Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

  • Panasonic 3DO

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Amiga CD32

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Atari Jaguar

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sega Saturn

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sony Playstation

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Nintendo 64

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    0

keeper7k

Human RetroDatabase
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
2.599
Αντιδράσεις
22
Ιδού το νέο poll του GRM. Αν και CD-ρομ-άτη κατα το μεγαλύτερο ποσοστό της, η γενιά αυτή έχει περάσει για τα καλά στο φάσμα του ρέτρο και σήμανε η ώρα να αναδείξουμε την αγαπημένη του GRM.

Μιας και εκ των πραγμάτων μιλάω πρώτος , η ψήφος μου πάει καρφωτά στο Saturn αν και ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου ανήκει στο 3DO το οποίο αν και απωθημένο των παιδικών μου χρόνων έχει τύχει ελάχιστης ενασχόλησης καθότι μόλις πρόσφατα κατάφερα να αποκτήσω ένα.

Με παιχνίδια όπως το Radiant Silvergun, DoDonPachi, Nights Into Dreams και Panzer Dragoon Saga νομίζω οτι η επιλογή του αδικοχαμένου Saturn αποτελεί μονόδρομο.

Μετα απο την προπαγανδίστικη εισαγωγή μου λοιπόν , σας καλώ να βάλετε το χέρι στην καρδιά και να ψηφίσετε την καλύτερη κονσόλα της 5ης γενιάς τραγουδώντας :

Segata Sanshiro , Segata Sanshiro , Sega Saturn Shiro!
 
Ειναι ισως το ευκολοτερο Poll...

picture.php
 
Saturn δαγκωτό !
 
Θα ήθελα να ψηφίσω το Jaguar της Atari, άλλά ήταν "too little too late!"...

Άσε που παράτησαν το Falcon για να επικεντρωθούν στο Jaguar :p

Η ψήφος μου πάει φυσικά στο Sony Playstation, το οποίο έφερε την επανάσταση στο gaming και μπήκε σχεδόν σε όλα τα σπίτια...

Κάνω και μια πρόβλεψη, με τη σειρά μου, πως σε αυτή τη δημοσκόπηση, το Playstation θα σαρώσει! :D
 
Καποιος ψηφισε Ν64!!!

picture.php
 
PSX: Τα καλύτερα παιχνίδια και το καλύτερο μηχάνημα από άποψη δυνατοτήτων all around. Είναι επίσης το μηχάνημα το οποίο καθιέρωσε το 3d gaming κάτι που καμιά από τις άλλες κονσόλες δεν μπορούσε να κάνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το jaguar, με το καλύτερο 2d hardware από όλα τα συστήματα της γενιάς του αλλά με αρκετά αδύναμο 3d.
 
Όντως, το ευκολότερη επιλογή σε poll μέχρι τώρα... ;)

saturn_logo.JPG
 
Όσο και να μου αρέσει το cd32 δεν μπορώ να μη ψηφίσω το saturn.
 
Μετά από πολύ σκέψη.... :tease: 3DO ολέ!!!! :D
 
Wally είπε:
Καποιος ψηφισε Ν64!!!
picture.php
Αν και η ψηφος μου μετα βιας ανηκει στο saturn και οχι στο n64, η απαντηση ειναι η εξης:

Ειδαμε το καλυτερο platform παιχνιδι (Mario 64)

Ειδαμε μεχρι προτεινος το καλυτερο παιχνιδι ολων των εποχων (Ocarina of time)

Ειδαμε το πως οι κονσολες βαζουν τα γυαλια στα pc, στα corridor shooters ενα ειδος που ηταν απλα αφταστο (Goldeneye)

Επισης ειδαμε το πως ειναι το σωστο multi player gaming, την σωστη υλοποιηση του αναλογικου μοχλου πανω σε χειρηστηριο, το rumble pack, και αλλα πολλα που οσο καθομαι μπορω να γραφω. Τα βιντεοπαιχνιδια θα ηταν πολυ φτωχοτερα χωρις το n64.
 
Εγώ επειδή είμαι αντικειμενικός :D ψήφισα PS για το καλό (για την εποχή του) 3d και τους άπειρους τίτλους. Άσχετα αν αγαπώ τη saturn.
 
Θα τα πουμε σε αλλο thread (θα μας κυνηγαει ο Keeper :D ) απλα βαλε στο τραπεζι για μετα -> SegaNET,NightS Controller,RPGs,Shooters,"σπιτικα" Arcades κτλ

ΕDIT

@gtsamour Παλιοχαρακτηρα!
 
Ένα PSX περιποιημένο και για μένα μάστορα...

