Καλύτερο δυνατό 100% fanless (HT)PC;

Dr. SLUMP

RetroMasteR
Joined
6 Απρ 2007
Μηνύματα
1.300
Αντιδράσεις
144
Καλησπέρα! Έκανα αυτό το thread σε γνωστό τεχνολογικό forum, αλλά επειδή εδώ είμαστε μια οικογένεια, πιστεύω πως θα λάβω καλύτερες και πιο ψαγμένες απόψεις :)

Θέλω να στήσω ένα σύστημα για την τηλεόραση, το οποίο να μην έχει το παραμικρό κινούμενο μηχανικό μέρος. Δε με ικανοποιεί κάποια silent-fan λύση, το έχω και λίγο ως "στοίχημα" να βγει 100% παθητικό.

Το μέγεθος του κουτιού προφανώς δεν με αφορά, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί ευρύχωρο case.

Υπάρχει κάποιο τροφοδοτικό χωρίς ανεμιστήρα, με 100% παθητική ψύξη; Πριν 2-3 χρόνια είχα πετύχει ένα σε γνωστό κατάστημα.

Επίσης, είναι μια Radeon HD 6450 1GB DD3 η καλύτερη υλοποίηση αυτή τη στιγμή;

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, πέραν του ότι (φαντάζομαι πως) χρειάζεται ένα τερατώδες κομμάτι μετάλλου, θα χρειαστεί underclocking; Ποιο CPU θα προτείνατε;
 
Λυσε μας πρωτα μια βασικη απορια. Θα παιζεις συγχρονα 3d παιχνιδια σε αυτο το μηχανημα ή οχι;
 
Ζόρικο project...και το ξεκινάς τώρα που άρχισαν και οι 30+ θερμοκρασίες... :xm:

Για επεξεργαστή, το πρώτο που πρέπει να κοιτάς είναι το TDP. Άλλο είναι να προσπαθείς να "κουμαντάρεις" παθητικά 45W και άλλο 100+!

Επίσης δεν είναι λογικό να περιμένεις να βρεις οποιαδήποτε αξιοπρεπή GPU χωρίς ανεμιστήρα, εδώ γίνονται "φούρνοι" ΜΕ ανεμιστήρα.

Ίσως η πιό λογική κίνηση είναι να αγοράσεις μια από τις νέες CPU με ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών οπότε απαλάσσεσαι από την ανάγκη επιπλέον κάρτας γραφικών. Σχετικά λογικές λύσεις είναι οι Intel I3 με ενσωματωμένο Intel HD κύκλωμα ή ακόμα καλύτερα (όσον αφορά την ισχύ!) οι AMD APU, που με τίμημα λίγα παραπάνω Watt TDP ενσωματώνουν σαφώς καλύτερο υποσύστημα γραφικών.

Κάτι σαν τον Ι3 3220 ή 3220Τ (55W-35W TDP αντίστοιχα, Intel HD 2500 γραφικά) ή τους AMD A4-5300/A6-5400 (αμφότεροι στα 65W TDP αλλά με Radeon 7xxx GPU)

http://www.amd.com/uk/products/desktop/processors/a-series/Pages/a-series-model-number-comparison.aspx

http://ark.intel.com/products/family/65503
 
Για μηχάνημα χωρίς καθόλου ανεμιστήρες μάλλον θα πρέπει να ψάξεις λύσεις με Intel Atom ή AMD C60 με ενσωματωμένα γραφικά για να είσαι σίγουρος για τη σταθερότητα και την σωστή λειτουργία. Ρίξε ένα μάτι στο παρακάτω σύστημα:

http://amzn.to/11gw6LP

Επίσης ένα fanless cpu και ένας sdd δίσκος θα ολοκληρώσουν το silent pc σου:

http://amzn.to/11gwLgm

http://amzn.to/12bASqV

To κουτί είναι καθαρά προσωπική επιλογή.
 
Πίσω
Μπλουζα