Ξένη ταινία που....

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.656
Αντιδράσεις
66.173
Μετά το ελληνικό κομμάτι https://retromaniax.gr/threads/Ταινία-που.28680/ ας κάνουμε και ένα θέμα για τον ξένο κινηματογράφο...


Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη : Star Wars ( μου αρέσουν αρκετές επιστημονικής φαντασίας , αλλά ποτέ δεν κατάλαβα την επιτυχία της συγκεκριμένης σειράς ταινιών )

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη : Τhe Rope (1948) Ίσως η καλύτερη του Χίτσκοκ

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους : Dirty Dancing ( μπρρρρ...)

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο : Στίβεν Σπίλμπεργκ , Robert Altman

Σκηνοθέτη που θεωρώ υποτιμημένο: Ted Post

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία απλά επειδή παίζει αυτός : Lino Ventura, Al Pacino

Ηθοποιός που μπορεί να με κάνει να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός : Τζεφ Μπρίτζες
( Κάτι με εκνεύριζε πάντα στο ύφος του )

Ένοχη απόλαυση : 70ς b-movies

Ταινία που δεν έχω δει ακόμα, αλλά πρέπει να δω : Days of heaven (1978)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ταινια που θεωρω υπερεκτιμημενη: Casablanca (1942). Καλη σκηνοθεσια, ναι, δε λεω, αλλα κατα τα αλλα ενα φτηνο ρομαντσακι. Εχω δει αμετρητες καλυτερες απο αυτη. Δεν καταλαβα ποτε γιατι τοσος ντορος.

Ταινια που θεωρω υποτιμημενη: The secret fury (1950). Δεν την ξερει σχεδον κανεις και ειναι ενα απο τα πιο δυνατα φιλμ μυστηριου που ειδα ποτε. Και εχω δει εκατονταδες...

Ταινια που μισω, αλλα αρεσει σε ολους τους αλλους: Casablanca ξανα γιατι περαν οσων ανεφερα πιο πανω, δε βρισκω δεσιμο αναμεσα στο πρωταγωνιστικο ζευγος Humphrey Bogart - Ingrid Bergman.

Σκηνοθετη που θεωρω υπερεκτιμημενο: Stanely Kramer γιατι συνηθως εκανε ταινιες πολυ μεγαλης διαρκειας, κουραστικες και μονοτονες. Εχω ριξει του υπνους της ζωης μου με δαυτον!

Σκηνοθετη που θεωρω υποτιμημενο: Montgomery Tully. Ιρλανδος που εκανε καριερα στο Λονδινο και μου χαρισε μερικα απο τα πιο αγαπημενα μου θριλερ. Ο Τully θα κατεχει παντα μια ξεχωριστη θεση στην καρδια μου και ας μην εγινε ποτε του ιδιαιτερα γνωστος.

Ηθοποιος που μπορω να δω οποιαδηποτε ταινια απλως επειδη παιζει αυτος: Cary Grant, Rock Hudson, Doris Day, Loretta Young.

Hθοποιος που μπορει να με κανει να αποφυγω μια ταινια επειδη παιζει αυτος: Βarbra Streisand.

Eνοχη απολαυση: Καμια κανονικα, αλλα για να μην σας το χαλαω τωρα, κατι ταινιες επιστημονικης φαντασιας του '50 που με πολυ λιγα μεσα επιχειρουσαν να σκορπισουν τον τρομο ενω τελικα εδιναν μονο γελιο!

Ταινια που δεν εχω δει ακομα, αλλα πρεπει να δω: Πρεπει; Γιατι πρεπει; Για να μην παρω κακο βαθμο; :) ........Καμια, φυσικα!
 
Ααα, ούτε το χα δει αυτό thread.
Λοιπόν,αρχίζω:

Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη: Ποια να πρωτογράψω?Και από ποιο είδος ταινιών?Πολλές είναι.. χμ..Θα πω το "Love story", μιας και το θυμήθηκα τελευταία γράφοντας γι'αυτό σε άλλο thread. Πολύς ντόρος τότε,όταν πρωτοπροβλήθηκε. Ακόμα και εδώ στην Ελλάδα. Η μητέρα μου το είχε δει σινεμά όταν βγήκε στους κινηματογράφους. Μου έλεγε χαμός γινόταν τότε,όλες πηγαίναν να το δουν και έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ!..Αυτά μου έλεγε και όταν το είδαμε μαζί,οικογενειακώς, κάποιο βράδυ στην κρατική,στα 80s. Εντάξει, υπέροχη μουσική,δε λέω. Αλλά η ταινία.."Καθυστέρησα τον ύπνο μου,για να δω αυτή τη χαζομάρα?",της είπα μόλις τελείωσε! Την είχε δείξει Κυριακή βράδυ! "Σχολείο έχω αύριο,νυστάζω!". Στο μεταξύ το βίντεο ήταν στο rec, γιατί το ήθελε σε βιντεοκασέτα! Τα τελευταία μου λόγια με απορία ήταν: "Τι κλαις ξανά?..Αφού ήξερες το τέλος", τους είπα και τους καληνύχτισα.

