Ναρκωτικά στα θρανία (1989)

Tupamaro

RetroActive
Joined
30 Δεκ 2011
Μηνύματα
210
Αντιδράσεις
23
Ναρκωτικά στα θρανία (1989)


RetroDB:
https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9D%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CF%83%CF%84%CE%B1_%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1

Δεν ξερω αν υπάρχει ειδικο θρεντ για τον τίμιο τζονι θεοδωρίδη, αλλα πρέπει να γραψω δυο αράδες και γι αυτην την ταινία που πρωταγωνιστει, την οποία θεωρω ένα απο τα χαμενα διαμάντάκια κάτω απο τους τόνους σαβουρας της εποχής. Φυσικα το θέμα των ναρκωτικών εξαντλήθηκε στα 80s με διαφορα ειτε κινηματογραφικά είτε βιντεοκασετικά σοβαροφανη συγκλονιστικά δραματα- sos για το μέλλον της νεολαιας, αλλα έχω βγάλει το συμπερασμα πως απο όσες έχω δει ή καλυτερα δεν καταφερα να δω, η συγκεκριμενη ειναι η καλύτερη.

Αυτο που την κάνει ειδικά να ξεχωρίζει είναι πως αποφεύγει τους μελοδραματισμους, τα αθλια σλοου μόσιον και τις συριγγες που όποτε βαρας φλέβα έχουν ενσωματωμενη κλασική μουσική. Η πλοκή κυλάει σωστά με μια παρέα που ειναι μπλεγμενη στα ναρκωτικά αλλα κάνει τον χαβαλε της και ολο ειναι αποδεκτό μεσα στην καθημερινότητα της. Φυσικα οι γνωστοί διδακτισμοι δεν λειπουν αλλα λειτουργουν μέσα στην πλοκή και δεν προσπαθει να τα στουμπώσει ο σκηνοθέτης με το ζόρι στα κεφάλια των θεατών, αν εξαιρεσει κανεις το κάπως τραβηγμενο τέλος.

Επισης έχει ενα ειδικά χαρακτηριστικό που ειναι αξιοσημειωτο για βιντεοκασέτα:

ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ!

Υπάρχουν πολλες ιστορίες που λειτουργουν παραλληλα κι έτσι δε βολοδέρνει συνεχεια γυρω απο το κακοπαιγμενο δραμα του πρωταγωνιστή. Oλά τρέχουν γρηγορα, οι χαρακτηρες ειναι καλογραμμενοι, το σενάριο είναι αξιοπρεπές, αν και αυτοι που κρατανε περισσοτερο το έργο ειναι οι ηθοποιοί. Ο Βανδώρος απο τις ελαχιστες εμφανισεις του σε βιντεο στον ρολο του μικροπρεζεμπορου- νταβατζη είναι δυνατός, ο τζονι θεοδωρίδης ως συνηθως κάνει την δουλεια του αξιοπρεπώς, οι δευτεροι ρόλοι πειστικοί στην δουλεια τους, αλλα εκεινοι που κλεβουν την παρασταση ειναι η συμπρωταγωνιστρια και ο “κακός” της υποθέσης. Απο την μία έχουν την ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Γιουλη ζηκου που παιζει εξαιρετικά και ακομα και σημερα καθόλου τυχαία ειναι ενεργη στο θέατρο, αλλα η αποκάλυψη ειναι ο Μπάμπης Σαρηγιαννίδης . Δεν τον είχα ακουστα τον ανθρωπο αλλά σπανια έχω δει καποιον να παιζει τον κακό με τοσο χαλαρό και συμπαθητικο τρόπο. Μπορει να πουλά πρεζα, να κανει τον νταβατζη, να μαχαιρωνει κοσμο, αλλα τα κανει με εναν τοσο φυσικό και πολυπλοκο τρόπο, που στο τέλος σε συγκινει κιόλας.

Οποιος γουστάρει ταινιες της περιόδου, ας την τσεκάρει. Εχει ενδιαφερον που παει πιο περα απο το καλτ του πραγματος και ειναι μια αρκετα ποιοτικη προσπάθεια για την εποχή και τη φτηνη παραγωγη της.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαμαντακι!!!!

Αν και δεν βλεπω βιντεοταινιες της δεκαετίας του 80, τις θεωρω χαμηλης ποιότητας, αν πετυχω την ταινια αυτη, θα τη δω...

:flower:
 
οντως απ τις καλες του 80 και με κομματαρα white rabbit στους τιτλους αρχης....
 
Πίσω
Μπλουζα