Ξαφνικά έπεσε η ταχύτητα στο ftp...

theoritikos

RetroMasteR
Joined
2 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.226
Αντιδράσεις
120
Μετά από πολλλλλλύ καιρό, άνοιξα χτες το xbox για να στείλω μέσω ftp κάτι ταινίες στον σκληρό του.

Με πολύ μεγάλη μου έκπληξή ανακάλυψα πως η ταχύτητα μεταφοράς ήταν αρκετά πιο χαμηλή από την τελευταία φορά!

Τι firewalls έκλεισα, τι antivirus έκλεισα, μέχρι και το καλώδιο έβαλα κατευθείαν από το pc στο xbox, αλλά η ταχύτητα παρέμενε μικρή!

Τι static ip έβαζα στο evolutionx τι ενεργοποιούσα το dhcp, δεν έκανε καμιά διαφορά. Σε κάποια φάση μάλιστα εκεί που έκανα reboot την κονσόλα μου πέταξε ένα error 7 message, αλλά ευτυχώς δεν εμφανίστηκε πάλι.

Μήπως ο σκληρός δίσκος έχει αρχίσει να μας χαιρετάει?

Επίσης (άσχετο με το θέμα), έχω την εντύπωση πως ο ανεμιστήρας της GPU ακούγεται λίγο παραπάνω απ'οτι θυμάμαι.. Μήπως είναι καιρός να τον αλλάξω? (Άντε να βρεις ανάλογο ανεμιστηράκι τώρα...)
 
To Error7 ειναι HDD timeout οποτε μαλλον ο δισκος σου αποχαιρετα σιγα σιγα τα εγκοσμια.

BTW μου ειχε τυχει και εμενα πτωση της ταχυτητας και τελικα ηταν το ηλιθιο ZoneAlarm που ακομα και κλειστο,"ζουσε".

Το πηρε ο διαολος και ησυχασα.

Στο ανεμιστηρακι λιγο λαδακι και καθαρισμα.
 
Εμενα μου εκανε κατι περιεργα το flashfxp, το αλλαξα με το SecureFX και ολα πλεον κομπλε.. καλου κακου παντος, παρε 1-2 IDE σκληρους τωρα που βρισκονται ακομα..

Υγ. Κρατα και το κλειδι του παλιου σκληρου, σε περιπτωση που τα τιναξει ο παλιος, να μην χρειαστει να τρεχεις εσυ με τον καινουργιο, οπως την επαθα εγω..
 
Το αν τα παίζει ο σκληρός είναι εύκολο να το καταλάβεις: στο πισί σου τί ταχύτητα διαμεταγωγής έχεις αν τον βάλεις επάνω;;;
 
Μάλλον ο σκληρός μας χαιρετάει...

Έβαλα να παίξω το outrun coast to coast που το είχα περάσει στον σκληρό, και έκανε πολύ ώρα για να φορτώσει (κανονικά το Loading κρατάει μερικά δευτερόλεπτα μόνο).

Άντε να κάνεις πάλι backup, να αλλάζεις σκληρούς κλπ κλπ.

Υπάρχει τρόπος να αντιγράψω ότι υπάρχει στον σκληρό χωρίς να χρησιμοποιήσω ftp? Αν θυμάμαι καλά, τα windows δεν μπορούν να τον διαβάσουν, αν τον συνδέσω απευθείας.

Επίσης πως θα ετοιμάσω τον νέο σκληρό? Την πρώτη και μοναδική φορά που έβαλα σκληρό δίσκο ήταν το 2003.. Υποθέτω πως έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα από τότε.

Α! Και ένα τελευταίο! Τον ανεμιστήρα της gpu που θα τον βρώ? On-line ή off-line. Αυτός που έχω μάλλον και αυτός μας χαιρετά (όχι δεν τον επανέφερε το καθάρισμα. Συνεχίζει να κάνει πολύ θόρυβο..)
 
