Ιταλικές διαφημίσεις στα κόμικ Mickey Mouse

Αναστασια

RetroNuts!
Joined
10 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.724
Αντιδράσεις
55
Επειδη εχουμε εδω καμια 500 ιταλικα κομικ του Micky Mouse, ο ιταλος μου τα διαβαζε σαν παλαβος,

και μιας και η Mattel ειχε ταραξει τους ιταλους στην διαφημιση,

ειπα να μαζεψω ολες τις διαφημισεις των κοριτσιστικων παιχνιδιων της.

Ετσι επειδη εχουμε και την ακριβη ημερομηνια του τευχους μπορουμε να δουμε ποτε ακριβως κυκλοφορησε το καθε παιχνιδι/κουκλα στην Ευρωπη της δεκαετιας 80/90! :D

Ετος 1993.

Και επειδη εδω η αφεντομουτσουναρα της ελειπε...

οριστε η ξανθια χαζογελουσα Barbie με το αλογο της, την Allegra (σαν να λεμε η "Χαρουμενη"), το οποιο, οπως λεει η διαφημιση χλιμιντριζει στα αληθεια!!!8) Τα διακοσμητικα που φοραγε στην χαιτη μπορουσανε να φορεθουν και απο το τυχερο κοριτσακι που το ειχε.

fetch


Ετος 1991.

Η Barbie Gran Gala, βγηκε τα Χριστουγεννα του 1991, και φοραγε ενα φουξια φουστανι απο τουλι.

fetch


Ετος 1991.

Η Barbie Hawaii, με παρεα Ken-Marina-Skipper, κυκλοφορησε με μια σειρα απο πατεντες

1. Οι καρυδες μετατρεπονταν σε κουπες

2. Τα φυλλα μετατρεπονταν σε κουταλακια

3. Σου δινανε μαζι και ενα μαραφετι με μια μανιβελα να σπας τον παγο, παγοθραυστη σε σχημα ανανα, και να φτιαχουν τα μουλικα αληθινη γρανιτα!!!

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο Αναστασία ευχαριστούμε :)
 
Τέλεια Αναστασία μου! :)

Η καρύδα ήταν και κάθισμα της χαζογελούσας ε?8)

Θέλω να κάνω κι εγώ κάτι ανάλογο με τα ελληνικά μικυ μάους της δεκαετίας του 80, αλλά δεν έχω αξιωθεί ακόμα... #)
 
Εγω σας ευχαριστω, γιατι μετα απο εσας με τα τοσα ποστ που γραφετε για τα εντυπα, αξιολογησα την σημασια τους! :) :flower:

Ετος 1993.

"Polly, πριγκηπισσα των ρουμπινιων, σε προσκαλει στο παλατι της Ανατολης" και

"Polly, πριγκηπισσα των διαμαντιων, σε προσκαλει στο βασιλειο των Παγων"

fetch


fetch


Και σε κασετινα μακιγιαζ η Polly Pocket αμα λαχει.8)

fetch


Ετος 1993.

Οποιος ειχε αντεξει στην Μπαρμπι, κι οπως ειχε αντεξει στην Polly Pocket, σιγουρα δεν θα την γλυτωνε απο τον διπλο θανατηφορο συνδυασμο Barbie και Polly Pocket μαζι! Βγηκε η μπλουζα Barbie Hollywood που την εδιναν δωρο μονο με την Βιτρινα Δωρων της Polly Pocket. Μπαρδον για τις φριχτες φωτογραφιες..

fetch


fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
OH MYGOD!! Θα τρελαθώ! Την κασετινα μακιγιαζ Polly Pocket την είχα κι εγώ και μάλιστα έχω φυλάξει ακόμα την πουδρίτσα!!! Μυρίζει τόσο όμορφα!
 
Αναστασία αν και δεν τα γνωρίζω τα περισσότερα σίγουρα αυτό που κάνετε εσύ και η mytinyworld είναι σημαντικό . :thanx2:

Eγώ προσωπικά τρελαίναμε για παλιές διαφήμισης .. :happyjump:

Τα ιταλικά micky mouse έβαζαν και διαφήμισης από σπιρτούληδες και τυχερούληδες με τα ονόματα Fiammiferino και Paciocchini αν βρεις κάτι βάλτο εδώ :thanx2:
 
Θα βαλω, παιδια, ολα τα παιχνιδια που βρισκω στις βινταζ διαφημισεις του Μικυ! Σε αυτο το θρεντ βαζω μονο τα κοριτσιστικα, αλλα θα φτιαξω κι αλλο με παιχνιδια απο αλλες εταιριες. :D

1993

Peppermint Rose, με τις φιλες της Vanilla Daisy και Lemon Kiss Lily! Ειχαν μαζι ενα αρωμα βανιλιας, μεντας κτλ που το ανακατευες με νερο για να φτιαξουν οι μικρες αρωμα!!! Απο τοτε να γινει βεντετα η μικρη δηλαδη.

