Ν64 Classic edition προ των πυλων???

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.819
Mετα την τεραστια επιτυχια του NES classic με 2,3 εκατομμυρια πωλησεις και του SNES classic με πανω απο 5 εκατομμυρια κομματια ολοι ειχαμε στο μυαλο μας πως καποια στιγμη η ΝINTENDO ισως να κυκλοφορουσε classic edition του Ν64.Ετσι λοιπον με νεο trademark N64 στην ιαπωνια οι φημες και οι προσδοκιες αυξηθηκαν κατακορυφα και οπως παει η δουλεια ολο και πιο πιθανο ειναι να δουμε Mini εκδοση του πολυαγαπημενου και all time classic Ν64.

https://www.gamnesia.com/news/nintendo-just-filed-a-new-trademark-for-nintendo-64
 
Το N64 είναι η αγαπημένη μου κονσόλα οπότε ίσως παραδοθώ και το πάρω το mini αν βγει. Το θέμα είναι ότι χωρίς Goldeneye και χωρίς τα παιχνίδια της RARE θα είναι μισό...
 
Θα λειπουν τα παιχνιδια της Rare και μην πω τι μας κουνιουνται τασο και με κοψει το ραδιοτηλεοπτικο που λεει ο λογος.20 παιχιδια το πολυ να εχει η κονσολα μπορει και 15 και μια χαρα μπορουν να μαζεψουν ακομα και 20 παιχνιδια χωρις τα παιχνιδια της Rare.

Με αυτα τα 20 πχ εγω θα ημουνα απολυτα ευχαριστημενος.

The legend of zelda ocarina of time

The legend of zelda majora's mask

Super Mario 64

Mario kart 64

Super smash bros

Star fox 64

Mario Tennis

Mario Golf

Paper Mario

Kirby 64: The crystal shards

Wave Race 64

Resident Evil 2

Yoshi's Story

Mystical ninja starring goemon

Castlevania 64

Castlevania: Legacy of darkness

Mace The dark age

Turok Dinosaur hunter

Turok 2 seeds of evil

Turok 3 shadow of oblivion.

Φυσικα υπαρχουν και αλλα παιχνιδια που μπορουν να μπουν και να αφαιρεθουν πχ καποια απο τα παραπανω απλα η λιστα ειναι συμφωνα με τα δεικα μου γουστα.
 
Ντάξει, δεν λέω... αλλά η ουσία είναι οτι, όπως και να το κάνουμε, η RARE ήταν ένα τεράστιο κομμάτι του N64. 1/3 ήταν Nintendo, 1/3 RARE και το άλλο 1/3 όλες οι υπόλοιπες 3rd party που βγάλανε καλά παιχνίδια στην κονσόλα.

Και δεν λέω να βάλουν μέσα Jet Force Jemini, Diddy Kong Racing, Donkey Kong 64, Perfect Dark κλπ. Και να σου πω, ακόμα και το Banjo-Kazooie δεν με νοιάζει. Αλλά το να λείπει το Goldeneye ας πούμε από μία συλλογή του N64 είναι ένα μεγάλο κενό. Εκτός του ότι σαν παιχνίδι από μόνο του έκανε μεγάλο μπαμ και εξέλιξε τα console FPS, Τα μισά N64 που πουλήθηκαν καθ όλη την διάρκεια της ζωής του, γι αυτό το παιχνίδι πουλήθηκαν. Ηταν παιχνίδι σταθμός για την κονσόλα, την εκπροσωπεί, δεν γίνεται να λείπει, είναι σαν να βγάζεις Playstation collection χωρίς Metal Gear Solid ή ΧΒΟΧ χωρίς Halo ξέρω γω.

To θέμα δηλαδή δεν είναι ότι χωρίς την RARE δεν έχουν παιχνίδια να βάλουν, μπορώ να σου φτιάξω λίστα με 20 καλά παιχνίδια χωρίς να υπάρχει ούτε RARE ούτε καν Nintendo μέσα. Το θέμα είναι ότι μία συλλογή σε μία τέτοια κονσόλα που βγαίνει και σαν φόρος τιμής, όχι μόνο για τα λεφτά, δεν έχει να κάνει μόνο με το να βρεις 20 καλά παιχνίδια για να παίξεις αλλά πιο πολύ με το να έχεις μέσα παιχνίδια σταθμούς που εκπροσωπούν την κονσόλα και την πορεία της.

Και πόσο μάλλον για το N64 που, ΟΚ, δεν είχε και την τεράστια βιβλιοθήκη από games οπότε είχε λιγότερα games σταθμούς που έκαναν την διαφορά. Και άμα ανατρέξεις στην ιστορία του μηχανήματος, θα δεις ότι 3 παιχνίδια ήταν όλα και όλα τα "killer apps", δηλαδή τα παιχνίδια που ανέβασαν τις πωλήσεις του N64 όταν βγήκαν. Το Mario 64 που έκανε εξαιρετικό launch, μετά το Goldeneye και πιο μετά το Ocarina of Time. Αυτή είναι η αγία τριάδα του N64 που το κράτησε ζωντανό κάτω από την σκιά του PS1. Οπότε όταν λείπει κάποιο απο αυτά δημιουργείται μεγάλο κενό.

Κατά την άποψή μου πάντα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν έχει και Resident Evil 2 ε ρε γλέντια!! Χαμός θα γίνει. Για να δούμε!
 
Δεν αντιλεγω πως τα παιχνιδια της Rare ειναι ενα πολυ μεγαλο κεφαλαιο για το N64  αλλα διαφωνω με την λογικη πως αν κυκλοφορησει Ν64 mini θα ειναι μισο αν δεν εχει goldeneye και Banjo-Kazooie Μην τρελαθουμε κιολας δηλαδη.Εχει ενα καρο παιχνιδια να βαλουν και στην τελικη απο την στιγμη που η Rare ανηκει αλλου δε σηκωνει και παραπανω συζητηση αυτο το θεμα ασχετα που οι σχεσεις της Ν με την M$ ειναι εξαιρετικες και θα μπορουσαν πχ να ερθουν σε συμφωνια γιαυτα τα παιχνιδια αλλα σιγα μην κατσει η Ν να συζητησει γιυτα τα παιχνιδια ωστε να μπουνε στο Ν64 mini και να χασει λεφτα απο τα εσοδα που θα πανε στην Μ$ λογο της συμφωνιας γιατι δεν νομιζω να πιστευει κανεις πως η Μ$ θα εκανε αυτο την υποχωρηση για την ψυχη της μανας του bill gates.
 
Ε ναι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ότι και να λέω αλλά κάπου πρέπει να πω κι εγώ το παράπονό μου.

Nintendo-Microsoft και όποιος άλλος έχει τα δικαιώματα του Bond ήδη μου χαλάσανε μια φορά την βραδιά μου όταν ακύρωσαν το Goldeneye Remastered... Το παιχνίδι είναι "εγκλωβισμένο" στο original Ν64, δεν έχει βγει remastered στο 360 όπως άλλα παιχνίδια της RARE, δεν έχει βγει σε VC να είναι έστω 480p και να φαίνεται καλά σε σύγχρονη τηλεόραση, ούτε θα βγει στο mini που και εκεί θα είχε καλύτερη ποιότητα εικόνας. Ειναι από τα ελάχιστα κλασσικά κονσολο-παιχνίδια που έκαναν μεγάλη επιτυχία όταν βγήκε και δεν μπορείς σήμερα να το παίξεις πουθενά αλλού πέρα από την original κονσόλα που βγήκε.

Γι αυτό αγαπάμε emulators.
 
Αυτή τη μόδα με τα mini πραγματικά δεν την καταλαβαίνω. Τι παραπάνω θα προσφέρει από το project 64 που παίζει ΟΛΑ τα παιχνίδια "τουμπανιασμένα"; και για τους purists που δεν γουστάρουν emulators γιατί να μην πάρουν την αυθεντική κονσόλα και να έχουν πάλι πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια της και όχι μόνο σε αυτά τα λίγα που θα προσφέρει το μίνι. 

Όλες αυτές οι κονσόλες είναι εκμετάλλευση της νοσταλγίας κάποιων. Μην γίνεστε θύματα. Μάθετε να χρησιμοποιείτε emulators ή αγοράστε τις αυθεντικές κονσόλες (πάμφθηνες είναι) μαζί με κάποιο everdrive και αποκτήστε πρόσβαση σε ολόκληρη την ιστορία του gaming.
 
Αυτή τη μόδα με τα mini πραγματικά δεν την καταλαβαίνω. Τι παραπάνω θα προσφέρει από το project 64 που παίζει ΟΛΑ τα παιχνίδια "τουμπανιασμένα"; και για τους purists που δεν γουστάρουν emulators γιατί να μην πάρουν την αυθεντική κονσόλα και να έχουν πάλι πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια της και όχι μόνο σε αυτά τα λίγα που θα προσφέρει το μίνι. 

Όλες αυτές οι κονσόλες είναι εκμετάλλευση της νοσταλγίας κάποιων. Μην γίνεστε θύματα. Μάθετε να χρησιμοποιείτε emulators ή αγοράστε τις αυθεντικές κονσόλες (πάμφθηνες είναι) μαζί με κάποιο everdrive και αποκτήστε πρόσβαση σε ολόκληρη την ιστορία του gaming.
Καταρχάς ας πούμε ότι κάποιοι δεν πολυ γουστάρουν την πειρατεία ή είναι άσχετοι/casual κλπ και δεν μπορούν να βρουν roms, να ρυθμίσουν καλά έναν emulator, κλπ. Και συγκεκριμένα το N64 emulation scene δεν είναι για αρχάριους θεωρώ,  με τα plugins και με τους hacky emulators που υπάρχουν αυτήν την στιγμή είναι λίγο μανίκι αν θες καλά αποτελέσματα σε όλα τα παιχνίδια όπως λες.

Μετά, το αυθεντικό N64 έχει ένα θεματάκι με την ποιότητα εικόνας στην οθόνη. Είναι λίγο χάλια. Ακόμα και σε CRT με S-video είναι από τα χειρότερα που θα δεις σε κονσόλα (και δεν παίρνει RGB καλώδια). Υπάρχει η λύση του HDMI modded N64 που είναι πολύ καλό αλλά αυτό κοστίζει κάπου στα 400 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Το mini λογικά θα δίνει παρόμοιο αποτέλεσμα.

Το form factor, δηλαδή το σχήμα, το μικρό μέγεθος κλπ, είναι πολύ ελκυστικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κουτάκια για κάποιο άλλο project ή emulation machine. Εγώ ήθελα να πάρω ένα SNES mini μόνο και μόνο για να το έχω διακοσμητικό.

Κάποιος μπορεί να θέλει να το πάρει και το "σπάσει" ώστε να φορτώσει εξτρά roms μέσα, όπως κάνανε και με τα προηγούμενα αν δεν κάνω λάθος. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι την Nintendo να βγάλει καλό emulator που να τα παίζει όλα οπότε εγώ δεν θα το έκανα. Που ξέρεις όμως, μπορεί για το mini να φτιάξουν έναν καλό, accurate emulator που δεν υπάρχει ακόμα κάποιος να λειτουργεί καλά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παντως βλεπω οτι τα παιχνιδια των 80ς και 90ς ακομα και σημερα πουλανε σαν φρεσκο ψωμι.Aν δεν υπηρχαν οι emulators φανταζομαι οι πωλησεις snes mini nes κ.λ θα ηταν αρκετα εκατομμυρια παραπανω.Αν και για μενα θα επρεπε στα mini να εχουν ολα τα παιχνιδια τις κονσολας μεσα αφου ειναι emulators.Mετα για το κερδος μπορει να δουμε να βγαζουν snes mini 2 η nes mini 2 με νεα λιστα παιχνιδιων που δεν υπηρχαν στα προηγουμενα και οσοι δεν ξερουν απο emulators και roms και εχουν π.χ το snes mini θα πρεπει να αγορασουν και την νεα κονσολα snes mini 2 για να παιξουν την νεα λιστα με τα 20-30 παιχνιδια που θα εχει. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παντως βλεπω οτι τα παιχνιδια των 80ς και 90ς ακομα και σημερα πουλανε σαν φρεσκο ψωμι.Aν δεν υπηρχαν οι emulators φανταζομαι οι πωλησεις snes mini nes κ.λ θα ηταν αρκετα εκατομμυρια παραπανω.
Αν δεν υπήρχαν τα roms να τα βρίσκεις στο internet εννοείς. Αν δεν υπήρχαν οι emulators δεν θα υπήρχαν ούτε οι mini κονσόλες, ούτε το VC, ούτε τα περισσότερα παλιά παιχνίδια σε PS+, κλπ. Oλα αυτά τρέχουν με emulators. ;)
 
Nαι σωστα!!αν δεν υπηρχαν τα roms στο internet.
 