50-60 ευρώ δεν φτάνουν για να πάρεις ολόκληρο XBox πλέον;
 
Δεν βρισκεις καθολου μα καθολου ευκολα απο Ελλαδα.. Δηλαδη σε αξιοπρεπη κατασταση.. Εμεις οι Ελληνες δυστηχως δεν προσεχουμε καθολου τα πραγματα μας :(

Περι συντηρησης του xbox, ισως ο κυριος Wally θα επρεπε να αφησει για λιγο το χαζοstreet fighter iv και να γραψει ενα ωραιο οδηγο συντηρησης του παλιου xbox :p
 
Μόνο με καθάρισμα ο ανεμιστήρας δεν επανέρχεται. Πρέπει να αφαιρεθεί και να λαδωθεί ο άξονας με λάδι ραπτομηχανής (προς Θεού μη βάλεις λάδι ελιάς που πολλοί βάζουν, θα καταστρέψεις το ανεμιστηράκι) .

Μια άλλη λύση είναι να σουτάρεις το Χ από το παράθυρο. Αυτό το τελευταίο στο συνιστώ.
 
@Getta χαχαχαχαχαχα.Πες gamertag!

@Pooky εισαι ιεροσυλος!Συλαμβανεσαι!

Παντως το launch XBOX μου το χρησιμοποιω καθημερινα και ενω ειχα παρει ενα καινουργιο για backup, δεν χρειαστηκε ακομα να το βγαλω απο το κουτι του.

Ουσιαστικα ειναι αλεξισφαιρα.

Δυο πραγματακια μπορει να παρουσιασουν προβλημα.

-Αν βαζεις-βγαζεις συχνα και αγαρμπα το ρευματοδοτη,οι κολλησεις δεν ειναι πολυ ισχυρες και μπορει να ξεκολησεις κατι

-Το DVD ROM μετα απο καποια φαση δυσκολευεται να κανει eject οταν δεν εχει δισκακι μεσα

Απλα προτεινω να δινετε στο πισω ανεμιστηρακι ρευμα απο τα 12V αντι για τα 5V που ειναι.Ανεβαινει λιγο ο θορυβος αλλα βελτιωνεται κατακορυφα η θερμαπαγωγη. Τσεκαρετε τις θερμοκρασιες μεσω EvoX ή XBMC και θα εκπλαγειτε με τη διαφορα.
 
Στα 5 volts λειτουργεί ο ανεμιστήρας;

Τότε καιρός για λίγο modding.

Αφαιρέστε τον ανεμιστήρα, καθαρίστε τον και λαδώστε τον. Κόψτε τα καλωδιάκια του και περάστε τα σε ξεχωριστό μετασχηματιστή 12 volts. Φυσικά τοποθετήστε τις τροφοδοσίες κονσόλας και ανεμιστήρα στο ίδιο πολύμπριζο που θα ανάβουν μαζί.

Όταν σβήνετε το X σας, ο ανεμιστήρας θα συνεχίζει να λειτουργεί απάγωντας τη θερμότητα που παραμένει στο μηχάνημα έπειτα από την απενεργοποίηση του και που στην ουσία ευθύνεται για τις περισσότερες βλάβες και φθορές των ηλεκτρονικών μερών.

Use it at your own risk.
 
Δεν χρειαζεται μετασχηματιστη.Τραβας ρευμα με Y απο το 12v του dvdrom και το αφηνεις 1 λεπτο idle ;) (αν και το xbox δεν θα ξεπερασει ποτε τους 50 βαθμους CPU - στους 70 κανει shutdown - το ξερω εκ πειρας :D )

Στο 360 παντως ειναι ΝΟΜΟΣ να αφηνουμε τη κονσολα καν 5λεπτο στο idle πριν την κλεισουμε :nervous:
 
Όταν πέσει στα χέρια μου 360 θα πάει για φρίκουλο modding.
 
Καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά τι θα γίνει με τον σκληρό??....

Υπάρχει τρόπος να συνδέσω τον παλιό στο pc και να κάνω backup, και πως θα ετοιμάσω τον καινούριο?

Αν θέλετε να μιλήσετε για modding γενικά μιλήστε κάπου άλλου...
 
To modding, στο οποίο δεν σου αρέσει να αναφερόμαστε, λύνει πολλά προβλήματα. Μάλλον αν είχες μοντάρει την κονσόλα σου και είχες βελτιώσει το σύστημα ψύξης μπορεί τώρα να μην αντιμετώπιζες πρόβλημα. Ο σκληρός σου μπορεί και να την είχε βγάλει καθαρή.

Δεν ξέρω να σου πω πως να μοντάρεις το σκληρό, δεν είχα ποτέ X πρώτης κοπής, αλλά Google is your friend. Εκεί θα βρεις ακόμα και πληροφορίες για το πως θα ρίξεις υδρόψυξη στο αγαπημένο σου κονσολάκι!!!!!!!!!!!
 
Theoritike μην εισαι γκρινιαρης :)

Ειναι γελοια απλο.Κοιτα εδω και ακολουθησε τα κατα γραμμα
 
Ακολούθησα τον οδηγό που έδωσες κατά γράμμα, αλλά το EvolutionX δεν μου εμφάνιζε την επιλογή format disc.

Εκεί που παιδευόμουν, θυμήθηκα το SlaYer's Autoinstaller. Όχι μόνο φόρμαρε τον δίσκο,αλλά εγκατέστησε και όλα εκείνα τα πράγματα που θα έπρεπε να βάλω μόνος μου (evolutionx, το original dashborad, emulators, xbmc κλπ κπλ), αλλά φλάσαρε και το modchip στο πιο καινούριο bios.

Το μόνο πρόβλημα, είναι πως στο xbmc δεν παίζουν οι ελληνικοί υπότιτλοι (στην οθόνη εμφανίζονται άσχετοι χαρακτήρες), όπως επίσης τα μενού εμφανίζονται με ---- αντί για γράμματα. Το κακό είναι πως δεν θυμάμαι πως διορθώνεται, επειδή μου είχε εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν την πρώτη φορά που το έβαλα.

Επίσης, το flashfxp συνέχιζε να έχει χαμηλές ταχύτητες ενώ είχα κλείσει firewall και antivirus. Με λίγο ψάξιμο το έλυσα το πρόβλημα! Στο commands-> options πάμε στο tab transfer. Στο transfer mode επιλέγουμε binary (image), ξετικάρουμε το stop and resume ... Πιο κάτω στο options (στο ίδιο tab) ξετικάρουμε το close unused FTP connections και στο speed limits ξετικάρουμε τα πάντα.Επίσης στο tab connections στο proxy ξετικάρουμε το use passive mode.

Μετά από αυτές τις ρυθμίσεις, το ftp απέκτησε και πάλι την σωστή ταχύτητα!
 
αλλά το EvolutionX δεν μου εμφάνιζε την επιλογή format disc.
Πρεπει να το κανεις uncomment απο το evox.ini

Το μόνο πρόβλημα, είναι πως στο xbmc δεν παίζουν οι ελληνικοί υπότιτλοι
Αντεγραψε το Arial.ttf απο τα Windows σου, στο

.media\fonts

και

.skin\Project Mayhem III\fonts

και αν δεν παιζει να εχω Αλτσχαιμερ,θα παιξουν βουτυρο :)

Επίσης, το flashfxp συνέχιζε να έχει χαμηλές ταχύτητες
Δοκιμασε και το παραδοσιακο Total Commander...
 
Μαστα απο οτι καταλαβα πρεπεις να εχεις ντοκτορα απο το Μιτσιγκαν university στα computer physics για να σεταρεις το Xbox1. :p
 
Πίσω
Μπλουζα