Λεηλασία Μιας Ζωής (1978 ΕΡΤ)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Λεηλασία Μιας Ζωής (1978)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Λεηλασία_μιας_ζωής












Έτος: 1978

Είδος: Κοινωνική (20 επεισόδια)

Κανάλι: ΕΡΤ

Εταιρία παραγωγής: ΤΗΛΕΚ

Σκηνοθεσία: Κώστας Λυχναράς

Σενάριο: Αλέξης Πάρνης

Συγγραφέας: Αντώνης Τραυλαντώνης

Μουσική σύνθεση: Αιμιλία Ρόδη

Ηθοποιοί: Κώστας Αρζόγλου (Αγγελής) , Καίτη Γρηγοράτου (Θοδωρούλα) , Νικήτας Τσακίρογλου (Θέμος) , Ανδρέας Φιλιππίδης(Κομπολογάς) , Μαρία Κωνσταντάρου (Καίτη) , Εύα Κοταμανίδου (Κασσάνδρα) , Κάκια Παναγιώτου (Πανάγιω) , Άννυ Παπακωνσταντίνου (Άννα) , Θάλεια Παπάζογλου (Πηνειώ) , Σπύρος Ολύμπιος (ειρηνοδίκης) , Τζέσυ Παπουτσή (δασκάλα) ,Γιώργος Πάλλης (ανθυπολοχαγός) , Νάσος Κεδράκας (μπαλωματής) , Δημήτρης Μπάνος (κλητήρας) , Βαγγέλης Πρωτόπαππας(επισκέπτης) , Γιώργος Βάσος (Πρεπάρας) , Τάσος Ραμσής (Άρης) , Άγγελος Γεωργιάδης (Αργύρης) , Χρυσούλα Διαβάτη(Χρυσούλα) , Ντέπη Γεωργίου (Βαρβάρα) , Γιώργος Γρηγορίου (τμηματάρχης) , Γιάννης Κοντούλης (Μπάμπαλος) , Μαίρη Νάνου(Ασπασία) , Γιώργος Μπάρτης (Γκιγιώμ) , Πάνος Πανόπουλος (γιατρός).

Εδώ οι τίτλοι αρχής:

 




[edit]"ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ (ΕΡΤ - 1..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.

 


Sorry about that.[/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πω πωωωωω !!! Άλλο ένα υπέροχο βιντεάκι έρχεται να κοσμήσει το φόρουμ μας !!! Δυστυχώς, ήμουν πολύ μικρός όταν παιζόταν αυτή η σειρά κι έτσι, εκτός από την παρουσιάστρια που ανήγγειλε στους τηλεθεατές ότι "θα παρακολουθήσουν τη Λεηλασία μιας ζωής", δεν θυμάμαι τίποτε άλλο !!!

Μετά την "Κρουσταλλένια", ένα ακόμη μυθιστόρημα του μεγάλου μας συγγραφέως Αντώνη Τραυλαντώνη ανέβηκε στη μικρή μας οθόνη !!! Σε αυτό το τόπικ θα επαναλάβω ό,τι έχω γράψει στο τόπικ της "Κρουσταλλένιας" : Αν υπάρχουν 2 -3 πράγματα που με κάνουν περήφανο που είμαι γέννημα - θρέμμα Ζωγραφιώτης, ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι ο Αντώνης Τραυλαντώνης, πριν πολλάαααα χρόνα, πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, και μέχρι να πεθάνει, στη γειτονιά μου, στην περιοχή του Ζωγράφου !!! Δυο στενά πάνω απ' το σπίτι μου υπάρχει και ή οδός Αντώνη Τραυλαντώνη !!! Και όποτε περνάω από εκεί μού έρχεται η "φλασιά" : "Σκέψου, κάπου εδώ είχε το ... "ασκηταριό" του αυτός ο καταπληκτικός άνθρωπος, ο Δάσκαλος, ο κορυφαίος πεζογράφος !!! Κάπου εδώ είχε απομονωθεί πριν πολλάααα χρόνια, πικραμένος από τη σκληρότητα του κοινωνικού περίγυρού του, παρέα με τα βιβλία του και τη λάμπα πετρελαίου του ... " ....
 
