Μια φορά κι έναν καιρό ήταν... η Γη μας - Il etait une fois... notre Terre (2008)

metsgr

RetroActive
Joined
1 Οκτ 2008
Μηνύματα
518
Αντιδράσεις
9
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν... η Γη μας (Il etait une fois... notre Terre, 2008, Γαλλικής παραγωγής, 26 επεισόδια)

Μήπως οι παρακάτω μορφές σας θυμίζουν κάτι;;; :D :D

Earth.jpg


Μήπως... τον Πιερό, την Ψι, την Πιερέτ, το Χοντρούλη, το Δάσκαλο; :cool:

Μετά τις πολύ επιτυχημένες σειρές κινουμένων σχεδίων «Μια φορά κι έναν καιρό... ο άνθρωπος, η ζωή, το διάστημα, η Αμερική, οι εφευρέτες, οι εξερευνητές» του Albert Barillé, που συντρόφευσαν πολλούς από εμάς στα παιδικά και... εφηβικά μας χρόνια, η εταιρία Procidis παρουσίασε πριν ένα χρόνο τη σειρά του Albert Barillé «Μια φορά κι έναν καιρό... η Γη μας» (αυθεντικός τίτλος: «Il était une fois... notre Terre»). Η σειρά των 26 επεισοδίων προβλήθηκε στη γαλλική τηλεόραση τη χρονιά 2008-2009.

Πρωταγωνιστές οι γνωστοί μας ήρωες, ωστόσο σε μια πιο σύγχρονη εμφάνιση που να συμβαδίζει με την εποχή μας, και θέματα της σειράς, τι άλλο εκτός από τον πλανήτη μας, τη ζωή μας πάνω σε αυτόν και τα προβλήματα που μας απασχολούν: η φτώχεια, η παιδική εργασία, η καταστροφή των οικοσυστημάτων στην ξηρά και στον υδάτινο κόσμο, η αλλαγή του κλίματος, η υγεία και η εκπαίδευση, η τεχνολογία...

Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, ο Barillé -που έφυγε φέτος από τη ζωή στα 88 του χρόνια- με τη φωνή του Δάσκαλου, μας δίδασκε την ιστορία, το ανθρώπινο σώμα και τη λειτουργία του, τα μυστικά του διαστήματος, τις εφευρέσεις. :)

Τώρα ήρθε η σειρά των παιδιών μας να μάθουν για τον πλανήτη μας, τα προβλήματά του και τις πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν και να διαμορφώσουν οικολογική συνείδηση. Και μαζί με αυτά, γιατί όχι, και εμείς!

Ας ελπίσουμε ότι και αυτή η σειρά θα μεταγλωττιστεί και θα προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση. :)

Για τους γαλλομαθείς... καλή ακρόαση!

[video=youtube;ecBL-QvfNGU]http://www.youtube.com/watch?v=ecBL-QvfNGU

[edit] κλειδώθηκε γιατί είναι νέα σειρά του 2008 [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπερα,
μήπως μπορεί κάποιον να μου πει που θα βρω τα "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν" (όποιαδήποτε από τις σειρές) αν γίνεται στην παλιά μεταγλώττιση; Αν θέλετε, για να μην επιβαρύνουμε εδώ το post (...) μπορείτε να μου στείλετε pm.
 
Είμαι πλέον μπαμπάς και θα ήθελα το παιδάκι μου να δει αυτήν την καταπληκτική σειρά.
 
Ευχαριστώ
 
Τα DVD μου φαινεται δεν εχουν τις παλιες μεταγλωττισεις. Ειχε δειξει και το Σινε+ τις σειρες αλλα με τις υποδεεστερες νεες μεταγλωττισεις.

πριν 2-3 χρονια το TV100 ειχε δειξει το Μια φορα και εναν καιρο ηταν ο ανθρωπος με την παλια μεταγλωττιση. Βεβαια και η εικονα ηταν χαλια αλλα τουλαχιστον ακουγα τις αυθεντικες φωνες.
 
To ηταν ο Ανθρωπος εχει κυκλοφορισει και με την καινουργια αλλα και με την παλια μεταγλωτιση ολο. Η παλια ειναι σαφως προτιμοτερη, αφου με την καινουργια δεν βλεπεται. Δυστυχως αυτο που δεν μπορω να βρω ειναι το διαστημα με την παλια...
 
Πίσω
Μπλουζα