Μεταχειρισμένα παιχνίδια απο βίντεο κλάμπ

johnny_salonica

RetroActive
Joined
21 Μάρ 2008
Μηνύματα
297
Αντιδράσεις
17
Ένα φαινόμενο που παρατηρώ ολοένα και περισσότερο και το οποίο με εκνευρίζει αφάνταστα, αφορά τα μεταχειρισμένα παιχνίδια στα βίντεο κλάμπ και σε μαγαζάκια τύπου "ΟΛΑ τα dvd 2 ευρώ". Τα εξώφυλλα ορισμένων παιχνιδιών είναι πλαστικοποιημένες φωτοτυπίες και με μία φευγαλέα ματιά δεν ξεχωρίζουν, ενώ ορισμένα έχουν συσκευαστεί ξανά και πωλούνται ως σφραγισμένα σε ανάλογες τιμές. Αναφέρομαι κυρίως σε τίτλους PS2 και Xbox. Υπάρχουν βέβαια και τίμιοι οι οποίοι τα δίνουν σε slim dvd θήκες με τσαλακωμένο εξώφυλλο για να χωρέσει (λες και δεν μπορούσαν να τα βάλουν σε νορμάλ θήκες) :p . Έχει συναντήσει κανείς παρόμοιες καταστάσεις;
 
Έχεις δίκιο! Ειδικά παλιότερα παιχνίδια PS2 και XBOX ακόμα και σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων είναι σε slim dvd case με εκτυπωμένο πρόχειρα εξώφυλλο! Ενώ μερικά παιχνίδια "φόλες" είναι ακόμα και με ασπρόμαυρο εξώφυλλο!

Ευτυχώς σε μεταχειρισμένα για PS3 και XBOX360 δεν έχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο! Αν και οι ενοικιαστές δεν τα προσέχουν καθόλου...είχα αγοράσει το Modnation Racers και αναγκάστικα να το επιστρέψω γιατί το blu ray ήταν σε άθλια κατάσταση!
 
Ένας απο τους λόγους που αποφεύγω να αγοράσω απο video club, είναι ακριβώς αυτός. Συνήθως, τα δισκάκια είναι σε άθλια κατάσταση, με ένα σωρό γρατζουνιές. Συν, το ότι δεν έρχονται στις αυθεντικές συσκευασίες.
 
Πολλές φορές πετυχαίνεις τρομερές ευκαιρίες. Εγώ βρήκα GTA, London και GTA2 για Psx για 3 ευρώ στα κουτιά τους με μάνουαλ και τους χάρτες, απο video club. Όπως και πολλά για Xbox, που πρόσφατα αγόρασα και έψαχνα για την βασική συλλογή, τα βρήκα σε τέτοια μαγαζιά, σε καλές τιμές και αρκετά καλή κατάσταση. Άν τα βλέπεις χύμα, με τυπωμένα εξώφυλλα κλπ, ε τότε αποφέυγεις την αγορά, ενώ άν τα έχουν "σφραγίσει" με καμμιά ζελατίνα, απαιτείς να δείς άν υπάρχει μάνουαλ και άν είναι γρατζουνισμένα, ειδικά άν ζητάει κανα 5ευρω
 
Ένας αθεόφοβος πέρσι στην Καλλιθέα έδινε το κάθε παιχνίδι PSX 15 ευρώ, χωρίς φυσικά θήκη και manual.
 
Έγινε ΚΑΙ αυτό χθές! Βρήκα άλλο ένα βίντεο κλάμπ που ξεπουλάει και μπήκα για εξερεύνηση. Αφού βρήκα 3-4 τίτλους για Playstation 2 (με αυθεντικές συσκευασίες! όλε!) διαπίστωσα ότι ένα dvd "έπαιζε" μέσα στο κουτί του. Ο καταστηματάρχης άνοιξε την ζελατίνα για να δεί την κατάσταση του dvd και αυτό ήταν ένα αντίγραφο σε δισκάκι του εμπορίου! Αμέσως δικαιολογήθηκε πως έτσι του το έφεραν και οτι δεν γίνεται να ελέγχονται όλα τα dvd! Μάλιστα είπε πως δεν θα μου το χρεώσει (εδώ γελάμε) Τα άφησα όλα και έφυγα...

@Other_Reality Όντως υπάρχουν καλές ευκαιρίες πολύ συχνά αλλά απο την άλλη καταντήσαμε να ελέγχουμε την γνησιότητα των παιχνιδιών, ακόμη και σε μεγάλες αλυσίδες.
 
όντως υπάρχουν και καλές ευκαιρίες,βρήκα πρόσφατα σε βίντεο κλαμπ τη τετραλογία .hack// ,όλα πλήρη (εκτός από το 4ο που ήταν μέσα το dvd αλλά έλειπε το παιχνίδι) για 20 ευρώ,εννοείται πως την αγόρασα παρόλο που έλειπε ουσιαστικά το 4ο.

μια άλλη φορά πήρα το snk collection vol1 (ntsc έκδοση) πλήρες πάλι,για 3 ευρώ.
 
Nα μην ξεχάσουμε και τα αλλοιωμένα από τον ήλιο εξώφυλλα σε πολλά μαγαζιά.Αν δεν προσέχεις τα παιχνίδια που πουλάς πώς περιμένεις κάποιος σοβαρός συλλέκτης να αγοράσει?Έχω αγοράσει μεταχειρισμένα από σοβαρά καταστήματα με μεράκι σε φοβερή κατάσταση επίσης.
 
Πίσω
Μπλουζα