Μουσικά προγράμματα και 8bit

yazoo

RetroWannaBe
Joined
15 Οκτ 2007
Μηνύματα
43
Αντιδράσεις
0
καλησπερα

ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος το αν υπαρχουν μουσικες εφαρμογες για τα 8bit συστηματα και αν ναι σε ποια....
 
νομίζω οτι κατι έχει πάρει το μάτι μου για c64 αλλα δεν θυμαμαι ονομα...

παρεπιπτοντως ωραίο nickname yazoo...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα την ονομασία ενός μουσικού προγράμματος στον 6128 που είχα δει. Μάλιστα το είχε και παρουσίαση κάποτε και το περιοδικό User. Eπίσης ρίξε μια ματιά σε αυτή τη σελίδα για κάτι προγραματάκια σε cpc. http://genesis8.free.fr/frontend/music.php
 
MICRO RHYTHM για ATARI 800XL και C64 της FIREBIRD...

Δεν ξέρω εαν έχει κυκλοφορήσει και για άλλους home 8-bit...

 
thanks guys....

βασικα ψαχνω προγραμματα για να γραφει κανεις μουσικη δλδ να μπορει καποιος να συνδεσει οργανα επανω γνωστα και σαν sequencer αν και φανταζομαι οτι ακομα και αν υπαρχουν το hardware θα ειναι λιγο δυσκολο εως αδυνατο να βρεθει...

thanks for the link as well...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμβουλή. Αντί να ποστάρεις 3 φορές συνεχόμενες, μπορείς να κάνεις Edit το τελευταίο μήνυμα που ποστάρησες :)
 
Στον Amstrad CPC 6128 υπήρχε το "TMS: The Music System". Νομίζω ότι υποστήριζε MIDI, τώρα πώς ακριβώς μη με ρωτάς γιατί δεν ξέρω. Εγώ έγραφα τις νότες "με το χέρι" στο πεντάγραμμο.
 
Υπάρχουν μουσικά προγράμματα για τον Commodore 64 ,για τον οποίο ξέρω συγκερκιμένα.

Έχουμε και λέμε!

  • The Music Shop Πλήρες interface, στο οποίο μπορείς να γράψεις μουσική με νότες, να διαλέξεις μεταξύ διαφόρων οργάνων ,να τα αλλάξεις, και γενικότερα ότι λειτουργίες έχει ένα sequencer (ADSR ,pitch κτλ)
  • Synth Sample ή Swinth (Όχι ακριβώς κάποιο πρόγραμμα για δημιουργία μουσικής. Είναι ένα demo με μουσική του Georg Feil, και με διάφορα "γραφικά". Το αρχέιο sid με τη μουσική βρίσκεται εδώ
  • Kawasaki Rhythm Rocker (Μετατρέψτε τον Commodore 64 σε Keyboard με αυτό το software και αυτό το hardware! Υπάρχει και υποστήριξη γραφικών, να γράψετε ένα κομμάτι κτλ)
  • 3001 Music Odyssey (Ίσως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για τον Commodore 64! Έχει turtorial που βήμα-βήμα εξηγεί τι είναι το ADSR ,το pitch ,και πως τα χειριζόμαστε ,όπως επίσης και αρκεη θεωρία για sequencers! Διαθέτει και δικό του keyboard για να πειραματιστείτε!!)

Υπάρχουν και άλλα προγράμματα, αλλά με αυτά έχω μεγαλώσει (όπως Kawasaki Performer, Kawasaki Synthersizer)

Τέλος υπάρχει ένα demo, το Incredible Music Keyboard (που μάλλον δινόταν σαν συνοδευτικό software με το keyboard που έδωσα παραπάνω, το οποίο βρίσκεται εδώ.

Εκτός όμως από software, μουσική μπορεί να πάιξει και με κάποιον "ελαφρά" τροποποημένο Commdore 64, ή με κάποιο άλλο προιόν το οποίο χρησιμοποιεί το MOS 6581 ή 8580

όπως το SidStation
 
δουλευουν σε emulator ?
 
Για msx μηχανήματα υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλά προγράμματα.Μάλιστα η Yamaha είχε βγάλει και ειδικό υπολογιστή με δικό της keyboard και είχε και midi.Μετά υπάρχει και το MSX-Module-Audio της philips που έδινε και θύρες midi και έχει και sampler που με άλλο πρόγραμμα μπορείς να κάνεις sampling!

Οταν βρω χρόνο θα κάνω post περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα προγράμματα.
 
\ είπε:
Στον Amstrad CPC 6128 υπήρχε το "TMS: The Music System". Νομίζω ότι υποστήριζε MIDI, τώρα πώς ακριβώς μη με ρωτάς γιατί δεν ξέρω. Εγώ έγραφα τις νότες "με το χέρι" στο πεντάγραμμο.
Μπράβο βρε Giama και χτες το βράδυ έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιο ήταν το utility που μαζί με το Advanced Art Studio μου είχαν φάει τα νύχια πάνω στο πληκτρολόγιο του CPC. :)
 
OK παιδια ευχαριστω...αν εχει καποιος msx η commodore 64 ας στειλει πμ...
 
Απ'οτι κατάλαβα ψάχνεις για Midi sequencers...

Για amstrad cpc, midi interfaces είχαν βγάλει -δύο εταιρείες θυμάμαι σίγουρα- ψάξε για E.M.R και D.H.C.P και επίσης το Music Machine είχε... Πρέπει να υπάρχουν και μερικά απο Γαλλία μεριά... :confused:

Κάποτε ενδιαφερόμουν και εγώ... :)
 
Πίσω
Μπλουζα