Καινουργια κονσολα ονοματι DSi

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.881
Αντιδράσεις
3.852
Kαταρχην ντροπη σας που δεν εχει ποσταρει κανεις απο εσας το παρακατω.

Βγαζει η Νιντυ updated DS απο το πρωι και εχει φτασει μεσανυχτα και το GRM εχει "μεσανυχτα". :tsktsk:

Ας ειχα χρονο και θα την ειχα ποσταρει απο εχτες. :D

Λεπον στο ζουμι.



Nintendo has announced the new DSi at its Fall presentation in Japan. The device features a dual touchscreen layout almost identical to the DS Lite, though the company is calling it a "third platform," which means it's complementing the existing system, not necessarily replacing it. Looks-wise there's not much different happening, but it's some 12 percent thinner -- partly because it omits the GBA cartridge slot.

The displays are slightly larger, at 3.25 inches apiece, and there's an external three megapixel camera as well as a front-facing camera located on the inside hinge. The DSi has an SD slot and internal storage -- we're not sure how much at the moment -- but photos can be taken directly to the Wii Photo Channel on the card. Nintendo's also launching an online "DSi Shop," which will sell content directly over WiFi, including a free browser app and "DS Ware" game -- and the company will offer free wireless connectivity at "Nintendo Zone" hotspots located in Japanese McDonalds.

The shop will take the newly-renamed Nintendo Points (formerly Wii Points), 1000 of which will come free with the handheld until March 2010, and content will be priced in 200 / 500 / 800 point brackets. The DSi will come in white or black finishes, and will cost ¥18,900 ($178) when it launches in Japan on November 1st -- the rest of us will have to wait until next year.
Βιντεακι εδω.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=cSEeqtlyy9E]YouTube - Nintendo DSi Montage
 
Έχουμε και λέμε:

2 κάμερες, μια 3mp έξω μια 0,3mp μέσα (vga)

1 οθόνη αφής.

Οθόνες 3,25 ιντσών αντί 3. Θα δούμε τι λένε από ποιότητα, μάλλον έχουν μειώσει κατά πολύ το απαράδεκτο response time της παλιάς.

Ενσωματωμένος web browser.

Μπορεί κανείς να επέμβει στην ταχύτητα αναπαραγωγής ήχου.

Υποδοχή για SD κάρτες.

NO GBA SLOT (Επιτέλους!!!!! )

Λεπτότερη.

Νέα μπαταρία (μάλλον για να τραβάνε οι κάμερες).

Λειτουργία ραδιοφώνου (αυτό δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω).

Ένα πραγματικό κουκλί που θα το αποκτήσω την πρώτη μέρα που θα έρθει στην Ελλάδα. Έχω ήδη και μια M3 Simply που κάθεται στο συρτάρι και περιμένει την έλευση της νέας κονσόλας.
 
πολύ καλό.. αλλά να δούμε άμα θα αξίζει η αγορά του...άμα δηλαδή τα νέα πράγματα που θα προσφέρει θα αξιοποιηθούν κατάλληλα...

edit: γιατί "επιτέλους" που δεν θα έχει gba slot .. εγώ είναι πολλά gameς απο gba με την m3 που απολαμβάνω..?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με τρια λογια ειναι τα παρακατω,ο Pooky τα γραφει καλυτερα πανω.

The company's new handheld gets a 17% bigger screen (measuring in at 3.25 inches), a .3 megapixel camera, an SD memory card slot, and “audio enhancements” like the ability to listen to mp3s, adjust pitch and playback.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από το 3" στο 3.25" η αύξηση είναι περίπου 8% και όχι 17%. :D

Ομολογώ πάντως ότι θαυμάζω την ικανότητα της Nimbimbo να πουλάει το ίδιο πράγμα (με μικροβελτιώσεις) στα ίδια άτομα. :)
 
Τα ιδια κανουν ολες και η Σονυ με το PSP slime που μια το λεπταινει μια του δινει av out την αλλη το κανει πιο φωτεινο στον ηλιο και παει λέγοντας.......

Παντως το μεγαλωμα της οθονης δεν λεει και πολλα,μπορουσε και παραπανω ιντσες ωστε να αξιζει τον κοπο (στo DSi). :xm:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ έξυπνη κίνηση της Nintendo..

ενώ το DS παραμένει σταθερά πρώτο σε πωλήσεις εδώ και αρκετά χρόνια ...η Ν συνεχίζει να το αναβαθμίζει ανα τακτά χρονικα διαστήματα.

Ελπίζω να διατηρήσει την απόλυτη συμβατότητα με τα παλιότερα μοντέλα...και σίγουρα θα γίνει και αυτό πρώτο σε πωλήσεις...

Φυσικά, θα το πάρω από την πρώτη μέρα...καθώς το DS είναι το αγαπημένο μου handheld :)
 
Aardvark είπε:
Kαταρχην ντροπη σας που δεν εχει ποσταρει κανεις απο εσας το παρακατω.
...απλά δεν μας νοιάζει :D

Btw, η αύξηση δεν είναι 8%, ξεχνάς ότι έχεις επιφάνεια και όχι μία γραμμή, τουτέστιν πρέπει να πολλαπλασιάσεις (θα ήταν ^2 αν ήταν τετράγωνη, αλλά δεν είναι, λίγη γεωμετρία θα στο αποδείξει).
 
Το σιγουρο ειναι οτι θα βγουν καινουργια παιχνιδια που θα εκμεταλευονται την καμερα.

Τωρα τι ρολο θα παιζει η καμερα, :xm: .

Αν ηταν μονο για φωτο θα αρκουσε η εξωτερικη αλλα υπαρχει και η μεσα ,ισως να μπορεις να βαλεις την φατσα σου σε πρωταγωνιστη στο παιχνιδι,ισως να ειναι για επικοινωνια με αλλα DSi με face to face δυνατοτητα,κατι αναλογο που κανουν και τα κινητα. :wait2:
 
Ποσα DS repacked εχουμε να δουμε ακομα αραγε...
 
Όσα και να δούμε, εγώ τουλάχιστον θα τα πάρω όλα.

Μόλις παρέλαβα την EDGE.

Είμαι επίσημα έτοιμος για την έλευση της κονσολίτσας!!!!!!!
 
Maddog είπε:
Από το 3" στο 3.25" η αύξηση είναι περίπου 8% και όχι 17%. :D Ομολογώ πάντως ότι θαυμάζω την ικανότητα της Nimbimbo να πουλάει το ίδιο πράγμα (με μικροβελτιώσεις) στα ίδια άτομα. :)
Για τη μαθηματική σου ανεπάρκεια να συνειδητοποιήσεις τς μετράμε σε μια και τι σε δυο διαστάσεις, στα είπανε και οι πιο πάνω, οπότε ας μην επαναλαμβάνομαι...

Wally είπε:
Ποσα DS repacked εχουμε να δουμε ακομα αραγε...
Μ'αρέσει πάντως η επιλεκτική σας κριτική... :D

Ναι, γιατι η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη πολιτική είναι ιδέα και προνόμιο της Nintendo... Κανείς άλλος δεν το είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα...

(...γκουχ-γκουχ...PSP/PSPslim/PSP-3000...γκουχ-γκουχ...)

Τουλάχιστον δεν βγάζει άχρηστα "expansions" όπως η πολυαγαπημένη σας SEGA (32X, SEGA-CD, anyone???), η οποία πάντως ποτέ δεν είχε πέσει στην αντίστοιχη παγίδα των επανεκδόσεων... (Master System II, Mega Drive II???)
 
Ναι, αλλά τί θα είχαμε να συλλέγουμε τώρα; :)

Πάντως, να σας πώ την αμαρτία μου, το DS δεν μου έχει κάνει καθόλου κλικ. Και βλέποντας, πχ, το τελευταίο Space Invaders στο PSP μου και στο DS του Plink, ήταν σαν να συγκρίνω παπάκι με χάρλευ, τί να πώ... Απλά δεν το καταλαβαίνω.
 
Αντιθέτως εγώ μίσησα το PSP με το που το είδα.

Η DS για μένα είναι η απόλυτη φορητή παιχνιδομηχανή. Και καλύτερα γραφικά δεν σημαίνει απόλυτα και αυτόματα καλύτερα παιχνίδια.

Ειδικά το γεγονός της ύπαρξης δύο οθονών με την μία να είναι αφής, αυτό φτάνει και τα λέει όλα για μένα. Φυσικά οι γνώμες διαφέρουν σε όλα.

(Εκτός ότι η απόλυτη κονσόλα είναι το Dreamcast, εκεί δεν μπορεί να χωράει διαφορετική γνώμη).
 
Μα ναι, δεν είπα ότι έτσι είναι κι όχι αλλιώς, απλά ότι εμένα δεν μου κάνει κλικ... και η διπλή οθόνη - [edited by manos426f] ψιλομάπα τη βλέπω, gimmick και όχι ουσιαστικό πλεονέκτημα (και βάσει των reviews που διαβάζω πάντα ότι μπορείς και με το στυλό, αλλά καλύτερα αλλιώς).

Amstrad GX FTW!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εντάξει βρε παιδιά, δεν είπα τίποτα, commodore είπα μόνο...
 
Gryzor είπε:
Μα ναι, δεν είπα ότι έτσι είναι κι όχι αλλιώς, απλά ότι εμένα δεν μου κάνει κλικ... και η διπλή οθόνη - [edited by manos426f] ψιλομάπα τη βλέπω, gimmick και όχι ουσιαστικό πλεονέκτημα (και βάσει των reviews που διαβάζω πάντα ότι μπορείς και με το στυλό, αλλά καλύτερα αλλιώς).
Amstrad GX FTW!
Κοίτα, πέρα από το καθαρά υποκειμενικό του πράγματος, η διπλή οθόνη του DS είναι πράγματι σημαντική και σε πολλά παιχνίδια... Από εκεί και πέρα, λογικό είναι να υπάρχουν άλλα τόσα στα οποία είναι ουσιαστικά άχρηστη και τη γεμίζουν με ό,τι να'ναι, απλά επειδή υπάρχει (βλ. Metal Slug 7)...

Πάντως, σε καταλαβαίνω, γιατί οι περισσότεροι φίλοι μου σαν gimmick θεωρούσαν τα χαρακτηριστικά του DS (διπλή οθόνη, touch screen, μικρόφωνο κ.λπ.) και "ξενέρωναν" συγκρίνοντας τα ποιότητας Ν64 γραφικά του με αυτά του PSP, μέχρι που τους το δάνεισα για μερικές μέρες (ή αντίστοιχα για μερικές ώρες στη σκοπιά σε συνναύτες μου) και ενθουσιάστηκαν τόσο που πήγαν και το αγόρασαν μέσα στη βδομάδα...

Πάντα βέβαια, είναι και αυτό το κλικ που λες... Π.χ. εμένα προσωπικά, πρωτοποριακές ιδέες όπως το DS και το Wii, ξέρω πως θα μου έκαναν κλικ ακόμα κι αν δεν ήταν της Nintendo, αλλά της... SEGA (λέεεμε τώρα... :D ). Άλλοι, τα θεωρού παιδικά, ρηχά, βαρετά, casual κ.λπ. αν και κατά μεγάλο ποσοστό πρόκειται για άτομα που δεν έχουν περάσει πάνω από 1-2 ώρες με αυτά τα μηχανήματα...
 
ΧΑ, χα, χα... το DS Lite είναι η κονσόλα που έσπασε όλα τα ρεκόρ μου... είναι η κονσόλα όπου την άλλαξα στο μαγαζί τρεις φορές μέχρι να βρω μοντέλο χωρίς καμένα Pixels και έχει τις λιγότερες φορτίσεις, αφού είναι η κονσόλα που βαρέθηκα πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο έχει πέσει στα χέρια μου. :D Ωστόσο αυτό το stylus τελικά είναι ότι πιο βαρετό και χαζό έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου, και δεν κάνω κανένα σχόλιο για τα παιχνίδια και φυσικά την περιβόητη διάρκεια της μπαταρίας. Το πήρα κυρίως για τα brain training κλπ παιχνίδια, μετά έψαξα τα adventures, μυστηρίου και όλα όσα θα είχαν νόημα η χρήση stylus, ακόμα και τον χειρούργο και την μαγείρισσα έπαιξα το ομολογώ. Δεν είχε νόημα να ασχοληθώ πολύ με τυχόν ραλάκια ή shooters αν και η κάρτα γέμισε με όλων των ειδών τα παιχνίδια, μέχρι και στρατηγικής και arcades δοκίμασα. Μετά από όλα αυτά, ένα έχω να δηλώσω... Στις φορητές κονσόλες ένας είναι ο βασιλιάς: PSP φορτωμένο με CF. ΤΕΛΟΣ!!!
 
