Καντε το google search λιγο πιο ανθρωπινο (για χρηστες Firefox)

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.587
Αντιδράσεις
10.063
Τρέφω φοβερή απέχθεια για την εταιρία Google. Θα μπορούσε κανεις να πει πολλα για την ζημια που εχει προκαλέσει στο internet και την ανθρωπότητα γενικότερα, αλλα εδω δεν ειναι ο χορος για τετοιες συζητήσεις. Πλεον το μονο πραγμα που ειναι εστω και στοιχειωδώς λειτουργικό και χρήσιμο ειναι η αναζήτηση. Ή πιο σωστα θα πρεπει να πουμε ήταν, γιατι ειδικα τους τελευταίους μηνες απλα εχουν εγκαταλείψει καθε προσπαθεια να την διατηρησουν λειτουργική και το μονο τους ενδιαφέρει ειναι να κάνουν γελοία πειράματα με το AI.

Πριν τους ριξω μια τελευταία μουτζα :moutza: και τους σχολάσω οριστικα κι απο την αναζήτηση, ειπα να κανω μια τελευταια προσπαθεια να διορθώσω οσο γινεται το πρόβλημα. Περιεργως η ιδια η εταιρια μας εδωσε πρόσφατα ενα δυνατο εργαλειο με το φιλτρο web (που απενεργοποιεί ολα τα εσωτερικά plugins και βοηθήματα καθως και το AI που εχουν φορτωσει πανω απο την μηχανη αναζητησης) και προσθέτοντας το εργαλειο verbatim (για να μην δίνουμε ευκαιρια στο google να ερμηνεύει τις λεξεις που ψάχνουμε οπως αυτο το βολεύει) μπορουμε να παμε απο αυτο το μπάχαλο που θελει δυο ντεπον για να το αντιμετωπίσεις:





σε αυτο το λογικο αποτελεσμα που θυμιζει καλυτερες μερες:



Σιγουρα ομως δεν βολευει να αλλαζουμε φιλτρο και να ενεργοποιουμε το εργαλειο καθε φορα που κανουμε αναζητηση, οποτε μπορουμε να φτιαξουμε μια custom αναζητηση που να τα κανει ολα αυτα αυτοματα. Ολα αυτα στο Firefox γιατι δεν χρησιμοποιω τιποτα αλλο.

Ξεκιναμε κατ' αρχην κατεβαζοντας το add-on Add custom search engine

Αφου το εγκαταστησουμε το φορτωνουμε.



Δινουμε το ονομα που θελουμε, πχ Google Web

και στο πεδιο search url προσθετουμε το παρακατω:

Κώδικας:
https://www.google.gr/search?q=%s&sca_esv=539367e0684ce16b&sca_upv=1&udm=14&prmd=ivsnmbt&source=lnt&tbs=li:1&sa=X&ved=2ahUKEwjRlvrv2amGAxXjc_EDHdMgDgAQpwV6BAgCEBM&biw=1760&bih=869&dpr=1.09

Παταμε το κουμπι Add custom search engine



Μετα κανουμε δεξι click στην address bar και επιλεγουμε να προστεθει η νεα μηχανη αναζητησης.



Αν θελουμε μετα παμε στις ρυθμισεις της αναζητησης και αλλαζουμε την προεπιλεγμενη μηχανη σε αυτη που φτιαξαμε εμεις και γενικοτερα φερνουμε τα πραγματα στα γουστα μας.




Φυσικα δεν ειναι μονο αυτα τα πραγματα που πρεπει να κανουμε για να γινει το google search στοιχειωδως χρησιμο. Ενα καλο adblocker ειναι παντα σημαντικο, οπως και add-ons σαν το Don't track me Google κλπ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα