Μουσική: Διαφορά τότε με τώρα

super80s

RetroN00b
Joined
26 Mαϊ 2014
Μηνύματα
22
Αντιδράσεις
1
η μουσικη των 80ς ειναι χαρακτηριστικη δλδ ηταν ποιο χορευτικη-ξεσηκοτηκι-ερωτικη συγκροτηματα του τοτε εχουν μεινει στην ιστορια εστω και αν εχουν βγαλει 1 τραγουδι χαρακτηρηστηκο παραδηγμα come on eileen dexys midnight runners τωρα οποιο βγει το ακουμε 2-3 φορες και μετα το τρωι η μαρμαγκα

τα μαγαζια με αυτην την μουσικη οπως η ABC-HXOXROMA και τοσα αλλα καθε μερα ηταν γεματα τωρα σε οποιο μαγαζι

μεχρη σημερα σε οποιο μαγαζι-καφε-μπαρ ακουμε αυτην την μουσικη οποια και αν ειναι αυτη rock-metal-pop-italodisco

H DIASKEDASH TOTE ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑ ΤΟ ΚΑΤΙ ΣΗΧΑΜΕΡΟ
 
Πριν 15+ χρόνια έβλεπα τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου (35+ ήταν ηλικιακά) στα κλαμπ να διασκεδάζουν, να πίνουν τα ποτά τους και να χορεύουν και μερικοί άμα λάχει. Τότε μου έκανε κάπως εντύπωση. Πριν από 3-4 χρόνια πήγα να κάνω το ίδιο και πρότεινα στη γυναίκα μου και στην παρέα μας να πάμε σε κανένα κλαμπ. Που να μπεις όμως, που έχουν καταντήσει νηπιαγωγείο! Οι θαμώνες του κλαμπ είναι ηλικίας το πολύ 25. Θα είμασταν σαν τη μύγα μεσ'το γάλα. Βέβαια αν ήταν να ακούω τα σημερινά τραγούδια τέρατα συγγνώμη αλλά έχω κι άλλους τρόπους να ξοδέψω καλύτερα τα λεφτά μου.

Τη διασκέδαση των 80s δεν την έζησα εκ των έσω, δηλαδή να είμαι σε ντισκοτέκ κτλ αλλά θυμάμαι τα ακούσματα της εποχής και από ταινίες βέβαια και έχω σχηματίσει μια ωραία εικόνα. Τα 90s που έζησα επίσης τα χάρηκα πολύ!
 
Tα 90s ήταν ίσως η καλύτερη εποχή. Και τα 80s ήταν καλά, αν και από πλευράς διασκέδασης τα πρόλαβα λίγο.

Η κατάσταση άρχισε να χαλάει γύρω στο 1998-99, αλλά σήμερα είναι το κάτι άλλο.

Εκτός από τη μουσική καθαυτή, είναι και το άλλα θέματα. Όλα τα μαγαζιά προσπάθησαν να γίνουν "κυριλέ" & "lifestyle", με στημένο σκηνικό.

Επίσης τα τελευταία χρόνια, μεγάλο θέμα είναι και όσοι νεότεροι παίζουν μουσική εκεί έξω. Οι περισσότεροι χωρίς καμια κατάρτιση, χωρίς συναίσθημα, χωρίς γνώσεις, με πασαλείμματα και έναν αχταρμά από τα νέα "Hits", συνήθως τα πιο "δολοφονικά"

Ελάχιστες έως καθόλου γνώσεις από 80s & 90s μουσική, κανένα μουσικό κριτήριο.

Στα μπαρ, πολύ βιτρίνα και λίγη ουσία...

Κάθε πέρσι και καλύτερα, δυστυχώς.
 
Τότε αν κρίνω από τις ταινίες , πήγαινες σε κλαμπ και άκουγες όμορφα τραγούδια . Σήμερα είναι ένας εξοντωτικός αχταρμάς από κακόηχα μπιτάκια... :frypan:
 
Όντως ακόμα και τη δεκαετία του 2000+ η διασκέδαση ήταν για τους μεγαλύτερους.Από 2004-2005 ξεκίνησα να πηγαίνω μπουζούκια, και τώρα δυστυχώς στα μπουζούκια βλέπω το πολύ άτομα της ηλικίας μου.
 
Πίσω
Μπλουζα