Καταστήματα πώλησης Η/Υ 20 χρόνια πριν

Shock

Retired Admin
Joined
13 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.315
Αντιδράσεις
230
Δεν ήξερα σε ποια κατηγορία να το εντάξω για αυτό το έβαλα εδώ.

Αφορμή του παρόντος είναι μια βόλτα που είχα στη Στουρνάρη χτές.

Θυμάστε πως ήταν η αγορά τότε; Με τα Plot 1, 2 , 3, Cat Computers, το Πλαίσιο να έχει Amstrad 6128 στη βιτρίνα, ακόμα και το Μινιόν με Spectrum και Commodore 64.

Θυμάμαι την Microland το μαγαζάκι στον Πειραιά που αντιγράφαμε δισκέτες για την Amiga. Το διπλανό μαγαζάκι στην Αλκιβιάδου (εκεί είδα τα πρώτα Psion).

Σαν νοσταλγικός τύπος που είμαι :cool: , θυμήθηκα 22+ χρόνια πριν, όταν παιδάκι έμπαινα στο λεωφορείο και κατέβαινα κέντρο με έναν φίλο μου που είχε spectrum, και αγοράζαμε κασσέτες.Συνήθως καταλήγαμε στο cat computers ή σε ένα μαγαζάκι που ήταν στον πρώτο όροφο ενός από τα κτήρια εκεί.

Το Σάββατο ήταν η καλύτερη μέρα της εβδομάδας. Το πρωί Στουρνάρα ή Πειραιά και όλη την υπόλοιπη μέρα λιώσιμο μπροστά στον Spectrum.
 
Καλά δεν το συζητώ!!! Εδώ περισσότερο χρόνο κάνω να διαβάσω τις διαφημίσεις από το Pixel παρά τα θέματα….Πολύ νοσταλγία Shock εσείς είχατε και πολύ περισσότερα μαγαζιά στην Αθήνα…Και εγώ θυμάμαι Το Cyclos computer center στην Αγγελάκη το οποίο αγόρασα το πρώτο μου Joystick και παιχνίδια για τον Spectrum μου,ο geoanas σίγουρα θα το θυμάτε αφού το μαγαζί αφιερώθηκε αργότερα στον Atari. Το thessaloniki computer center στην γούναρη εκεί αγόρασα τον πρώτο μου Spectrum το κατάστημα Infovision στην Αλεξανδρείας 79 που έφαγα ένα κάρο χρόνια εκεί μέσα..Από εκεί αγόρασα όλους τους υπολογιστές μου…Χαμός πολλά λεφτά σας λέω και από εκεί έκανα πολλούς φίλους.. Θυμάμαι που παίζαμε παιχνίδια στην Amiga σαν τρελοί. Αγοράζαμε κόπιες χωρίς να έχουμε τον κομπιούτερ περιμένοντας την μαγική ώρα Interseptor,defenter of the crown Sinbat ,Wings , Turican , και πόσα άλλα παιχνίδια …..Ωραία χρόνια!!
 
Η Σαββατιανη Στουρναρο-τσαρκα ηταν εκ των ουκ ενευ οταν ημουν πιτσιρικας.

Με ενα φιλο παλιοτερα λεγαμε να κανουμε μια κατοψη της ελληνικης silicon valley με τα τοτε καταστηματα.

Αν δεν βαριεστε,μπορουμε να ποσταρουμε οδους-καταστηματα

π.χ κατι που μου ηρθε τωρα στο κεφαλι,η Γραμμη ειναι το παλιο Micropolis...
 
Από το Cat Computers στην Ιπποκράτους αγόρασα πριν από 22+ χρόνια το πρώτο μου Spectrum. Δεν ξεχνιέται αυτό το μέρος με τίποτα..........
 
Wally...Μου ήρθε μια πολύ ωραία ιδέα..Σε αυτή την ενότητα να ποστάρουμε

και φωτογραφίες από το πρίν και το μετά...τί λέτε?
 
akmaka τέλεια η ιδέα σου... aeon μυρίζομαι και άλλη υποενότητα...
 
Τεχνοδιάσταση στην Καμβουνίων με την Αγάπη και τον Ναζάρ να τα δίνουν όλα στα διπλά decks για τον CBM 64 (800 δρχ η κασσέτα).Το πρώτο μου game από αυτούς...suicide express (!)

