Μανάδες Καταστροφείς (ας κλάψουμε μαζί)

mastoras

Retro Member
Joined
14 Ιουν 2007
Μηνύματα
157
Αντιδράσεις
36
Ένα πρόσφατο ποστ της Death2Eliza μου δίνει την αφορμή να κάνω το εξής σχόλιο και ερώτημα:

Ο φονιάς που λέγεται "μανία καθαριότητας της μάνας" είναι κατά τη γνώμη μου η νούμερο ένα απειλή των ρετρομανιακών. Υπάρχει άραγε κανείς από εμάς που να μην έχει υποστεί την ακόλουθη τραγική εμπειρία; Γυρνώντας από ένα ολιγοήμερο ταξίδι στο χωριό, από δύο υπέροχες εβδομάδες στην κατασκήνωση, ή από κάπου αλλού, ανακαλύπτει ότι η μάνα-καταστροφέας έχει εκπορθήσει τη ντουλάπα με τα κόμιξ, το συρτάρι με τα επιτραπέζια και τα φιγουρίνια υπερ-ηρώων, ή (ακόμα χειρότερα) το πατάρι με τα παιχνίδια!

Υπάρχει πιο τραγική απελπισία; Κι όμως, όλοι μας το έχουμε νοιώσει. Εγώ ευτυχώς μόνο μία φορά, το καλοκαίρι του 1984, όταν το θανατηφόρο κεντρί της μανίας καθαριότητας εξαφάνισε ακαριαία δύο κούτες νουνού εβαπορέ γεμάτες κόμιξ, ανάμεσά τους αρκετά ελληνικά MAD, καθώς και μια σχεδόν πλήρη σειρά της ελληνικής έκδοσης του Superman, που ξεκινούσε από το τεύχος 1....

Μετά την τραγική αταβιστική κραυγή που βγήκε από το στόμα μου, πετάχτηκα σαν τρελός στο δρόμο ολοταχώς για τον κάδο απορριμμάτων του δήμου (εκείνους τους πορτοκαλί που τους αρπάζανε και τους σηκώνανε μηχανικά τα σκουπιδιάρικα), και έπεσα μέσα ψάχνοντας τις κούτες. Και η μάνα μου μου φώναξε από το μπαλκόνι πως τα σκουπίδια τα είχαν ήδη πάρει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό ήταν. Απερίγραπτη απελπισία.

Το μόνο καλό ήταν πως από τότε κανένας δεν άγγιξε τα κόμιξ μου, τα οποία τα υπερασπίστηκα μέχρι τελικής πτώσης δύο φορές από τις ίδιες δαγκάνες της "μανίας καθαριότητας της μάνας".

Θα ήθελα να ξέρω αν κι εσείς έχετε παρόμοιες αναμνήσεις. Εάν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα του οποίου η μάνα να μην του πέταξε ποτέ τίποτε, προτείνω να της δοθεί το βραβείο της ιδανικής μάνας του retromaniax.gr.
 
mastoras είπε:
Θα ήθελα να ξέρω αν κι εσείς έχετε παρόμοιες αναμνήσεις. Εάν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα του οποίου η μάνα να μην του πέταξε ποτέ τίποτε, προτείνω να της δοθεί το βραβείο της ιδανικής μάνας του retromaniax.gr.
H μαμα μου μπορει τοτε να παρει το βραβειο. Εκτος απο τα κουκλακια της Μαγιας της μελισσας (που εβαλα σε φωτογραφια), εχω ολα μου τα παιχνιδια (επιτραπεζια + κουκλες), ολες τις συλλογες μου σε χαρτακια, χαρτοπετσετες, φυλλα αλληλογραφιας, stickers, κομικ (καπου εχω αυτα της Καντυ Καντυ), τα αλμπουμ με τα χαρτακια κολλημενα (Καντυ, Χαιντυ, Τhundercats, κτλ), παλια αναγνωστικα του Δημοτικου, κτλ και μονο οτι πεταξα μονη μου εχει φυγει απο το σπιτι. Συγκεκριμενα η μαμα μου υποστηριζει οτι το να πεταξεις καποιο παιχνιδι ειναι σαν ενας μικρος θανατος για το παιδι, και ετσι δεν πεταξε ποτε τιποτα, ουτε δικο μου, ουτε της αδερφης μου!!! Σε σημειο να μην χωραμε εμεις στο δωματιο και ολες οι ντουλαπες και αποθηκη να ειναι γεματες απο πραγματα μας....χαχαχαχα