Το N64 είναι η αγαπημένη μου κονσόλα οπότε ίσως παραδοθώ και το πάρω το mini αν βγει. Το θέμα είναι ότι χωρίς Goldeneye και χωρίς τα παιχνίδια της RARE θα είναι μισό...
Με το ολο μπερδεμα των δικαιωματων, δεν υπαρχει περιπτωση. Ευτυχως ομως θα υπαρξει επειτα η επιλογη, σε οσους επιλεξουν να περασουν τροποποιημενο firmware, οπως και στα προηγουμενα.

Τι παραπάνω θα προσφέρει από το project 64 που παίζει ΟΛΑ τα παιχνίδια "τουμπανιασμένα";
Επειδη παιζω σχεδον αποκλειστικα σε εξομοιωση τα παιχνιδια, να πω εδω τι γινεται με το Ν64. Κανενας μα κανενας εξομοιωτης δεν "παιζει" ολα τα παιχνιδια σωστα. Οντως ο τελευταιος Project 64 τρεχει παρα πολλα απο αυτα σε πολυ καλο βαθμο, τα προβληματα ομως ειναι πολλα και τα περισσοτερα αγνωστα. Ειναι μεγαλος πονος η εξομοιωση του, εδω εχουμε φτασει μηνα με το μηνα να εχει αλματωδη βελτιωση η εξομοιωση στο PS3, το N64 ομως ειναι στασιμο εδω και δεκαετιες!
 

1@Getta Robo[/USER] καλά δεν γνωρίζω το state του n64 emulation γιατί ούτε που θέλω να το αγγίξω το μηχάνημα, μου είναι παντελώς αδιάφορο. Απλά έχω παίξει τελευταία φορά πριν καμιά δεκαετία και θυμάμαι ό,τι είχα βάλει τα έπαιζε τούμπανο. Τώρα αν κάποια παιχνίδια δεν τα παίζει τόσο καλά δεν το ξέρω. 

Και το n64 mini emulation θα χρησιμοποιεί όπως ΟΛΕΣ αυτές οι σύγχρονες ρετροκονσόλες είτε είναι software emulation είτε hardware emulation με FPGAs. Σημείωση: το hardware emulation δεν έχει κανένα πλεονέκτημα απέναντι στο software emulation. 

Ε τι παραπάνω θα προσφέρει το mini από τον project 64; απολύτως τίποτα. Το αντίθετο θα κάνει λιγότερα. Άρα πεταμένα λεφτά. 

 
Το N64 emulation είναι περίεργη περίπτωση, ξεκίνησε πολύ καλά γιατί ήταν κονσόλα με κασέτες οπότε τα roms ήταν μικρά και μπορούσες άνετα να τα κατεβάζεις με το αργό τότε internet. Και έτσι είχε πολύ κόσμο να θέλει να ασχοληθεί. Αλλά σε κάποια φάση "κόλλησε" για πολλά χρόνια.

Από νωρίς, πολλά παιχνίδια τα έπαιζαν "τέλεια" οι emulators αλλά όταν λέμε τέλεια εννοούμε απλώς καλά. Πχ το Mario 64 το έπαιζες όλο μια χαρά αλλά έλειπαν εφέ τα οποία δεν είχαν και τόση σημασία. Επίσης μπορεί να έπαιζες Mario, Zelda κλπ, αλλά πανω από το 50%+ τις βιβλιοθήκης με λιγότερο επιτυχημένα games ή δεν έπαιζε ή ήταν πολύ buggy. Και κάπως έτσι παρέμεινε το scene για πολύ καιρό και το μόνο που έβλεπες ήταν μικρές βελτιώσεις κάθε τόσο.

