Η τρομερή εξέλιξη του forum αυτού !!

bernard.c

RetroDB Feeder
Joined
26 Νοέ 2007
Μηνύματα
3.256
Αντιδράσεις
973
Ανακάλυψα το retromaniax.gr τυχαία πριν από 1 χρόνο περίπου και από την αρχή μου φάνηκε ενδιαφέρον.

Διαβάζοντάς το τότε υπήρχαν κάτι thread του τύπου: "Πώς την έλεγαν την σειρά όπου έπαιζε ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Τζοβάνα Φραγκούλη στα μέσα της δεκαετίας του '80;" Δεν μπορούσα να βρω καμία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πληροφορία ή κάτι το οποίο δεν ήταν ήδη αρκετά γνωστό στους περισσότερους από εμάς.

Από τότε όμως μέχρι σήμερα, το forum όχι απλά εξελίχθηκε, αλλά κατά την γνώμη μου αποτελεί πλέον "Θησαυρό Γνώσεων" για το παρελθόν της Ελληνικής τηλεόρασης!!

Τι εννοώ:

1. Καταρχήν, το thread "Το κουίζ των Ελληνικών σειρών"

Το "κουίζ των Ελληνικών σειρών" το επιμελείται ο johnalepou από τον Δεκέμβριο του 2006 ("ο παλιός" του forum) και το thread αυτό ήταν αρχικά και ο μόνος λόγος για τον οποίο έμπαινα στο forum. Οι πληροφορίες όσον αφορά παλαιά σήριαλ και εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης οι οποίες παρέχονται από τον johnalepou είναι απίστευτες, τεκμηριωμένες και δοσμένες με τρόπο πάρα πολύ διασκεδαστικό (κουίζ)!! Εκτός του ό,τι ακονίζουμε την μνήμη μας και νοσταλγούμε το παρελθόν, μαθαίνουμε επίσης πληροφορίες τις οποίες δεν γνωρίζαμε. Εκτός από συγκεκριμένες ερωτήσεις-απαντήσεις, ο johnalepou μας έχει ήδη "τροφοδοτήσει" με αποκόμματα από περιοδικά της εποχής, φωτογραφίες, περιλήψεις σειρών, συντελεστές, μέχρι και βιντεάκια ή μουσικά σήματα από σειρές / εκπομπές ενίοτε ή παλαιά εβδομαδιαία προγράμματα τηλεόρασης!! Εύγε!!

:bow:

2. Πληροφορίες για σειρές, συντελεστές και φωτογραφίες σε διάφορα thread του forum

Ο tsalk στην κατηγορία αυτή "δίνει ρέστα"!! Και για ποια σειρά δεν έχει πληροφορίες τις οποίες δεν γνωρίζουμε ή πόσες φωτογραφίες από το οπτικό σήμα σειρών (μέχρι και εποχής ΥΕΝΕΔ!!) δεν έχει βάλει στο forum!! Γνωρίζει από ποιο τοπικό/περιφερειακό κανάλι και πότε προβλήθηκαν σειρές που κανένας μας δεν έχει δει για χρόνια και πολλές από αυτές σίγουρα τις έχει γράψει στο προσωπικό του αρχείο. Εύγε!!

:bow:

Αν και "νεώτερο" μέλος του forum, ο ChristosM έχει ήδη μοιραστεί μαζί μας τις απίστευτες πληροφορίες που έχει για το παρελθόν της Ελληνικής τηλεόρασης, άρθρα από τον τύπο της εποχής, φωτογραφίες (μέχρι και από βιντεοκασέτες Ελληνικών σειρών που έχει στο αρχείο του!!). Το αρχείο του σίγουρα πλούσιο και τελευταία μας τροφοδότησε και με τα σήματα των Ειδήσεων της ΕΡΤ / ΥΕΝΕΔ-ΕΡΤ2 για όλη την δεκαετία του '80!! (για τα οποία το γνωρίζει ότι του είμαι ευγνώμων!!) Εύγε!!

:bow:

Επίσης "Θησαυρός Γνώσεων" όπως οι παραπάνω αποδείχτηκε και ο mhmerotategiatipino με πλήρεις λίστες σειρών στις οποίες πρωταγωνίστησαν σχεδόν όλοι οι παλαιοί και αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί του κινηματογράφου και του θεάτρου. Εντυπωσιακό - Εύγε!!

:bow:

3. Οπτικά (και ηχητικά!!) σήματα καναλιών και ειδήσεων

Ο "απόλυτος κυρίαρχος" της κατηγορίας με super-μνήμη και super-πόρωση είναι ο stam1370. Μπορεί να περιγράψει οποιοδήποτε σήμα της ΕΡΤ / ΥΕΝΕΔ-ΕΡΤ2 με απίστευτη ακρίβεια, όλα τα οπτικά εφέ (πότε γίνεται zoom-in, πώς κάνει scroll το σήμα στην οθονη, κτλ), τα χρώματα (με αποδεικτικά!!) τις γραμματοσειρές, ακόμα και τα μουσικά θέματα των σημάτων. @stam1370: Όπως έχεις καταλάβει, την ίδια "πόρωση" με εσένα την έχω κι εγώ - ομοιοπαθής, αλλά η μνήμη σου είναι μοναδική!! Εύγε!!

:bow:

Νέο μέλος του forum επίσης και ο sq350nike, οι απίστευτες τεχνολογικές ικανότητες του οποίου μας χάρισαν πρόσφατα την πάρα πολύ πιστή αναπαράσταση των σημάτων ειδήσεων της ΥΕΝΕΔ και της ΕΡΤ2. Αυτό βέβαια δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς την πολύ γερή του μνήμη όσον αφορά στα παραπάνω, αλλά και τις γνώσεις που έχει για το παρελθόν της Ελληνικής τηλεόρασης (χρονολογίες κτλ). Μέχρι βιβλία για την ιστορία της τηλεόρασης μας έχει αναφέρει, τα οποία περιλαμβάνουν ντοκουμέντα από ανθρώπους που συνετέλεσαν στο στήσιμό της. Εύγε!!

:bow:

Έτσι, από threads του τύπου: "Πώς την έλεγαν την ξανθιά που έπαιζε στο Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια με τον Bruce Willis;" (και αυτά τα threads καλά είναι, δεν λέω) έχουμε φτάσει στο να έχουμε στο forum:

- 858 ερωτήσεις και απαντήσεις που σχετίζονται με σειρές / εμπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης

- περιλήψεις πάρα πολλών σειρών

- διάφορες πληροφορίες για πάρα πολλές σειρές/εμπομπές

- χρονολογίες πάρα πολλών σειρών/εμπομπών

- συντελεστές πάρα πολλών σειρών/εμπομπών

- εκατοντάδες φωτογραφίες σειρών/εμπομπών/συντελεστών

- φωτογραφίες τίτλων έναρξης πολλών σειρών/εμπομπών

- κάποια βίντεο με τίτλους έναρξης σειρών/εμπομπών

- κάποια μουσικά θέματα από τίτλους έναρξης σειρών/εμπομπών

- πλήρεις λίστες ανά ηθοποιό εκπομπών/σειρών στις οποίες εμφανίστηκε/πρωταγωνίστησε

- πληροφορίες σχετικές με το αν σώζονται (και πού!!) πολλές σειρές/εμπομπές

- αποκόμματα από τον τύπο (εφημερίδες/περιοδικά) της εποχής

- εβδομαδιαία προγράμματα τηλεόρασης (1973, 1981, 1983, 1987)

- χρονολόγιο Ελληνικής Τηλεόρασης

- τα λογότυπα των καναλιών από το 1966 μέχρι σήμερα και πιστές αναπαραστάσεις τους

- τα βίντεο 6 (μέχρι στιγμής!!) σημάτων Ειδήσεων και 2 πιστές αναπαραστάσεις

- πληροφορίες σχετικές με βιβλία που αφορούν στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης

Πείτε μου τι άλλο θέλει κανείς να βρει σε αυτό το forum;

Αν αναλογιστείτε όλα τα παραπάνω που αναφέρω, οι πληροφορίες και το υλικό που βρίσκεται συγκεντρωμένο πλέον σε αυτές τις σελίδες είναι πραγματικά ανεκτίμητο!! Και το κυριότερο - η πλειονότητα των παραπάνω δεν μας έγινε (δυστυχώς!!) διαθέσιμη από την ίδια την ΕΡΤ, αλλά είναι αποτέλεσμα μελέτης, αναζήτησης, "τρέλας" (πείτε το όπως θέλετε) πολλών μελών του site που έχουν συλλέξει τις πληροφορίες και το υλικό από δική τους πρωτοβουλία.

