Νέα vs αδιάβαστα μηνύματα

Gryzor

Human RetroDatabase
Joined
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
2.759
Αντιδράσεις
69
Σενάριο:

Κάθε πρωί επισκέπτομαι το φόρουμ και πατάω το "Νέα Μηνύματα" για να δω τί νέο υπάρχει. Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας πάρω ειδοποίηση για απάντηση σε κάποιο μήνυμα και ξαναμπώ στο φόρουμ την επόμενη μέρα το πρωί τα Νέα Μηνύματα θα μου δείξουν μόνο ό,τι νέο υπάρχει από το τελευταίο login μου. Γι αυτό πατάω "Νέα Μηνύματα" κάθε φορά που μπαίνω - κουραστικό.

Το λογισμικό δεν έχει λειτουργία για "Αδιάβαστα" αντί για "Νέα" μηνύματα;
 
Τίιιιποτα ρε παιδιά; Ούτε ένα "δεν θέλουμε/μπορούμε/γίνεται"?
 
H ιδεα του Gryzor δεν ειναι κακη.

Ενας λογος παραπανω να γινει κατι τετοιο ειναι οτι μετα το αυτοματο logout που γινεται λογω "αδρανειας" μπορει καποιος να μην εχει προλαβει να δει ολα τα μηνυματα (πχ. ειναι στη δουλεια και κατι επρεπε να κανει) και στο επομενο login να πρεπει να ψαχνει.
 
κατσε ρε γκρινιαρη...να δω τι θα μου πουνε απο vbulletin :)
 
Kambia είπε:
H ιδεα του Gryzor δεν ειναι κακη. Ενας λογος παραπανω να γινει κατι τετοιο ειναι οτι μετα το αυτοματο logout που γινεται λογω "αδρανειας" μπορει καποιος να μην εχει προλαβει να δει ολα τα μηνυματα (πχ. ειναι στη δουλεια και κατι επρεπε να κανει) και στο επομενο login να πρεπει να ψαχνει.
+1 :D

Wally είπε:
κατσε ρε γκρινιαρη...να δω τι θα μου πουνε απο vbulletin :)
E, πες βρε χριστιανέ ότι το ψάχνεις! :)

Δεν ξέρω για vbulletin, αλλά γίνεται τόσο καιρό τώρα σε άλλα συστήματα που θα ήταν χαζομάρα τους αν δεν το υποστηρίζουνε...
 
Εγώ νόμιζα πως κάτι δεν κάνω σωστά γι αυτό και δεν μπορώ να τα δω... :shake:
 
Δεν φταις εσύ, το κομπιούτερ φταίει :D
 
Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να ενεργοποιήσουμε την καταγραφή στη βάση κάθε μυνήματος για κάθε χρήστη.

Δηλαδή κάθε φορά που δημιουργήται ένα μήνυμα θα πρέπει να καταγράφεται ποιοι το διαβάσανε.

Η βάση του GRM (δεν το ξέρατε τώρα το μαθαίνετε) είναι λίγο μεγαλούτσικη και δεν ξέρω αν πρέπει να τη μεγαλώσουσουμε κι άλλο για έναν τέτοιο λόγο.

Θέλει σκέψη...
 
Αυτό που λες ακούγεται λογικό (εναλλακτικά μπορεί να μαρκάρεται το νέο μήνυμα ώς αδιάβαστο από τους χρήστες και όταν κάποιος μπει να αφαιρείται το id του από το σχετικό μήνυμα). Όμως δεν νομίζω ότι είναι τόσο τρομερό, δεδομένου ότι το έχω δει σε πολύ μεγαλύτερα φόρα... μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος.

Πάντως θα άξιζε τον κόπο, είναι πλέον βασικό χαρακτηριστικό σε ένα φόρουμ...
 
OK δοκιμαστικά αφήνω παράθυρο 10 ημερών στα μηνύματα που θεωρούνται αδιάβαστα και το προχωράω.
 
Gryzor είπε:
Αυτό που λες ακούγεται λογικό (εναλλακτικά μπορεί να μαρκάρεται το νέο μήνυμα ώς αδιάβαστο από τους χρήστες και όταν κάποιος μπει να αφαιρείται το id του από το σχετικό μήνυμα). Όμως δεν νομίζω ότι είναι τόσο τρομερό, δεδομένου ότι το έχω δει σε πολύ μεγαλύτερα φόρα... μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος.

Ε;;;; :what: αυτό θα το κάνουμε σε όλα τα μηνύματα;;;

Κουράστηκα... :(

-edit-

Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους αυτό, αλλά όταν ένα μην αλλάζει δεν ενημερώνεται αυτόματα η φόρμα... πρέπει να πατήσω πάνω στο μήν για να δω αν άλλαξε.

πχ αυτό, είχε παραμείνει στο μην. του Shock στις 11:30.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμμμ αυτό είναι όντως ενδιαφέρον, όντως δεν χρειάζεται να λογαριάζει κάποιος (ένας τακτικός χρήστης τουλάχιστον) όλα τα μηνύματα, μόνο των τελευταίων λίγων ημερών. Ακόμη και 10 ημέρες ίσως είναι πολλά - αν μπαίνεις κάθε 10 τότε τα "νέα" σου κάνουν μια χαρά, ενώ τα "αδιάβαστα" τα χρειάζεται κάποιος που μπαίνει τακτικότατα.

Αναρωτιέμαι πόσα hits θα ρίξει στη db κάτι τέτοιο :)
 
Juanita είπε:
Ε;;;; :what: αυτό θα το κάνουμε σε όλα τα μηνύματα;;;
Κουράστηκα... :(
Χαχαχα! Όχι, το σύστημα το κάνει για σένα, μην ανησυχεις :)
 
...Λέω κι εγώ! Μπαίνω, πατάω "Νέα" και μου βγάζει 4 σελίδες μηνύματα! Λεω, τί στο καλό, υποσχέθηκε ο Αλογοσκούφης φοροαπαλλαγή για όσους εγγραφούν στο φόρουμ; :D

Μια χαρούλα, ευχαριστούμε :) Δεν δουλεύει τέλεια - μου βγάζει ώς αδιάβαστα threads όπου είχα τα τελευταία posts εγώ ο ίδιος, αλλά αυτό νομίζω συμβαίνει παντού (και δεν είναι και τίποτα σοβαρό)!
 
Δεν κράτησε και πολύ. Δυστυχώς ανεβάζει αρκετά το CPU load και κοπανάει τη βάση αλύπητα.

Ξαναγυρνάμε στο παλιό σύστημα
 
Όχι ρε γμτ.... και πώς το κάνουν σε άλλα φόρα; Ίσως αν κόβατε το retention days?
 
Και στο Vbulletin που κάθησα και έψαξα ΔΕΝ το προτίνουν για μεγάλα sites. Ίσως αν έχουν σε άλλο server την DB. Εμείς δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια.

Το πιο άσχημο είναι ότι τρώει μεγάλο κοπάνημα η βάση
 
Προφανώς τρώει κοπάνημα, αφού έχει πολλά στοιχεία να κοιτάξει σε κάθε επαφή... κρίμα :(

Βέβαια (μόλις μου ήρθε αυτό), αν δεν δούλευε με flags σε όλα τα post, αλλά με βάση την ημερομηνία τελευταίου login? Αν βέβαια δεν το υποστηρίζει το σύστημα δεν έχει νόημα, απλά για χάριν συζήτησης :)
 
Εσύ και εμείς έχουμε άλλη συζήτηση να κάνουμε :)

Αναμένω
 
Πίσω
Μπλουζα