Σήμερα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και μπορείς να παίξεις το 90% χωρίς θέματα θα έλεγα ενώ με τα graphics plugins όπως το Angrylion και το GlideN64 (το οποίο έχει εξελιχθεί πάρα πολύ) σχεδόν όλα τα εφέ υπάρχουν κανονικά. Αλλά και πάλι δεν είναι στo ίδιο καλό σημείο όπως το PS1 ή ακόμα και το Saturn που με το core του Mednafen κατάφερε και ξεπέρασε το n64 στο θέμα καλό emulation. Γιατί πάλι πρέπει να ψάχνεις plugins, πάλι θες διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε game κλπ. Υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν cfgs, και το m64p (ένα πακέτο με το Mupen και τα καλύτερα plugins που γίνεται update πολύ συχνά) έχει όλα τα settings έτοιμα ώστε να είναι "plug and play" και να παίζουν "όλα".

Αλλα σκέψου ότι μόλις πρόσφατα κάποια παιχνίδια τα "σπάσανε" και δουλεύουν σωστά, όπως τα παιχνίδια της Factor 5 η της BOSS Studios.

Το κακό είναι ότι δεν υπαρχει κάποιος accurate emulator. Το μόνο που είναι accurate είναι το CEN64 το οποίο φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί και το Angrylion plugin που είναι μονο για τα γραφικά και ενώ είναι πολύ καλό, είναι υπερβολικά βαρύ, ακόμα και στην multithreaded έκδοση. Δεν υπάρχει όμως καποιο emulation core που να είναι accurate, έχεις μόνο το Mupen ή το Pj64 που είναι όλο hacks.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

1@Leon[/USER] καποια πολυ γνωστα παιζουν σχεδον τελεια (Mario, Zelda, Banzo κτλ) αλλα προβληματα και ψευγαδια θα βρεις παντου. Πχ το Jet Force Gemini μεχρι και στο τωρα, δεν παιζει τελεια.

Αμφιβαλω παντως για την πραγματικη αποδοση του νεου συστηματος. Εδω δεν καταφεραν ποτε να τρεξουν τελεια τα παιχνιδια του N64 σε εξομοιωση στα επισημα μηχανηματα τους, οι πιθανοτητες να ελυσαν ολα αυτα τα προβλημα τωρα ειναι πολυ μικρες. Μην μιλησουμε καν για την ανυπαρκτη τελειοτητα των NES / SNES mini..

 
2 χρόνια σχεδόν πέρασαν αλλά δεν βλέπω να κινείται κάτι... Υπάρχει κάτι νεότερο επ'αυτού;
 
Αμφιβάλλω ότι θα βγει μέσα στα υπόλοιπα λίγα χρόνια. Το N64 είναι βαρύ emulation, δεν το σηκώνουν τα φτηνιάρικα τσιπάκια που βάζουν μέσα στα mini.
 
Τεχουν ολα τα παιχνιδια τελεια σε emulator τωρα??Γνωστα παιχνιδια οπως το killer instinct gold - yoshi story κλπ θυμαμαι ειχαν καποια θεματα.

Αν λυθουν αυτα τα προβληματα στο emulation μετα θα υπαρχει θεμα με το κοστος.Οπως εγραψε ο imgema στο n64 θα χρειαστουν πιο ακριβα τσιπακια.Το χειριστηριο παλι απο μονο του θα εχει πιο αυξημενο κοστος σε σχεση με τα snes-nes mini.

Καποια προβληματα μπορει να υπαρχουν και στην εικονα.Θα προσαρμοσουν την εικονα μονο σε hdmi η θα πρεπει να βρουν και να βαλουν και crt φιλτρα για να φαινεται πιο αυθεντικη η απεικονιση οπως στα snes-nes mini?

Δεν νομιζω οτι θa ειναι καλη κινηση να κυκλοφορησει το n64 mini η nintendo τωρα.

 
To Killer Instinct τρέχει με τα γραφικά του ουρανού σωστά μόνο αν χρησιμοποιήσεις το Angrylion plugin.

Το Yoshi's Story δεν έχει κάποιο θέμα, με το απλό Mupen+GlideN64 τρέχει μια χαρά. Αρκεί να είναι up to date ο emulator και το plugin. Πολλά προβλήματα δημιουργούνται γιατί πολύς κόσμος χρησιμοποιεί ή παλιές εκδόσεις ή τελείως λάθος plugins (πχ πολλοί ακόμα χρησιμοποιούν το αρχαίο Glide64 πριν αλλάξει σε GlideN64).
 
Πίσω
Μπλουζα