Μπούλη, ο Χιονάνθρωπος - Bouli (1989)

Masquerade

Banned
Joined
15 Ιαν 2011
Μηνύματα
201
Αντιδράσεις
11
Ήταν μια γαλλική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του 80 και στην Ελλάδα παίχτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 90, συνολικά είχε 78 επεισόδια!

Η σειρά διαδραματίζεται στο Βόρειο Πόλο, ένα φεγγάρι βλέποντας όλους τους χιονάνθρωπους να λιώνουν αποφασίζει με ένα μαγικό τρόπο να τους χαρίσει τη ζωή και να τους δώσει τη δύναμη να μην λιώνουν ποτέ! Όλοι οι χιονάνθρωποι ζουν σε ένα γραφικό χωριό κρυμμένο μέσα στο δάσος, οπού κανένας άνθρωπος να μην μπορεί να βρει το χωριό τους...Ο κύριος χαρακτήρας της σειράς είναι ο Μπούλη που πάντα είναι καλός με τους υπόλοιπους χιονάνθρωπους και τους βοηθάει σε διάφορα προβλήματα, αλλά πάντα καταφέρνει και μπλέκει τους άλλους χιονάνθρωπους και τον ίδιο σε διάφορες περιπέτειες...Επίσης στο χωριό τους ζει και μια τεράστια πολική αρκούδα που όλη μέρα κοιμάται, ροχαλίζει και τρώει γλυκά!

Η σειρά προβάλλεται αρκετά συχνά στην Γαλλία, ακόμα και τώρα!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τυχαία σήμερα έπεσα πάνω στον bouli και ήθελα να ρωτήσω αν τον θυμάται κάποιος. Απ ο,τι φαίνεται δεν ήταν και τόσο δημοφιλής όμως.

Ενώ κοιτάω το βίντεο, (ειδικά απο το 0:20 και μετά) μου έρχονται εικόνες στο μυαλό σκόρπιες! :S /emoticons/wacko@2x.png 2x" width="20" height="20" /> Κρίμα που δεν υπάρχουν τα επεισόδια. :(
 
κι εγω τον θυμαμαι τον Μπουλη το χιονανθρωπο και μαλιστα τον παρακολουθουσα αρκετα συχνα..

πριν καιρο ειχα βρει επεισοδια στο ΥΤ στα γαλλικα :flower:
 
το θυμαμαι και γω το παιδικο.Ηταν απο αυτα που εβλεπα και μου αρεσε αρκετα...μου ειχε κολλησει μαλιστα το τραγουδι
 
Μπουλί ο χιονάνθρωπος Bouli

Παιδιά θυμάστε τον Μπουλί το χιονάνθρωπο? Το τραγουδάκι πήγαινε "...κάπελο γκρι κι ενά κασκόλ μακρύ κόκκινη μύτη νάτος ο Μπουλί (δις). Μπούλι Μπουλί...". Το πρόβαλε η κρατική τα Σάββατα πρωί.

Εδώ κι ένα video στα Γαλλικά:

Bouli - Generique

http://www.youtube.com/watch?v=hikt6XulRu4
 
Οk ευχαριστώ!

Συμπαθέστατο παιδικό τύπου Στρουμφ δηλαδή κάθε χιονάνθρωπος είχε όνομα με το συνθετικό μπουλί νομίζω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα