Οδοντωτά χαρτάκια με φωτογραφίες ηθοποιών ('50s)

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.886
Ηταν στο τελος της δεκαετιας του '50 που εκαναν την εμφανιση τους.Τα οδοντωτα χαρτακια με φωτογραφιες ηθοποιων σε τσιχλες,αργοτερα σε σοκολατες και γκοφρετες,ηταν η μανια για τους νεους της εποχης.Εκαναν συλλογη,εκαναν ανταλλαγη με φιλους -Σου δινω Κακκαβα κι Αναλυτη για μια Βουγιουκλακη- ενω πλεον ειναι συλλεκτικα και δυσευρετα.

Η Αλικη ηταν το number one στη μανια αυτη,και ακολουθουσαν ο Κωστας Κακκαβας,ο Ανδρεας Μπαρκουλης,η Κάκια Αναλυτη,η Αννα Φονσου,η Βουλα Χαριλαου,η Ξενια Καλογεροπουλου,ο Αλεκος Αλεξανδρακης,ο Δημητρης Παπαμιχαηλ,η Τζενη Καρεζη,ενω στα '70ς,τα χαρτακια ηταν εγχρωμα και μπηκαν στο παιχνιδι και τραγουδιστες

Καρτες 50s 1 katerinak.jpg

Καρτες 50s 2 katerinak.jpg

Καρτες 50s 3 katerinak.jpg

Καρτες 50s 4 katerinak.jpg

Καρτες 50s 5 katerinak.jpg

Καρτες 50s 6 katerinak.jpg

Καρτες 50s 7 katerinak.jpg

Καρτες 50s 8 katerinak.jpg

Καρτες 50s 9 katerinak.jpg

Καρτες 50s 10 katerinak.jpg

Καρτες 50s 11 katerinak.jpg

Καρτες 50s 12 katerinak.jpg

πηγη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απ'ότι ξέρω από τους παππούδες μου, αυτό το στυλ φωτογραφιών με οδοντωτό περίγραμμα ήταν το κατεξοχήν στυλ χαρτιού φωτογραφιών κατά τις δεκαετίες του 40 και 50, δεν ξέρω και για παλιότερα! Φυσικά υπήρχε και το απλό περίγραμμα με ίσιο κόψιμο που προφανώς θα ήταν πιο φθηνές!

Πάντως αν τις έβαζαν αυτές σε τσίχλες πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες...
 
Και πολύ μεταγενέστερα. Ήταν συνηθισμένο κυρίως σε φωτογραφίες που έβγαζαν οι φωτογράφοι. Έχω αρκετές φωτό με τέτοιο κόψιμο σε άλμπουμ από τις αρχές των '70 που φωνάζαμε φωτογράφο στο σπίτι χριστούγεννα και γιορτές να βγάλει οικογενειακές φωτό να στείλουμε σε φίλους και συγγενείς. Ασπρόμαυρες, φυσικά. Δεν ήταν δύσκολο αυτό το περίτεχνο κόψιμο πάντως, και δεν θυμάμαι να χρέωναν παραπάνω. Ήταν στάνταρ.
 
κατι αλλο ηθελα να ρωτησω,αν φυσικα γνωριζει καποιος

οι τσιχλες που περιειχαν αυτα τα οδοντωτα χαρτακια ειχαν το ιδιο μεγεθος μ αυτα;(στο 1ο ποστ φαινονται διαφορες στο μεγεθος των φωτογραφιων) ή τα χαρτακια ηταν διπλωμενα;

η υφη τους εμοιαζε μ αυτη των κανονικων φωτογραφιων με το οδοντωτο περιγραμμα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κοιτα να δεις τι ωραια πραγματα ειχαν μεσα οι τσιχλες και οι σοκολατες!

Παρα πολυ μου αρεσει το θεμα που ανοιξες, katerinak. Κι αφου ολα αυτα προερχονται απο τη δεκαετια του '50 που τη λατρευω, τοσο το καλυτερο!
 
154861_641876332528452_335046732_n.jpg πηγη

ειναι πολυ πιθανο και αυτη η φωτογραφια να εχει σχεση με τη συλλογη των οδοντωτων χαρτακιων
 
Πίσω
Μπλουζα