[ΚΑΡΟΥΖΕΛ] Εξωγήινοι (1986-87) HEAVY METAL FANTASY αυτοκόλλητα !!

Panayiotis

Retro Member
Joined
31 Δεκ 2009
Μηνύματα
164
Αντιδράσεις
10
Καλημέρα παιδια :) !

Θυμάται κανείς μια σειρά από αυτοκόλλητα χαρτάκια με φανταστικούς πίνακες με δράκους, μάγισσες κτλ...δεν θυμάμαι εταιρεία αλλά βρήκα τυχαία στο e-bay το περιοδικό HEAVY METAL και το γραφικό στο εξώφυλλο μου θύμησε εκείνα τα χαρτάκια που τα μάζευα σαν τρελός όταν είμουν πιτσιρικάς (87-88 αν δεν απατώμαι). Αν έχει υπόψην του κάποιος περισσότερες πληροφορίες ας τις μοιραστεί ;)

Αν σας θυμίζει κάτι : [edit]This listing has been removed or this item is not available.[edit]

20082.jpg

Kαι κάτι σημαντικό που μόλις θυμήθηκα είναι οτι τα αυτοκόλλητα δεν είχαν αριθμούς (μόνο ένα χρυσό περίγραμμα) και έβρισκες που να τα κολλήσεις επειδή σε κάθε θέση στο album το αυτοκόλητο ήταν τυπωμένο ήδη μονόχρομο και αχνό (γαλάζιο νομίζω), οπότε ουσιαστικά έβλεπες όλα τα αυτοκόλλητα και έψαχνες το γυαλιστερό έγχρωμο αυτοκόλλητο... αυτά νομίζω ήταν από τα πρώτα χαρτάκια που μάζεψα...super εποχέςςς !!!

υ.γ. Είχα μια σακούλα με 20-30 album (κάποια σημπληρωμένα, κάποια όχι) ghostbusters, ποδόσφαιρο 87 και πάνω, αυτοκίνητα, μπάσκετ, he-man κτλ αλλά μάλλον πετάχτηκαν :( ....τα μόνα που έχω είναι μια σειρά από NBA καρτες upper deck σχεδον σημπληρωμένο :) Όταν βρω χρόνο θα σκανάρω οτι έχω και θα τα ανεβάσω :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Panayioti, καλώς ήλθες στην παρέα μας!!! :flower:

Μια παράκληση μόνο. Επειδή σε λίγες μέρες η φωτό που ανέβασες από το e bay θα χαθεί, αν θέλεις αντέγραψέ την σε ένα άλμπουμ (που έχεις δυνατότητα να φτιάξεις μέσα από το προφίλ σου) και ανέβασέ την από εκεί. ;)
 
Hi :) Καλώς σας βρήκα !

Ok done :)
 
Η εικονογραφηση στο εξωφυλλο ειναι του Chris Achilleos ελληνοκυπριου illustrator με μεγαλη καρριερα στην Αγγλια στα 70ς- 80ς
 
Το θυμαμαι πολυ καλα αλλα δεν καταφερα να διασωσω τπτ απο την οργη της μανας μου τοτε(οποτε εκανα μαμακια ξεσπουσε σε αυτα).Μακαρι να εχει καποιος να ανεβασει καμια φωτο.Ηταν το αγαπημενο μου αλμπουμ.
 
θυμαμαι μια εποχη, 95 μερια, καθε μερα ημουν στο περιπτερο και αγοραζα φακελακια με αυτοκολλητα τα οποια ειχαν εικονες του Louis Royo αν το γραφω σωστα... τα αυτοκολλητα βεβαια τα κολλαγα οπου μπορουσα, βλ. βιβλιοθηκη, γραφειο, θρανειο, τετραδια και δεν εχω πια, αλλα θυμαμαι οτι ειχα αγορασει πααααααρα πολλα :)
 
Γεια σας παιδια :) Χαίρομαι που το θυμήθηκαν κι' άλλοι αυτό το εκπληκτικό album !

Πολύ σωστά Joe η εικονογράφηση ήταν του Chris Achilleos και στην σελίδα του βρήκα το εξώφυλλο ενός βιβλίου του το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν εξώφυλλο ή οπισθόφυλλο στο ελληνικό album !

Ειδού :

fetch


αν κάποιος έχει το album ή κάποια από τα αυτοκόλλητα ας τα σηκώσει :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξωγήινοι (CAROUSEL)

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω το εκπληκτικό αυτό album το οποίο βρήκα μαζί με εκατοντάδες άλλα "πραματάκια" στο πατρικό μου πριν λίγο καιρό !

Το συγκεκριμένο album όμως δεν ήταν το δικό μου αλλά κάποιου φίλου που μου το είχε δώσει τότε (έχει πολύ λίγα χαρτάκια μέσα)...το original δικό μου αγνοείτε...

Μέσα παίζει απο Star Trek και Doctor Who μέχρι Supergirl, Chris Achilleos και πολλά άλλα !

Επίσης σε αντίθεση με αυτό που έγραψα στην αρχή του θέματος τα χαρτάκια είχαν τελικά αριθμούς.... :p

Ελπίζω βλέποντας τις εικόνες που τράβηξα να το θυμηθούν περισσότεροι...

Enjoy ;)

20085.jpg20087.jpg20094.jpg20100.jpg

[edit]Λόγω πνευματικών δικαιωμάτων κρατήθηκαν κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες από το σκανάρισμα του άλμπουμ [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To είχα και εγώ αυτό το άλμπουμ. Θυμάμαι δεν είχα κολλήσει πολλά χαρτάκια. Αργότερα κάπου το πέταξα. Τι μου θύμισες τώρα!
 
Ήταν από τα πρώτα (ίσως το πρώτο) album που είχα !

υ.γ. : Γιατί μετατράπηκε σε μεμονωμένο θέμα ? Δεν είναι καλύτερα να βλέπει ο κόσμος πως ξεκίνησε το topic ?
 
Αυτή η εταιρία δεν ειχε βγάλει και ενα album χελωνονινζάκια? Προσωπικα, δεν μπορω να πω οτι τα album της ήταν καλά... ακόμα και πιτσιρικάς δεν μου άρεσαν καθόλου. Ειχα καλομάθει απο την ποιότητα της panini.
 
ποια χρονια ειχε κυκλοφορησει?
 
Χαχαχα, κορυφαίο το "copyright note-απειλή" στην τελευταία φωτογραφία. :)
 
Imgema είπε:
Αυτή η εταιρία δεν ειχε βγάλει και ενα album χελωνονινζάκια? Προσωπικα, δεν μπορω να πω οτι τα album της ήταν καλά... ακόμα και πιτσιρικάς δεν μου άρεσαν καθόλου. Ειχα καλομάθει απο την ποιότητα της panini.
Νομίζω πως ναι. Για την ακρίβεια έχω μερικά χαρτάκια που θα τα σηκώσω σύντομα...τα album της καρουζέλ ήταν μια αξιόλογη ελληνική προσπάθεια που έκανε το μεγαλύτερο ποσοστό των πιτσιρικάδων τότε να τα μαζεύουν σαν τρελά (ιδίως όταν έβγαιναν τα ποδοσφαιρικά και μπασκετικά album) :) Πάντοτε φυσικά στα χνάρια της panini.

Το συγκεκριμένο album πρέπει να κυκλοφόρησε στα τέλη του 80 αν δεν με απατά η μνήμη μου.
 
Πω πω τι ξέθαψες Παναγιώτη!!! :D :D:D

Το είχα κι εγώ αλλά είχα ξεχάσει τελείως την ύπαρξή του...

Μπράβο για την ανακάλυψη!
 
Βλέπω έχει μέσα μέχρι και Elric!! Πότε κυκλοφόρησε αυτό εδώ, ξέρουμε; Μου θυμίζουν ορισμένα αλλά αμυδρά. Σίγουρα απ'αυτήν την εταιρεία είχα διάφορα άλμπουμ, βέβαια! Μιλάω γι'αυτά με την τυπωμένη μπλε εικόνα από πίσω.
 
Τα αίσχη της CAROUSEL!!!!!

Έκλεβαν πνευματική ιδιοκτησία και απειλούσαν με μηνύσεις!!!!
 
Καλησπερα, ξερει κανεις ποσο ενδεχωμενος μπορει να στοιχιζει ενα τετοιο αλμπουμ μαζι με αυτοκολλητα??
 
Πίσω
Μπλουζα