Δεν τις ειχα δει ποτε αυτες τις κουκλες... Εσεις τις γνωριζετε;;;;;8)

fetch


fetch


Και επειδη η καλη νοικοκυρα ειναι δουλα και κυρα, οριστε και το πλυντηρια της Μπαρμπι για τους φανατικους. Επαιρνε και απορρυπαντικο! :D

Ασχετο

Το ξερετε οτι το μαλακτικο των ρουχων λερωνει το περιβαλλον και τα νερα πολυ περισσοτερο απο το απορρυπαντικο;;;; Γιατι δεν διασπαται και καταστρεφει τον υδατινο κοσμο οπου καταληγει. Περιττο να πω οτι το εκοψα μαχαιρι. :(

1993

Εδω η μικρη μας φιλη χαιρεται που βαζει πλυντηριο με τα ρουχα της Μπαρμπι.

Να δεις πως θα της κοπει το γελιο οταν μεγαλωσει και πλενει τα σωβρακα! :xm:

fetch


Η Ματτελ και η Ντίσνευ ειχαν αρχισει απο νωρις την συνεργασια!

1992 Aladdin, Το παραμυθι γινεται πραγματικοτητα. Μαζι του ειναι η Jasmine. Tα ρουχα του αλλαζουν και μεταμορφωνεται απο απλος θνητος σε πριγκηπα.

fetch


fetch


1992. Η κουκλα Aladdin

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1994. Το ξερατε οτι η Barbie ειχε βγαλει και περουκες;;; Οπως η Barbie fashion queen της δεκαετιας 60! Καραφλιασατε ε; Οριστε μια σειρα απο περουκες.

fetch


fetch


1991. Η ιταλικη Μπενετόν συνεργαζεται με την Ματελ και βγαζουνε μια σειρα απο συλλεκτικες Μπαρμπι με σουπερ ιταλικα ρουχα. Ειχα βρει μιά καποτε σε ενα σουπερ μαρκετ :eek: αλλα δεν με αφησαν να την παρω :( και απο τοτε ειπα να μην ακουω κανεναν. :xm:

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ποπο πολύ 90'ς αυτά τα ρούχα της Benetton! Ετσι παρδαλά θυμάμαι ντυνόμασταν στο πρώτο έτος στη σχολή μου (1991) :p . Γι'αυτό λατρεύω τις fashion dolls, γιατί αποτυπώνουν τη μόδα της κάθε εποχής και με αυτό τον τρόπο γίνεται ένα είδος "ιστορικής καταγραφής της μόδας"! Βέβαια, τα χρόνια που ακολούθησαν, με όλο αυτό το ροζ και το φούξια και τα νεραϊδένια ντυσίματα, κάπου χάθηκε η έννοια της fashion doll, αλλά νομίζω ότι με τις bratz και τις my scene κάπως έστρωσε πάλι το πράγμα.... :xm: Και με την κατηγορία των κουκλών Disney και Barbie πριγκίπισσες, τακτοποιήθηκε λίγο η.... αταξία!

Sorry για την κουκλοφιλοσοφία, μου βγήκε αυθόρμητα! #)

Οι περούκες όπως βλέπω, ήταν καπελοπερούκες μάλλον?8)
 
Αμα δεν κουκλοφιλοσοφησουμε κι εδω ρε παιδια τι θα καταλαβουμε; Για αυτο σας εχω φλομωσει στην Ματελ, μπας και κουκλοφιλοσοφησουμε!!! :D Οποτε πολυ καλα κανεις. :)

Οντως Μytinyworld μου, ηταν καπελοπερουκες, και στις δινανε μονο αν αγοραζες 2 σετ ρουχων της Μπαρμπι συν 1900 παλιες λιρετες Ιταλιας, δηλαδη γυρω στο 1 ευρω με τα σημερινα δεδομενα. Και επρεπε λεει και να βιαστουμε γιατι ηταν περιορισμενος ο αριθμος τους.

Δεν το ξερα βρε παιδι μου, να επαιρνα μια...Ειδες; Δεν υπηρχε τοτε το ιντερνετ... χασαμε μεγαλο κελεπουρι... :xm:

Απο την ιδια περιοδο και αυτη η Χιονατη με τους εφτα νανους.

fetch


1992. Για να μην νομιζετε οτι μονο η Σιντυ Κροφορντ εβγαλε βιντεοκασσετα με αεροβικη! Εβγαλε και η Μπαρμπι. Πηγαιναν τα κοριτσακια να σαβουρωσουν στα μακντοναλτς και μετα κανανε αεροβικη και καιγανε το τσιζμπουργκερ.

