Καλησπερα απο Ρεθυμνο νο 2

wrathchild_78

Retro Member
Joined
26 Mαϊ 2015
Μηνύματα
163
Αντιδράσεις
8
Γεια σε ολους.

Λεγομαι Οδυσσεας και ειμαι και εγω ενας νοσταλγος της πολυ ομορφης δεκαετιας του '80. Μεγαλωσα εξω στα χωματα με τα ποδηλατα και εζησα την αρχη των ηλεκτρονικων και των Η/Υ. Αυτο με σημαδεψε για παντα και ετσι ασχοληθηκα και επαγγελματικα με την τεχνολογια ως administrator σε μικρες και μεγαλες εταιρειες. Τωρα εργαζομαι, ως ελευθερος επαγγελματιας, ως τεχνικος Η/Υ στο ομορφο Ρεθυμνο.

Τα τελευταια χρονια κανω προσπαθειες να βρω πραγματα που παντα ηθελα σαν παιδι και ποτε δεν ειχα λογω χρηματων, ενω αποκορυφωμα της φαντασιωσης μου ειναι να φτιαξω ενα MAME Cabinet!! Φανταστειτε την εκπληξη μου λοιπον, οταν επισκεφτηκα φετος το μερος που μεγαλωσα και ειπα να ψαξω για τα παλια ηλεκτρονικα που ειχαν και απο στομα σε στομα βρηκα εναν που ειχε αποθηκευμενα τουλαχιστον 10!! Τα ειδα με τα ματια μου και μαλιστα δουλευουν κανονικα. Μου ειπε ο ανθρωπος να παρω 3 ΤΣΑΜΠΑ και να φτιαξω ενα για μενα, ενα για εκεινον και τα παιδια του και ενα για ανταλλακτικα αν χρειαστει. Η συγκινηση ειναι μεγαλη διοτι υστερα απο τοσα χρονια θα ξανακαθισω μπροστα απο τα ιδια ηλεκτρονικα που καποτε "ταιζα" σαν πιτσιρικι!!!!!! Δεν ειναι οτι απλα θα φτιαξω μια καμπινα απο το μηδεν και θα γουσταρω τρελα γι'αυτο...θα ειναι η ιδια καμπινα που αγγιζα πριν 25 χρονια!!!!!!!!!!!

Ψαχνοντας λοιπον για το πως θα το κανω αυτο, εχω αρχισει να χανομαι μια και δεν ξερω τι θα χρειαστω και πως θα κανω καποια πραγματα. Θα ηθελα τη βοηθεια σας ωστε να φτιαξω αυτες τις 2 καμπινες και να πραγματοποιησω ενα ονειρο μου.

Οι καμπινες ειναι (απ'οτι εμαθα διαβαζοντας αυτο το φορουμ) ελληνικης κατασκευης και ειναι κοντες. Δηλαδη με ενα οποιοδηποτε χαμηλο σκαμπο/κανονικη καρεκλα εισαι στο καταλληλο υψος για να παιξεις. Εχουν τις δικες τους οθονες που δουλευουν και αν εξαιρεσεις τη σκονη, ειναι σε καλη κατασταση. Οταν τις εχω στα χερια μου απο τη μεταφορικη εταιρεια θα ανεβασω φωτο.

Σκοπος ειναι να εχω 2 καμπινες με τα εξης:

- Παλιο Η/Υ συνδεδεμενο με νορμαλ ηχεια 2.1 με πληκτρολογιο και ποντικι κρυμμενα απο κατω που να τραβιουνται προς τα εξω

- 2 χειριστηρια (4 δρομων ή 8;; ;)

- 12 κουμπια χειρισμου και 2 κουμπια επιλογης παικτων

- 1 κουμπι που να ανοιγει/κλεινει τα παντα

- Ολο το συστημα με τα κουμπια και τον controller που θα συνδεεται στον Η/Υ θα πρεπει να βγαινουν ευκολα για επισκευες

- Γραφικα στο ξυλο πανω δε με νοιαζουν

- Φωτα (στα κουμπια και στο marquee) δε με ενδιαφερουν

- Coin μηχανισμος δε με νοιαζει να δουλευει προφανως. Θα υπαρχει μονο για εμφανιση

Ερωτησεις:

1. Τα κουμπια και τα χειριστηρια θελω να αντεχουν και δε με νοιαζει το κοστος. Ποια προτεινετε να παρω;

2. Πως θα συνδεσω την παλια οθονη στον Η/Υ; Εχω παλιες καρτες γραφικων με AV. Ή μήπως απλα να βαλω μια νεα οθονη και να χρησιμοποιησω προγραμμα ωστε να το κανω να φαινεται σαν παλια οθονη (http://wiki.arcadecontrols.com/wiki/Soft-15khz);

3. Σαν front end θελω να βαλω κατι που να παιζεις τα παιχνιδια σε full screen και οχι σε παραθυρο στο μισο της οθονης. Ποιο ειναι καλο κατα τη γνωμη σας;;

4. Ποιος κοντρολλερ ειναι οκ για τη δικη μου χρηση; Ο ipac2 ή ο mini pac;

5.Τι αλλο πιστευετε οτι θα χρειαστω;;
 
Kαλωσηρθες φιλε καταρχην.Για τα πραγματα που ρωτας για την καμπινα σου και επειδη ολοι βλεποντας αυτο το θεμα καταλαβαινουν πως το ανοιξες για καλησπερα κλπ σαν νεο μελος πολυ απο αυτους που μπορουν να βοηθησουν μπορει να μην το ειδαν οποτε ανοιξε ενα νεο θεμα στο sub forum με τα arcades και να εισαι σιγουρος πως πολυ θα βρεθουν να σε βοηθησουν.
 
Σας ευχαριστω για το καλωσορισμα!!

Ναι, εχεις δικιο. Πραγματι πρεπει να ανοιξω νεο thread.
 
Πίσω
Μπλουζα