Νύχτα γάμου (1967)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.267
Αντιδράσεις
6.045
Νύχτα γάμου (1967)


Retrodb:http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9D%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1_%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85_%281967%29


Κωμωδία σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη με τους Κώστα Βουτσά, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδωνα Γεωργίτση, Μπέτυ Αρβανίτη, Γιάννη Βογιατζή, Μαίρη Μεταξά, Γιώργο Τσιτσόπουλο και άλλους.

Δύο νιόπαντρα ζευγάρια, η Πέπη (Μάρθα Καραγιάννη) με τον Ιάκωβο Ιορδανίδη (Κώστας Βουτσάς) και η Τζένη (Μπέτυ Αρβανίτη) με τον Θάνο Καμπίρη (Φαίδων Γεωργίτσης), πηγαίνουν για την πρώτη νύχτα γάμου σε ένα ξενοδοχείο. Στο παρελθόν η Πέπη είχε δεσμό με το Θάνο, τον συναντά στο πάρκο του ξενοδοχείου και στήνει ένα καυγαδάκι μαζί του. Η Τζένη αντιλαμβάνεται τη σκηνή, αναγνωρίζει την Πέπη, που είχε δει σε μια φωτογραφία στο σπίτι του Θάνου, όταν πρωτογνωρίστηκαν, και νομίζει ότι ο άνδρας της τη απατά. Οι παρεξηγήσεις και οι ζηλοτυπίες διαδέχονται η μια την άλλη, μέχρι να ξεδιαλύνει η κατάσταση και να σμίξουν τα ζευγάρια.

Μια από τις καλύτερες ελληνικές κωμωδίες...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aπολαυστική κωμωδία, με έναν Βουτσά σε χαρακτηριστικό ρόλο.
 
Σβήσε το φώως !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αληθινή απόλαυση αυτή η ταινία. Ωραίο κείμενο, σπιρτόζικοι διάλογοι, αξέχαστες λεπτομέρειες (πέρα από το προαναφερθέν "σβήνω το φωωωως", θυμάμαι και τα φουντούκια που δίνει η Μαίρη Μεταξά στον γιο της, Κώστα Βουτσά, για να είναι "μάχιμος" την πρώτη νύχτα του γάμου) και υπέροχες ερμηνείες: Βουτσάς, Γεωργίτσης, Καραγιάννη, Αρβανίτη, Βογιατζής, Μεταξά και ειδική αναφορά στην έξοχη Μαίρη Λαλοπούλου, που παίζει, με φινέτσα και μπρίο, τη μαμά της Αρβανίτη (αν και ελάχιστα μεγαλύτερή της).
 
Πραγματικά μια εξαιρετική ταινία! Με κάλυψε ο φίλος atanasio σε όλα! :)

Να συμπληρώσω ότι πάντα χαμογελάω με την αδυναμία του Γεωργίτση να θυμηθεί το σωστό όνομα του δικηγόρου, ενώ ξεκαρδιστική είναι και η σκηνή που ο Βουτσάς βάζει τα θεϊκά πυτζαμάκια του για να κοιμηθεί μαζί με το Γεωργίτση!

Αξία ανεκτίμητη! :biglaugh:
 
ΕΚπληκτικό φυσικα και το παραλήρημα του Βουτσά στην αρχή της ταινιας στην παραλία που γνωρίζει την Πέπη... πλαστικοφλε-εεεξ πλαστικοφλε-εεεξ... Πραγματικά απολαυστική κωμωδια που βλπεται πάρα πολύ ευχάριστα.
 
Να προσθέσω ότι ο Φαίδωνας Γεωργίτσης και η Μπέτυ Αρβανίτη ήταν παντρεμένοι την εποχή της ταινίας. Το έργο είχε παιχτεί πρώτα στο θέατρο με τους ίδιους ηθοποιούς. Στην αρχή ο Τζακ δεν ήταν πολίτης. Αργότερα ο Βουτσάς τον έκανε έτσι για να έχει επιτυχία το έργο (το είχε αναφέρει ο ίδιος σε σύντευξη του στην Μπήλιω Τσουκαλά).
 
απο τις καλυτερες ταινιες που εχουν βγει εκειη την εποχη

πολυ γελιο ο Βουτσας απο ολους
 
Εχθές το βράδυ που προβλήθηκε από τον Αντ1, ο ήχος είχε αρκετό, έως πολύ "reverb"-'βάθος',δηλαδη...

Στις περισσότερες που είναι ψηφιακά επεξεργασμένες,δεν συμβαίνει αυτό.

Το έχετε παρατηρήσει σε άλλη ταινία;
 
" Αυτό ήταν που κοιμάσαι σαν πουλάκι "... :D
 
Αυθεντική φωτογραφία από την ταινία

 


32.jpg
32.jpg
 
Έχουμε ζητήσει Σαλονίκη ή δεν έχουμε ζητήσει Σαλονίκη; Για να δούμε τέλος πάντων τι θα γίνει το χάλι μας...
 
Μια ατάκα που χρησιμοποιώ από την ταινία: "ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ"!!!! ;)
 
Η πιο αστεια σκηνη ειναι εκει που Βουτσας-Γεωργιτσης κοιμουνται στο ιδιο κρεββατι,κι ο Βουτσας ροχαλιζει σφυριχτα,ο Γεωργιτσης νομιζει οτι χτυπαει το τηλεφωνο και πεταγεται απο τον υπνο του και σηκωνει το ακουστικο και λεει "-Εμπρος;"
 
Πίσω
Μπλουζα