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θερμοκηπιο των Ονειρων και Η Χιονατη και οι 7 νανοι σε φορητο σπιτακι

1993. Η Barbie κηπουρος ή μαλλον εσυ θα γινεις κηπουρος στο "Θερμοκηπιο των Ονειρων".

Δεν θα καλλιεργεις αμπελοφασουλα, τα λουλουδια θα ποτιζεις και αυτα θα φυτρωνουν στα αληθεια.

Μην με ρωτατε πως, ετσι λεει πανω δεξια, οτι φυτρωνουν πραγματικα φυτα και οτι το συντιβανι δουλευει κι αυτο στα αληθεια.

fetch


1993. Η Χιονατη και οι 7 νανοι σε φορητο σπιτακι. Τους κουβαλας μαζι σου οπου θες και τους 7.

Συγνωμη ...μηπως μπορω να αφησω την κακια μαγισσα στο σπιτι...αγριευομαι με την μουρη της! :precry:

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Χιονατη ολα τα λεφτα.

Μαγικη!!!!!
 
Αναστασία μου, έκανες edit στο προηγούμενο ποστ και έβαλες καινούριες φωτο και δεν τις πρόσεξα! :burn:

Σήμερα απ'οσο ξέρω η Disney δεν συνεργάζεται με τη Mattel, αφού η πρώτη βγάζει τις δικές της κούκλες και η τελευταία τις δικές της ηρωίδες!

Αυτό με την αεροβική, είναι μέσα στο κλίμα της τότε εποχής!

Αυτό πάλι με το θερμοκήπιο, μου θυμίζει κάτι κουκλάκια που κυκλοφορούσαν αρχές του '80 και τα πότιζες και στο κεφάλι τους φύτρωνε γκαζόν, σαν μαλλί καρφάκια! :) Ισως να είχε τίποτα σπόρους μέσα και το θερμοκήπιο της barbie? 8)Οσο για το συντριβάνι, αυτό είναι το λιγότερο... Θυμάμαι μια φορά μας έδειξες και barbie/συντριβάνι (λειτουργούσε ως συντριβάνι το.... κεφάλι της!)8) Ακου πράγματα τώρα! :eek:

Τέλος, έχω να πω ότι η κακιά μάγισσα είναι όλα τα λεφτά! :D Νομίζω στην Ιταλία υπάρχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις μάγισσες (θυμάμαι η Ματζικα Ντε Σπελ των Μικυ Μάους ζούσε στο Βεζούβιο και επίσης η Πεφάνα δεν είναι Ιταλίδα και κάτι κάνει τα Χριστούγεννα?)
 
Aardvark οντως εχει μεγαλη φαση η Χιονατη με ολη την παρεα της στο σπιτακι/βαλιτσακι!

Και μαλιστα πολυ βολικο αυτο το φορητο παραμυθι: αν πηγαινε καπου το παιδακι εξω να φαει και δεν ετρωγε τις μπαμιες του π.χ, τοτε μπορουσες να του βαλεις μπροστα στο τραπεζι την κακια μαγισσα μπας και τρομαξει και τις φαει.8)

Mytinyworld μου οντως εχουν μια πορωση οι ιταλοι με την Μπεφανα, την μπαμπογρια, και μας πρηζουν καθε Χριστουγεννα...μονο που εγω δεν θελω ουτε να την βλεπω, με αγριευει. :cry: Λενε οτι φερνει στα καλα παιδακια γλυκά και στα κακά παιδακια καρβουνα! Μπας σε καλο σου!!!

Η Μπαρμπι/συντριβανι

http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=202013&postcount=178

ηταν μαλλον η εξελιξη της Μπαρμπι/θερμοκηπιο με συντριβανι, οταν αποφασισε να αφησει την κηπουρικη και να ξεκινησει σολο καριερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το γιωτ μπλεντερ της Μπαρμπι...

