποτα για κατέβασμα!....
Νομίζω ότι ο φίλος απλά ευχαρίστησε για την ωραία κριτική που διάβασε :)
 
Είμαι σίγουρη! ;)

Γι' αυτό είπα να το κάνω ξεκάθαρο! :)
 
Και εμενα προκειται απο τις αγαπημενες μου ταινιες.Οι προλαλησαντες τα εχουν πει ολα οποτε δεν εχω να πω κατι παραπανω.Επισης τα καναλια μπορει να την αγνοουν συστηματικα τα τελευταια 10-15 χρονια αλλα δεν εχει χασει ποτε το κοινο της.Μια βολτα απο το youtube και τα views που εχει θα σας πεισει.Αν μπορουσε καποιος να μου απαντησει σε δυο ερωτησεις α)Οι δυο φιλοι του πανου στην ταινια ο ξανθος και ο αλλος με το μουστακακι ειναι ηθοποιοι;Δεν τους εχω δει πουθενα αλλου αν οχι μου κανει εντυπωση γιατι και αυτοι παιζουν πολυ καλα τους ρολους τους και β)Η αγγλοφωνη αφισσα δηλωνει οτι ειχε διανομη και στο εξωτερικο ξερουμε που προβληθηκε και πως πηγε εισπρακτικα;
 
Σχετικά με τη Λία Ρακά: η Λία Ρακά δεν ξανάπαιξε σε άλλη ταινία, για τον απλούστατο λόγο ότι λίγο αργότερα παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Κώστα Περατικό (αργότερα θύμα της 17 Νοέμβρη) και σταμάτησε εντελώς.
 
Πολύ καλή ταινία με φοβερές ερμηνείες. Ωραίες κοινωνικές ταινίες είχε η δεκαετία του 80...
 
Έναν κατσαρομάλλη μελαχρινό της παρέας (όχι τον Κακλαμάνη), τον έβλεπα για χρόνια να τρώει τα μεσημέρια στα Εξάρχεια, που έτρωγα κι εγώ, στο εστιατόριο δίπλα στη Ριβιέρα. Ποτέ όμως δεν έμαθα όνομα, ποιός να είναι;
 
Kαρακλασσική! Ποιος μπορεί να ξεχάσει την σκηνή, όπου ο Μιχαλόπουλος ζητάει το κλειδί από την μητέρα του...
 
Σήμερα (11.4.2014) έχει τη "Στροφή" στις 23.15 στον ALPHA. Με τρώει η περιέργεια να δω αν είναι κομμένη ή ου.
 
Πίσω
Μπλουζα