Θέμα προς εξέταση

spyros_s

Human RetroDatabase
Joined
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
2.947
Αντιδράσεις
323
Κύριοι έχω μια πρόταση! Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει ένας online κατάλογος με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των 8-16μπιτ μηχανημάτων και τον κονσολών; Το έχω προτείνει και για το μελλοντικό φοινιξ! Έτσι θα ξεκινήσει μαι συζήτηση και για τεχνικά θέματα που θα ενεργοποιήσει πάλι την κουβέντα για τα home!

(Να γράψω και μια κακία...καλά και όμορφα όσα άλλα πραγματευόμαστε εδώ όμως παρατηρώ μια σταδιακή... μείωση της ενασχόλησης με τα κλασικά 8-16μπιτ μηχανήματα! Αυτό βέβαια μπορεί να είναι αποτέλεσμα κούρασης ή επανάληψης τόσα χρόνια που ίσως οδήγησε σε κορεσμό όμως θέλω να παραδεχθείτε ότι αυτά είναι η ραχοκοκκαλιά του φόρουμ!)
 
Κατα βαση δεν ειναι ασχημη ιδεα ΑΛΛΑ...

Αυτο που προσπαθουμε στο RetroManiaX ειναι να προσπαθουμε παραθετουμε πραγματα που δεν ειναι ευρεως προσβασιμα και γνωστα.

Ετσι εχουμε ολοκληρα subforums με 8/16bit θεματολογια με περιεχομενο που κανενα εγχωριο φορουμ δεν μπορει να διανοηθει,θα τολμουσα να πω παγκοσμιας κλασης. Αυτο συμβαινει προφανως λογω της δυνατης ρετρο gaming/computing κοινοτητας που συσπειρωθηκε αμεσως εδω μεσα (για να χρησιμοποιησω τα λογια ενος πατριαρχη του Ελληνικου gaming οταν ρωτηθηκε για το gaming κομματι του forum: "Ρε συ αυτοι ειναι σκληροπυρηνικοι!". :)

Τo να παμε να αντιγραψουμε πχ το oldcomputers.com ανεβαζοντας specs μηχανηματων θα ηταν κατ αρχην κακεκτυπο. Και οπως ολα τα κακεκτυπα θα το προσπερνουσαν ολοι απαθως. Ασε που ποτε δεν θα μπορουσε να φτασει το original.

Με αλλα λογια προτιμω να διαβασω ενα thread για το πως ο Billy περναγε σε κατω απο 1.5 λεπτο την 7η πιστα του Manic Miner παρα ενα κατεβατο με τα γνωστα specs του Sam Coupe.

Σε κομματια που ειμαστε εμεις "οριτζιναλε" πχ Ελληνικη TV, βιντεο κτλ εχουμε φτιαξει και αναπτυσουμε συνεχως κομματια οπως η RetroDB (την οποια btw την κλεβουν ξεδιαντροπα πανω απο 20 sites. Και ειναι τοσο κομπλεξικα ανθρωπακια που ενω η RetroDB λειτουργει υπο την χαλαρη αδεια χρησης Creative Commons - αρκει μονο η αναφορα στη πηγη για να γινει χρηση της πληροφοριας!! - δεν κανουν ουτε αυτο και το παρουσιαζουν δικο τους (μαζι με τα εσκεμμενα λαθακια που φυτευουμε κατα καιρους...)

Tωρα γι αυτο περι περι πτωσεως ενδιαφεροντος για το 8/16bit...

Οσοι παρακολουθουν το φορουμ προσεκτικα θα δουν οτι ανα χρονικες στιγμες καποια κομματια εχουν εξαρση. Δεν ειναι ποτε ισοποση η ενασχοληση της κοινοτητας με ολα τα κομματια της θεματολογιας. Συνηθως μαλιστα αρκει ενας χρηστης για να φερει ομορφη "τρικυμια" σε μια ενοτητα.

Μπορεις να δοκιμασεις κατι τετοιο στα 8/16 bit. Ασε που επονται εκπληξεις ;)
 
Φαντάζομαι το ύφος της ανάρτησης μου είναι κατανοητό...όπως επίσης κατανοητή ήταν και η απάντηση σου φίλε Wally!

Σκεφτείτε το πάντως ως μόνιμη στήλη στο phoenix!
 
Χαιρομαι οταν καλα μελη εχουν αποψη/προτασεις για το χωρο!! Να σαι καλα

Σιγουρα θα τεθει υποψιν του αρχισυντακτη του τευχους
 
Όπως έχει ήδη ειπωθεί η RetroDB θα έχει σε λίγο και αυτή την πληροφορία.
 
Πλέον η ραχοκοκκαλιά του ρετρομανιαξ ΔΕΝ ειναι οι ρετρο υπολογιστές, αλλα ο κινηματογράφος η μουσική η κουλτουρα και οι αναμνήσεις. Και ΑΥΤΟ ειναι που, στατιστικώς, μαγνητίζει το μέσο χρήστη.
 
Χεχεχεχεχε...

Ορίστε... Σταμάτησε ο DINO να ποστάρει στο Amiga vs ST θέμα και κάτσαμε!!!! :D

Πλάκα κάνω....

Πάντως σχεδιάζω comeback, τουλάχιστον όσον αφορά τους Atari υπολογιστές... ;)
 
@Rygar Διαφωνω για τα περι ραχοκοκαλιας που ανεφερεις. Απλα καθε χρονικη στιγμη καποιο project ή ομαδα στρεφει τη προσοχη σε συγκεκριμενο κομματι της θεματολογιας. Παρε παραδειγμα τη χθεσινη ανακοινωση περι μετεξελιξης του Pixel Project. Εντασσεται μια χαρα στην 8/16bit θεματολογια στην οποια αναφερθηκε ο φιλος Σπυρος...
 
Αλλο εννοώ Γουώλη. Εννοώ ότι στατιστικώς ο μέσος χρήστης που εγγράφεται (ή μπαίνει ως επισκέπτης), το κάνει για οτιδήποτε αλλο πέραν των ρετρο υπολογιστών και αυτό μπορεί κανείς να το συμπεράνει αν διαβάσει τα νεα θρεντς στα "Καλωσορίσματα".
 
Πατωντας τωρα πανω στο Νεο Περιεχομενο, απο τη πρωτη οθονη αποτελεσματων που επιστρεφει (20 threads) τα 8 αφορουν κονσολες/υπολογιστες/pixel κτλ

Συμφωνω οτι η πλειονοτητα της κοινοτητας ενδιαφερεται για τα υπολοιπα αλλα παντα η αναλογια της θεματολογιας "ζυγιζεται" οταν χρειει επεμβασης ;)
 
Βρε δεν αντιλεγω. Εγώ αναφέρομαι στο λόγο που πλέον γράφονται οι περισσότεροι χρήστες, ακομα κι αν δεν ανοίξουν θρεντ ή δεν ποστάρουν ποτέ.
 
Οι περισσότεροι εκ των "ταινιών" - "βιβλίων" και λοιπά είναι σε περιορισμένα χρονικά πλαίσια.

Δεν αποτελούν hardcore κοινό, δεν μένουν. Άλλωστε οι περισσότεροι στις "ταινίες - σειρές" γράφονται για να κατεβάσουν τίποτε. Όταν δουν ότι δεν υπάρχει ούτε bit για κατέβασμα την κάνουν.

Έχω δει κόσμο να έρχεται και να φεύγει.....

Να μου πεις το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους κονσολάδες - home-oπληκτους; Οι περισσότεροι που έπαψαν να ποστάρουν (και είναι πολλοί της "παλιάς" φρουράς) δεν πιστεύω να το έκαναν από χάσιμο ενδιαφέροντος, πολλοί τσακώθηκαν, άλλοι ήρθαν σε διαφωνία με άλλους, άλλωστε τι flame να κάνεις στο section "βιβλία"; Παπαδιαμάντης vs Καβάφης;

Άλλο το Amiga vs ST ή το 6128 vs ZX. Εκεί μπορεί εύκολα να παρεκτραπείς και να γίνει της κακομοίρας.
 
Rygar είπε:
Εγώ αναφέρομαι στο λόγο που πλέον γράφονται οι περισσότεροι χρήστες, ακομα κι αν δεν ανοίξουν θρεντ ή δεν ποστάρουν ποτέ.
Χρήστης που δεν ποστάρει είναι σαν να μην υπάρχει. Αν το κάνουμε αυτό όλοι για ένα διάστημα, the forum is dead.

@pooky: Παπαδιαμάντης vs Καβάφης, LOL... :D
 
Πίσω
Μπλουζα