Κορδόνια-σπιράλ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας BETTY BOOP
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Αντιδράσεις
7.492
Τη δεκαετία του 90 (ισως και τη δεκαετια του 80) ειχαν κυκλοφορησει για τα παπουτσια, κορδονια-σπιραλ όπως το σπιραλ καλώδιο του ακουστικού του τηλεφώνου, σε πολλα χρωματα.

Απλα εβγαζες τα κανονικα κορδονια των παπουτσιων και εφαρμοζες τα κορδονια-σπιραλ τα οποια δεν εδεναν αλλα τα περνουσες απο τις τρυπες για τα κορδονια.

Δεν ξερω πόσο βολικα ηταν, δεν ειχα αγορασει ποτε, φορουσα παντα αθλητικα παπουτσια με χρατς-χρουτς/βελκρο, μου αρεσε ομως να βλεπω αυτα τα κορδονια στα παπουτσια.

χαρακτηριστικη εικονα

πηγη www.eidiraptikispatra.gr

Ισως και να ειχε κυκλοφορησει και σχετικη διαφημιση απο τηλεπωλησεις για το προιον αυτο.

Θυμαστε αυτα τα κορδονια; Σας αρεσαν; Ειχατε αγορασει για τα παπουτσια σας;

ελπιζω να μην υπαρχει τετοιο θεμα στο φορουμ...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα θυμάμαι και μάλιστα είχαν μια συγκεκριμένη ονομασία. Δεν τα είχα ποτέ αν και θα ήθελα έτσι για τη μόδα...

Πωπω τα ειχα ξεχασει εντελως μεχρι να το δω αυτο! Ουτε εχω ειχα ποτε, γιατι παντα φορουσα παπουτσια με βελκρο. Μου ειχε φανει ενδιαφερουσα ιδεα και μαλιστα μου φαινοταν πολυ μεσα στην εποχη και φουτουριστικα, και σκεφτομουν οτι ηρθε για να αντικαταστησει τα παλια κορδονια. Τελικα ηταν μια μοδα της εποχης που απλα περασε.

johnny19818 είπε:
...μάλιστα είχαν μια συγκεκριμένη ονομασία....
Curly shoelaces ή spring laces, απ' οτι το ψαχουλεψα λιγακι. ;)

Μερικες ενδεικτικες φωτο απο ebay. :)

fetch

fetch

fetch

EDIT

BETTY BOOP είπε:
ελπιζω να μην υπαρχει τετοιο θεμα στο φορουμ...
1@BETTY BOOP[/USER]

Με μια ψαχτικη, δεν βρηκα κατι... :precry: ....ομως....πριν δυο χρονια στο post #23.....

BETTY BOOP είπε:
σε αθλητικα παπουτσια κάποια παιδιά εβγαζαν τα κορδόνια που είχαν τα παπουτσια και εβαζαν κορδόνια σε στυλ ''σπιραλ'' όπως το σπιραλ καλώδιο του ακουστικού του τηλεφώνου, τα κορδόνια αυτα κυκλοφορούσαν σε διάφορα χρωματα, θυμάστε πώς λέγονταν;

.....σαν να μου φαινεται οτι ξεχναει καποιος.... :D

1@stayros[/USER]

:brick: κεραμίδα!

[edit]απαντηθηκε η ερωτηση με pm. :) [edit]

...και άμα ήθελες κρεμούσες ένα ακουστικό τηλεφώνου στην άκρη του κορδονιού. :P ειλικρινά αυτό το ρετρό δεν το θυμάμαι, αλλά θυμάμαι κάτι μπρελόκ με τεράστια σπιράλ που κρεμόντουσαν.τα θυμάται κανείς άλλος αυτά;είχα ένα τέτοιο!

1@Uskoke[/USER]

αλλη τρελη μοδα με τα σπιραλ μπρελοκ για τα κλειδια...

image 1.jpg

πηγη εικονας http://www.vasilikos.com.gr

δεν ξερω αν ειχαν κυκλοφορησει και με αυτη τη μορφη τα μπρελοκ αυτα

πηγη εικονας http://www.athlotypo.gr

image 2.jpg

Πίσω
Μπλουζα