Αναφέρομαι στα παραπάνω μέλη του forum όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά απλά και μόνο επειδή με έχουν εντυπωσιάσει με τις πληροφορίες που ξέρουν, την μελέτη που έχουν κάνει και το υλικό που έχουν μαζέψει και το οποίο υποδηλώνει ένα πράγμα:

την αγάπη που τρέφουν για την Ελληνική τηλεόραση, το παρελθόν της (ό,τι έχει διασωθεί), τις σειρές/εκπομπές της και τους συντελεστές της.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ που μοιράζεστε την ίδια "τρέλα" με μένα και που έχετε κάνει το forum αυτό πραγματικό "Θησαυρό" !!

Αφιερωμένο εξαιρετικά -

eirtzz5.gif


tedfy1.gif


1970begineipt1974gs8.png




ert19803zu9.jpg


ert21986bw1.jpg


Προβολή συνημμένου 61880 Προβολή συνημμένου 61881 Προβολή συνημμένου 61882 Προβολή συνημμένου 61883 Προβολή συνημμένου 61884
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πραγματι η GRM TV team (οπως συνηθιζω να σας αποκαλω :) ) εχει κανει απιστευτη δουλεια και επεδειξε τρομερη χημεια! Σας αξιζουν πολλα συγχαρητηρια κυριοι!

Το μονο που θα ηθελα ειναι να γινει μια συνενοηση ωστε το τεραστιο (και ανεκτιμητο!) υλικο που εχετε ανεβασει, να φιλοξενηθει στον GRM server ωστε να μην υπαρχει ο κινδυνος εξαφανισεως του μετα απο καποιο χρονικο διαστημα (imagesack,rapidshare ειναι για παπαρασμενο χρονικο διαστημα).

Ακομα πιο μεγαλεπηβολο θα ειναι η συνταξη ενος Ελληνικου Wiki για την Ελληνικη "ρετρο" τηλεοραση...:nervous:
 
Wally είπε:
Ακομα πιο μεγαλεπηβολο θα ειναι η συνταξη ενος Ελληνικου Wiki για την Ελληνικη "ρετρο" τηλεοραση...:nervous:
Το οποίο υπάρχει σαν υποδομή, οπότε όποιος θέλει, μπορεί, έχει χρόνο να αναλάβει ευθύνες :) μας το λέει για να του δώσουμε "δικαιώματα"
 
Παιδιά, έχω ξαναπεί ότι είμαι ανεπιφύλακτα υπέρ στο οτιδήποτε μπορεί να "διασώσει" και -γιατί όχι;- να "αναδείξει" τη δουλειά που έχουμε κάνει.

Σε ότι με αφορά, μπορώ μέσω e-mail, εφόσον μου ζητηθεί, να δώσω στους admin τα πρωτότυπα σκαναρίσματα των λογοτύπων που έχω δημοσιεύσει, καθώς και τις επεξεργασίες που έχω κάνει, ώστε να τα ανεβάσουν και στο server και στο wiki. Από μεριάς μου, δεσμεύομαι να βελτιώσω τις επεξεργασίες -γιατί είχαν γίνει λίγο "γρήγορα", πριν από χρόνια- και να σκανάρω και να ανεβάσω και άλλα "καλούδια" από το αρχείο λογοτύπων μου.

Τέλος, τι θα λέγατε να κανονίζαμε να τα λέγαμε και από κοντά κάποια στιγμή, mods και μέλη; Αν θυμάμαι καλά, όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ κανονιζόταν κάτι τέτοιο... (Για τον bernard δεν ξέρω γιατί ζεί έξω...)

Υ.Γ. ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟ ΣΠΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ!!! :) )))
 
Εγώ να μην επαναληφθώ και με :ban: ...

:sealed:

Μπα... :xm:

Δεν κρατιέμαι.... :precry:

Θα επαναληφθώ... :wave:

Βρήκα το GRM από το αφιέρωμα στην Μάχη των Πλανητών!!! :heartcloud:

Ποτέ δεν πίστευα πως τη δική μου παιδική (χμμμ και όχι μόνο αν κρίνω από το τωρινό μου χάλι... ) τρέλλα, την είχαν και άλλοι και μπορούσα να την μονολογ... εμμμ. μοιραστώ εδώ μαζί σας.... :hurrah:

Αλλά αυτό που με χαροποίησε ήταν όλος αυτός ο πλούτος που σιγά σιγά ανακάλυπτα... ::)

Admins, Mods, Members :thanx2: πάρα πολύ...
 
Άστα juanita!!!!

Εγώ να δεις που νόμιζα ότι είχα ξεπεράσει πλήρως αυτή την παιδική τρέλα, και τώρα έχω πάλι "μιά φούντωση, μια φλόγα".....!!!!!!!
 
Οι συναντησεις εχουν γινει πιο αραιες λογω καλοκαιριου.

Απο το Σεπτεμβρη θα επανελθουμε κανονικα.

Μαλιστα το υλικο που εχει ποσταριστει εδω χρηζει ισως ειδικου meeting.
 
Επιτελους λειτουργει και παλι. Μου ειχε λειψει παρα πολυ.

Καλως να ξεκινησουμε παλι να γραφουμε σε αυτο το υπεροχο forum.
 
Κι εμένα μου έλειψε πάρα πολύ το forum!!

WELCOME BACK !!
 
Χρήστο σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. 8 μέρες ήταν πολλές αλλά ειλικρινά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Κάποια στιγμή τα παιδιά θα γράψουν το τι έγιναν αυτές τις 7 μέρες. Ίσως κάποιους τους ενδιαφέρουν
 
bernard.c είπε:
1. Καταρχήν, το thread "Το κουίζ των Ελληνικών σειρών"

Το "κουίζ των Ελληνικών σειρών" το επιμελείται ο johnalepou από τον Δεκέμβριο του 2006 ("ο παλιός" του forum) και το thread αυτό ήταν αρχικά και ο μόνος λόγος για τον οποίο έμπαινα στο forum. Οι πληροφορίες όσον αφορά παλαιά σήριαλ και εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης οι οποίες παρέχονται από τον johnalepou είναι απίστευτες, τεκμηριωμένες και δοσμένες με τρόπο πάρα πολύ διασκεδαστικό (κουίζ)!! Εκτός του ό,τι ακονίζουμε την μνήμη μας και νοσταλγούμε το παρελθόν, μαθαίνουμε επίσης πληροφορίες τις οποίες δεν γνωρίζαμε. Εκτός από συγκεκριμένες ερωτήσεις-απαντήσεις, ο johnalepou μας έχει ήδη "τροφοδοτήσει" με αποκόμματα από περιοδικά της εποχής, φωτογραφίες, περιλήψεις σειρών, συντελεστές, μέχρι και βιντεάκια ή μουσικά σήματα από σειρές / εκπομπές ενίοτε ή παλαιά εβδομαδιαία προγράμματα τηλεόρασης!! Εύγε!!

:bow:
Σε ευχαριστω παρα πολυ !!!
 
Πραγματικά φίλε johnalepou,κάνεις θαυμάσια δουλειά στο thread "σου",στο οποίο,παρόλο που δε γράφω προσωπικά,παρακολουθώ τακτικά τι γράφεται....
 
Πριν απ' όλα, ξαναγράφω -έγραψα στην ενότητα της ΕΡΤ- τις πολλές μου ευχαριστίες στα παιδιά που ξανάφεραν το site "στον αέρα"!!!

bernard.c, σε ευχαριστώ και εγώ για τα καλά σου λόγια...

@Wally: Ψηφίζω "υπέρ" του ειδικού meeting!!!
 
Αγάπη μου μεγάλη τα λογότυπα της τηλεόρασης... με ερασιτεχνικό τρόπο, προσπάθησα να σας εμπλουτίσω τη βιβλιοθήκη... χαιρετίζω όλη τη ομάδα της ρετρό τηλεόρασης... είναι ο λόγος που κυρίως γράφικα στο φόρουμ ! :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα