Κυπριακό Περιοδικό Φλας

starchaser

RetroN00b
Joined
17 Σεπ 2008
Μηνύματα
19
Αντιδράσεις
0
Γεια και χαρά σε όλους τους μανιακούς retromaniacs :) Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν Κύπριοι στο φόρουμ που να θυμούνται, ή ακόμα καλύτερα, να έχουν στην κατοχή τους το περιοδικό Φλας από τα παλιά (80ς και 90ς δηλαδή).
 
Δε μας λες και λίγα λογάκια για το εν λόγο περιοδικό?
 
Λοιπόν, το περιοδικό αυτό εκδιδόταν (εκδίδεται ακόμα; δεν είμαι σίγουρος) μεταξύ τέλη των 80ς και αρχές των 90ς. Είχε μέσα διάφορα ρεπορτάζ τα οποία αναφέρονταν κυρίως στο μαθητόκοσμο (Γυμνασίων-Λυκείων) και στους στρατιώτες και φοιτητές των κολλεγίων τότε, της Κύπρου.

Το κυριότερο ατού του συγκεκριμένου περιοδικού ήταν τα μηνύματα και οι μικρές του αγγελίες. Εμείς που μεγαλώσαμε χωρίς να έχουμε κινητά (πωωω κι όμως!) πως θα λέγαμε στην γκόμενα που γνωρίζαμε στη disco ότι θέλαμε να ξαναβγούμε μαζί της; Με ένα μήνυμα στο Φλας :) Ναι περιμέναμε για το επόμενο τεύχος (εβδομαδιαίο ήταν το περιοδικό) για να βγει η αγγελία, και μετά ακόμα μια βδομάδα για να δούμε πρώτα αν η κοπέλα διάβασε το μήνυμα. και δεύτερο αν απάντησε!

Επίσης, μιας και το περιοδικό έβγαινε ένα καιρό που στην Κύπρο είχαμε δεν είχαμε ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς, γράφαμε μηνύματα με αφιερώσεις μέσα. Επίσης, οι εκδότες έβρισκαν παιδιά από τα διάφορα γυμνάσια-λύκεια, τους έχριζαν ανταποκριτές, και δημοσίευαν τα νέα των εν λόγω γυμνασίων-λυκείων που έπερναν από τους ανταποκριτές τους! Ένα εύκολο κόλπο για να πείσεις περισσότερους μαθητές να αγοράσουν το περιοδικό σου :)

Το περιοδικό αυτό λοιπόν δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά από συναισθηματικής πλευράς αξίζει πολλά στους ομοέποχους μου, αφού εκεί μέσα μαθαίναμε για τα όποια in πράγματα, το Top 20 και για το τι θέλουν οι συμμαθητές/συμμαθήτριες μας από μιά ώριμη γυναίκα/ώριμο άντρα :eek:

Αυτό, εν ολίγης, ήταν το Φλας, και αφού βρήκα κάτι παλιά τεύχη και θυμήθηκα τα μαθητικά τα χρόνια (και το άσμα) ::) είπα να ρωτήσω μην τυχόν το θυμάται και κανείς άλλος...
 
[edit] Διάβασε τους κανονισμούς. Τα greeklish δεν επιτρέπονται [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έτυχε να πέσει κάποτε στα χέρια μου το περιοδικό Φλας. (Κάπου στα 1995). Είχε αρκετά καλλιτεχνικά, θυμάμαι. Το μέγεθός του ήταν μικρό κι αυτό το έκανε αρκετά συμπαθητικό.
 
Εχω βρει κανα 2 στη συλλογη μου, εχουν ωραια πραματακια για ηθοποιους ειδικα οσα βγηκαν 80ς και 90ς.
 
169.jpg


159.jpg


158.jpg


157.jpg


157.jpg

151.jpg


150.jpg


149.jpg


148.jpg


148.jpg

Έβαλα κάποια εξώφυλλα από το εν λόγω περιοδικό , όλα με την Αλίκη φυσικά!

169.jpg

159.jpg

158.jpg

151.jpg

150.jpg

149.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παντως εχω απορια πως και δεν εχουμε παιδια απο την Κυπρο στο retromaniax.

Δεν γνωριζω πολλα αλλα πιστευω οτι τα 80s στην Κυπρο εμοιαζαν αρκετα με αυτα που βιωσαμε και εμεις στην Ελλαδα.
 
λογικά θα υπάρχουν παιδιά απο Κύπρο. Όπως εγώ. Δυστυχώς δεν μπαίνω πολύ συχνά στο φορουμ αν και έχω κάνει εγγραφή προ ετών.

το φλας το αγόραζα σχεδόν ανελλειπως κάθε εβδομάδα αλλά είναι ζήτημα αν κράτησα κάπου 2-3 τεύχη. Πριν απο 2 μήνες κάπου πέτυχα ένα τευχος στο σπίτι.
 
marinos είπε:
λογικά θα υπάρχουν παιδιά απο Κύπρο. Όπως εγώ. Δυστυχώς δεν μπαίνω πολύ συχνά στο φορουμ αν και έχω κάνει εγγραφή προ ετών.το φλας το αγόραζα σχεδόν ανελλειπως κάθε εβδομάδα αλλά είναι ζήτημα αν κράτησα κάπου 2-3 τεύχη. Πριν απο 2 μήνες κάπου πέτυχα ένα τευχος στο σπίτι.
Αν το βρεις και δε σε κάνει κόπο, θες να ανεβάσεις καμιά φωτογραφία από τα περιεχόμενα του τεύχους? :)

Δεν το γνωρίζω καθόλου το συγκεκριμένο περιοδικό, αλλά από τις περιγραφές του Starchaser, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον & νοσταλγικό!

Α! Και να μπαίνεις συχνότερα! Έχουμε ωραία πράγματα εδώ! #)
 
D@redevil είπε:
Αν το βρεις και δε σε κάνει κόπο, θες να ανεβάσεις καμιά φωτογραφία από τα περιεχόμενα του τεύχους? :)
Δεν το γνωρίζω καθόλου το συγκεκριμένο περιοδικό, αλλά από τις περιγραφές του Starchaser, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον & νοσταλγικό!

Α! Και να μπαίνεις συχνότερα! Έχουμε ωραία πράγματα εδώ! #)
θα το προσπαθήσω :)
 
Πίσω
Μπλουζα