Ινδιάνοι στη Rock θεματολογία

don dokken

RetroMasteR
Joined
14 Μάρ 2009
Μηνύματα
1.532
Αντιδράσεις
216
Αφου τους αφανισαν,τους ξεριζωσαν,τους πηραν τις γαιες τους,τους εκμηδενισαν με επιδημιες,οι ..ανωτεροι λευκοι αγγλοσαξονες,σπανιολοι κλπ ενιωσαν τυψεις!

Μη διατρεχοντας κανενα κινδυνο πλεον,αφου οι Ιθαγενεις Αμερικανοι εμειναν μερικες μονο χιλιαδες,αποφασισαν να δειξουν ανωτεροτητα..το θεμα πλεον πουλαγε και οι Ινδιανοι δεν ειναι απαραιτητα τοσο κακοι οσο τους δειχνουν τα Western..Αντε λοιπον,ας γυρισουμε και καμμια ταινια(αλλουνου παπα ευαγγελιο..)ας γραψουμε και κανα τραγουδακι(δικο μου ευαγγελιο..)

Οσο αγαθες κ ειλικρινεις να ειναι οι προθεσεις των καλλιτεχνων εμενα προσωπικα μου φαινοταν παντα λιγο

λαμογια..πολυ υβρις κ υποκρισια και περισσοτερο αρπαχτη.

Σα να γραφουν οι" γειτονες " σε 100 χρονια τραγουδια για τα γεγονοτα του '55 στην Πολη ενα πραμα..

Πολλοι αξιολογοι καλλιτεχνες ασχοληθηκαν με το θεμα..-ασχετα με τον παραπανω προλογο-,πολλες κομματαρες μας εχουν χαρισει..

Αλλοι παλι το προσεγγιζουν ετσι ωστε να ειναι αστειο εως κωμικο.Αλλοι εντελως αδιαφορα.

Εχουμε και λεμε(μακαρι να μπορουσα να βαλω βιντεο για ολα..)

Black Elk Speaks-Hawkind

Θα κλεισω αποψε με το πιο "σκληρο" κομματι..κι αυτο απο τα λιγοτερο"δημοφιλη" των Queen,το "White Man" περα απο τη μουσικη,οι στιχοι σου σφιγγουν την καρδια..και αν το δεις και αλληγορικα το προσαρμοζεις σε πολλα που βιωνουμε σημερα..http://www.youtube.com/watch?v=3qK3UTfcm_4

Αυτα για σημερα..

ΥΓ.Venom&Μanitu δεν τα ξεχασα φυσικα..δεν μπορω ομως να το παρω σοβαρα ποτε αυτο το κομματι..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rage Against The Machine - Freedom

 
Τελευταία επεξεργασία:
don dokken, έχω σχέση με το νησί μια και ο παππούς μου ήταν από εκεί. Και μάλον το νεκροταφείο που φένεται στο τρέιλερ είναι το ίδιο που είναι ακόμη θαμένοι η προγιαγιά και ο προάππους. Δεν ξέρω πως έτυχε, αλλά μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έτυχε να πάω παρόλο που είναι αρκετά κοντά από εδώ. Συγγενείς μου μεγάλωσαν και έμεναν εκεί μέχρι που οι δουλειές τους τους πήγαν στην Πόλη. Έτυχε να μιλήσω και με μόνιμους κατοίκους στο χωριό και αυτοί δεν μου τα περιέγραψαν ακριβώς έτσι. Και απορώ μερικές φορές με τέτοιες κινήσεις σκηνοθετών κτλ. Γιατί ναι, έχει γυριστεί ήδη ταινία που δεν θυμάμαι τώρα για τα γεγονότα του 55 στην Πόλη, και αν και δεν την βρήκα και πολύ σόι κινηματογραφικά εκεί τα έλεγε καλά και έδειχνε τον χαμό.

(edit , το βρήκα, "Πληγές του Φθινοπώρου" ο ελληνικός τίτλος

)Ο συγκεκριμένος όμως τώρα δεν ξέρω τι θέλει να μας πει, και περιμένω να δω την ταινία. Μήπως μερικοί το γύρισαν στο άλλο άκρο (από την περιγραφή του λικνκ τώρα σκέφτομαι, ίσως να τα έγραψαν οι από εδώ) και από εκεί που τα έκριβαν, τώρα υπερβάλουν για ποιός ξέρει ποιά δικά τους οφέλη στην διανοούμενη κοινότητα.