1994. Διαφημιση απο το γιωτ της Μπαρμπι το οποιο διεθετε πισινα, ομπρελα και τραπεζακια. Επισης ειχε και μια φοβερη καμπινα/κρεββατοκαμαρα. Και εδω η μοναδικη πατεντα: Ενα μερος της καμπινας μεταμορφωνοταν σε μπλεντερ για να φτιαχνουν τα μουλικα χυμο!!! :cool:

Εμ για να τα βγαλεις περα με τοσα εξοδα μαλλον ηταν καλυτερα να φλομωσεις στο χυμο, γιατι για δεν εμεινε δεκαρα για να κανα σουβλακι. :xm:

Δεν βγαινω μανα μου δεν βγαινω.8)

fetch


Ειχαν μια πορωση με τους χυμους ε... :eek:

Βασικα αν αγοραζες τον παγοκοφτη/ανανα, (τον θυμαστε; σας τον ξαναποσταρω γιατι εχει πλακα) :)

αγοραζες και το γιωτ/μπλεντερ με τα ποτηρακια/καρεκλες και τα φυλλα/κουταλακια,

στο τελος εφτιαχνες και την προικα σου, γιατι τουλαχιστον για τις οικιακες συσκευες της κουζινας ησουν καλυμμενη. :cool:

Και ολα αυτα στα ειχε χαρισει η Μπαρμπι.... μαζι με το οτι ησουν και μεγαλο ψωνιο απο μικρη, παιδι της καταναλωτικης κοινωνιας! :p :p:D

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευτυχώς που δεν κάνανε και τη barbie φαγώσιμη, να βλέπουμε τα παιδάκια να μασουλάνε πόδια ζαχαρωτά ή μαλλί της barbie/γριάς!!! :eeek: :eeek:
 
Και εχουμε δει απειρες μασημενες barbie...Ποσα παιδακια, που ο καθε ασχετος τους αγοραζε barbie χωρις να ειναι παιχνιδι της ηλικιας του, τους εχουν μασησει χερια και ποδια...

Πως και δεν το σκεφτηκε αυτο η Ματτελ?

To σκεφτηκαν ομως οι νοικοκυρες!

Κοιταχτε εδω

http://blunottelive.blogspot.com/201...rbie-cake.html



Για τις μαμαδες/θειες μια τουρτα κεικ για το αγαπημενο μας κοριτσακι!

http://allrecipes.com/Recipe/Barbie-...ke/Detail.aspx



Barbie cake 2.jpg

Barbie cake 1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ιταλικες διαφημισεις της Mattel στα κομικ Micky Mouse

Λατρεμένη υπέροχες οι διαφημίσεις! :thanx2:
 
Λυθηκε μυστηριο Παταπουφας

Θυμαστε που λεγαμε οτι η Παταπουφα εγραφε επανω στην ποδιτσα της

Cuore Caldo;;;; Που σημαινει στα ιταλικα Ζεστη Καρδια;

Ψαχνωντας λοιπον μεσα στον ιταλικο Μικυ Μαους του 1985 βρηκα αυτην την διαφημιση!!!! Να γιατι δεν εβρισκα τιποτα στο ιταλικο web με την λεξη κλειδι patapouf!!!

fetch


Η τεταρτη στην πρωτη σειρα πανω δεξια ειναι σαν την δικη μου!!!

Στο λαιμο αυτες οι κουκλες ειχαν κρεμασμενη μια καρδουλα οπου μεσα μπορουσες να γραψεις το ονομα ενος αγαπημενου προσωπου!!! :D

Ποσο χαιρομαι που λυθηκε αυτο το μυστηριο!!! Απο μικρη αναρωτιομουνα!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1984, 1985, 1987

Νοεμβριος 1984

Εδω ο γαμος της Tracy και του Todd, οποιος το χει λιγο αριόκοντο το παντελονι αλλα...δεν βαριεσαι. Πως θα το δειξει το παντοφλέ παπουτσι?

fetch


Στο ιδιο φυλλαδιο μια σειρα απο επιπλα για τρελα εξοδα της ιταλικης οικογενειας... Ποσα κοριτσακια ξελιγωθηκανε να τα κοιτανε...και ποσα αραγε να τα αποκτησανε;;; :xm:

fetch


Εδω η Μπαρμπι μαλλον μετα το διαζυγιο με τον Κεν.

Φευγοντας του εκανε το σπιτι καλοκαιρινο. :eek:

Του πηρε και τους τοιχους, αφηνοντας του μονο την μικρη της αδερφουλα και κατι γλαστρς για παρεα.

fetch


Ιουλιος 1985

Εδω η Barbie "Ti voglio bene", (η Μπαρμπι Σαγαπω, κατι σαν την Αγαπιμού Ουαουα, αν θυμαστε το εργο), με το αλογο της την Principessa = Πριγκηπισσα.

Ποιος ξερει ποιος καθαριζε τον σταβλο...μαλλον ο Κεν...γιατι με τετοιο ρουχο που φορα η φιλεναδα μας το βλεπω χλωμο.

fetch


Ιουνιος 1987

Εδω το κομμωτηριο/μακιγιαζωτηριο της Μπαρμπι, για περιτεχνα χτενισματα που μονο η Rapunjel μας θα ηταν σε θεση να αναδειξει. :) :flower:

Και ειχε και αληθινο πιστολακι για τα μαλλια!!!

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα