Μήνυμα από τους Radiohead σε κασέτα με κώδικα για ΖΧ Specrtum!

Joined
30 Οκτ 2008
Μηνύματα
8
Αντιδράσεις
3
Αν και η επετειακή επανέκδοση μέσα στο 2017 του αριστουργήματος των Radiohead - OK Computer (εκεί πίσω στο 1997 η αρχική έκδοση) δεν θεωρείται σύμφωνα με τους κανονισμούς του Forum , retro, σίγουρα όμως ένα κρυμμένο αρχείο μέσα σε μία κασέτα (!) που περιέχεται στην εν' λόγο έκδοση , μόνο έκπληξη μπορεί να φέρει στους ρετρολάγνους.

Έτσι λοιπόν μέσα στο πακέτο του ΟΚΝΟΤΟΚ (OK Computer 20th anniversary edition) εκτός από τα remastered cd/lp/dvd συμπεριλαμβάνεται και μία κασέτα.

78 λεπτά από demos, περίεργα ηχητικά αποσπάσματα από την ηχογράφηση του άλμπουμ (ως samples η leftover tracks) και στο τέλος υπάρχουν 2 λεπτά ηχογράφησης παλμικών τόνων (που παραπέμπει σε κώδικα για 8-bit home computer)

Κάποιοι πέρασαν τα 2 λεπτά αυτά σε έναν ΖΧ emulator και ανακάλυψαν κοντά στις 30 γραμμές κώδικα που εμφανίζει κάποιο text με μηνύματα από το group προς τους ακροατές!

"congratulations....you've found the secret message syd lives hmmmm. We should get out more"

Εκτός από τα ονόματα του συγκροτήματος στο τέλος μπορείτε να διαβάσετε "19th December 1996, with all our love."

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην αρχική εκτέλεση του τραγουδιού τους "Let Down" συμπεριλαμβάνονται ήχοι από Specrtum ZX διάσπαρτοι εδώ και εκεί.

2 links για διάβασμα:

https://arstechnica.com/gaming/2017/07/radiohead-releases-a-surprise-zx-spectrum-program-for-ok-computer-anniversary/

Και πώς έγινε η μεταφορά στον emulator

https://medium.com/@maciejkorsan/how-to-run-secret-zx-spectrum-message-from-radioheads-oknotok-c90-tape-795bfd429ba1
 
Ενδιαφερον! κριμα που παει κανα 120ευρω :(
 
Wally είπε:
Ενδιαφερον! κριμα που παει κανα 120ευρω :(
120 ευρώ!!!! :eek:

(συγνώμη από τους διαχειριστές για το off-topic)

Δεν είμαι fan των επανεκδόσεων ,η μόνη επανέκδοση που με ενδιέφερε πρόσφατα (και είχε και αυτή παρόμοια καλούδια/τιμή με αυτή των radiohead ως 20th anniversary edition) ήταν αυτή των Manic Street Preachers με το Holy Bibile, για τον μοναδικό λόγο ότι περιλάμβανε την σπάνια us mix του album ;)

Καλά είμαστε με τα original Lp/Cd που έχουμε...
 
Εμένα μου αρέσουν οι επανεκδόσεις γιατί οταν τις κάνουν remastered ή αλλάζουν γενικά την ποιότητα του ήχου σου δίνουν την ευκαιρία να ακούσεις γνωστά τραγούδια που μεγάλωσες με αυτά και να βρεις καινούριες λεπτομέρειες μέσα ή να ακούσεις με καλύτερη ποιότητα ήχου. Υπάρχουν πχ ένα σωρό κλασσικά metal albums που δεν ακούγονται λόγω χάλια παραγωγής.

Αν και το συγκεκριμένο δεν μπορώ να πω ότι έχει μεγάλη διαφορά από το original, από όσο έχω ακούσει τουλάχιστον.
 
Πίσω
Μπλουζα