Καμπινο-αρχάριος και ερωτήσεις

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
67
Είπα να μου κάνω δώρο για τα Χριστούγεννα, και πήρα μια OK baby καμπινούλα. Πρώτα απ'όλα θέλει βάψιμο το πλαστικό, γιατί έχει τσαμπουκάδες και καψίματα απο τσιγάρα. Έχει κάποιος πρόταση για το είδος βαφής του συγκεκριμένου πλαστικού ;

To μόνιτορ είναι Hantarex, δείχνει ΟΚ αν και ακούω ορισμένα τσάφα-τσούφα. Θα παίξει ενδελεχές καθάρισμα μήπως είναι απο τις σκόνες. Μαζί ήρθε μια jamma tetris, η οποία δεν βγάζει ήχο -ακούω κάτι μπλιπ-μπλούπ-. Ελπίζω με τις τάσεις κλπ να είμαι ΟΚ, και να μην έχω κάψει τίποτα ! Το πιθανότερο είναι να είναι τζούφια η πλακέτα, αλλα αν τα μπλιπ-μπλουπ λένε κάτι σε κάποιον ας το πεί !

Κάποια μπουτόν θέλουν άλλαγμα, αυτό το έχω (!) , καθώς θέλω να βάλω sanwa μοχλούς όπως αυτούς στο joystick του Ιορδάνη, για μην ξηλώσω το stick, έχετε πρόταση για σημείο-site αγοράς ;

Και κάτι τελευταίο, βλέπω wired όλα τα (6) κουμπιά σε κάθε παίκτη. Πως ξέρω αν θα χρειαστώ άλλο jamma harness, ή μήπως είμαι ΟΚ απο τώρα για τα εξάκουμπα παιχνίδια. Στο τέλος θα βάλω ένα xbox μέσα και μάλλον έχω καταλήξει στο σετ της Ultimarc.
 
Καλησπερα μια χαρα σε βρεισκω πηρες τη καλυτερη καμπινα για μενα την ειχα κγω μπες στο προφιλ να τη δεις αν θελεις ελπιζω να τη βρεικες φθηνα γιατι ειναι απ τις ακριβες εγω την εδωσα λογο χωρου δυστιχος αλλα ετοιμαζω ενα νανακι τωρα χαχα.Τα τσαφ τουσφ κατα πασα πιθανοτιτα ειναι απο υγρασια ανοιξετην κ αστην να δουλεψει καμια ωρα για τον ηχο μπορει να εχουν προβλημα τα ηχεια σου κγω hantarex monitor ειχα ειναι τελειο.
 
Ελπίζω να είναι όντως υγρασία. Η αλήθεια είναι ότι μετά απο λίγη ώρα έστρωσε, οπότε το βρίσκω πολύ πιθανό. Τώρα με τα ηχεία, περιμένω μερικες jamma και ενα MVS να τα κουμπώσω και να δώ αν όντως φταίνει αυτά, ή η συγκεκριμένη πλακέτα. Ευτυχώς τα ηχεία τα έχω σε αφθονία στην αποθήκη του πατέρα μου οπότε οκ και απο εκεί.

Για το βάψιμο θέλω καμμια πρόταση γιατί πραγματικά απο τέτοιου είδους πλαστικά δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Δεν μπορώ να την βλέπω και έτσι...κλωτσημένη ! Λάμπες, μαρκίζες κλπ θα τις σενιάρω σιγά-σιγά, το πρώτο που με καίει είναι το αισθητικό, έπειτα το control panel και φυσικά τυχόν άλλα προβλήματα που θα βγάλει. Με το harness καμμιά ιδέα (για το ζήτημα του εξάκουμπου ;)

--Μπήκα και είδα αυτήν που είχες, τι να λέμε...τζιτζί ! Η δικιά μου όπως είναι θέλει 100 χέρια/χρόνια για να έρθει έτσι !!!--
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπομονη θελει.Οσο για το βαψιμο ειχα δει ενα videaki στο youtube κ εβαφε μια ok Baby καμπινα απ οτι θυμαμαι με sprey λακας το αποτελεσμα ηταν τελειο.Οσο για το τελευταιο κοιταξε εδω http://www.ebay.com/bhp/arcade-wiring-harness
 
Λογικά είσαι οκ με το 6 κουμπιά του jamma,εφόσον θα βάλεις xbox.Αν έβαζες κανονικές 6κουμπες jamma πλακέτες θα έπρεπε να κάνεις μετατροπές.

Εννοείται ότι το xbox θα το συνδέσεις με xbox to jamma adaptor σαν αυτό:

index.jpg
 
Σωστος o Chan κατι παραπανω γνωριζει, εχω κγω ενα xbox modded το θεμα ειναι οτι τα εχω βρει μπαστουνια με τους emulators.Chan που μπορω να βρω το xbox to jamma adaptor για παν ενδεχομενο γιατι ειμαι στα σκαρια για νανακι καμπινα τωρα κ το xbox ειναι μια πολυ καλη λυση θα ελεγα.
 
Εγώ πάντως έλεγα για το σετ της Ultimarc γιατί ο παραπάνω αντάπτορας άκουσα ότι βγάζει πολλά προβλήματα, έχει λάθος καλωδιώσεις, είναι κινεζιά κλπ. Φυσικά διαψέυστε με αν κάνω λάθος - μιλάω για έναν xbox timer board που κυκλοφορεί στο ebay δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτός ! Επίσης δεν θέλω να μπλέξω με pad hacks, βλέπω οτι βγάζει controller ports αλλα πως είναι τα mappings στα πλήκτρα ;

Όσο για το γενικό ζήτημα του xbox στην καμπίνα, εγώ απλά έχω δύο modded, συνεπώς είναι η πιο φθηνή και προσβάσιμη λύση που έχω ! Πάντως, ότι παιχνίδι θα ήθελα να παίξω, το παίζει μια χαρά, εκτός απο κανα-δυο (Nba jam, run'n'gun) που τελικά θα καταφύγω σε πλακέτες. Το PC είναι η καλύτερη λύση, αλλα ανεβαίνει πολύ το κόστος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φυσικα Pc, απλα για οικονομικους λογους λεω xbox
 
O συγκεκριμένος αντάπτορ κυκλοφορεί από το ebay εως το aliexpress και είναι ο ίδιος,η κινεζιά που είπε ο φίλος πιο πάνω.

Κυκλοφορεί και μια καινούργια πιο ακριβη version με vga-out για σύνδεση σε lcd monitor.

Λοιπόν,φίλε Other_Reality,δε ξέρω τι έχεις ακούσει για αυτό,αλλά άκου και τη δική μου άποψη:Το ανταπτοράκι αυτό κάνει τη δουλειά του θαυμάσια και δεν έχει λάθος.

Σε πληροφορώ ότι το χρησιμοποιώ σε καμπίνες με xbox και Coinops Gold μέσα για επαγγελματική χρήση και είναι μια χαρά.

Φίλε Dredd που κολλάς στο xbox να σε βοηθήσω αν μπορώ.

Kαι λίγο στη πράξη(δεν είναι δικό μου βίντεο):

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για το ανταπτορακι που λετε,δουλευει σε ηδη jamma καλωδιωση?

Γιατι σε διαφορα φορουμ μιλανε για κατι μετατροπες αφου δεν ακολουθει την πεπατημενη.

Παντως οι πωλητες για να ειναι καλυμενοι λενε ξεκαθαροι πως πρεπει να ακολουθησεις την καλωδιωση που προτεινουν αυτοι και οχι κατι αλλο.

Μπορουμε να εχουμε ενα λινκ για ποιο ακριβως μιλαμε?

Επισης ενα λινκ σε πμ με το coinops gold?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eίναι αυτό: http://www.ebay.com/itm/Xbox-console-to-Jamma-cabinet-time-control-board-PCB-for-coin-operated-business-/170892476421?pt=US_Stage_Lighting_Single_Units&hash=item27c9fc4005

Το ανταπτοράκι αυτό για να δουλέψει σωστά και αναλόγως για τη χρήση το θέλουμε.θέλει μια μικρή επέμβαση στο jamma.

Το manual του είναι αυτό: http://doc.diytrade.com/docdvr/775010/23691218/1319437861.doc

Στο jamma,κανονικά τα pins 25,26,27,28(ή από το 26 και κάτω πολλές φορές)χρησιμοποιούνται για ground των μοχλών και των κουμπιών.

Το ανταπτορ αυτό όμως,τα χρησιμοποιεί όπως φαίνεται στο manual για extra κουμπιά(Υ,black,white,LT1 του xbox),εφόσον το xbox έχει πολλά κουμπιά.

Όποτε,αφαιρούμε τις γειώσεις αυτές και τις πηγαίνουμε στα pins 1,2 και έτσι απελευθερώνονται τα τελευταία pins όπου μπορούμε αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε στη καμπίνα μας,ενώνοντας καλώδια από τα pins κατευθείαν στα κουμπιά της καμπίνας.

Eγώ προσωπικά δε χρησιμοποιώ πάνω από 4 κουμπιά σε xbox καμπίνα με Coinops,και αυτό που κάνω είναι να ενώσω το pin 11 του jamma(κουμπί BACK στο xbox) απευθείας στον κερματοδέκτη,γιατί με το BACK βάζει κέρμα στον Coinops και όχι με αυτό που έχει στανταρτ το jamma(pin 16).

