Ιστορία μιας μοναχής [Καθριν Χιουλμ]

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
13.889
Αντιδράσεις
15.022
Ο ανέλπιδος ερωτας της Γαβριελλας, νυν αδελφης Λουκίας στα χρόνια του α'παγκοσμιου πολεμου για τον αθεο, πραγματιστή και ορθολογιστή γιατρο -χειρουργό της Αφρικής με τον οποιο συνεργαζεται, για τους ιθαγενεις ειναι αριστουργημα πραγματικό! της Καθριν Χιουλμ! Ιδανικο της Λουκιας ειναι η τελειωση της ψυχης της και η πνευματικότητα, όμως ο άνθρωπος ειναι ανθρωπος και ελα που σκονταφτει εκει που δνε το περιμένει και ελα που και ο ερωτας στηνει και αυτος τις σιωπηλές παγιδες του!

η Λουκια μεσα σε ενα αυστηρο, καθολικο μοναστηρι απαρνιεται τα πάντα, την ιδια της την σαρκα και τον εγωισμό της και κανει υπακοη φοβερη στις ανωτερες της, και σε οσα χωρις λογικη της ζητούν για χαρη του Θεού, ελα όμως που θα καταλάβει πως και εκει δεν θα γλιτωσει απο την ανθρωπινη κακια και οτι πισω απο τις κλειστές πόρτες εχει πολλα να μάθει και να ζησει! οι γονυκλισιες και οι μετανοιες δεν σκεπάζουν μια κακή καρδια, ισως για πολυ λίγο, αργα η γρηγορα όλα θα φανουν!

οσο για τον γιατρό, αθεος, παρατολμος, πάντα στο καθηκον, ειρωνευεται οτι εχει σχεση με τα θεια, ελα όμως που θα την ερωτευτει απο την πρωτη στιγμη, αυτη που οταν κοιταζεται στο καθρεπτη, κανει και μια μετανοια μετά, αφηστε που για να την εξετασει στο στηθος, οταν αρρωσταινει ξαφνικα και ειναι αναγκη πρεπει να πάρει αδεια απο την ανωτερη.κατι που κανει τον γιατρο θηριο... συμπερασμα''τα αντιθετα ελκονται, οσο και αν αντιστεκονται πάνε μαζί''
 
Βρε Αριάδνη μου :) Φιρί - φιρί πηγαίνεις για προσγείωση μου φαίνεται :p

Πού τον είδες τον έρωτα; Πού;

Είναι που είναι το Κογκό το ένα πέμπτο της συνολικής έκτασης του βιβλίου, είναι που είναι οι σκηνές με τον Φορτουνάτι μετρημένες στα δάχτυλα (του ενός χεριού :( ), τίποτα δεν ειπώθηκε ποτέ καθαρά κι οι δυο τους έμειναν στην κόντρα της μοναχής και του άθεου που κοροϊδεύει.

Άσε! Έχοντας δει την εκπληκτική ταινία με την Ώντρει Χέμπορν (εκ-πλη-κτι-κή! πολύ καλύτερη από το βιβλίο και για μένα η καλύτερη ερμηνεία της ηθοποιού) κι έχοντας μείνει με το μαράζι του "και μετά;", έψαξα και διάβασα και το βιβλίο.

:( :( :( Τίποτα παραπάνω και διαφορετικό δεν λέει.

Δεν κατέθεσα τα όπλα :cool:

Ξέροντας ότι είναι πραγματική ιστορία, είπα να ψάξω στο Ίντερνετ τι απέγινε η πραγματική Κάθριν.

:( :( :( :( Πήγε λέει και δούλεψε για τον ΟΗΕ και συγκατοικούσε μέχρι το τέλος της ζωής της με μια "φίλη" της. :( :( :( :( :( :( :(

Μας υποχρέωσε :p
 
Τι λες ρετροφαν μου;

δηλ.απο την μυγα ξυγκι πήγα να βγάλω! :p

και εγω ελεγα ο ΄΄περπατημένος΄΄ και η ''άπειρη'' και παρακολουθουσα το υποτιθεμενο ρομαντικο στορι!

τεσπα δεν ηξερα οτι ηταν αληθινη ιστορια και μετα φανταζόμουν πως αφου πεταξε τα ρασσα , οι δυο τους θα εκαναν vacations, στην Χαβαη, ωιμε.. :( σε μενα!!! μα λεει '' η αδελφη Λουκια ηξερε οτι εκεινος διαβαζει τις σκεψεις της''και της ειπε εγω θα γιατρεψω την λανθανουσα μορφη ασε που μια λαμψη θαυμασμου περνουσε απο τα ματια του!

καταλαβες γιατι εγκατελειψε την μοναχικη ζωή και το μοναστηρι;

μαλλον για τον αδελφο της και την σκληροτητα που επεδειξαν οι καλογριες στο δραμα της..η γιατι ηταν απο άλλο υλικο φτιαχμένη..

τους ηθελα μαζί :flower: , ο γοης , περπατημενος , πραγματιστης γιατρος και η απειρη Λουκια..

τοσο ταιριαζαν, αχ , η ζωη!
 
Μόνο εσύ τους ήθελες μαζί; Σε παρακαλώ!