Το έβλεπα και αυτό το έργο.Ήταν πολύ γλυκό έργο. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση τότε ήταν μια κυρία στο έργο με πλατύ καπέλο που τη λέγανε Καίτη Ποδάρα. Μου φαινόταν τόσο αστείο το επίθετο της που μου έμεινε.
 
attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Ο ηθοποιός λέγεται Τάσος Ράμσης. Βέβαια ουδέποτε τον τονίζανε σωστά όπου τον αναφέρανε, αλλά επειδή τον ξέρω το λέω. Αν μπορεί κάποιος ας το διορθώσει στις βιογραφίες.
 
νεο λινκhttp://www.youtube.com/watch?v=mbbY9beL2aU&context=C496c4feADvjVQa1PpcFPV HlMKxfMyi4f5Sx_0lgJ0dhzLaqFG3t8=
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απόσπασμα από το αφιέρωμα του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση στην σειρά (Τεύχος 2203, 4 - 10 Μαίου 2012)

attachment.php
 
Φωτογραφιών συνέχεια από αυτή την καταπληκτική σειρά που ευτυχώς (άγνωστο το πως) έχει σωθεί ολόκληρη.

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Οι φωτός είναι φοβερές! :) Ευχαριστούμε πολύ! :)

Κάτσε, γιατί αυτό που είναι πιο σημαντικό στο ποστ σου, είναι αυτό:

[....]την καταπληκτική σειρά που ευτυχώς (άγνωστο το πως) έχει σωθεί ολόκληρη.
Καλά, πώς γλύτωσε ετούτη?! :D

Όχι πως παραπονιέμαι - κάθε άλλο! Απλά έχω την εντύπωση πως είναι της γενιάς που "σβήνανε τις παλιές, για να γράψουν πάνω τις καινούριες" σειρές!.....
 
D@redevil είπε:
Κάτσε, γιατί αυτό που είναι πιο σημαντικό στο ποστ σου, είναι αυτό:

Καλά, πώς γλύτωσε ετούτη?! :D

Αν προσέξει κανείς από το σύνολο των σειρών που έχουν σβηστεί οι περισσότερες είναι από την ΥΕΝΕΔ και πολύ λιγότερες από την ΕΡΤ.

Στην μετά του 81 εποχή οι ''αρμόδιοι'' (για να μην χρησιμοποιήσω άλλο χαρακτηρισμό) είχαν πάθει προφανώς αμόκ και έσβηναν, χάριζαν, έκλεβαν ενα πολύ μεγάλο κομμάτι από το αρχείο της ΥΕΝΕΔ (θέλοντας να εξαφανίσουν ότι υπήρχε από αυτήν), αλλά το ίδιο δεν συνέβη και με τα σήριαλ της ΕΡΤ. Τουλάχιστον όχι σε τέτοια μεγάλη έκταση.

Ετσι ένας λόγος είναι και αυτός που σώθηκαν αρκετές διασκευές λογοτεχνικών έργων (της ΕΡΤ) όπως η λεηλασία μιας ζωής, η Γαλήνη, ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, που ήταν όλα της ίδια ς εποχής (1975-1978). Εξαίρεση αποτέλεσαν οι Πανθαίοι.

Αυτή την εξήγηση σαν μια πιθανότητα μας είχε δώσει και ο σκηνοθέτης της σειράς Κώστας Λυχναράς στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε πέρσυ.

Και φυσικά ούτε ο παραγωγός της σειράς την είχε κρατήσει σαν αρχείο μιας που τότε επικρατούσε η λογική κάνω μια δουλειά, την παραδίδω, πληρώνομαι, και πάω στην επόμενη μετά, έχοντας υπ όψιν ότι προφανώς το κανάλι θα τις έχει κρατημένες σαν αρχείο.

Έλα όμως που τα πράγματα δεν γίναν έτσι όμως.....

Εδώ σταματάω την φλυαρία μου βγάζοντας το συμπέρασμα ότι ήταν και τύχη το γεγονός ότι σώθηκε η συγκεκριμένη σειρά.
 
Νομίζω ότι η "φλυαρία" σου είναι πολύ κατατοπιστική! ;)

Θυμάμαι που είχα διαβάσει τη συνέντευξη του Κου Λυχναρά και γενικά μου είχαν κάνει εντύπωση πολλά πράγματα! :xm:

Το ευχάριστο είναι ότι τουλάχιστον για μια φορά, δε "θρηνούμε απώλειες" & αυτό είναι το πιο σημαντικό! :thumbup:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
jimijoop είπε:
νεο λινκhttp://www.youtube.com/watch?v=mbbY9beL2aU&context=C496c4feADvjVQa1PpcFPV HlMKxfMyi4f5Sx_0lgJ0dhzLaqFG3t8=
Ωραία η μουσική των τίτλων της σειράς, σου βγάζει κάτι νοσταλγικό. Θα αρχίσω να την παρακολουθώ τη σειρά στο archives
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πραγματικά μ΄άρεσε και μένα πολύ η μουσική αυτή ... και το όνομα Πηνιώ κάτι μου θυμίζει, αλλά αποκλείεται να την έβλεπα τη σειρά, ή να την θυμάμαι, αλλά το Πηνιώ το θυμάμαι πολύ καλά, μου έκανε ''κλικ''!
 
Προσθέτω τη δεύτερη σελίδα του αφιερώματος:

[edit] παρά την καλή πρόθεση, δυστυχώς δεν επιτρέπεται ν' αναρτηθεί όλο το αφιέρωμα καθώς υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα :) [/edit]

Λεηλασία Μιας Ζωή&#96.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το μυθιστόρημα του Αντώνη Τραυλαντώνη ''Η λεηλασία μιας ζωής'' κυκλορορεί από τις εκδόσεις ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

attachment.php
 
Ένα εξαιρετικά φροντισμένο αφιέρωμα με πολύ ωραίες έγχρωμες φωτογραφίες που σπάνια βλέπει κανείς και που ούτε συντελεστές της σειράς δεν έχουν (όπως πληροφορήθηκα)

Απαντώντας σε ένα ερώτημα που τίθεται στο εν λόγω αφιέρωμα της σειράς σχετικό με το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε ο διασκευαστής της σειράς Αλέξης Πάρνης, επίσης πληροφορήθηκα σχετικά πρόσφατα ότι δεν επιθυμούσε να γραφτεί το όνομά του σε τηλεοπτική δουλειά θεωρώντας την πιο δεύτερη έναντι των προηγούμενων δουλειών που είχε κυρίως ως θεατρικός συγγραφέας. Βέβαια εκ του αποτελέσματος δεν δικαιώθηκε ο Αλέξης Πάρνης μιας που η επιτυχία της σειράς ήταν πολύ μεγάλη, όπως και τα σχόλια των κριτικών, αλλά και του κοινού.

Ειδικά οι κριτικοί θεωρούν όπως αναφέρεται και στο αφιέρωμα την καλύτερη σκηνοθετική δουλειά του κ. Λυχναρά την ''Λεηλασία μιας ζωής'' άποψη με την οποία συμφωνώ απολύτως, και διαφωνώντας πάντα μαζί του (όσες φορές μου δόθηκε η ευκαιρία να το κουβεντιάσω μαζί του) πιστεύοντας την Γαλήνη ως την καλύτερή του δουλειά.

Ίσως επειδή είναι λίγο περισσότερο κινηματογραφική δουλειά, και ίσως γιατί ταλαιπωρήθηκε περισσότερο στα γυρίσματα.
 
Ένα μεγάλο μπράβο και από εμένα στον Τάσο για την καταπληκτική δουλειά που έκανε και πιο πολύ για τις ωραίες φωτογραφίες που έκρυβε τόσο καιρό....
 
Πίσω
Μπλουζα