Eννοείται ότι τοποθετώ τον adaptor σε free mode βάζωντας όλα τα dipswitches στο ON.
 
thanks για τα infos.

περιμενω το χβοχ που αγορασα πριν λιγες μερες μονο με 15 ευρω.

Εχει να πεσει softmod αναβαθμιση σκληρου και εγκατασταση σε νανοκαμπινα.

Οποτε εδω ειμαστε και θα σε ξαναενοχλησω με ολο το θαρρος βεβαια.
 
grkokos είπε:
thanks για τα infos.περιμενω το χβοχ που αγορασα πριν λιγες μερες μονο με 15 ευρω.

Εχει να πεσει softmod αναβαθμιση σκληρου και εγκατασταση σε νανοκαμπινα.

Οποτε εδω ειμαστε και θα σε ξαναενοχλησω με ολο το θαρρος βεβαια.
Mετα χαράς :)

Πάρε και το ανταπτοράκι άφοβα πάντως.
 
το τρεναρω λιγο καθως εχω βγαλει το μονιτορ απο το νανακαμπινο(ειχα βαλει τηλεοραση lcd 23'') και πρεπει να την ξαναβαλω πανω.

Ελπιζω οτι θα δουλεψει και παλι!Επισης μετα απο 3 μηνες δεν νομιζω να μην εχει αποφορτιστει και μας χτυπησει κανα ρευμα?

Γιατι οταν ηταν να την βγαλω ειχα φωναξει φιλο ηλεκτρολογο που εκανε κατι μερεμετια σπιτι και την εβγαλε αυτος.
 
grkokos είπε:
το τρεναρω λιγο καθως εχω βγαλει το μονιτορ απο το νανακαμπινο(ειχα βαλει τηλεοραση lcd 23'') και πρεπει να την ξαναβαλω πανω.Ελπιζω οτι θα δουλεψει και παλι!Επισης μετα απο 3 μηνες δεν νομιζω να μην εχει αποφορτιστει και μας χτυπησει κανα ρευμα?

Γιατι οταν ηταν να την βγαλω ειχα φωναξει φιλο ηλεκτρολογο που εκανε κατι μερεμετια σπιτι και την εβγαλε αυτος.
Aφού είναι lcd δεν έχει πρόβλημα.

Τα παλιά μόνιτορ είναι τα επικίνδυνα.
 
παλιο ειναι!!!!!!!videocolor λεει πισω και παλω ειναι απο τηλεοραση παλια.

Αυτο μου εβγαλε ο ηλεκτρολογος,γιατι φοβομουν για ρευματα,εβαλα μια 23αρα LG και τωρα πρεπει να ξαναβαλω την arcade οθονη.
 
grkokos είπε:
παλιο ειναι!!!!!!!videocolor λεει πισω και παλω ειναι απο τηλεοραση παλια.Αυτο μου εβγαλε ο ηλεκτρολογος,γιατι φοβομουν για ρευματα,εβαλα μια 23αρα LG και τωρα πρεπει να ξαναβαλω την arcade οθονη.
A τώρα κατάλαβα...Βάλτο με προσοχή πίσω τότε,αν δεν είσαι σίγουρος ξαναπες στον ηλεκτρολόγο(ή σε ηλεκτρονικό καλύτερα)
 
Νομιζω πως ειναι κοντα στους 3 μηνες που εχει να μπει σε ρευμα.

οποτε παιζει να εχει αποφορτιστει...

καπου ειχα διαβασει οτι μεχρι ενα μηνα βαρια μπορει να κουβαλαει αρκετες χιλιαδες βολτ.

μετα παπαλα..
 
Καλησπερα Chahn φτιαχνω κγω ενα νανακι (περονοσπορος επεσε απ οτι βλεπω),εχω ενα xbox απ τα παλια το θεμα ειναι οτι δεν θυμαμαι να ειναι softmod η με chip μαλλον το δευτερο γιατι δεν εχω σκληρο απ οτι θυμαμαι επανω, εχεις κανενα link να δω τη διαδικασια?Ευχαριστω
 
grkokos είπε:
Νομιζω πως ειναι κοντα στους 3 μηνες που εχει να μπει σε ρευμα.οποτε παιζει να εχει αποφορτιστει...

καπου ειχα διαβασει οτι μεχρι ενα μηνα βαρια μπορει να κουβαλαει αρκετες χιλιαδες βολτ.

μετα παπαλα..
Kαλο ειναι να γινει αποφορτιση για να εισαι σιγουρος..οι υψηλες τασεις θελουν προσοχη..
 
Πίσω
Μπλουζα