Λίπανση μηχανισμού laser σε Dreamcast.

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
205
ΟΚ. Καλιμπράρατε το laser. Όλα φαίνονται καλά μέχρι στιγμής και εσείς λοιώνετε στο Trizeal. Αλλά στην πραγματικότητα είναι όλα καλά;

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Όταν αναφερόμαστε στο μηχανισμό laser δεν εννοούμε το κεντρικό μοτέρ πάνω στο οποίο κουμπώνουν τα δισκάκια και περιστρέφονται. Τα μοτεράκια αυτά είναι πρακτικά αθάνατα. Σαν μηχανισμό laser εννοουμε το κεντρικό γρανάζι που μετακινεί την κεφαλή ανάγνωσης ή αλλοιώς "μάτι" της κονσόλας μας μπρος και πίσω.

Λόγω της ιδιομορφίας του ψηφιακού δίσκου, αλλά και του γεγονότος ότι τα δεδομένα είναι σκορπισμένα πάνω σε ολόκληρη την επιφάνειά του, η κονσόλα μας πρέπει να διαβάζει γρήγορα δεδομένα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απότομη και "βίαιη" μετακίνηση του μηχανισμού μπρος και πίσω, κάτι που στρεσάρει πολυ τα μηχανικά μέρη και δημιουργεί φθορές. Φθορές που μπορούμε να τις ελλατώσουμε με τη χρήση του κατάλληλου λιπαντικού.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε λιπαντικό για τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα. Στην οδό Ιπποκράτους υπάρχουν πολλά μαγαζιά στα οποία μπορούμε να απευθυνθούμε. Προσοχή μόνο στο ότι πρέπει να ζητήσουμε λιπαντικό για ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ μέρη και όχι πλαστικά και επιπλέον προϊόν που να είναι εγγυημένο για μακροχρόνια χρήση μια και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συνεχώς αυτή τη δουλειά.

Πήραμε λοιπόν το λιπαντικό. Εδώ και πάλι προσέχουμε μερικά πράγματα,

1). Δεν βάζουμε πολύ υλικό πάνω στα γρανάζια. Μπορεί να στάξει και να δημιουργήσει πρόβλημα στα ηλεκτρονικά της κονσόλας μας.

2). Αν το προϊόν μας είναι σε σπρέυ ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ψεκάζουμε απευθείας πάνω στα γρανάζια. Χρησιμοποιούμε μια μπατονέτα για αυτή τη δουλειά.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ τη χρήση λιπαντικών για πλαστικά μέρη, λάδι αυτοκινήτου, λάδι ραπτονηχανής, λάδι ελιάς (μη γελάτε έχω δει σημεία και τέρατα), βαζελίνη, μαγειρικό λίπος, βιτάμ και τα λοιπά.
 
Πίσω
Μπλουζα