Κωμωδίες...για πιο πονηρά μυαλά ;-)

thamonas

RetroMaNiaC
Joined
13 Απρ 2007
Μηνύματα
697
Αντιδράσεις
45
Από ότι είδα δεν υπάρχει τέτοιο thread! Φαντάζομαι όλα τα αγοράκια που μεγαλώσαμε στα 80's, κάποια στιγμή πάνω στην εφηβεία μας, αναζητήσαμε ταινίες-κωμωδίες με μια πιο...εναλλακτική θεματολογία ;) Μιλάμε φυσικά για τις λεγόμενες σεξοκωμωδίες, που έκαναν την εμφάνιση τους στα τέλη δεκαετίας 70 και κυριάρχησαν στα 80's. Σίγουρα δεν διεκδικούσαν δάφνες από πλευράς ποιότητας (αν και μερικές από αυτές ήταν αρκετά καλογυρισμένες ταινίες) αλλά σίγουρα μας πρόσφεραν άφθονες ώρες διασκέδασης, χαβαλέ και ίσως υπήρξαν ένα εργαλείο για την ενηλικίωση.

Η θεματολογία αυτών των ταινιών, ως επί τω πλείστoν, είχαν να κάνουν με παρέες νέων που πήγαιναν στις τελευταίες τάξεις Λυκείου ή στο Πανεπιστήμιο. Εγώ έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από αυτή την περίοδο και θυμάμαι μεγάλες παρέες να βλέπουμε τέτοιες βιντεοταινίες και να "ξεκλέβουμε" καμιά πλάκα να την κάνουμε στους συμμαθητές μας στο σχολείο ή να "δανειζόμαστε" καμιά ατάκα να πούμε στην κοπέλα που μας άρεσε. Υπήρχαν πολλές ταινίες από εκείνη την περίοδο και θα προσπαθήσω να σας θυμίσω τις καλύτερες από αυτές :

Γρανίτα από Λεμόνι:

[edit] dead picture [edit]



Με φοβερό cast απο τις πιο έξυπνες κωμωδίες της εποχής.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα αλλά προσπάθησα να αναφέρω τις πιο ενδεικτικές της εποχής.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτή την εβραϊκής παραγωγής ταινία που λές όλοι μιλούσαν Αγγλικά είμαι σίγουρος πως την έχω δει παλιά παλιά και πρέπει να είχε κάποιες πολύ αποκαλυπτικές σκηνές αν θυμαμαι καλα.Οταν την ξαναείδα ποιό πρόσφατα αυτές έλειπαν κάνω λάθος?
 
Όντως το Γρανίτα από Λεμόνι είναι πιο "αμερικάνικη" από πολλές ταινίες του είδους και ας είναι εβραϊκή.

Επίσης γνωστές και οι ιταλικές σεξοκωμωδίες με τον Μπόμπο. (δεν θυμάμαι το όνομα του ηθοποιού, αλλά είχε μια χαρακτηριστική χαζόφατσα.)
 
Πολυ γελιο αλλα ξεχασες και μερικες κορυφαιες !!

nerds!!! και η revenge of the nerds !!

θυμαμαι ακομα το παρτυ της αδερφοτητας και ακομα γελαω!!

και φυσικα το αξεχαστο "παρτυ εργενιδων" με τον tom hanks στα πρωτα του βηματα!!!
 
!

Nαι..το revenge of the nerds ήθελα να το αναφέρω στη λίστα αλλά είπα να το αφήσω για το αναφέρει κανένας άλλος!! κορυφή το revenge of the nerds! Κορυφαία φυσιογνωμία ο Bugger, που έπαιζε και στη σειρά "Αυτος, αυτή και τα μυστήρια"
 
Ξεχωρίζω τα "γρανίτα από λεμόνι" και τον πρωτάρη, με τον Κρουζ. Το δεύτερο, έχει και πολύ καλή μουσική από Tangerine dream και Phil Collins...
 
thamonas είπε:
Nαι..το revenge of the nerds ήθελα να το αναφέρω στη λίστα αλλά είπα να το αφήσω για το αναφέρει κανένας άλλος!! κορυφή το revenge of the nerds! Κορυφαία φυσιογνωμία ο Bugger, που έπαιζε και στη σειρά "Αυτος, αυτή και τα μυστήρια"
AxaXAXAXA o Booger ο βρωμιαρης που διδασκοταν τα μυστικα της χλεπας και του ρεψιματος απο τον επισης βρωμιαρη ασιατη στο διπλανο δωματιο του ξενοδοχειου!!!

[edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο [edit]

τις γρανιτες απο λεμονι τις θυμαμαι και εγω... ηταν η πρωτη φορα που εμαθα κατι για τις ψειρες... :sealed:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
σε αυτη την κατηγορια μπαινουν και οι ταινιες meatballs 4 στον αριθμο που της εχω σε βιντεοκασετες για καποιον λογο το 1 ειχε κυκλοφορησει στην ελλαδα με τον τιτλο τα μεζεδακια

http://en.wikipedia.org/wiki/Meatballs_%28film%29
 
Πιο χαζές και βαρετές ταινίες δεν υπάρχουν ! :tsktsk:
 
Χμμμ... μια που αναφέρθηκαν οι ιταλικές σεξοκομωδίες του Μπόμπου (δεν έχω φυσικά δει καμία), πριν από αυτές υπήρχαν οι ταινίες της σειράς "Ο Ερωτιάρης" με το Λάντο Μπουζάνκα (όπως συνήθως εγώ πάω μια δεκαετία πιο πίσω απο σας τη νεολαία). Μία είχα δει όλη κι όλη, κι αυτή στη ζούλα, γιατί ήταν ακατάλληλες και εγώ ήμουνα ανήλικο ακόμη :) . Δεν θυμάμαι τίποτε από την ταινία, εκτός από την εξήγηση για τις ας πούμε υπερβολικές δραστηριότητες του ήρωα. Αργότερα θυμάμαι τις ταινίες της σειράς Μαλίτσια με τη Λάουρα Αντονέλλι, αλλά τότε είχα πια φτάσει στην ηλικία που σνομπάριζα ο,τιδήποτε δεν ήταν χαρακτηρισμένο ταινία τέχνης κι έτσι δεν έχω δει καμία.

Δεν αμφισβητώ ότι πολλές από αυτές τις ταινίες είναι χαζές και βαρετές όταν τις βλέπεις ενήλικας. Αλλά μερικές ήταν αρκετά έξυπνες και αντέχονται και από όσους έχουν περάσει τα 20λίγα, αρκεί να μην πουριτάνεψαν με τα γεράματα. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που είδα κανα-δυο Πόρκυ'ς και δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η πρώτη ανήκε σ' αυτή την κατηγορία. Το Risky Business (*) ήταν υποτίθεται κάπως σοβαρότερο, αν και κωμωδία, αλλά προσωπικά μου φάνηκε πολύ κατώτερο από τη φήμη που είχε (το είδα σε βίντεο κάμποσα χρόνια μετά την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε και ψιλοβαρέθηκα).

(*) παίχτηκε με τίτλο που περιείχε τη λέξη "πρωτάρης" στην Ελλάδα, RIO? η απλώς αναφέρεσαι στο ότι ο χαρακτήρας του Κρουζ ήταν πρωτάρης?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
elephadas είπε:
Το Risky Business (*) ήταν υποτίθεται κάπως σοβαρότερο, αν και κωμωδία, αλλά προσωπικά μου φάνηκε πολύ κατώτερο από τη φήμη που είχε (το είδα σε βίντεο κάμποσα χρόνια μετά την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε και ψιλοβαρέθηκα).

(*) παίχτηκε με τίτλο που περιείχε τη λέξη "πρωτάρης" στην Ελλάδα, RIO? η απλώς αναφέρεσαι στο ότι ο χαρακτήρας του Κρουζ ήταν πρωτάρης?

Ο τίτλος στα ελληνικά ήταν "Οι Πονηρές Μπίζνες Ενός Πρωτάρη"
 
Θα συμφωνήσω με τον ελέφαντα ότι οι κωμωδίες σεξουαλικής αφύπνισης μπορεί να μην διεκδικούν στην πλειοψηφία τους δάφνες πρωτοτυπίας ή ποιότητας αλλά κάποιες (ειδικά το πρώτο γρανίτα από λεμόνι) βλέπονται ευχάριστα και δεν είναι εντελώς σκουπιδια
 
Μια και απάντησε ο Manos στην ερώτηση του Εlephada, απλά να αναφέρω ότι το πρωτάρης μπήκε στον τίτλο για να θυμίζει την παλαιότερη ταινία, με τον Ντάστιν Χόφμαν... :)
 
Γαργαλιστικές ταινίες...

Βοηθούσαν τους έβηφους να δουν λίγο γυμνό, χωρίς (πολλές) ενοχές...

Εξετέλεσαν άριστα την αποστολή τους. Όχι όπως σήμερα που το πιο σκληρό και αλλόκοτο βρίσκεται απλά ένα κλικ μακριά από οποιοδήποτε παιδί.
 
Οι ταινιες του Μπομπου (Pierino) ειναι επη.

Ομοιως επικες και οι Ελληνικες μεταφρασεις των τιτλων:

Μπομπος πονηρος και γκομενιαρης, Ενας κοπανος στα θρανια, Ο Μπομπος γιατρος στο ΙΚΑ, Μπομπος η συμφορα του σχολειου...

Μπορει καποιος να βαρεθει τετοια χαζοφατσα??

 
Με το Μπομπο νομιζω ειχα δει μονο την αρχη μιας ταινιας οπου ηταν βοηθος ντετεκτιβ. Επισης θυμαμαι τιτλους απο το προγραμμα της τηλεορασης. Ενας τιτλος ηταν "Ο Μπομπος γινεται μπομπα" και ειχε να κανει με ομοφυλοφιλους :Ρ
 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eλπίζω να μην μου ξέφυγε κάποιο ποστ, αλλά έχω την εντύπωση πως ξεχάσατε την πλέον κλασική σειρά του είδους, Porky's σε σκηνοθεσία του αείμνηστου Bob Clark.

[edit] dead picture [edit]

Σχετικά πιο mainstream, αλλά και κάπως πιο καλοφτιαγμένο θα έλεγα από ανάλογες παραγωγές της εποχής.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα