Μια φορά κι έναν καιρό στο Διάστημα (Il etait une fois... L'Espace)

dadmin

Banned
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.698
Αντιδράσεις
118
Μια φορά κι έναν καιρό στο Διάστημα (Il etait une fois... L'Espace, 1982, Γαλλικής παραγωγής, 26 επεισόδια), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Σάββατο 1/10/1983


Εδω ειμαστε --> [deleted] <---

68_2.JPG


IlEtaitUneFois_lEspace.jpg


Βαλτε τα δυνατα σας πριν ξαναχαθει :eek:

[edited by TS - Να παρει η ευχη σβηνω και τα δικα μου...]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[edit] εκτος θεματολογίας / copyrights [edit]

Στο θεμα μας τωρα, το "Mια φορα κι εναν καιρο στο διαστημα" δε μπορω να πω οτι με ενθουσιασε, καμμια σχεση φυσικα με τον ιστορικο προκατοχο του, αφου αυτο ηταν μονο μια ιστορια επιστημονικης φαντασιας. Αυτο που μου ειχε κανει εντυπωση ηταν η μαχη στο τελος με τις δυναμεις του "κακου" χαραχτηρα της σειρας(Τενιέ?) εναντιον των εξωγιηνων εισβολεων. Αφου οι τελευταιοι κατεστρεψαν τις δυναμεις του, τοτε...εξαφανιστηκαν μυστηριωδως, συμφωνα και με τις προβλεψειςς του σοφου παπουλη...:rolleyes:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκπληκτικό!

Εκπαιδευτικότατο! :happyjump:

Υπέροχη μουσική που δεν φεύγει ούτε με πλύση εγκεφάλου!!!
 
Καλα απο δω και περα ο υπολογιστης μου δεν προκειται να ξανακλεισει.......εχω να κατεβασω γυρω στα 25GB!!!!
Λίγα είναι ! :) Εγώ που ούτως ή άλλως δεν ξεκωλιάζομαι στην τηλεφορά (όπως κάποιοι και κάποιοι !) , απλά αφήνω τον υπολογιστή μου και τηλεφέρνει με την ησυχία του . Γι'αυτό και απορώ τι την θέλουν την ταχύτητα των 4 Mbits/sec . τι άλλο να κατεβάσεις πιά ; Ποιός ξέρει , ίσως επειδή είχα σκληραγωγηθεί με την παλιά μου σύνδεση (μία PSTN 56 Kbits/sec και μάλιστα σε αναλογική - αντί ψυφιακή - τηλεφωνία , που απλά σήμεινε 3,2 Kb/sec , το πολύ) . Επίσης πολύ καλή είναι και η ιδέα του φίλου μας σχετικά με έναν δεύτερο υπολογιστή με μόνο τα (λίγα και) απαραίτητα .

Σχετικά με την ταχύτητα των 2 MB/sec : Ναι , όντως είναι ένα καταπληκτικό πράγμα ! θυμάμαι , ένα καλοκαίρι μου είχε πει ένας θείος μου που δούλευε στο Πολυτεχνείο , πως μπορώ αν θέλω να πηγαίνω εκεί τα μεσημέρια διότι δεν είναι κανένας . Τι να σας λέω ! Είχα κατεβάσει τα άντερά μου από 'κεί πέρα! Αφού κατέβαζα τόσα πολλά που μετά βίας ξεπέρναγα τα 1000 Kb/sec ! Άσε το άλλο : σε εκείνο το γραφειάκι είχαν έναν υπολογιστή με Win98 και έναν σκληρό από την εποχή του Νόε , λες και πέρναγε τραχτέρι ! Υποψιαζόμουνα πως μερικές φορές η καθυστέρηση οφειλόταν στο ότι έγραφε με μικρότερη ταχύτητα από'τι αυτή με την οποία τηλέφερνε ! Μιά μέρα , που λέτε , με παίρνει τηλέφωνο στο κινητό ο θείος μου και μου λέει : "Τι έγινε ; Γιατί δεν ήρθες σήμερα ;" και εγώ του λέω : "Και τι να κάνω ; Αφού δε βρίσκω και τίποτα άλλο να κατεβάσω !" .

Και κάτι τελευταίο : Πείτε μου και εμένα , τι είναι εκείνο το Μπλε Άστρο ; Μήπως είναι το Μπλε Βελούδο ; ¨η μήπως μιλάτε για το μπλε χάπι ; Αααα ! Τώρα το βρήκα : μιλάτε για το "Lunar : the silver star" και το "Lunar : Eternal Blue" (λέμε τώρα !) . Τέλος πάντω , υπάρχουν και άλλα μπλε εκεί έξω , οπότε άσε καλλύτερα !
 
Bλεποντας τους τιτλους αρχης απο το "Μια φορα κ'εναν καιρο...στο διαστημα", παρατηρησα οτι ειχαν συνεργαστει παρα πολλοι παραγωγοι, που για παιδικη σειρα μου φαινεται καταπληκτικο!

France Regions-FR3

Radio Canada

RAI Radiotelevisione Italiana

Radiotelevision espanola rtve

Holland KRO

Crustel s.a.

EIKEN co ltd EK

και το copyright ανηκει στην

procidis (1981)

Τιποτα τελικα δεν ειναι τυχαιο...η σειρα ηταν καταπληκτικη.
 
απο τα πολυ αγαπημενα μου κινουμενα σχεδια,η ιστορια θυμιζε καλο μυθιστορημα ,σε γενικες γραμμες βεβαια,επιστημονικης φαντασιας
 
Μια φορά κι έναν καιρό στο Διάστημα (Il était une fois... L'Espace)

Αυτό που αναφέρεις φίλε ΤΑΣΟ, ήταν το "Μια φορά και έναν καιρό στο Διάστημα!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ditBX_WD3js&feature=related]YouTube - Il Γ©tait une fois... l'espace
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την λατρευω κυριολεκτικα αυτη τη σειρα! Θυμαμαι να την βλεπω αρχικα στην ασπρομαυρη τηλεοραση μας και μετα εγχρωμα στην καινουρια. Η μουσικη και μονο, στα γαλλικα οπως την ειδαμε, με στελνει αδιαβαστο και με συγκινει παρα πολυ. Ακομα και οταν ημουν μεγαλος πια και σπουδαζα, οταν την πετυχαινα στο tv Μακεδονια καθομουν και την εβλεπα κανονικα. Οταν δε ειχα και μια καραμελε ΦΑΓΕ ανα χειρας, ημουν ευτυχισμενος ανθρωπος. Το ρομποτακι Δαλα, η Ψ, ο Πιερο, η Ομοσπονδια (εκει εμαθα την λεξη, ποσο κουλ μπορει να ειναι αυτο σαν αναμνηση?), τα σκαφη με το στομα καρχαρια ζωγραφισμενο, τα οποια εφτιαχνα με πλαστελινη για να σκηνοθετησω τις δικες μου μαχες, το σπιτι μου οπως ηταν παλια πριν την ανακαινιση του 87 το οποιο ο αδελφος μου δεν θυμαται καλα πια, η ησυχια στην γειτονια οταν ηταν η ωρα των ''Μικυ Μαους''. Αυτη η σειρα μου ξυπνα πολυ ομορφες μνημες.

Απο οτι ειδα την προβαλει ξανα το Πρισμα, πετυχα και τα επεισοδια online τα οποια κατεβασα με λαχταρα για να διαπιστωσω οτι το ραγουδι των τιτλων ηταν στα αγγλικα, ενω η μεταγλωτιση ηταν αλλη. Σχετικα καλη αλλα δεν με κανει να θελω μια καραμελε ΦΑΓΕ, ουτε μου θυμιζει το παλιο σπιτι και το επιπλο της ασπρομαυρης τηλεορασης με την υδρογειο... τουλαχιστον εχω την Οδυσσεια του Διαστηματος...
 
Δεν την θυμαμαι τοσο οσο τον "Ανθρωπο" ,ως τωρα εχω την εντυπωση οτι παιχτηκε την δεκαετια του '90.
 
Μια από τις αγαπημένες μου σειρές.........

Θυμάμαι ότι μαζευόμασταν παρέα σε σπίτια και ζωγραφίζαμε διαστημόπλοια υπό την... επήρεια της σειράς!!!
 
Ω, ναι. Εγώ είχα φάει σκάλωμα με το ρομποτάκι Δάλα, καθώς και με κάτι ρομπότ που μοιάζαν με μυρμήγκια και είχαν κάνει κατάληψη ενός πλανήτη.
 
Dominion είπε:
Ω, ναι. Εγώ είχα φάει σκάλωμα με το ρομποτάκι Δάλα, καθώς και με κάτι ρομπότ που μοιάζαν με μυρμήγκια και είχαν κάνει κατάληψη ενός πλανήτη.
Εγώ πάλι είχα φάει ένα σκάλωμα με την όμορφη μελαχροινούλα μάγισσα Ψι (ή Πσι), η οποία ήταν και σύντροφος στις περιπέτειες του υποσμηναγού Πιερό. Πολύ καλή η ελληνίδα ηθοποιός που δάνειζε τη φωνή της (απ'ότι θυμάμαι από τα credits τότε ήταν η συγχωρεμένη-πια- Πίτσα Μπουρνόζου) Έχω μάλιστα την αίσθηση πως το πρώτο φιλί στο στόμα σε καρτούν το είδα στη συγκεκριμένη σειρά. Γενικά δεν έχανα επεισόδιο της σειράς. Θα κοιτάξω να την ξαναδώ σε πρώτη ευκαιρία (bernard thanks για το link)
 
Πρώτα απ' όλα λέτε "λάθος" τον τίτλο: είναι "Μια Φορά Κι Έναν Καιρό Ήταν Στο Διάστημα"! Επρόκειτο για μια καλή διαστημική σειρά αλλά όπως έχω γράψει σε άλλα θρεντ υπήρχαν και καλύτερες! Δηλαδή σειρές που είχαν πιο ρεαλιστικό σκίτσο, πιο δυνατό έως τρομακτικό σενάριο, που δεν τα έδειχναν όλα παιδικά και ρομαντικά!

Είναι η μόνη σειρά από τις συγγενείς Γαλλικές που θυμάμαι να παίζεται στις αρχές του '80! Το Μια Φορά Κι Έναν Καιρό Ήταν Ο Άνθρωπος κυκλοφορούσε σε 6 χοντρά κόμιξ βιβλία, έχω ακόμα τους 2 πρώτους τόμους! Την δεκαετία του '90 προβλήθηκε η σειρά για το σώμα, "Μια Φορά Κι Έναν Καιρό Ήταν Η Ζωή!

[EDITED: Εκτος θεματολογιας]

Ίσως είναι η σειρά με το ωραιότερο τέλος! Υπέροχος ο τρόπος που το σκέφτηκαν! Αρχικά, για να δώσουν έμφαση, οι κακοί παίρνουν φαλάγγι την ομοσπονδία, με τον ανώτερο εξοπλισμό τους! Έπειτα εμφανίζεται ένας ακόμα, απείρως ανώτερος πολιτισμός, που φτάνει από το πουθενά την τελευταία στιγμή και διαλύει τους κακούς! Αυτοί έρχονται σε επαφή κυρίως με την Ψι που έχει τηλεπάθεια! Μάλιστα αφήνεται η εντύπωση πως δεν έχουν σώμα, είναι πνεύματα ή κάτι τέτοιο! Γενικά, είναι πολύ παρήγορο να ξέρεις πως κάτι καλό υπάρχει εκεί έξω, και μπορεί να μας βοηθήσει ή κάποτε να ενωθούμε μαζί του! και μάλιστα να το υποστηρίζουν άθεοι φρικς της τεχνολογίας, σαν αυτούς που φτιάξαν το καρτούν!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Hrysaor είπε:
Πρώτα απ' όλα λέτε "λάθος" τον τίτλο: είναι "Μια Φορά Κι Έναν Καιρό Ήταν Στο Διάστημα"!
Καλημέρα!

Ο τίτλος είναι σωστός:"Μια φορά κι έναν καιρό στο Διάστημα" και ιδού και μία (από τις πολλές) αποδείξεις που έχουμε στη διάθεσή μας:

Περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Σάββατο 15 Οκτωβρίου 1983

attachment.php


Hrysaor είπε:
Είναι η μόνη σειρά από τις συγγενείς Γαλλικές που θυμάμαι να παίζεται στις αρχές του '80!
Και όμως, το "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Άνθρωπος" προβλήθηκε σε επανάληψη από την ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του '80.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μία λέξη θα εκφράσω γι΄ αυτή τη σειρά : Απογοήτευση !!! Αυτή, βέβαια, είναι πλήρως υποκειμενική και προσωπική άποψη, με την οποία σίγουρα πολλοί θα διαφωνήσουν ....

Που λέτε, λίγο μετά τις αρχές των 80ς εμείς τα πιτσιρίκια είχαμε "πάθει πλάκα" με το "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος" !!! Ίσως ... ό,τι ωραιότερο έχουν δει τα παιδικά ματάκια μας στο χώρο των καρτούνς [αυτό το έχω ξαναγράψει σε άλλο τόπικ] !!! Έτσι ... όταν τους αγαπημένους μας ήρωες του "μια φορά κι έναν καιρό ..." Πιερό και Μαεστρό τους είδαμε να πρωταγωνιστούν σε διαστημική σειρά .... ο ενθουσιασμός έφτασε στα ύψη !!! Όμως, από τα πρώτα επεισόδια , εμένα προσωπικά, με απογοήτευσε .... Ο Πιερό και ο Μαεστρό ήταν εκεί ... όμως ... έλειπαν η σπιρτάδα, η ευρηματικότητα, το ευφάνταστο σενάριο και όλα τα άλλα όμορφα πράγματα που χαρακτήριζαν το "Μια φορά κι έναν καιρό ...", του οποίου τα επεισόδια, όποτε τελείωναν, γκρίνιαζα ως παιδάκι : "ααααα, δεν θέλω να τελειώσει, θέλω κι άλλοοο" !!! Αντιθέτως, τα επεισόδια του "Μια φορά κι έναν καιρό στο διάστημα" τα ψιλοβαριόμουν και, αρκετά από αυτά, τα έβρισκα "αδύναμα" !!! Ίσως, όμως, και να μην τα πολυ- καταλάβαινα, 12 ετών παιδάκι ήμουν όταν παιζόταν !!! Ποιος ξέρει ....

Πάντως, η σειρά είχε κάποια καλά στοιχεία που μου έχουν μείνει : α/ Η μιγάδα η Ψι ήταν πολύ όμορφα σχεδιασμένη, β/ Η μεταγλώττιση ήταν αξιοπρεπέστατη [ιδίως του Πιερό, με έκπληξη διαβάζω στο παραπάνω ποστ ότι τού είχε δανείσει τη φωνή του ο Βασιλάκης Καϊλας] !!! γ/ το τραγούδι της έναρξης, το οποίο ακουγόταν με τα γαλλικά λόγια του και όχι μεταγλωττισμένο, όπως τα επεισόδια της σειράς [και ... ορθά επραξαν] δ/ και ... το καλύτερο : Η αφήγηση της Χαράς Τσακίρη !!! Αχ, αυτή η γεμάτη υγράδα γυναικεία φωνή, που είναι ταυτισμένη με τα παιδικά μας χρόνια ....

Στο προτελευταίο επεισόδιο θυμάμαι το εξής : Είναι παρατεταγμένα τα διαστημόπλοια των γήινων και απέναντί τους τα διαστημόπλοια των εξωγήινων και ... ετοιμάζονται για μια, τρόπον τινά, "διαστημική ναυμαχία" !!! Οι δυνάμεις των εξωγήινων υπερτερούν κατά πολύ και γι' αυτό η Χαρά Τσακίρη αφηγείται : "η πλάστιγγα γέρνει φανερά υπέρ των εξωγήινων" !!! Κι εκεί ... τελειώνει το επεισόδιο, κι εμένα με έπιασε αγωνία "τι θα συμβεί στο επόμενο επεισόδιο", αλλά και η χαρά ότι "επιτέλους, μετά από τόσα άνευρα επεισόδια λίγη δράση, λίγο σασπένς" !!! Όμως ... στο επόμενο επεισόδιο ο ενθουσιασμός έπεσε κατακόρυφα !!! Στις πρώτες κιόλας σκηνές είδαμε το εξής : Μια "αόρατη" δύναμη έκανε την εμφάνισή της και ... τα διαστημόπλοια των εξωγήινων εξαφανίσθηκαν από την οθόνη !!! Ω ναι, τα είδαμε να σβήνουν, έτσι ξαφνικά, από την οθόνη [και να μένουν μόνο τα διαστημόπλοια των γήινων] !!! Η όλη φάση θύμιζε ηλεκτρονικό παιχνίδι με διαστημοπλοιάκια, σαν κι αυτά που παίζαμε στα ουφάδικα, όπου, εκεί που έχεις ταϊσει με εικοσάρικα το μηχάνημα και παίζεις κι έχεις "πορωθεί" ... ξαφνικά πέφτει το ρεύμα στο ουφάδικο και ... τα διαστημοπλοιάκια σβήνουν απ' την οθόνη του ηλεκτρονικού παιχνιδιού !!! Δηλαδή, ούτε διαστημική ναυμαχία, ούτε δράση, ούτε σασπένς είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια υπαρχει καθολου αυτη η σειρα με την αρχικη μεταγλωτηση? Γιατι η μεταγλωτηση της μετεπειτα ψηφιακης ΕΡΤ δεν πιανει μια, και τα γαλλικα δεν ειναι η γλωσσα με την οποια αγαπησαμε τη σειρα μικροι.
 
γεια χαρα σε ολους. θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα το οποιο απο οτι διαβασα εχει ξανατεθει απο ενα φιλο στο παρελθον: υπαρχει καπου ανεβασμενη η σειρα ΄΄μια φορα ηταν το διαστημα΄΄, με την αρχικη της μεταγλωτιση? Παρακαλω μην με παραπεμψετε σε καποιο παλιο θεμα, αλλα δωστε μου φρεσκα στοιχεια, ευχαριστω!
 
stefanoathens είπε:
γεια χαρα σε ολους. θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα το οποιο απο οτι διαβασα εχει ξανατεθει απο ενα φιλο στο παρελθον: υπαρχει καπου ανεβασμενη η σειρα ΄΄μια φορα ηταν το διαστημα΄΄, με την αρχικη της μεταγλωτιση? Παρακαλω μην με παραπεμψετε σε καποιο παλιο θεμα, αλλα δωστε μου φρεσκα στοιχεια, ευχαριστω!
Καταρχήν ζητάς κάτι παράνομο. Η σειρά είναι copyrighted είτε με την παλιά είτε με την νέα μεταγλώττιση. Και πληροφορίες τύπου "υπάρχει κάπου ανεβασμένη η σειρά..." στο παρόν φόρουμ δεν δίνονται. Οπότε φρέσκα στοιχεία γιοκ :)
 
Πίσω
Μπλουζα