Μεγάλη γαλάζια σφαίρα - Βig blue marble (1974)

Turrican

RetroManiaC
Joined
28 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
139
Με πολύ διστακτικότητα ανοίγω αυτό το θέμα γιατί δεν είμαι σίγουρος για την ορθότητα του τίτλου του. Η μεγάλη γαλάζια σφαίρα πρέπει να ήταν ξένη παραγωγή με Ελληνική μετάφραση. Ήταν μια παιδική εκπαιδευτική εκπομπή με οικολογικές ανησυχίες που σαν ένα σύνολο μίνι ντοκιμαντέρ μας μάθαινε διάφορα πράγματα για τον κόσμο που μας περιβάλει. Θυμάται κάτι κανείς ;
 
Έχεις δίκιο κάτι μου θυμίζει αλλά δεν είμαι σίγουρη για τον τίτλο.Θα το ψάξω και θα σου απαντήσω. :)
 
Ηταν η πολυ καλη σειρα, "Μεγάλη γαλάζια σφαίρα". Ψάξε στο νετ για big blue marble...
 
Αγαπητέ japetus είσαι καταπληκτικός!!!

Έκανα Edit τον τίτλο για αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.Όσοι θέλουν να θυμηθούν αυτή την σειρά

 
Παιδιά είστε καταπληκτικοί και οι δύο,Ο japetus που θυμήθηκε τον τίτλο(οι δικές μου προσπάθειες να βρώ τον τίτλο έπεσαν στο κενό) και ο turri που βρήκε το link.Να είστε καλά ευχαριστώ. :) :) :) :) :) :) :)
 
Βεβαίως ! Θυμάμαι τη διέυθυνση που έστελνες γράμμα (φυσικά τα mail τότε ήταν επιστημονική φαντασία).

Πεν-Παλ, ταχυδρομική θυρίδα...., Santa Barbara, California !
 
Το έβλεπα φανατικά, όταν ήμουν παιδί, γύρω στο 1978-79 στην τότε ΕΡΤ. Ήταν ένα από τα σχετικά λίγα έγχρωμα προγράμματα εκείνης της εποχής.
 
Μέχρι πότε παίχτηκε στην ελληνική τηλεόραση?
 
Εννοείται πως είχα στείλει γράμμα στο "Dear Pen Pal, PO Box 4054... " και είχα ξεκινήσει να αλληλογραφώ με τη Jennifer (η Κριός θυμάται ακόμα μιά αντίδρασή μου όταν έλαβα γράμμα... :p ) στα αγγλικά. Μόνο που επειδή δεν τα συμπαθούσα ιδιαίτερα, το δύσκολο ρόλο του μεταφραστή τον είχε αναλάβει η γιαγιά μου... (να μην πω και εκείνον του συντάκτη... :p :p:p ).

@ Καμπια, χωρίς να είμαι σίγουρη, πρέπει να παιζόταν μέχρι τα τέλη του 70... :xm: άντε αρχές του '80 .
 
Παιζόταν σίγουρα μέχρι το το 82 ίσως και το 83...το θυμάμαι γιατί το πρόλαβα (μάλλον για λίγο) και έγχρωμο και έγχρωμη τηλεόραση αποκτήσαμε το 1982. Η μεγαλύτερη αδερφή μου είχε και αυτή αποκτήσει penpal θυμάμαι για κάποιους μήνες από τη Μαλαισία!!!
 
Πίσω
Μπλουζα