Μάθε παιδί μου μπάσκετ!

demis

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
466
Αντιδράσεις
58
Μάθε παιδί μου μπάσκετ (1987)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Μάθε_παιδί_μου_μπάσκετ

Η λύση για την ανεργία... είναι ΜΙΑ

"Μάθε παιδί μου μπάσκετ"

Σπάνια βιντεοκασέτα, την εποχή που το συγκεκριμένο θέμα πουλούσε πολύ!

Όλα τα λεφτά: το -εντελώς 80's- κλειστό γυμναστήριο!

Και καλά... μεγάλο ταλέντο ο μικρός! Κάνει τρίπλα και με τα δύο χέρια... και σουτάρει σε στυλ "χύνω τα νερά με τον κουβά".

Τσκ τσκ τσκ...

Δηλ. αν είναι έτσι τα ταλέντα, εμείς που φάγαμε τα νιάτα μας στα τσιμέντα του Ποσειδωνίου, ήμασταν αδικημένοι Ντράζεν!!! :p :p:p

[video=youtube;VZPNOa-c5sI]

[edit]This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.


Sorry about that.[/edit]


Την Κυριακή έχουμε αγώνα... και χρειαζόμαστε τον Κοσμά για να νικήσουμε

Σμπαρακουάκ!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πωωω εχω να το δω παρα πολυ καιρο που το ειχα ξεχασει τελειως!!!!Αυτα ειναι!!!!! Γιαυτο ονειρευομαι ενα δωματιο με ολες τις βιντεοκασετες της εποχης!!!!!!!!!Επικαιρες παντα κ καυστικες!!!!!!!! ;) ;)
 
Τρελή ανακάλυψη!!! Κάποτε σε επαρχιακό κανάλι το είχα πρωτοδεί!
 
Μια απο τις ''αυθεντικές'' βιντεοτενιες τις εποχης (το πιο πιθανο χωρις κειμενα).Την έχω δει 2-3 φορες ,βγάζει γέλιο,με τον Τσακωνα σε πληρη...ακμή!

Η Ανθή Γουναρη στο ρολο της συζυγου κλασσικα ,πλαισιονετε απο την Βιργινια Ζιγγλέρ ως φιλη και γειτονισσα που την παρασυρει!

Ειναι απιστευτο πραγματικα που (στην συγκεκριμενη βιντεοτενια, αλλα και σε πολλες αλλες) ολοι μα ολοι οι συντελεστες ειναι αυτοι που χαρακτηριζουν την εποχη.

Βλεποντας κανεις το '' Μαθε πεδι μου Μπασκετ'' γρηγορα καταλαβενει οτι βρισκομαστε στα μεσα της δεκαετιας του 80 , οχι μονο απο το θέμα της ταινιας ,αλλα και απο τους ηθοποιους!

Να πώ εδω οτι το ντουέτο : Τσακωνας -Μελετης πραγματικα τα... σπαει ,οπως το Τσακωνας- Κωστης(στις 2 γνωστες ταινιες)
 
Απο τις πιο ηλιθιες ταινιες που εχω δει..Συγνωμη παιδια αλλα....δεν αντεξα!!
 
ρε σεις τον γιο τον κανει ο φωτης απ τα εγκληματα χαχαχαχαχα
 
Είχα δει τις περισσότερες βιντεοταινίες του Τσάκωνα τότε - μιλάμε για μορφή.

Σε ποια ταινία ήταν που πάει στο περίπτερο και λέει "πιάσε το Ξέσκισέ με το καινούργιο και τον Οικονομικό Ταχυδρόμο".

Γέλαγα για καμιά βδομάδα...

:rofl:
 
ertfan είπε:
Σε ποια ταινία ήταν που πάει στο περίπτερο και λέει "πιάσε το Ξέσκισέ με το καινούργιο και τον Οικονομικό Ταχυδρόμο".

Γέλαγα για καμιά βδομάδα...

:rofl:
H ταινια ειναι το '' Ποντιος ειμαι ,αλλα κάνω θεραπεια'' (1987) ,ο Τσακωνας σε 2πλο ρόλο ,κανει τον ανεργο και τον εκτελεστη της μαφίας!

Ο άνεργος εχει πιο πολύ πλακα ,ο οποιος ειναι και ο ποντιος του τίτλου!

Ποντιος στην κυριολεξία γιατι αναλαμβάνει αυτος κάθε ευθύνη τρομοκρατικής ή δολοφονικής ενεργειας!
 
Gyubrush είπε:
Απο τις πιο ηλιθιες ταινιες που εχω δει..Συγνωμη παιδια αλλα....δεν αντεξα!!
μουχαχαχαχαχα!!! Σκίστηκαν οι απο πανω να γραψουν ενα καλό λόγο κι εσύ τους το χάλασες!!

σσ. Την ταινία δεν την εχω δει...
 
στο 2:18 εχει μεγαλη αληθεια που λιγο εως πολυ μας εχει φερει και εδω που ειμαστε...λεει η μανα:σιγα που θα κανω εγω το γιο μου αρτγατη,παπλωματα.θα τον κανω επιστημονα....offtopic σε σχεση με την ταινια αλλα δεν αντεξα,η κλασικη η Ελληνιδα η μανα
 
Rygar είπε:
μουχαχαχαχαχα!!! Σκίστηκαν οι απο πανω να γραψουν ενα καλό λόγο κι εσύ τους το χάλασες!!
σσ. Την ταινία δεν την εχω δει...
Τι να κανω ρε τρελλε...Αφου ειναι μαπα! :D

σ.σ μην την δεις καλυτερα!
 
video80 είπε:
H ταινια ειναι το '' Ποντιος ειμαι ,αλλα κάνω θεραπεια'' (1987) ,ο Τσακωνας σε 2πλο ρόλο ,κανει τον ανεργο και τον εκτελεστη της μαφίας!Ο άνεργος εχει πιο πολύ πλακα ,ο οποιος ειναι και ο ποντιος του τίτλου!

Ποντιος στην κυριολεξία γιατι αναλαμβάνει αυτος κάθε ευθύνη τρομοκρατικής ή δολοφονικής ενεργειας!
lol Πωπω μάγκα μου, εσύ όχι μόνο τα είχες δει - τα θυμάσαι κιόλας! :p :D
 
ertfan είπε:
lol Πωπω μάγκα μου, εσύ όχι μόνο τα είχες δει - τα θυμάσαι κιόλας! :p :D

Εχω μεγαλο κόλλημα με τις ελληνικές βιντεοτενιες.

Την συγκεκριμένη την έχω απο original βιντεοκασσέτα με εξώφυλλο στο κουτι(η Βερα Γκουμα απλά θεά στο εξωφυλλο).

Το ''Μάθε πεδι μου μπάσκετ'' το χω κατεβάσει σε αρχειο avi. απο το internet.

To εξώφυλο παιζει να ναι πολύ σπανιο, γιατι ουτε και το PG- Cosmos δεν το έχει. Η βιντεοκασσέτα ειπαρχει σε μερικα ακομα μαγαζια (οχι πολλα)
 
Gyubrush είπε:
Απο τις πιο ηλιθιες ταινιες που εχω δει..Συγνωμη παιδια αλλα....δεν αντεξα!!
Ίσως να είναι κι έτσι !!! Όμως, εκεί στα 80ς .... ακόμη και η "ηλιθιότητα" είχε τη δική της "νοστιμάδα", είχε, ας πούμε, "άποψη", στιλ, υπέκρυπτε κάτι το "μερακλίδικο" !!! Κι αυτό συνέβαινε σε ο,τιδήποτε μάς περιέβαλλε, όχι μόνο στις ελληνικές κωμικές βιντεοταινίες [με τις οποίες ... ας μην κρυβόμαστε .... με αυτές περάσαμε ένα σωρό οικογενειακές στιγμές κάααποτε, όλη η οικογένεια μπροστά στο βίντεο] !!! Π.χ. πάρε εκείνο το συνθ-ποπ τραγουδάκι που έλεγε "woodpecker from space, pipipipipi [8) :eek: ]" ... ήταν, πράγματι, η "υπερτατη ανοησία" στο χώρο της ποπ μουσικής, πλην όμως .... είχε κάτι "ξεχωριστό", κάτι το "ίδιαίτερο" !!! Δυστυχώς ... σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, η "ηλιθιότητα" που μάς περιβάλλει είναι μόνο "ηλιθιότητα" και τίποτε άλλο, ούτε "άποψη", ούτε "στιλ", ούτε cultίλα :( :(....

Γι' αυτό και την βιντεοταινία, για την οποία ανοίξατε τόπικ [και ... πολύυυυ καλά κάνατε] την γουστάρω "με χίλια", παρά την "cultίλα" της και το "φτηνό" σενάριό της !!! Την είχαμε νοικιάσει με τον αδελφό μου, καθόσον εκείνη την εποχή αγαπούσαμε πολύ το μπάσκετ και κάθε Σαββατοκύριακο το περνούσαμε στα γηπεδάκια της γειτονιάς μας, περιοχή Ζωγράφου, παίζοντας μπασκετάκι [είτε στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης, είτε στις μπασκέτες έξω απ' το γήπεδο του Ηλυσιακού] !!! Η άλλη βιντεοκασέτα που νοικιάσαμε την ίδια ημέρα απ' το βιντεοκλάμπ της γειτονιάς ήταν μια αμερικάνικη με τίτλο "Τρελοί μπασκετμπολίστες, απίθανα καλάθια" :D :D;) [μιλάμε για "αμερικανιά στο φουλ"] !!!