Οι μόνιμοι κάτοικοι λοιπόν που μεγάλωσαν εκεί μου είπαν πως ποτέ δεν αισθάνθηκαν άμεση απείλη ούτε το 55 ούτε το 64 ούτε και το 74. Οι Τούρκοι το έκαναν ποιό κομψά τότε και με τους δικούς τους τρόπους τους εξανάγκασαν να φύγουν. Μία με απαλοτριώσεις, μιά με τη μεταφορά αγροτικών φυλακών στο νησί και με μερικούς κρατούμενους να γυρίζουν και να κάνουν μερικά εγκλήματα, και μιά με το κλείσιμο τον ελληνικών σχολείων το 64 λόγω της γενικής κρίσης. Έτσι αν ήθελες να μάθεις ελληνικά σε σχολείο έπρεπε να πας στην Πόλη ή στην Ελλάδα.

Χωρίς γλώσσα και συρικνόνωντας λοιπόν την ιδιοκτησία τους, αναγκάστηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να φύγουν. Άλλοι συγκενείς μου έφυγαν πριν το 70 άλλοι μετά στην Ελλάδα ή στην Πόλη. Ωστόσο δεν άκουσα κανένα να τον τραβάνε έξω από το σπίτι του με το ζόρι, τον σπρώχναν αλλιώς να φύγει μόνος του. Και προφανός δεν μπορεί να κουβαλήσει τα πάντα. Να και μία φώτο.

Προβολή συνημμένου 81877

Είναι καιρός να μάθουμε την απόλυτη αλήθεια και από τις δύο πλευρές. Με φανφάρες και κορώνες εκατέρωθεν δεν κάνουμε τίποτα. Και να δούμε επίσης πρώτα τα δικά μας σφάλματα και την αδιαφορία του ελληνικού κράτους όλες αυτές τις δεκαετίες. Που άφησαν να πάει χαμένο το είδικο καθεστώς της συνθήκης εκεί και άλλα τέτοια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα εκτός θέματος ποστ διαγράφηκαν καθώς ούτε σε Ινδιάνους αναφέρονταν, ούτε στη μουσική και επιπλέον ήταν εκτός χρονολογίας.
 
Κατευθείαν μου ήρθε το εξής :

Wasp - Trail Of Tears


Εμπνευσμένο από την φυλή των cherokee και την εξαναγκασμένη μετακίνησή τους προς την Οκλαχόμα, αναφερόμενο στο μονοπάτι των δακρύων όπως προαναφέρθηκε παραπάνω.

Αξίζει και όπως πάντα ο Blackie Lawless μας ανατριχιάζει.

Παραθέτω κάποια σχόλια του Blackie για το τραγούδι αυτό:

"Lyrically though it was inspired by one of the greatest atrocities the U.S government ever made to happen. After the great American Indian Nations were enslaved and exiled onto reservations and interment camps (basically prison camps) the majority of the Cherokee Nation were made to march on foot, under guard by the United States army, from the South East of the United States to Oklahoma. With little food and drinkable water and no medical attention, over 4,000 died resulting from the march that took ten months. That march would be named 'Trail Of Tears'. The translation in native Cherokee language is "The Trail of Tears they cried". Another 5,000 would die in the prison camps awaiting removal to Oklahoma but never made the "trail"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Paul Revere & The Raiders - Indian Reservation

[video=youtube_share;t1DdctgWUeg]

 
πολύ καλό thread! Για μένα το απόλυτο Indian Rock album είναι το "Flight Of The Redman" των XIT. Κυκλοφόρησε αρχικά το 1972. Ψάξτε να βρείτε το remaster του 1999.

[edit] link σε ολόκληρο album
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε μας γνωστοί κυρίως απο το In The Army Now, είχαν αυτή την επιτυχία το 76, για τον τελευτάιο Απάτσι

Bolland & Bolland - The Last Apache

[video=youtube_share;3CHRulQufR0]

 
..μπραβο παιδια...εμπλουτιστηκε το θεμα.
 
Πίσω
Μπλουζα