Μετατροπή ξύλινου κουτιού σε arcade stick

theoritikos

RetroMasteR
Joined
2 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.226
Αντιδράσεις
120
Καθαρίζοντας την αποθήκη βρήκα ένα ξύλινο κουτί (συσκευασία δώρου) που περιείχε κρασιά επωνυμίας που παραπέμπει σε ορεινό τουριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλίας. Το μεγέθους και το πάχος του ξύλου στο μάτι δείχνει να είναι αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιούν στο τάβλι. Είναι ιδανικό να το κάνω arcade stick? δεν γνωρίζω τι ποιότητα είναι το ξύλο, αλλά μέσα και έξω δεν δείχνει να έχει κανένα σημάδι υγρασίας, μούχλας ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χαλάσει την δομή του. Δεν έχω πρόχειρη φώτο, καθώς είχε βραδιάσει και δεν έβγαινε καλή φώτο. Για να πάρετε μια πρώτη ιδέα, μοιάζει αρκετά με αυτό το κουτί άλλης επωνυμίας κρασιών.
 
Έτσι, η μόντα βρίσκεται μέσα στη καρδιά του Έλληνα. :supergrin:

Happ κουμπιά δεν νομίζω να χωράνε στο ύψος, αλλά sanwa, seimitsu ή κινέζικα παρόμοια κτλ σίγουρα χωράνε. Είναι μικρά ή μεγάλα τα μπουκάλια; Το θέμα είναι αν χωράει το joystick κατακόρυφα. Πριν αρχίσεις το οτιδήποτοτε πάρε ένα joystick και δες. Κατά τα άλλα, με ένα ωραίο χρώμα βάψιμο θα γίνει ωραίο πιστεύω. Στη θέση σου θα κόλλαγα με κόλλα το επάνω καπάκι και θα άνοιγα ένα στο κάτω μέρος για να έχω πρόσβαση στα control. Εννοείται τα ασημί πιαστράκια να πάρουν πόδι.
 
Δεν γνωρίζω τι μπουκάλια περιείχε το κουτί, υποθέτω πως ήταν μεγάλα. Στο εσωτερικό έχει βάσεις για 6 μπουκάλια. Η δικιά μου σκέψη ήταν να κρατήσω το πιαστράκι για να έχω εύκολη πρόσβαση μέσα, αλλά μάλλον θα χαλάει την όλη αισθητική άμα το βάψω ..

Για μοχλό και κουμπιά σκεφτόμουν να αγοράσω απο ebay ένα Κινέζικο σετ τύπου sanwa που έχει και τον zero delay encoder, αλλά λόγω τελωνείου θα πρέπει να το βρω από αλλού.
 
Κατά την γνώμη μου το πιαστράκι είναι εντελώς άκυρο με αυτό που θέλεις να κάνεις. Encoder έχω δει να πουλάνε άγγλοι στο ebay αλλά με διπλάσια τιμή σχεδόν. Κινέζικα joystick θέλω και εγώ και θα το ρισκάρω με το τελωνείο, γιατί δεν συμφέρει να αγοράσω επώνυμα.
 
Μάριε, τα δικά μου (ήταν και πολλά πανάθεμα τα :) ) ήρθαν χωρίς κανένα επιπλέον τέλος ή δασμό; -)
 
Αυτό είναι το κουτί που έχω

fetch


fetch


fetch


Λέω να αγοράσω αυτό το σετ

Ο σκοπός μου είναι να βάλω και τα δυο κιτ, για να γίνει 'διπλο', αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες αν χωράνε τα κουμπιά του δεύτερου παίκτη.
 
Διάλεξε από αυτή τη σελίδα κάποιο layout και τύπωσέ το. http://www.slagcoin.com/joystick/layout.html

Μετά βάλε το εκτυπωμένο χαρτί επάνω στο ξύλο για να δεις που πέφτει τι και πως.
 
Φτιαξε ενα ομοιωμα του κουτιου (απο χαρτονι κουτας). Παρε μολυβι και ξεκινα να ζωγραφιζεις κουμπια στο σχηματισμο που επιθυμεις. Δοκιμασε τα. Σβησε-γραψε θα πετυχεις τις διαστασεις και τη θεση για το χερι σου.
 
έκανα μια μέτρηση 'με το μάτι', βάσει των layout που παρέθεσε ο telonio. Με το layout που θέλω (standard Japanese arcade) μάλλον δεν μου βγαίνει .

Νομίζω όμως πως είναι μια μικρή λεπτομέρεια, καθώς θα το μελετήσω καλύτερα.

Βάσει των φωτογραφιών, θεωρείτε πως το κουτί έχει εργονομικό σχήμα για arcade stick? Το κουτί δεν έχει κάποια κλίση όπως τα άλλα stick που βλέπω κατα καιρούς στο forum
 
Oύτε οι καμπίνες που παίζαμε είχαν κλίση τα control panel. Αν είναι αρκετά πλατύ για να ακουμπάς βολικά τα χέρια σου είναι μια χαρά.
 
Πλάτος θα έλεγα πως έχει για έναν παίκτη τουλάχιστον. Θα δοκιμάσω όμως το layout που θέλω, γιατί ότι λέμε τώρα είναι στην σφαίρα του υποθετικού
 
Πίσω
Μπλουζα