Κουίζ: Eurovision και...Αλίκη Βουγιουκλάκη

johnalepou

Human RetroDatabase
Joined
28 Αύγ 2006
Μηνύματα
3.359
Αντιδράσεις
522
Η Αλίκη συνδέεται με την Eurovision με περισσότερους από έναν τρόπους.Σήμερα αναφέραμε καπου αλλού 2 από αυτούς.Μπορείτε να τους αναφέρετε όλους?
 
η κριστυ σταασινοπουλου ειχε παει στην γιουροβιζιον ενω ειχε συνεργαστει με με την αλικη και στην εβιτα..το ιδιο και η αριελ κωνσταντινιδη που ηταν ανακαλυψη τας αλικης που ειχε παιξει στο αννυ αλλα και στην εβιτα ειχε συμετασχει στα προκριματικα του 83...τις ενορχηστρωσεις τις εκανε ο γιωργος νιαρχος που επισης συνεργαζοταν με την αλικη αλλα και η συμετοχη του μπιγαλη που ειχε συνεργαστει με την αλικη στην ευθυμη χηρα..

επισης ο μαικ ροζακης πολλες φορες τοτε διευθυντης ορχηστρας στα μιουζικαλ της αλικης ειχε την μουσικη διευθυνση στο παναγια μου με την μαριζα κωχ στην γιουροβιζιον αλλα και ο καλοου που ειχε παει και αυτος με το χωρις σκοπο επαιζε στην "χηρα"της αλικης
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο johnalepou για το ενδιαφέρον thread!

georgeikos είπε:
η κριστυ σταασινοπουλου ειχε παει στην γιουροβιζιον ενω ειχε συνεργαστει με με την αλικη και στην εβιτα..το ιδιο και η αριελ κωνσταντινιδη που ηταν ανακαλυψη τας αλικης που ειχε παιξει στο αννυ αλλα και στην εβιτα ειχε συμετασχει στα προκριματικα του 83...τις ενορχηστρωσεις τις εκανε ο γιωργος νιαρχος που επισης συνεργαζοταν με την αλικη αλλα και η συμετοχη του μπιγαλη που ειχε συνεργαστει με την αλικη στην ευθυμη χηρα..επισης ο μαικ ροζακης πολλες φορες τοτε διευθυντης ορχηστρας στα μιουζικαλ της αλικης ειχε την μουσικη διευθυνση στο παναγια μου με την μαριζα κωχ στην γιουροβιζιον αλλα και ο καλοου που ειχε παει και αυτος με το χωρις σκοπο επαιζε στην "χηρα"της αλικης
georgeikos, έσκισες, μπράβο!

Με τον Χρήστο Κάλοου, εννοείς την τηλεοπτική σειρά "Και εύθυμη και χήρα" του ΑΝΤ1, ή την θεατρική παράσταση "Η εύθυμη χήρα" του 1980 / 1983;
 
στην ευθυμη χηρα του 80/83 στο κηποθεατρο και επισης ο κατσαρος ειχε συνεργαστει στο καμπαρε της αλικης και ειχε παει με την πρωτη συμετοχη μας με την μαρινελλα αλλα και ο γιωργος αλκαιος που πηγε περσι ειχε παιξει στην αντιγονη του σοφοκλη