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη: Πάλι έχω να γράψω αρκετές. Τες πάντων,ας πάμε στις κωμωδίες. Θα πω για μια ιταλική κωμωδία,το "Τζόνι Στεκίνο" με τον Μπενίνι. Δεν νομίζω πως είναι αρκετά γνωστή.Και εννοώ εκτός Ιταλίας.Ίσως κάνω και λάθος! Πάντως είναι από τις καλύτερες κωμωδίες που έχω δει. Ειδικά το τελευταίο 45λεπτο ήταν φανταστικό..δεν μου ΄χε "μείνει άντερο" από τα γέλια όταν την πρωτοείδα.Και την είδα και σχετικά μεγάλος,σε dvd-δώρο που έδινε περιοδικό.

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους: Συμφωνώ με RIO. Μία από αυτές που είχα στο μυαλό μου.Χορό,χορό,χορό και κινήσεις, και "love" όλος ο γυναικείος πληθυσμός.Βρε άντε αφήστε με (το ότι από χορό είμαι "καρέκλα" σε διάφορες χοροεσπερίδες ή happenings είναι εντελώς συμπτωματικό προς την κρίση μου για την ταινία. Όπως και άστοχο να πει κάποιος "όσα δεν φτάνει η αλεπού..").
Ααα..Θα έγραφα και το "Τοπ γκαν"! Τη μισούσα χωρίς να τη δω. Μόνο τρέιλερ και σκηνές είχα δει.Τελικά την είδα πριν 1,5 χρόνο περίπου(!). Και επιβεβαιώθηκαν τα αισθήματα μου γι' αυτήν. Ατμόσφαιρα "γυαλιά ηλίου-νεαρομαγκιάς-χαζομουσικής" ,τρίπτυχο που έκαναν ΠΑΛΙ τον γυναικείο πληθυσμό να λιώνει (πάλι εδώ καταλήγουμε)!

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο: Τον Πέδρο Αλμοδοβάρ. Δεν έχω δει πολλές ταινίες του. Εφτά στο σύνολο.Τις πιο γνωστές του πιστεύω.Απλά,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος ντόρος και τέτοια φήμη για το έργο του (σαν σκηνοθέτης και σεναριογράφος).

Σκηνοθέτης που θεωρώ υποτιμημένο: Λούτσιο Φούλτσι,φυσικά! Τι να γράψω! Ασχολήθηκε στη ζωή του με με κωμωδίες,με σεξοκωμωδίες,με αστυνομικές,με giallo, με τρόμου, με φαντασίας. Κατηγορήθηκε γι'αυτή την "ποικιλία στο έργο του" από διάφορους άλλους σκηνοθέτες (ζήλια,ζήλια,ζήλια). Είχε καλές ταινίες,είχε κακές,είχε ταινίες μέτριες,αλλά και αριστουργήματα! Ένα μεγάλο μπράβο στον Ντάριο Αρτζέντο,που στο τελευταία χρόνια της ζωής του Λούτσιο,όταν όλοι τον είχαν ξεχάσει και περιθωριοποιήσει (studio και παλιοί συνεργάτες),ήταν αυτός που δεν τον ξέχασε.Και μόνο αυτός του στάθηκε και συνεργάστηκαν μαζί σε μια δουλειά την οποία τελικά δεν πρόλαβε να δει. Με τον Ντάριο,είχαν μια "άτυπη κόντρα" στη διάρκεια της καριέρας του.Ο Λούτσιο τον θεωρούσε μεγάλο σαν σκηνοθέτη. Όπως θεωρούσε πως μαζί με τον Μάριο Μπάβα και τον εαυτό του αποτελούσαν την καλύτερη τριάδα δημιουργών του τρόμου. Και από τους ανερχόμενους,εκτιμούσε τον Μικέλε Σοάβι,τον οποίο είχε και σαν ηθοποιό σε κάποιες ταινίες του (αχ βρε καημένε Μικέλε,τι σου ΄τυχε και σένα στο τζιπάκι με την κοπέλα σου στην "Πόλη των Ζωντανών νεκρών).
Είναι ένας σκηνοθέτης, που ναι μεν είναι γνωστός στους φανς των ταινιών τρόμου,αλλά δεν ξέρω αν τον θεωρούν από τους κορυφαίους.Για μένα είναι ο καλύτερος.

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία αν παίζει αυτός: Τον Άντονι Στέφεν και τον Τζουλιάνο Τζέμα. Έχω δει αρκετές ταινίες και από τους 2. Και σε άλλα είδη,εκτός από τα πολλά γουέστερν που έχουν παίξει. Σε giallo π.χ. ή σε αστυνομικές.Όπως και σε WiP movies που έπαιξε ο Άντονι ή σε περιπέτειες/εποχής του Τζέμα (έχει παίξει και σε Ρομπέν των Δασών).
Όπως και τον Τσάρλτον Ίστον. Έχω δει πολλές ταινίες του (όχι όλες) επειδή έπαιζε αυτός...Μην ξεχάσω και τον Κρίστοφερ Λι επίσης.