Thessaloniki Computer Center με computer club στην Μελενίκου με Γούναρη όπου υπήρξα και μέλος

(Ακόμα θυμάμαι τον BBC με την πορτοκαλί οθόνη του και έναν Philips portable με μια μικροσκοπική πράσινη CRT οθονίτσα)

Είχε και υποκατάστημα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως όπου αγόρασα τον cbm 64 και το έγχρωμο PAL monitor SANYO.

Ο κυρ Νίκος στην οδό Αλεξανδρείας (Infovision)...ακόμα υπάρχει το μαγαζί του φυσικά άδειο και εγκατελειμένο αλλά το sign της Atari δεσπόζει στην βιτρίνα του.

(Του είχα φέρει το Deluxe Paint για Amiga όταν είχα γυρίσει από την πρακτική μου στην Αγγλία, και κάμποσα Amiga original games)...ο μάγος της αντιγραφής !

Τον τροφοδοτούσα με δικά μου και έπαιρνα δικά του (!)

Akmaka περπατούσαμε στα ίδια λημέρια (!) LOL (!)

Περισσότερα σε επόμενο post όταν επανέρθει η μνήμη μου...γέρος άνθρωπος γαρ !

Ο κύκλος έδινε 1000 δρχ την κασσέτα (Είχα πάρει το Beach Head II και το Grog's Revenge)

Αργότερα έγινε Computer Κανέλης (από εκεί είχα πάρει και ένα Microsoft's Natural Keyboard για PC !!)O εξάδερφος μου είχε σχεδιάσει μια επέκταση μνήμης για τον Atari 520 ST και είχαν συνεργαστεί με τον Κανέλη.

O ίδιος δούλεψε και σε ένα software house στην Δωδεκανήσου.(Είχαν φτιάξει και έναν Apple AND IBM XT συμβατό, με παρουσίαση στο Computer για όλους)

Θυμήθηκα και άλλα shops..Η κυρία Ιωάννα (αδερφή του κυρ Νίκου) με ένα shop κάπου δίπλα στα ΜΑΤ (Ευκλείδης μεριά).Από εκεί είχα παραγγείλει ένα Atari 1040 STFM , αγορά που δεν έγινε ποτέ ..

Χμμμ, κάποιο άλλο εν ονόματι Micro αν θυμάμαι καλά, δίπλα από τον κινηματογράφο Θυμέλη.Από εκεί είχα πάρει το Speech Synthesizer του CBM 64 με 10000 δρχ. που είχα βρει στον δρόμο (!).Μου είχαν κάνει και μια πατέντα στο καλώδιο σύνδεσης του cbm με το monitor για να παίρνει και τον ήχο του Curah Speech 64.

Το πρώτο 01 στην οδό Φιλίππου που έπαιρνα δισκέττες για PC.Είχα πάρει το XENON II Megablast και είχα κολήσει και τον ιό Form (ή κάπως έτσι !).

Ένα άλλο στην Ιασωνίδου που έκανε ΤΗΝ πειρατεία (!).8000 το CD (!).Ακόμα έχει από έξω το sign : Amiga και PC games....

Kissware στην Βασ.Όλγας (υπάρχει ακόμη).Είχα πάρει το Disk driver του CBM 64 γύρω στις 40000 δρχ., μου είχε επισκευάσει και τον computer όταν είχα κάψει μια μνήμη (!)

Φραγκάκης στο τέλος της Τσιμισκή με τα Spectrum να τα δίνουν όλα στην βιτρίνα.Μετά το σχολείο τραβούσα κατά κει για να πάρω μάτι.Από εκεί πήρα ένα κασσετόφωνο (!)Το μαγαζί δεν υπάρχει αλλά αν κυττάξεις ψηλά θα δεις ένα ξεχασμένο sign με την επιγραφή Olivetti Computers.

Ένα άλλο τεράστιο στην οδό Εθν. Αμύνης που έδινε φτηνά original tapes και αντίγραφα με έγχρωμο φωτοτυπημένο εξώφυλλο (!)

Αρκετά original tapes είχα πάρει και από τον Μπαρμπουνάκη της Αριστοτέλους (Το κατώι του βιβλίου).Θυμάστε κάποιες προσφορές της Melbourne house και της Data East ?