ambu_dare είπε:
ΧΑ, χα, χα... το DS Lite είναι η κονσόλα που έσπασε όλα τα ρεκόρ μου... είναι η κονσόλα όπου την άλλαξα στο μαγαζί τρεις φορές μέχρι να βρω μοντέλο χωρίς καμένα Pixels και έχει τις λιγότερες φορτίσεις, αφού είναι η κονσόλα που βαρέθηκα πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο έχει πέσει στα χέρια μου. :D Ωστόσο αυτό το stylus τελικά είναι ότι πιο βαρετό και χαζό έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου, και δεν κάνω κανένα σχόλιο για τα παιχνίδια και φυσικά την περιβόητη διάρκεια της μπαταρίας. Το πήρα κυρίως για τα brain training κλπ παιχνίδια, μετά έψαξα τα adventures, μυστηρίου και όλα όσα θα είχαν νόημα η χρήση stylus, ακόμα και τον χειρούργο και την μαγείρισσα έπαιξα το ομολογώ. Δεν είχε νόημα να ασχοληθώ πολύ με τυχόν ραλάκια ή shooters αν και η κάρτα γέμισε με όλων των ειδών τα παιχνίδια, μέχρι και στρατηγικής και arcades δοκίμασα. Μετά από όλα αυτά, ένα έχω να δηλώσω... Στις φορητές κονσόλες ένας είναι ο βασιλιάς: PSP φορτωμένο με CF. ΤΕΛΟΣ!!!
Ρε συ ambu, μιλάμε για φυσιολογικούς ανθρώπους/gamers, όχι για ορκισμένους αντι-Nintendo-ικούς όπως εσύ... :D

Πέρα από την πλάκα, πρέπει να έχω πάνω από 20 φίλους/γνωστούς με DS, δεν έχω ακούσει ούτε έναν να είχε καμένο pixel (δεν λέω ότι δεν υπάρχει, αλλά μάλλον είσαι υπερβολικός ή έστω υπερβολικά γκαντέμης). Άλλωστε, για το συγκεκριμένο πρόβλημα (καμένα pixels) έχω ακούσει απείρως περισσότερα παράπονα για το PSP...

//Συγγνώμη, μιλάς για τη διάρκεια της μπαταρίας του DS και μετά από κάτω μου πετάς αυτό:

ambu_dare είπε:
Στις φορητές κονσόλες ένας είναι ο βασιλιάς: PSP φορτωμένο με CF. ΤΕΛΟΣ!!!
...Ε, εντάξει... Μετά από αυτό, πλέον, από μόνη της η συζήτηση παύει να έχει τη σοβαρότητα που θα της άρμοζε και (όπως αναμενόταν, εξάλλου) θα καταλήξει σε ένα ακόμα flame war DS vs. PSP, έστω και χωρίς τις μπριζόλες ή τους φράφφους των περιβόητων me(a)tings μας...

Ένα μόνο έχω να δηλώσω, σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσω το επίπεδο της συζήτησης σε κόσμια πλαίσια...
 
Εγώ λέω να παραμείνω με το Phat μου,διότι ούτε η διάρκεια της μπαταρίας του με ικανοποιεί,ούτε SD χρειάζομαι(πας και παίρνεις μία M3 σιγά το πράγμα)και δεν μπορώ να χωνέψω ότι βγάλανε την θύρα για το GBA.

Όσοι δηλαδή είχαν το rumble pack τι θα το κάνουν;Πόσο μάλλον μία M3 Perfect.
 
Πίσω
Μπλουζα