Η τεχνική του μακραμέ

metsgr

RetroActive
Joined
1 Οκτ 2008
Μηνύματα
518
Αντιδράσεις
9
Το Μακραμέ είναι μια τεχνική κόμπων, με την οποία μπορούμε να φτιάξουμε διακοσμητικά μοτίβα ή υφάσματα. Είναι μια πολύ παλιά τεχνική που πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τους Άραβες και διαδόθηκε στην Ευρώπη μετά την κατάκτηση της Ισπανίας από τους τελευταίους.

Θυμάμαι υπήρχε μια εποχή στο σχολείο, που όλοι –αγόρια, κορίτσια- φορούσαμε βραχιολάκια φτιαγμένα με την τεχνική αυτή. Πραγματική μανία μας είχε πιάσει και φτιάχναμε πάρα πολλά με διάφορα σχέδια, φορώντας 3-4 στο ίδιο χέρι!!

Τελευταία παρατήρησα ότι τα παιδιά φοράνε και πάλι τέτοια βραχιολάκια και τα θυμήθηκα. Μόνο που δε ρώτησα κάποιο από αυτά αν τα φτιάχνουνε μόνα τους. Νομίζω όμως πως όχι... Κρίμα! Χάνουν την απόλαυση να φοράνε κάτι μοναδικό, που το έχουν φτιάξει με τα ίδια τους τα χέρια...



Εγώ χρησιμοποιούσα την τεχνική Καβαντόλι Μακραμέ (τώρα το έμαθα κι εγώ, τότε δεν το ήξερα, απλά κόμπους έκανα!! :p ) όπως στην εικόνα παραπάνω. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω αυτά που είχα φτιάξει πριν τόσα χρόνια για να παραθέσω καμιά φωτογραφία. Άλλος κανείς;

*Προς κυρίους κυρίους μοντς: Αν νομίζετε ότι το παραπάνω θέμα πρέπει να ενσωματωθεί πχ. στο ρετρο-ενδυση ή κάπου αλλού, για να μη γεμίζουμε και με τόσα πολλά νέα θέματα το φόρουμ, ρίξτε μια ειδοποίηση και το κάνω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω κανει παρα πολλά τετοια βραχιολάκια, τοσο δικά μου, οσο και φίλων μου (αγορια και κοριτσια). Τα αγορια θυμαμαι τα θελαν σε μαυρο ή μπλε (αντε γκρι) χρωμα.

Εχω δει σημερα τα παιδια να κανουν αντιστοιχα, αλλά με ενα διαφορετικο ειδος κομπου, και οχι απο αυτά που δειχνεις παραπανω, παντως το αποτελεσμα ειναι σαν χοντρό κορδονι (στρογγυλο δηλ. οχι επιπεδο).

Θα δω της αδερφης μου, εχει καποια αντιστοιχα, μηπως βαλω καμια φωτογραφια.
 
Και από άλλο υλικό φτιάχνουν,από λάστιχο κυρίως
 
Πριν από 15 χρόνια περίπου είχε κυκλοφόρησε από γνωστή παιχνιδοεταιρία (δε θυμάμαι ποια) ένα σετάκι με κλωστές και και άλλα εξαρτήματα που μπορούσες να κάνεις τα δικά σου βραχιολάκια.

Να΄το!

P3310017.jpg
P3310018.jpg


Το θυμάται κανείς;

Και μια φωτό από το τελευταίο μου δημιούργημα στα τέλη του 1996

P3310023.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα και εγώ τέτοιο βραχιόλι (μπλε με άσπρο και με λίγο μαύρο).

Snakeyes08 πολύ ωραίο το βραχιόλι που έχεις φτιάξει!

Μακάρι να θυμηθεί κάποιος την εταιρία και γενικά να μας δώσει πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι αυτό...
 
snakeyes08 είπε:
Πριν από 15 χρόνια περίπου είχε κυκλοφόρησε από γνωστή παιχνιδοεταιρία (δε θυμάμαι ποια) ένα σετάκι με κλωστές και και άλλα εξαρτήματα που μπορούσες να κάνεις τα δικά σου βραχιολάκια.
Snakeyes, respect! :D

Μιλάμε για πολύ οργάνωση! :D

Κι εγώ έφτιαχνα σχεδόν συνέχεια - έφτασα μέχρι και 8 κλωστές! Είχα δοκιμάσει και παραπάνω, αλλά τα είχα μπουρδουκλώσει και το είχα πετάξει!

Συνήθως με αυτό το στυλ, έφτιαχνα τον "μάρτη"! Τι ωραία χρόνια! :D

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Ούτε καν ήξερα κι εγώ ότι η κομποτεχνική είχε όνομα - πόσο μάλλον ότι ήταν και γιαπωνέζικη τέχνη! :)
 
Πίσω
Μπλουζα