Μωρό μου ή Ένας δον ζουάν για κλάμματα (1960)

johnmar94

Retro Member
Joined
8 Σεπ 2010
Μηνύματα
204
Αντιδράσεις
97
Μωρό μου ή Ένας δον ζουάν για κλάμματα (1960)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Μωρό_μου

Αισθηματική κωμωδία, παραγωγής 1960 με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Άννα Φόνσου, Μάρω Κοντού, Ανδρέα Μπάρκουλη, Καίτη Πάνου, Γιάννη Γκιωνάκη, Σαπφώ Νοταρά, κ.ά..

Ένας ευκατάστατος άντρας (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι επιφορτισμένος να προσέχει την κόρη ενός φίλου του (Άννα Φόνσου), η οποία έρχεται στην Αθήνα για να σπουδάσει. Η κοπέλα θα κάνει τη ζωή του άνω κάτω και γρήγορα θα τον ερωτευθεί. Εκείνος, αν και συμπεριφέρεται σαν πατέρας, θα δελεαστεί και θα την φλερτάρει από ζήλια προς τον γοητευτικό συμφοιτητή της (Ανδρέας Μπάρκουλης) ο οποίος την πολιορκεί. Τελικά, ο κηδεμόνας της κοπέλας θα καταλήξει στην αγκαλιά μιας συνομήλικής του (Καίτη Πάνου) αφήνοντας τα νεαρά παιδιά να ερωτευθούν και να χαρούν την αγάπη τους.

Σενάριο: Γιάννης Μαρής

Σκηνοθεσία: Ντίμης Δαδήρας

Παραγωγή: Γιάννης Καρατζόπουλος

Η συγκεκριμένη ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1960, αλλά προβλήθηκε ως επανέκδοση και το 1969 με τίτλο "Ένας δον ζουάν για κλάμματα"

fetch


Στη συγκεκριμένη αφίσα χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες των πρωταγωνιστών από το 1969 (π.χ.: Η Μάρω Κοντού, όπως εμφανίστηκε σε σκηνή στον "Τζαναμπέτη"), ενώ για άγνωστους λόγους οι πρωτότυποι τίτλοι αρχής χάθηκαν και έμειναν οι τίτλοι της επανέκδοσης με σκηνές από τον "Μπλοφατζή". Παράλληλα, προστέθηκαν σκηνές, όπως για παράδειγμα στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Δεπάστα με μια φίλη του (Μιράντα Μαντά) και με την υπεύθυνη της στέγης κορασίδων (Μαρία Γιουρούση). Το στύλ και το σκηνικό στις σκηνές διακρίνεται από την υπόλοιπη ταινία.
 
Πίσω
Μπλουζα