......θα θυμηθώ και άλλα εν καιρώ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μυν από geoanas......Ο κυρ Νίκος στην οδό Αλεξανδρείας (Infovision)...ακόμα υπάρχει το μαγαζί του φυσικά άδειο και εγκατελειμένο αλλά το sign της Atari δεσπόζει στην βιτρίνα του.

Ρε πατρίδα!! Εκεί έφαγα τα χρόνια μου.. Άντε να γίνει και μια βόρεια συνάντηση να τα πούμε και από κοντά...Δηλ μπορεί και να γνωριζόμαστε!!

Το μαγαζί του Νίκου τώρα είναι gallery.. Αν προσέξεις πίσω από το άσπρο χρώμα φαίνεται σε κάποια σημεία το παλιό κόκκινο χρώμα!!!

Ακόμα έχω το Deluxe paint που έγραψα από αυτόν..Χε χε δικό σου ειναι.

Ναι θυμάμαι το μαγαζί Info 2000 επάνω στην κατσιμίδη το είχε η αδερφή του Νίκου..Επίσης το Info 2000 επάνω στην παπαναστασίου απέναντι από τον Ευκλείδη ,το είχε ο γαμπρός της οικογενείας ο Μιχάλης και το Info 2000 στην περιοχή της μπότσαρη με όλγας,ένα μικρό μαγαζάκι που το είχε η κόρη ακόμα υπάρχει το μαγαζί,είναι κλειστό άδειο και έχει ακόμα την ταμπέλα επάνω αλλά σπασμένη πλέον Amiga Commodore Spectrum .Οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά τότε έβγαζαν λεφτά…

Μυν από geoanas......Ένα άλλο στην Ιασωνίδου που έκανε ΤΗΝ πειρατεία (!).8000 το CD (!).Ακόμα έχει από έξω το sign : Amiga και PC games....

Τον Στέργιο λες.. Πριν κανένα δυο χρόνια χάριζε τις δισκέτες της Amiga που είχε μιλάμε για Χιλιάδες.. Ακόμα είναι στην πειρατεία!

Επίσης είχε ανοίξει και ένα πολύ αξιόλογο μαγαζί στην οδό Θερμοπυλών στο πάρκο της κρήτης το INPUT ήμουν και μέλος στο club των adventurers..

Θυμήθηκα επίσης ακόμα ένα μικρό μαγαζάκι πίσω από το Βαφοπούλειο που έπαιρνε τις Amigες από τον Μεταξά(Infovision)Το No Limit και εκεί παίζαμε games.. Από εκεί τσίμπησα το πρώτο μου σοβαρό racing εξομοιωτή. Το Indy 500.
 
Στη Στουρναρη χμ να θυμηθω τα εξης....egefalos computers,thomas soft,Ελενη κουνανη,computer market 1-2

Απο το computer market 2 ειχα παρει και την amiga 500 μαζι με το falcon,test drive 2 και το defender of the crown
 
thomas soft..Ο βασιλιάς της πειρατείας...πρέπει να έκανε πολλά λεφτά τότε!

geoanas...Αφιερωμένο εξαιρετικά!!!!!!Θυμήσου! :D

2007043000296os7.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
PIXEL no 01 1983

computers από το μέλλον με φοβερες δυνατότητες!

2002745874733337897_rs.jpg


2002084883922478506_rs.jpg
 
Aπο οτι διαβαζω στο scan του Anemos, o Παπασωτηριου αντιπροσωπευε το "χρεπι" το Jupiter...τωρα κονομαει τρελα! :D

Στουρναρη 23 ;)

04.jpg
 
Δεν τα γύρισα και πολύ τότε αυτά τα μαγαζάκια, αλλά ήταν όλα ολίγον κωμικά με κωμικές φυσιογνωμίες, λες και ήταν το μαγαζί του Τσάκωνα!
 
@akmakas

Θυμάμαι !!!!!

@audiodee

LOL !!!!
 
δέσπηνα for ever

ακόμα περιμένω να μου βρεί το OS4 (το είχε λεεί)
 
Καλοί μου Θεσσαλονικείς ! Πείτε και σε εμάς τους νότιους Αταρόβιους πώς ήταν το μαγαζί του Κανέλλη; Από τις διαφημίσεις του Pixel νομίζω ότι στο θέμα του Atari ήταν πολύ μπροστά! Ζήλευα που δεν μπορούσα να κάνω μια βόλτα!

Τον τίμησα όμως δια αλληλογραφίας μια - δυο φορές !

Ένα από τα αποκτήματα μου. Ένα cartridge από την όμορφη Θεσσαλονίκη!

clipboard01bmpjy0.jpg
 
akmakas είπε:
Καλά δεν το συζητώ!!! Εδώ περισσότερο χρόνο κάνω να διαβάσω τις διαφημίσεις από το Pixel παρά τα θέματα….Πολύ νοσταλγία Shock εσείς είχατε και πολύ περισσότερα μαγαζιά στην Αθήνα…Και εγώ θυμάμαι Το Cyclos computer center στην Αγγελάκη το οποίο αγόρασα το πρώτο μου Joystick και παιχνίδια για τον Spectrum μου,ο geoanas σίγουρα θα το θυμάτε αφού το μαγαζί αφιερώθηκε αργότερα στον Atari.
αυτο στην αγγελάκη το θυμαμαι κι εγω μια που ψωνιζα μεσω ταχυδρομειου από αυτόν. Στις διαφημίσεις του αν θυμαμαι καλα προμοταρε το σλόγκαν "Άξιον ST". Υπηρχε κι αλλος ενας στην Θεσ/κη φανατικός STας αλλα εκείνος μονο με software. Ότι ηταν η Αθηνα για την Amiga ήταν η Θεσσ/κη για το ST

αχ με προλαβε ο turrican. ναι μπράβο ο κανελλης...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο Computer Κανελης ειχα αγορασει ως φοιτητης to 1995 καμποσα φθηνα αλλα σκυλισια joystick τα οποια στη συνεχεια ξεπατωνα στην Α500 και Sensible 96-97.

Απο Φραγκακη στο τελος της Τσιμισκη ειχα αγορασει το Footballer of the year 2 και Death Wish 3 για Amstrad 464 γυρω στο 1988 σε καθιερωμενη επισκεψη στη Θεσσαλονικη με το πατερα μου. Τον τυπακο στην Ιασωνιδου τον θυμαμαι χαρακτηριστικα για την ταμπελα του για Amiga games αλλα ποτε δεν αγορασα κατι απο εκει. Επιπλεον θυμαμαι ενα υπογειο μαγαζακι το οποιο υπαρχει ακομη στην Εθνικης Αμυνης λιγο μετα τη Σβωλου στο αριστερο χερι ανεβαινοντας. Εκει θυμαμαι στα εμπορικα τελειωματα της Amiga γυρω στο 1994-95 να παιζει αρκετη Α1200 και cd32 παρεα με το νεοανερχομενο Playstation 1. Τελος θυμαμαι ενα παλικαρι που ειχα βρει μεσω αγγελιας γυρω στο 1996-97, ο οποιος ειχε εδρα τις Συκιες και πουλουσε τους πιο φρεσκους τιτλους τοτε για Α1200, Α4000. Απο εκεινον ειχα παρει το Player Manager 2 για Α500. Αξεχαστες και νοσταλγικες εποχες, τοτε που αγοραζες παιχνιδι με 200 δρχ τη δισκετα και 100 δρχ απο τη 2η και μετα. Λιστες παιχνιδιων απο πειρατες σε δισκετα αλλα και σε τυπωμενη λιστα.....
 
portarinos78 είπε:
Τον τυπακο στην Ιασωνιδου τον θυμαμαι χαρακτηριστικα για την ταμπελα του για Amiga games αλλα ποτε δεν αγορασα κατι απο εκει.
Portarine78!!Ο τυπάκος αυτός λέγετε Στέργιος και συνεχίζει κανονικά να αντιγράφει παιχνίδια για PC..Η ταμπέλα δε και αυτή συνεχίζει να διακοσμεί την είσοδο του καταστήματος όπως τον παλιό καιρό...Κάπου στο 2000 έβγαλε στον κάδο πάνω από 5000 δισκέτες για Amiga πράγμα που δείχνει ότι ο τύπος δούλευε μόνο για το κέρδος και ουδενί σχέση είχε με την Amiga..Είπε κάποια στιγμή στον mikez....Που ήσουν όταν τις πετούσα να τις πάρεις !!Και όλες τσίλικες μιλάμε!!!
 
Πίσω
Μπλουζα