Λοιπόν, η ... άχρηστη / ΄΄ασκοπη μνήμη μου έχει συγκρατήσει μερικές λεπτομέρειες από την εν λόγω βιντεοταινία !!! Επιτρέψατέ μου να τις "ανασύρω" και να σάς τις "σερβίρω" :

- Όταν βλέπαμε με τον αδελφό μου τη βιντεοταινία, μάς έκανε εντύπωση [και μάς είχε χαρίσει πολύ γέλιο] το .... ατσούμπαλο στιλ με το οποίο έπαιζε μπάσκετ ο νεαρός πρωταγωνιστής [αυτό το έχει επισημάνει κι άλλος φίλος παραπάνω] !!! "Καλά, πώς παίζει έτσι, και θέλει ο μάνατζερ να τον πάρει στην Αμερική" ???

- Το όνομα του Ελληνοαμερικάνου μάνατζερ : Κωστίδης, ή, όπως τον έλεγε ο μικρός : Oh, mister Kostidis !!!!

- Το όνομα του φροντιστηρίου, στο οποίο ο μπαμπάς Τσάκωνας και η μαμά του θέλαν να στείλουν τον μικρό για να στρωθεί στο διάβασμα και ... να ξεφύγει από το μπάσκετ : "Ο τετραγωνισμένος κύκλος" !!!!

- .... και αυτό ήταν το φροντιστήριο όπου η γειτόνισσα στην πολυκατοικία έστελνε τον γιο της [ένα μελετηρό παιδάκι με γυαλάκια], προκειμένου να γίνει γιατρός !!!

- Και .... γυρίσματα που έχει η ζωή : Σε κάποιες σκηνές βλέπουμε τη μαμά να μαλώνει τον νεαρό επειδή "δεν στρώνεται στο διάβασμα για να γίνει γιατρός, όπως έχει στρωθεί ο γιος της γειτόνισσας" !!! Στο τέλος της ταινίας, όμως, όταν ο μάνατζερ mr Kostidis εντυπωσιάστηκε απ' το ταλέντο του και τον παίρνει στην Αμερική, για να σταδιοδρομήσει ως μπασκετμπολίστας, η γειτόνισσα μαλώνει το γιο της "επειδή διαβάζει συνεχώς και δεν πάει να γίνει μπασκετμπολίστας, όπως ο γιος της γειτόνισσας" !!! "Μα, μαμά, δεν είμαι ψηλός, πώς να γίνω μπασκετμπολίστας", απαντά ο "μελετηρός" με τα γυαλάκια ....

- Ο Τσάκωνας σε αυτήν την ταινία μαλώνει με τη γυναίκα του για το φαγητό που τους μαγειρεύει !!! Ενώ είχε λαχταρήσει να φάει σούπα, η γυναίκα του έφτιαξε γεμιστά !!! Και ... τον βλέπουμε να ανακατεύει τα γεμιστά γυρίζοντας το κουτάλι γύρω - γύρω μέσα στο πιάτο, όπως δλδ θα έκανε αν, αντί γι' αυτά, είχε στο πιάτο του σούπα !!! "Μα ... τι κάνεις εκεί ??", τον ρωτά η γυναίκα του !! "Τι να κάνω, αφού θέλω να φάω σούπα" :eek: o_O !!! Κάτι τέτοια "κουλά" .... μόνο στις βιντεοταινίες των 80ς τα βλέπαμε :cool: :cool: ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rinus Cesar είπε:
Ίσως να είναι κι έτσι !!! Όμως, εκεί στα 80ς .... ακόμη και η "ηλιθιότητα" είχε τη δική της "νοστιμάδα", είχε, ας πούμε, "άποψη", στιλ, υπέκρυπτε κάτι το "μερακλίδικο"
Με μια λέξη ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ ,ειναι αυτό που γουστάρουν οι απανταχού funs του ελληνικού βιντεο και φισικά η εποχή οπου μεγάλοσαν!

Δυο επισημάνσεις έχω να κάνω ακομα , τον κύριο μαναντζερ δεν τον λέγανε τελικά mr. kostidis αλλά mr.kostinis και αυτό ήταν και το πραγματικό ονομα του ηθοποιού (Μάκης Κωστίνης , καρα-cult φιγουρα στο ελληνικό βιντεο).

Η ηθοποιός που πεζε τη γυνέκα του Κώστα τσάκωνα ήταν η Ανθή γουναρη ,για την οποια τον ρώτησα οταν τον επισκευθήκαμε για τη συνέντευξη και απλά μου πε οτι είταν μια κυρια που τον παρακαλούσε να πέξει στις βιντεοταινίες και οτι απο την καλή του την καρδιά την βοιθησε.Δηλαδη με άλλα λογια ειχε αυτό το ψώνιο ή κυρια.Τον ρώτησα ακομα εαν διατηρει φιλία με την ηθοποιο ακομα και σύμερα και απλά μου πε οτι ξεκοψαν καθε επαφη εδώ και χρονια, οπως και με αλλες κυριες που βοιθησε να πεξουν σε βιντεοταινίες!!! Το είπε λιγο πικραμένος βέβεα!

Για μενα η συγκεκριμένη ηθοποιός είταν πολύ καλή.Και οπος θα χετε προσέξει εχει συμπροταγωνιστείσει με τον Τσάκωνα σε 10δες βιντεοταινίες!
 
Video80 τη βιντεοταινια "Πρόβα γάμου" με Τσάκωνα-Παγκράτη την έχεις?
 
Αυτη την ταινια την ψαχνω χρονια ολοκληρα οχι για συλογη απλα για να την δω.και οχι βιντεοκασσετα αλλα ουτε σε ολοκληρο ιντερνετ την εχω βρει.Μιλαμε την γουσταρω τρελα.Ειδικα στην σκηνη που ο γιος δουλευει και καλα και κοιμαται πανω στο στρωμα και περνουν τηλεφωνο τον τσακωνα να του πουν οτι κατι επαθε και οταν φτανει τον αρχιζει στης σφαλιαρες ειναι ολα τα λεφτα.
 
Για την Ανθή Γούναρη επανέρχομαι λιγάκι ,ίσως το "κυκνειο άσμα" της στο χώρο του θεάματος να είταν το 1992 στα 7 κακά της μοιρας μου ,οπου οι παλιοτεροι θα θυμάστε οτι εκανε την καθαρήστρια ή την οικονομο του σπιτιού οπου διέμενε ο Κωσταντινου.

Απο τις πρώτες τις κινηματογραφικές εμφανίσεις είταν στο παιδιά της πιάτσας το 1979 ,σε ενα μικρό πολυ μικρό ρόλο ,τώρα που το θυμήθηκα το ποσταρα (αν και ασχετο λίγο με το θέμα του thread),θυμάμε οτι τότε δεν είχε πολλά κιλά!!

Τον τυπά που επεζε το γιο τους στο ''Μάθε παιδί μου μπάσκετ'' τον θυμήθηκα απο την επανάληψη των Εγκλημάτων οπου πεζετε για πολοστή φορά απο τον Αντ-1.Αλήθεια τον έχετε δει και πιο προσφατα απο το 1999-2000 οπου ειταν guest στα εγλήματα ?

Υ.Γ. metalcandyman σε εφτιαξα ,συντομα θα λάβεις π.μ. σχετικά με το πώς μπορεις να βρείς την ταινία
 
Jackie dragon είπε:
Video80 τη βιντεοταινια "Πρόβα γάμου" με Τσάκωνα-Παγκράτη την έχεις?
Πήγενε στο ''ΑΛΦΑ'' στη Χαλκίδα ,νομίζω οτι εκει το πήρε το ματι μου, πρεπει να το χει αυτός το VHS. Ψαξε καλά!

Ομως βγήκαμε εκτος θεματολογίας thread.
 
Εψαξα πληροφοριες για την Ανθη Γουναρη γιατι τη θυμομουν απο πολυ παλια.Τελικα ειχα δικιο.Φιλε video80 ειναι επαγγελματιας ηθοποιος και χαρακτηριστικα τη θυμαμαι απο Το ανθρωπακι οπου εκανε τη Ζωζωκα αδελφη του Βουτσα και το Μια ελληνιδα στο χαρεμι οπου παει στην Βλαχοπουλου να της πει τη μοιρα.Παντως σαν ταινια ειναι πολυ καλη την εχω δει τρεις φορες και ευχαριστως θα την εβλεπα αλλες τοσες.Μπορει να ειχαν μια προχειροτητα στην εκτελεση τους σαν ταινιες (πανω απο μια η δυο εβδομαδες δεν κρατουσαν τα γυρισματα) αλλα εδειχναν ακριβως τον τροπο σκεψης και ζωης της ελληνικης κοινωνιας τοτε.Οπως το οτι οι γονεις πεισματικα αναγκαζαν τα παιδια τους να ακολουθησουν συγκεκριμενο επαγγελματικο προσανατολισμο αλλα οταν τα ριαλια ερχονταν απο αλλου (βλεπε εδω μπασκετ) εκαναν με ευκολια την κωλοτουμπα.
 
Πίσω
Μπλουζα