Ηθοποιός που με κάνει να αποφύγω την ταινία του που παίζει: Ωχ.. Συγγνώμη bambi και αριαδνη.
Ξεκινάω: Μέριλιν Μονρόε. Κακή ηθοποιός, με ένα μονίμως αδικαιολόγητο γέλιο στο πρόσωπο της,η μόνη της ταινία που αναγκαστικά είδα ήταν το "Μερικοί προτιμούν καυτό" ένα βράδυ στην κρατική των 80s (δεν υπήρχαν άλλες επιλογές).
Ρίτσαρντ Μπάρντον. Θεωρώ εντελώς θεατρικό το παίξιμο του,ακατάλληλος για ταινίες.Δεν έχω δει πολλές ταινίες του,τις απέφευγα.Πριν 2-3 εβδομάδες,είχε μεταμεσονύκτια προβολή στο Star το "Ο Χιτών". Είχα χρόνια να τη δω (μία φορά στη ζωή μου το ΄χω δει),και βλέποντας την αποδεικνυόταν αυτό ακριβώς που γράφω. Μια υπερβολική/άσχετη ηθοποιία,που δεν σε αφήνει να καταλάβεις τον χαρακτήρα που παίζει. Μπορεί να έφταιγαν και οι διάλογοι. Εγώ νομίζω πάντως ,πως ήταν η απόδοση του.Και στις φωνές με τον Δημήτριο,στην αντιπαράθεση με τον Καλιγούλα,στις συνομιλίες του με την κοπέλα,στη σκηνή της Σταύρωσης! Ένα παράξενο παίξιμο! Τώρα,αν ήταν ο σκηνοθέτης ευχαριστημένος,τι να πω.Εμένα δεν μου άρεσε πάντως. Και εκεί,μετά τη σταύρωση,το έκλεισα και κοιμήθηκα.
Κάρι Γκραντ: Εντάξει. Ο μορφονιός Κάρι Γκραντ! Ο ηθοποιός που σε αρκετές σκηνές παίρνει ύφος και μιλάει κάπως ιδιαίτερα. Σαν να μασάει τσίχλα και να έχει κολλήσει πίσω στους τραπεζίτες και προσπαθεί να τη ξεκολλήσει με τα δόντια του μιλώντας ταυτόχρονα.
Έχε χάρη που έπαιξε η Γκρέις μαζί σου και σε είδα. Ή τότε που έπαιζε η Ίνγκριντ και την έσωσες από τους Ναζί και με ανάγκασες πάλι να σε ξαναδώ. Φυσικά ήταν σκηνοθέτης ο Χίτσκοκ σ'αυτές τις ταινίες, οπότε αναγκαστικά σε είδα πάλι σε άλλη ταινία να σε κυνηγούν αεροπλάνα.
Για να μην θυμηθώ και το άλλο.Που όταν βλέπω τρία-τέσσερα θριλεράκια,βλέπω στα καπάκια κανένα ρομαντικό,ένα love story,έτσι,για να υπάρχει "ισορροπία". Και σε πέτυχα ξανά,να συμπεριφέρεσαι άγαρμπα στη Ντέμπορα.Τι σου βρήκε μωρέ και σε αγάπησε. Και δεν αναζήτησες ποτέ να μάθεις γιατί δεν ήρθε στο ραντεβού. Και ζητούσες και τα ρέστα μετά! Και ΄συ βρε Ντέμπορα,αντί να του πεις "βγάλε την μαστίχα όταν μιλάς" και να τον στείλεις τον αφήνεις να μιλάει και να ψάχνει τα δωμάτια. Αααα, εδώ ακριβώς είναι που κολλάει το "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς"! Αυτός τα έκανε και τα δύο ταυτόχρονα!
Ουφ..Αμάν πια. " Άστο καλό,όλο οι άλλοι έρχονται και παίρνουν τα κορίτσια.." που ΄λεγε και Βέγγος στον πράκτωρ 000.

Ταινία που δεν έχω δει ακόμα αλλά πρέπει να δω: Θα έλεγα το "Ο πολίτης Κέιν" με τον Όρσον Γουέλς. Έχω ακούσει τα καλύτερα,αλλά ακόμα δεν την είδα.Και θα ήθελα να τη δω.
 
Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη : Η οδύσσεια του διαστήματος

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη : Alien (1979) (για μένα αριστούργημα)

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους : Braveheart ( συγγνώμη αλλά δεν αντέχω τον Mel Gibson με τίποτα όμως...)

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο : James Cameron (εξαιρείται το Terminator το 1ο)

Σκηνοθέτη που θεωρώ υποτιμημένο: David Cronenberg

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία απλά επειδή παίζει αυτός : Christopher Walken
(μοναδικός κατά τη γνώμη μου)

Ηθοποιός που μπορεί να με κάνει να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός : Tom Cruise & Mel Gibson & Denzel Washington

Ένοχη
(not) απόλαυση : Beauty and the Beast (σειρά 1987)

Ταινία που δεν έχω δει ακόμα, αλλά πρέπει να δω : Πολίτης Κέιν
 
Πίσω
Μπλουζα