Για να μην αναφερω τα βιβλια (ολη την σειρα της Αγκυρας με Ιουλιο Βερν, ολα της Εστιας με Πηνελοπη Δελτα, Μυστικοι 7, και απειρα αλλα, μπορω να ανοιξω ανετα δανειστικη βιβλιοθηκη για παιδια). Ο πατερας μου εχει φρικαρει και θελει να τα πεταξει ολα, αλλα η μαμα μου δεν τον αφηνει.
 
Λοιπόν σοβαρά τώρα, αν πρέπει να δώσετε βραβείο σε μητέρα κάποιου απο εμας εδω που δεν του πέταξε πράγματα, τότε μάλλον θα πρέπει το βράβείο να δωθεί χαλαρά στην μάνα μου. Απο μικρό παιδί που ήμουν η μάνα μου έλεγε μην πετάς τίποτα. Αυτή κράτησε τα Pixel και τα User μου όταν εγώ ήθελα να τα πετάξω. Κράτησε ακόμη και όλα τα παιδικά μου παιχνίδια (ακόμη και την πιπίλα και τα ρούχα που είχα ως μωρό!!!) σε στιγμές που δεν έβρισκα λογική να υπάρχουν πλέον. Α ρε μάνα...................
 
telonio είπε:
Αυτή κράτησε τα Pixel και τα User μου όταν εγώ ήθελα να τα πετάξω.
Ε αυτό δεν ξανάγινε. Να θες εσύ να πετάξεις τα περιοδικά σου και η μητέρα σου να σου λέει να τα κρατήσεις. Για πες μας ξανά σε ποιο πλανήτη βρίσκεται το σπίτι σου;;;;

Domniki είπε:
Εκτος απο τα κουκλακια της Μαγιας της μελισσας (που εβαλα σε φωτογραφια), εχω ολα μου τα παιχνιδια (επιτραπεζια + κουκλες), ολες τις συλλογες μου σε χαρτακια, χαρτοπετσετες, φυλλα αλληλογραφιας, stickers, κομικ (καπου εχω αυτα της Καντυ Καντυ), τα αλμπουμ με τα χαρτακια κολλημενα (Καντυ, Χαιντυ, Τhundercats, κτλ), παλια αναγνωστικα του Δημοτικου, κτλ
Αποκοδικοποίηση του παραπάνω quote: πέρα από τη φώτο με τα κουκλάκια της Μάγιας της Μέλισσας, να περιμένουμε πολύ πράγμα ακόμα από τη Domniki!

Ορίστε και το Βραβείο της Ιδανικής Μάνας του retromaniax.gr που θα απονεμηθεί στη μητέρα εκείνη που θα κερδίσει το θαυμασμό μας, έχοντας διατηρήσει ανέπαφα τα ρετροαντικείμενά σας!

badgenz9.gif
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είστε πολύ τυχεροί η δικιά μου μανούλα πρέπει να πάρει το βραβείο του Καταστροφέα.Ούτε οι θηκούλες απο τα μουσικά cd μου δεν γλιτώσανε απο τα χεράκια της μου τα τακτοποιήσε και αυτά. :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:
 
Το κουτί με το παιχνίδι Κάστρα και Πολιορκητές (μαζί με το δράκο), το σούταρε από το υπόγειο μόλις πέρυσι.

Δεν έλειπε τίποτα από μέσα.... :( :( :(

Εννοείται ότι έγινε της Κορέας.
 
gtsamour είπε:
Το κουτί με το παιχνίδι Κάστρα και Πολιορκητές (μαζί με το δράκο), το σούταρε από το υπόγειο μόλις πέρυσι.Δεν έλειπε τίποτα από μέσα.... :( :( :(

Εννοείται ότι έγινε της Κορέας.
:eek::eek::eek: πως το άντεξες:animrolleyes:...;
 
Μετά από 7 μέρες νοσηλεία στη νευρολογική κλινική Κασταλία το ξεπέρασα. :D

Μπορεί όμως να το βρεί ακόμα και σήμερα κάποιος, αλλά ήθελα το Ελληνικό...

Κανονικά θα έπρεπε να βάλω τη μάνα να το πληρώσει... :D

http://cgi.ebay.co.uk/Crossbows-Catapults-Grand-Battleset-Battle-Set_W0QQitemZ190128140292QQihZ009QQcategoryZ2558QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
gtsamour είπε:
Κανονικά θα έπρεπε να βάλω τη μάνα να το πληρώσει
Να τη βάλεις! Δεν υπάρχει δικαιολογία για την εγκληματική αυτή πράξη!

bi-bi είπε:
Ούτε οι θηκούλες απο τα μουσικά cd μου δεν γλιτώσανε απο τα χεράκια της
Ε αυτό πια ξεπερνάει κάθε όριο. :animeek: Μέχρι νεωτέρας, η μητέρα της bi-bi είναι η πρώτη υποψήφια για το Βραβείο Μανιακού Ρετροκαταστροφέα του retromaniax.gr .
 
!!

Εμένα η μανούλα μου τα κρατούσε όλα...έχω μέχρι και ρούχα παλιά.Οταν σταμάτησα να παίζω άφησα τα πάντα στο Playroom στον αδερφό μου..ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ PLAYMOBILE, ATARI,AMSTRAD 464 ΒΙΒΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ, ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ, ACTION FUGURES...γυρω στο 89-90..Η συλλογή μου από Playmobile ήταν πραγματικά πλήρης (καουμπόιδες, Ιππότες, πειρατές, αστροναύτες τα πάντα)

Όταν καποια στιγμή μετα από 4 χρόνια πήγα να τα μαζέψω και να τα βάλω σε αποθήκες, συνηδειτοποίησα οτι όλες οι συλλογές (ειδικά Playmobile) ήταν κουτσουρεμένες..Η μάνα μου δεν πέταξε τίποτα απολύτως αλλά ο αδερφός μου δεν πρόσεξε τίποτα με αποτέλεσμα να χαθούν και να καταστραφούν πολλά!!! Ευτυχώς η μάνα μου είχε συσκεάσει οτι είχε απομείνει γιατί είχε καταλάβει οτί ο΄αδερφος μου ήταν αδιαφορός..Ετσί εχω ακόμη τα επιτραπέζια, ολες τις κασσέτες του Amstrad και του Atari και αρκετά action fugures.

Για βραβείο του καλύτερου retroreserver πάντως προτείνω την μητέρα του Telonio μόνο και μόνο για την άριστη κατάσταση που έχει τα κάστρα και πολιορκητές..τόσο ευπαθή με την χρήση παιχνίδι σε τόσο καλή κατάσταση..ρε Telonio..Μπας και δεν έπαιξες ποτέ και άνοιξες τα κουτιά φέτος για να μας ψαρώσεις όλους ?? :biglaugh:
 
Μη ξεχνάμε όμως ότι αυτές οι μανάδες, μας ξεβρομίζαν + της άλλης μια ζωή..

χαλάλι τους ότι και αν μας πέταξαν.
 
thamonas είπε:
Για βραβείο του καλύτερου retroreserver πάντως προτείνω την μητέρα του Telonio μόνο και μόνο για την άριστη κατάσταση που έχει τα κάστρα και πολιορκητές..τόσο ευπαθή με την χρήση παιχνίδι σε τόσο καλή κατάσταση..ρε Telonio..Μπας και δεν έπαιξες ποτέ και άνοιξες τα κουτιά φέτος για να μας ψαρώσεις όλους ?? :biglaugh:
Όχι φίλε μου. Όχι απλά έπαιξα, αλλά είχα λιώσει στο Κάστρα και πολιορκητές! Τώρα που μου ήρθε η ιδέα να παίξω μια φορά έτσι για τα παλιά με κανένα φίλο είναι παρανοική ιδέα ή όχι; Φτάνω και τα άντα εντός ολίγου ο μαντράχαλος!
 
Με κλειστά τζάμια και κουρτίνες γιατί να μην παίξεις? :D Μακάρι να είχα και εγώ το δικό μου...
 
!!!

Εγω φίλε Telonie ;-) θα έπαιζα με ανοιχτά τα παράθυρα χωρίς ίχνος ντροπής...ακόμα και τώρα μαζευόμαστε που και που μαντράχαλοι και μαντράχαλες και παίζουμε επιτραπέζια είτε σε σπίτια είτε σε καφετέρειες...και όποτε γουστάρεις σε παίζω και μια μάχη, αρκει να πάρω τους Βικινγκς... :diablotin:

Άσχετο

Είχα αγοράσει πριν λιγα χρόνια ένα παιχνίδι που νόμιζα οτί ήταν η αμερικάνικη έκδοση του παιχνιδιού αλλά ήταν διαφορετικό τελείως..θα το Postarw μεχρι αύριο να το δείτε
 
μήπως θα πρέπει να βάλουν οι ιθύνοντες του φορουμ ένα απαγορευτικό για καρδιοπαθείς στην αρχή αυτής της συζήτησης γιατί ο φίλος ο gt... με το κάστρα και πολιορκητές μου κάρφωσε μαχαίρι στην καρδιά...Πιστεύω ότι τα κάλαντα και τα χαρτζιλίκια των συγγενών μου ήταν η αιτία να εχω σχεδόν ότι υπήρχε από παιχνίδια εκείνη την εποχή και κόμικς αφού διαβάζω εδώ από άλλους φίλους και λέω, μα ναι και αυτό το είχα τελικά...και μετά από δυο-τρεις μετακομίσεις άρχισαν οι απώλειες, μετά ήρθαν τα ξαδέρφια, να πάμε τα παιχνίδια στο εξοχικό τώρα που μεγάλωσες και δεν παίζεις με αυτά (άσχετα αν εγώ καμάρωνα και μόνο να τα βλέπω)...ήρθαν και οι κρεπαλες της σχολής κάτι κοπέλες κάτι μετεκπαιδεύσεις και σιγά σιγά όλα χάθηκαν....πήγα μια μέρα στο εξοχικό-ΤΡΊΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ...και είδα 5 playmobil ένα σπασμένο καράβι μισό και 4 επιτραπέζια (ΜΟΝΟΠΟΛΗ ΖΟΡΡΟ,ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ και CURSE OF THE IDOL) που ειχαν απομείνει μόνο τα ζάρια (το ποιο άχρηστο) και κάνα δυο εικόνες και χαρτιά χρήματα...α και κάτι πλαστικά κομματάκια...μετά το χάος...βρήκα κάποια ΡΟΚ-ΞΕΣΚΟΝΟΠΑΝΑ-ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ και μετά τα μικρά εγκεφαλικά πήρα την απόφαση να εγκαταλείψω την μάχη και αρχίσω την αναζήτηση να αναπληρώσω τα χαμένα αλλά είναι πολύ δυσκολο....άντε να βρω το subuteo Mexico 80 αν δεν κάνω λάθος...αλλά δεν κρατάω κακία σε κανένα και φυσικά ούτε στην μητέρα μου ούτε στο τρίγωνο των βερμούδων είναι η κλασσική κατάληξη των παιδικών χρόνων τουλάχιστον στη Ελλάδα γιατί στην Αμερική και στην Αγγλία τα πουλάνε σε υπαίθριες αγορές η τα έχουν σε κάποια σοφίτα που τα διαμερίσματα δεν παρέχουν.
 
Θυμάμαι που όταν ήμουν μικρός, πήγα σε ένα happening του Jeronimo Groovy (στο Μαρούσι), όπου είχε έρθει για συνέντευξη η τότε τραγουδίστρια των Technotronic. Παρεμπιπτόντως, εκτός του ότι ήταν πολύ όμορφη, φορούσε και πράσινους φακούς επαφής, που μαζί με τη μελανίνη με έκαναν να την ερωτευτώ. Μου έδωσε ένα αυτόγραφο σε ένα χαρτί περίπου 1/3 του Α4. Μετά από 2-3 μέρες, γύρισα σπίτι και είδα το χαρτί στη μέση του γραφείου μου, να γράφει "Βαγγέλη, σε πήρε τηλέφωνο ο φίλος σου ο Τάδε, είπε να τον πάρεις ένα τηλέφωνο... κ.λ.π.". Το μήνυμα ήταν από τον πατέρα μου...
 
AAAAAXAAAAXAXAXAX! :widesmile::tickle: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Μιλάμε έχω πέσει στο πάτωμα και δακρύζω από τα γέλια! Vagelis νομίζω πως μόλις πόσταρες το ποστ του μήνα!

Να 'σαι καλά. Είχα πολύ καιρό να γελάσω τόσο.

(εχμ....βέβαια εκ των υστέρων συμπάσχω μαζί σου για την τραγική κατάληξη του αυτόγραφου....)

plintiriopiaton είπε:
και μετά από δυο-τρεις μετακομίσεις άρχισαν οι απώλειες, μετά ήρθαν τα ξαδέρφια
Είπες μεγάλη κουβέντα. Αυτά τα ξαδέλφια (παρότι είναι καλό να τα έχει κανείς) είναι τρομερά ρετροκαταστροφικά στοιχεία, ειδικά αν είναι νεότερα από σένα. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος όλα τα παιχνίδια σου να καταλήξουν στα χέρια τους. Το γνωστό σκεπτικό του "έλα τώρα, αφού εσύ δεν τα παίζεις πια, δώσε τα στα ξαδελφάκια σου, αντί να τα κρατάς σε κούτες στο πατάρι", ακούγεται λογικό προς στιγμήν. Όταν καταλάβεις το λάθος είναι πια πολύ αργά....όλα έχουν γίνει φτερό στον άνεμο, όπως συνειδητοποιείς κι εσύ φίλε plintiropiaton.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mastoras είπε:
Αυτά τα ξαδέλφια (παρότι είναι καλό να τα έχει κανείς) είναι τρομερά ρετροκαταστροφικά στοιχεία, ειδικά αν είναι νεότερα από σένα.
Μόλις θυμήθηκα άλλη μία φάση...

Στο γυμνάσιο όταν ήμουν, είχα χρυσόψαρα και χελωνάκια.

Βέβαια τα είχα σε μια πλατιά λεκάνη, επειδή δε μπορούσα να αγοράσω ενυδρείο.

Ένα Σάββατο (το θυμάμαι χαρακτηριστικά), εγώ έλειπα από το σπίτι όταν μας έκαναν επίσκεψη θεία, θείος, και τα δύο παιδιά, αγόρι και κορίτσι, δεύτερα ξαδέρφια μου. Όταν γύρισα σπίτι, είχαν είδη φύγει.

Πηγαίνω στο "ενυδρείο" μου και βλέπω να επιπλέουν στην επιφάνεια όλες οι ψαροτροφές, από τρία κουτάκια. Δεν είχε μείνει κάποιο μέρος στην επιφάνεια του νερού που να μην είχε φαΐ.

Ευτυχώς τα πρόλαβα τα χρυσόψαρα, γιατί αν αργούσα θα έσκαγαν από το πολύ φαΐ (στην κυριολεξία)!

Και άλλο ένα:

Όταν τελείωσα από τη σχολή των ΥΕΑ στον στρατό και ξαναπήρα το PC μου, ο αδερφός μου είχε σβήσει όλα τα roms του ΜΑME (πλήρες σετ τότε, που τα είχα κατεβάσει ένα-ένα) "γιατί χρειαζόταν χώρο" όπως είπε.
 
!!

Φιλε VAgelli,

Η οικογενεία σου ολή είναι ρετροκαταστροφική τελικα ε?? :biglaugh::biglaugh:
 
Πίσω
Μπλουζα