Δεν ξέρω εάν είναι το καλύτερο, αλλά είναι αυτό που με συντρόφευε πιστά τις τελευταίες χρονιές πριν μου συμβεί το "μοιραίο" (να παντρευτώ βρε). Ήτοι όσο χάλια και αν μου φαίνονται τώρα τα γραφικά, όσο και εάν είναι η πρώτη κονσόλα που πακεταρίστηκε και μπήκε ολοκληρωτικά στο χρονοντούλαπο (οι άλλες μένουν ακόμα ετοιμοπόλεμες) είναι και αυτή που πέρασα ασύγκριτα, γράφοντας αμέτρητες και όμορφες ώρες επάνω της. Ουσιαστικά ήταν η κονσόλα που με έφερε ξανά στον χώρο του gaming μετά από αρκετό καιρό απουσίας. Είναι η κονσόλα που το όνομα της έγινε συνώνυμο του "οικιακού gaming" σε έναν ολόκληρο πλανήτη, σωστά ή λανθασμένα δεν έχει πολύ σημασία... "Μπαμπά θα μου πάρεις playstation;"
 
Κάτσε να μπώ με τον άλλο λογαριασμό να ψηφίσω και τη saturn....
 
Jaguar rules αν και δεν το ψηφισα. :D

Παρακατω θα σας περιγραψω γιατι το πιστευω.

Λοιπον θα τα γραψω αναλυτικα για να τα καταλαβουν ολοι. :D

Ξεκιναω.

Ετοιμοι;

64-bit FTW
 
Aardvark είπε:
Jaguar rules αν και δεν το ψηφισα. :D Παρακατω θα σας περιγραψω γιατι το πιστευω.

Λοιπον θα τα γραψω αναλυτικα για να τα καταλαβουν ολοι. :D

Ξεκιναω.

Ετοιμοι;

64-bit FTW
64-bit? How so?
 
Νot much ,χαου ντου γιου ντου; :D

Εγω ειμαι απο αυτους που πιστευαν οτι τους ελεγε η Αταρι. :D
 
Basically... ευτυχώς που όσοι το είδαν: Didn't do the math!

Αυτο που ισχυει ειναι οτι εχουμε: 64-bit data bus, 16/32 cpu (που επειδη ο 68Κ ειναι σε 64-bit bus ειναι πιο αργος απ'ότι στον STE και ας είναι στα 14ΜΗz). Ενα 32-bit DSP, 64-bit GPU, 32-bit Object processor, 64-bit Blitter. Και με ενα σοβαρο bug στην πρόσβαση στην main ram απο την GPU. Βεβαια μπορεις να τρεξεις κωδικα απο το DSP η την GPU χωρις την παρεμβαση του 68Κ μιας και ο τελευταιος κανει hog την bus αλλά είσαι αναγκασμένος να κανεις τα περισσοτερα πραγματακια στα 4Κ της cache. Το να προγραμματίσεις την jaguar είναι χειρότερο και απο το να προγραμματίσεις το psx (το οποίο αν ακούσεις καναν developer... (true for ps2 and ps3 as well)). Οπως και να χει αξιολογα παιχνιδια στην jaguar δεν ειδαμε για αυτους και για αλλους λογους.
 
Παροτι το 3do ηταν πολυ μπροστα τη χρονια που βγηκε - αλλα και το Jaguar ειχε καλα στοιχεια - νομιζω οτι η απαντηση ειναι by default το Ν64.

Σαφως με καλυτερη 3D απεικονιση απο το playstation και πολυ καλυτερα παιχνιδια (αναλογικα σε ολες τις κατηγοριες) απο ολα τα αλλα δεν βρισκει αντιπαλο σε αυτη τη γενια. Τουλαχιστον οσο μιλαμε για την καλυτερη κονσολα και οχι γιαυτη που πουλησε (με το στανιο) τα περισσοτερα κομματια.

Σιγουρα το Super Mario 64 ηταν επανασταση εκεινη την εποχη - και το Ocarina of Time εχει παμπολες φορες ψηφιστει ως το καλυτερο videogame απο καταβολης τους (ενδιαφερον εχει να βρει κανεις ποσα 10αρια εχει παρει αυτο το παιχνιδι) - και δεν ειναι μονο αυτα - τα Conkers bad fur day, Majora's mask, Perfect dark, Banjo Kazooie (χτυπαει στα ισα το Super Mario 64), Mario Kart 64, Super Smash Bros, Paper Mario, WWF No Mercy (που νομιζεις οτι παιζεις σε μεταγενεστερη κονσολα) και καμια 50αρια αλλα σχεδον ισαξια.

Ειναι η λογικη και η μονη επιλογη.
 
Πίσω
Μπλουζα