Μετατροπή - Ταινίες 8mm σε ψηφιακή μορφή

pardalotzatziki

RetroNuts!
Joined
1 Δεκ 2012
Μηνύματα
2.019
Αντιδράσεις
324
Εχω πολλες μπομπινες 8mm, τραβηγμενες απο τον πατερα μου. Συνολο μπορει να ειναι και 150+ λεπτα

Πολλες θα ηθελα να τις σωσω. Η τελευταια φορα που τις ειδα μπορει να ηταν τελη '80.

Οποιος εχει ασχοληθει με το σπορ ας δωσει πληροφοριες...

Δεν βρηκα αλλο θεμα, αν υπαρχει move me...
 
Τα είχαμε πει λίγο εδώ

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?25995-%D0%E1%EB%E9%DD%F2-%EA%E9%ED%E7%EC%E1%F4%EF%E3%F1%E1%F6%E9%EA%DD%F2-%EC%E7%F7%E1%ED%DD%F2&highlight=%F7%E9%EB%E9%EF%F3%F4%FE%ED

ποιό συγκεκριμένα διάβασε το ποστ 13. Αν πάρεις κάτι τέτοιο, μετά πιστεύω θα βρεις μια κάμερα να μπορεί να τα τραβήξει. Ρώτα και τον φίλο σου των κάμεραμαν που ανέφερες.

Ψάξε στο ebay έτσι

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=FILM%2FSLIDES+TO+VIDEO+TRANSFER&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XFILM+TO+VIDEO+TRANSFER&_nkw=FILM+TO+VIDEO+TRANSFER&_sacat=0
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμαμαι που τα ειχαμε πει, αλλα εμαθα καποια πραγματα και αλλαξανε τα δεδομενα.

Απο τοτε που ειδα το θεμα για την Φινος εψαξα να βρω ειδικους.

Η καλυτερη συμβουλη που ακουσα ειναι να μην προσπαθησω να παξιω τις ταινιες γιατι μαλλον θα γινουν κομματια.

Το θεμα το ανοιξα, γιατι καλα τα λενε οι ειδικοι αλλα ειναι και το κερδος στη μεση.

Μπορει να λενε διαφορα για να σε πεισουν να τα πας εκει. Δεν το αποκλειω.

Ελεγα μηπως ξερει καποιος κατι παραπανω.

Σιγουρα ειναι επιφοβα λογω παλαιοτητας και υγρασιας. Και δεν ξερουμε πως εχουν εξελχθει τα υλικα(ταινιες)μετα απο τοσα χρονια και σε τι ειναι ευαισθητα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρδαλό, για πες για πόσα λεπτά μιλάμε στο σύνολο.
 
foutix είπε:
Παρδαλό, για πες για πόσα λεπτά μιλάμε στο σύνολο.
Δεν μπορω να ξερω ακριβως, ειναι σε μεγαλες μπομπινες. Αλλα αν οι μικρες ειναι 4-5 λεπτα, υπολογιζω 150 λεπτα χοντρικα.

Ισως και παραπανω...
 
Έχω ταινία οικιακή του 39... είναι στην καλήτερη κατάσταση όλων για τα δεδομένα. Φυσικά είναι Α/Μ που αυτές αντέχουν παραπάνω. Έχω και άλλες έγχρωμες που είναι σε χάλια κατάσταση με το γνωστό "ξυδοσύνδρομο".

Καλές η κακές καμία δεν μου διαλύθηκε. Το πολύ να ξεκολήσουν εκεί που ήταν κολημένες ή να κοπούν σε 1 -2 σημεία αν είναι πολύ ξεχηλωμένες οι τρύπες και όλα πάν στραβά. Αυτό πάλι είναι αναμενόμενο και δεν είναι σοβαρό.

Καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός. Δεν μπορώ να ξέρω, αλλά οι δικές σου είναι καινούργιες και αν δεν τις κρατούσατε σε κανένα κλουβί μέσα στη θάλασσα είναι απίθανο να έφτασαν στην κατάσταση που περιγράφεις. Ταινίες που φτάνουν εκεί θέλουν μεταφορά καρέ-κερέ κτλ. Πρόσεχε μην πληρώσεις τέτοια δουλιά και σου κάνουν ότι θα έκανες εσύ στο σπίτι...
 
chris73 είπε:
Καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός. Δεν μπορώ να ξέρω, αλλά οι δικές σου είναι καινούργιες και αν δεν τις κρατούσατε σε κανένα κλουβί μέσα στη θάλασσα είναι απίθανο να έφτασαν στην κατάσταση που περιγράφεις. Ταινίες που φτάνουν εκεί θέλουν μεταφορά καρέ-κερέ κτλ. Πρόσεχε μην πληρώσεις τέτοια δουλιά και σου κάνουν ότι θα έκανες εσύ στο σπίτι...
Το καινουριες σημαινει 40 χρονων και βαλε!!! Νομιζω ξεκινησε απο το 1964.

Για ορισμενες που ειναι οικογενειακες δεν με πειραζει να πληρωσω. Δεν ειναι για ρισκα τα συγκεκριμενα.

Δυστυχως απο το 1978-80 μεχρι και τωρα ηταν σε ενα κουτακι σε μια ντουλαπα. Εσωτερικο δωματιο αλλα με καποια υγρασια.

Ελπιζω να εχουν επιβιωσει κανα δυο...

Επισης αν η επεξεργασια που κανουν με χημικα με βοηθησει να προβαλω ανετα με τη μηχανη αυτες που δεν θελω να μετατρεψω, θα πληρωσω τουλαχιστον αυτο.
 
Tυχαία βρήκα αυτό από το 2009 για μια ιδέα

"Η ποιότητα στη μεταφορά είναι σίγουρα καλύτερη από ότι περίμενα! Υπάρχει μεν κόκκος και τα χρώματα είναι σχετικά υπερτονισμένα, αλλά σίγουρα πρόκειται για πολύ καλύτερη μεταφορά από αυτή που κάποτε είχε γίνει σε vhs μέσω projector & camera.

Η μεταφορά έγινε στο χώρο και με τον εξοπλισμό της aylon productions www.aylonproductions.gr και με αυτά που θα διαβάσετε θεωρώ ότι είναι πολύ καλή λύση για οποιονδήποτε θέλει να μεταφέρει κάποιο φιλμάκι για συναισθηματικούς λόγους.

Μου παραδόθηκαν dvd και avi, συνολικός χρόνος 4χ3 = 12 minutes video only. Έγινε και κάποιο post processing και τα αρχεία μου έχουν παραδοθεί ως 25 fps, stream bitrate 28795kbps.

Τα φιλμάκια σύμφωνα με τα λεγόμενά τους ήταν σε άσχημη κατάσταση και το μηχάνημα δούλεψε στα όρια του όπως μετέφεραν στον αδερφό μου.

Όλα αυτά για μόλις 70 ευρώ.

Η όλη αντιμετώπιση ήταν φιλικότατη και ένοιωθες ασφάλεια ότι άφηνες το υλικό σε έμπιστα χέρια."

http://www.aylonproductions.gr/dvd.htm

Ενημέρωσε αν θες για τις εξελίξεις. Μπορεί και άλλοι να χρειατούν.
 
Ευχαριστω! Ελιπζω σιγα-σιγα να γινει η μεταφορα... :thanx2:
 
Εκανα ηδη μετατροπη σε 4 ταινιες 8mm των 4-4,5 λεπτων για δοκιμη. Γραφω μερικες λεπτομερεις για οσους θελουν να ασχοληθουν.

Ο froutix μου προτεινε εναν κυριο τον οποιο και συναντησα και κανει αυτη τη δουλεια απο το '80. Εψαξα και αλλες εταιριες και εμαθα διαφορα.

Η μετατροπη ισως μπορει να γινει και στο σπιτι μας απλα θα χασουμε σε ποιοτητα αν δεν εχουμε καλη καμερα. Ειδικα αν σκεφτουμε οτι για την εποχη μας οι ταινιες 35-40+ ετων

ειναι ηδη τρομερα χαμηλης αναλυσης. O Chris73 εκανε ενα τεστ στο θεμα με τις κινηματ. μηχανες.

Αυτες που μετετρεψα εγιναν με απλη προβολη σε γωνιακο φακο και ληψη με μια καμερα τερας στον κυριο που προανεφερα. Πολυ καλο αποτελεσμα και κοστιζει 6Ε/μπομπινα των 4-4,5 λεπτων.

Αρχικα πηγα μερικες αδιαφορες ταινιες για να δω το αποτελεσμα. Οικογενειακες κλπ δεν εχω παει ακομα.

Μιλωντας με αλλους μου ειπανε για τα οργανικα υλικα απο τα οποια ειναι φτιαγμενες οι ταινιες. Περνανε τις ταινιες μεσα απο υγρα τα οποια χρειαζονται για να σκοτωσουν μυκητες που μπορει

να υπαρχουν απο τα πολλα χρονια. Επισης προστατευουν την ταινια να μην σπασει κατα την προβολη.

Εκει η χρεωση μπορει να ειναι και 4Ε/λεπτο και πεφτει αν εχεις πολλα λεπτα συνολικα σε ταινιες. Και μιλαμε για εταιριες που κανουν μεγαλες δουλειες οπως π.χ. το αρχειο της Φινος.

Σε μια απλη προβολη υπαρχει και μια μικρη πιθανοτητα μια ταινια να σπασει σε πολλα κομματια. Αν σπασει σε ενα σημειο δεν εγινε κατι, την κολλας οπως κανανε και παλια.

Αλλα θυμαμαι ειχε τυχει και σε μας οταν προβαλαμε στο σπιτι το 80κατι να σπαει ταινια συνεχομενα. Βαλτε και ποσα χρονια περασανε απο τοτε.

Οποτε για πιο προσωπικες/οικογενειακες ταινιες μαλλον θα διαλεξω την δευτερη λυση και ας δωσω κατι παραπανω.

Παρακατω screen shot απο ενα χωριο του Πηλιου οπου φαινεται το τοπικο παντοπωλειο και μια διαφημιση Ντεβετα(και ενας θειος μου :) ). Καπου αναμεσα 1969-70.

ΠΩΛ 555.jpg
 
Δεν είσαι εδώ να τις κολλήσω αν χρειάζεται και να πας μετά στον κύριο που είναι και φθηνά :) .

Αυτό με τον γωνιακό φακό είναι απλό αλλά σίγουρα χάνεις σε ποιότητα.

Άσε, μπήκα σε τρυπάκι. Θα πάρω άλλο προβολέα να ρυθμίζει την ταχύτητα και θα ξαναδοκιμάσω.
 
Πίσω
Μπλουζα