απο της σημαντικοτερες συμετοχες μας ειναι καο παναγια μου παναγια του μεγαλου μανου χατζιδακι που ηταν μεγας συνεργατης και φιλος της αλικης.επισης το 79 με την ελπιδα και τον σωκρατη στα φωνητικα εκτος των αλλων ηταν και ο γιαννης σαμψιαρης που επαιζε και αυτος στην εβιτα της αλικης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
georgeikos είπε:
στην ευθυμη χηρα του 80/83 στο κηποθεατρο και επισης ο κατσαρος ειχε συνεργαστει στο καμπαρε της αλικης και ειχε παει με την πρωτη συμετοχη μας με την μαρινελλα αλλα και ο γιωργος αλκαιος που πηγε περσι ειχε παιξει στην αντιγονη του σοφοκληαπο της σημαντικοτερες συμετοχες μας ειναι καο παναγια μου παναγια του μεγαλου μανου χατζιδακι που ηταν μεγας συνεργατης και φιλος της αλικης.επισης το 79 με την ελπιδα και τον σωκρατη στα φωνητικα εκτος των αλλων ηταν και ο γιαννης σαμψιαρης που επαιζε και αυτος στην εβιτα της αλικης.
Μια μικρή διορθωσούλα...τη σύνθεση στο υπέροχο "Παναγιά μου παναγιά μου" είχε κάνει η ίδια η Μαρίζα Κωχ! Βέβαια, η ίδια η Μαρίζα όπως και το στυλ τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε εκείνη τη χρονιά (1976) τη χώρα μας στο διαγωνισμό ήταν επιλογές του μεγάλου Μάνου (είχε ο ίδιος ο Μάνος τηλεφωνήσει στη Μαρίζα Κωχ και της ζήτησε να συνθέσει ένα ελληνοπρεπές κομμάτι για την Κύπρο)
 
δεν ειπα οτι ειχε κανει την συνθεση στο παναγια μου αλλα την μουσικη διευθυνση στον διαγωνισμο της γιοροβιζιον..τοτε η καθε συμετοχη ειχε τον δικο της μαεστρο-διευθυντη ορχηστρας..για το παναγια μου ηταν ο μαικ ροζακης..
 
Μπράβο georgeikos! Τα βρηκες ολα νομιζω ! Εισαι μεγα-φαν και Αλίκης και Eurovision προφανως!

Ξεχασες μονο την Μαριάννα Τόλη , η οποια ηταν η αντικαταταστρια της Αλικης-που αλλου-στην Εβιτα κι αυτη!
 
Α και η Νάνα Μούσχουρη η οποία τραγούδησε στην Eurovision,αλλά και στους τίτλους της ΜΟΥΣΙΤΣΑΣ
 
Λολ και το 1993 ο Ανδρέας Μπονάτσος (από την EVITA πάλι!) έστειλε υποψήφιο τραγούδι στην ΕΡΤ

(Τραγουδια ειχαν στειλει οι

Στεφανος Κορκολης

Μπεσσυ Αργυρακη

Ανδρεας Μπονατσος

Σακης Ρουβας

Μαντω

και οι

Vips που ειχαν ερθει δευτεροι)
 
πω πω που τον θυμηθηκες τον ανδρεα...αρχαιολογοσ εισαι?
 
Loool ειδα το προγραμμα της Εβίτα απο περιεργεια μπας και υπαρχει ακομα καποιος Eurovisioniκός και βρηκα αυτον!

Πάντως ομολογουμένως το Κουιζ αυτο ηταν φταιγμενο ακριβως για σενα!
 
Λοιπον...η παράδοση συνεχίζεται! Και ο φετινός προκριματικός έχει...διπλή δόση Αλίκης! Ποιος μπορεί να μας πει?
 
georgeikos πως και δεν? Περιεργο!!!
 
τι να πω? ποια ειναι η ερωτηση?
 
μιλας για τους ψυχραμη και αλικη-μελωδια της ευτυχιας για το φετινο?
 
Πωπω εχεις δικιο,ειχα σκεφτει μονο για την Αντιγονη Ψυχραμη,η οποια συμμετειχε στη Μελωδια της Ευτυχιας,αλλα συνθετης της ειναι ο Αποστολος Ψυχραμης,που συμμετειχε κι αυτος εκει. Άρα τριπλό χτυπημα... Αλίκης φετος στη Γιουροβιζιον! Υπαρχει ακομα ενας βασικος συντελεστης που ειχε συνεργαστει μαζί της. Τον ξερεις?
 
Ο Γιαννης Χριστοδουλοπουλος συνθετης του WATCH MY DANCE συμμετειχε και αυτος ως παιδακι στη ΜΕΛΩΔΙΑ
 
αντε? αυτος το χει γραψει? κοιτα να δεις....
 
Πίσω
Μπλουζα