Το νούμερό σας και περιμένετε τη σειρά σας παρακαλώ :p

Εγώ είχα φανταστεί ταξίδι πίσω στο Κογκό, επανένωση τίγκα στο συναίσθημα κι άγριο σεξ στη ζούγκλα με τις μαϊμούδες :p :p:p

Νομίζω ότι η Γκαμπριέλ (ή αδελφή Λουκία) άφησε το μοναστήρι γιατί δεν της ταίριαζε. Με τα χρόνια και κυρίως μετά την επιστροφή από το Κογκό, κατάλαβε ότι η πραγματική ουσία της μοναστικής ζωής (προσευχή, απομόνωση, μετάνοια, υποταγή κλπ.) την απωθούσε κι αυτό που πραγματικά την ενδιέφερε ήταν η κοινωνική προσφορά.

Βοήθησε κι ο θάνατος του πατέρα της που την έφερε αντιμέτωπη με την αδυναμία της να "γυρίσει και το άλλο μάγουλο" και ν' "αγαπήσει τους εχθρούς" της ...

Ε, πολύ θέλει ο άνθρωπος; :cool:
 
retrofan είπε:
Μόνο εσύ τους ήθελες μαζί; Σε παρακαλώ!Το νούμερό σας και περιμένετε τη σειρά σας παρακαλώ :p

Εγώ είχα φανταστεί ταξίδι πίσω στο Κογκό, επανένωση τίγκα στο συναίσθημα κι άγριο σεξ στη ζούγκλα με τις μαϊμούδες :p :p:p

τι ηθελες; τι ηθελες; αγριο σεξ στην ζουγκλα!

και καλα ογιατρός στο στοιχειο του θα ηταν πληρως, την Γαβριελλα δνε την λυπάσαι ;) ! η που θα της αρεσε πολύ ή που θα την τρωγανε τα αγρια θηρία ;) ! αυτη ουτε λεξη δεν ηξερε να γραψει, εδω την βαζουμε να γραψει ολοκληρη εκθεση! και με τι θέμα!

εχεις ομως ενα δικιο , αυτη η χημεια του ζευγαριού ( ακρως συντηρητικη η μια, απελευθερωμενος τελειως ο άλλος) μονο τετοια αγρια και αβυσσαλεα πάθη θα μπορουσε να γεννησει στις ζουκλες μάλιστα, εκει ηταν ο φυσικος χωρος του ζευγαριού αλλα ελα που μειναμε και συ και γω με το παντεσπανι στο τέλος! :p

ζοφος ανελεητον και ακοιμητον, γιατι μας πολεμας; παλι με αρλεκιν θα την βγαλουμε και σημερα!

περασε τοσα αυτη η γυναικα που θα της αξιζε η ευτυχια, εστω και για ενα βραδι με τον γιατρό..

μάλλον η Καθριν Χιουλμ η συγγραφεας ηταν η καλογρια στην οποιοα αναφερομαστε, τεσπα τωρα θυμηθηκα την ειχα δει ενα ντοκυμαντερ για την Ωντρευ και της εδινε οδηγιες γαι τον ρολο, ηταν ομορφη γυναικα!
 
οπως το βλέπω τωρα το ποστ, μονο για την ιστορια μιας μοναχής δεν κάνει...βλέποντας κανεις το θεμα , θα προσμένει να διαβασει κατι για ασκητικο βιο και σωτηρια λόγια και μετα ερχονται τα δικα μας λόγια...χι, χι και κάνουν την διαφορά!!!!!!!!!!

τεσπα ποτε δνε καταλαβα γιατι η Γαβριελλα εκανε πισω απο τον Φορτουνατι, τον Ιταλο, θερμοαιμο γυναικοκατακτητη , ειμαι βεβαιη πως στις αδειες νυκτες της μοναχικης ζωής της αυτό θα το σκέπτονταν, γιατι δεν το είχε ζήσει, θα μπορουσε να ειχε λιγες ρομαντικες στιγμές...φοβηθηκε να γινει ευτυχισμένη και το σκέπασε αυτό με το χρεος προς τον Θεό, μα αυτο θα το εκανε φροντιζοντας τους αρρωστους, αφου ειχε επαναστατικη φυση και το ηξερε, μαλλον ο Θεος για άλλα την ειχε προορισει..μετα ειχε αγνη και καλη καρδιά, το ταγμα σιγά δεν το ειχε αυτό καταλάβει..αλλα το κατάλαβε αυτός ο άνδρας! τι κριμα της δοθηκε μια μικρη ευτυχια και την πέταξε! μαλλον πιστεψε πως δεν της αξιζε να ειναι ευτυχισμένη και προτίμησε να μαραζώσει και να φυγει, προτιμησε την φυγή απο την λύση, γιατι ο γιατρος την ηθελε κοντα του, κακοφημος, αθεος αλλα και καλός, πολυ καλυτερος απο αλλους ! οπως και στην Δελτα..και κεινη το εκανε το καθηκον προς την πατριδα και με το παραπάνω και η Γαβριελλα προς τον θεό και η Σμαραγδή στην ομορφια της και στο τσαγανό της, ας ζούσαν, ας μην στραγγίζονταν..

αυτά από μενα..
 
Πίσω
Μπλουζα