Οθόνη από καμμένο laptop: Μπορεί να αποσπαστεί και να χρησιμοποιηθεί;

cutlaroc

RetroActive
Joined
10 Φεβ 2011
Μηνύματα
287
Αντιδράσεις
11
Μπορεί να είναι "εξωγήινη" η ερώτηση μου αλλά έχω ένα τέτοιο λάπτοπ και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την οθόνη του είναι το μοναδικό πράγμα που δουλεύει, υπάρχει καμιά μόντα να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ!
 
φίλε cauldron πολλά χρόνια θα ζήσεις, τώρα μόλις διάβαζα την περιγραφή σου για τον IDE δίσκο σε Amstrad 1512

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση :)
 
Τι ακριβώς κάνει αυτός ο controller και πως θα με βοηθήσει;
 
Διάβασε λίγο τα ΠΔΦ μέσα. Οι οθόνες των φορητών έχουν ψηφιακό σήμα. Αυτός κάνει την κωδικοποίηση αυτή. Δεν είναι απλό ούτε φτηνό!
 
Δηλαδή μ'αυτό μπορώ να συνδέσω την οθόνη που θα έχω βγάλει απ' το laptop με κάποιο desktop;

Δε βγάζω άκρη απ το site γι'αυτο ρωτάω ούτε τιμές βλέπω...

Αυτό που εννοώ είναι αν γίνεται καμία μόντα με το καλώδιο της οθόνης που υποθέτω θα κουμπώνει πάνω στο motherboard να γίνει output σε vga για την κάρτα γραφικών του desktop...
 
Κάθε οθόνη tft αποτελείται από μέρη. Αυτά είναι το τροφοδοτικό, ο inverter, το backlight, η πλακέτα που δίνει την έξοδο vga και το μαύρο αυτό που βλέπεις που ακουμπάει επάνω στο backlight. Στα laptops ο inverter είναι κάτω από την οθόνη. Τροφοδοτείται με 5 volts και δίνει σε μια backlight λάμπα. H πλακέτα που δίνει για το vga είναι ενσωματωμένη. Επίσης η τροφοδοσία για ότι χρειάζεται για το backlight δίνεται επίσης από το mainboard. Το καλώδιο που κουμπώνει πίσω από την οθόνη του laptop σου στην πλακετίτσα δεν είναι για όλα τα laptops. Ούτε η τροφοδοσία της πλακέτας αυτής, ούτε η τροφοδοσία του backlight. Επίσης τα ολοκληρωμένα που κάνουν την ταλάντωση διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο έστω και σε ίδιες μάρκες οθονών. Κάτι άλλο που σου διαφεύγει είναι ο χρονισμός. Θα πρέπει να βρεις πλακέτα που να ταιριάζει σε ταλάντωση, τροφοδοτικό το οποίο να δίνει τάση σωστή στον inverter (μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις και leds αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) και όσο για το καλώδιο που κουμπώνει στο motherboard... θα φας τόσες πολλές ώρες να βρεις pinouts που στο τέλος θα την σπάσεις με ευχαρίστηση από μόνος σου. Για να το καταλάβεις καλύτερα... Σε toshiba laptops με διαφορά ενός μοντέλου μόνο σε οθόνες ίδιων ιντσών, τα pinouts είναι διαφορετικά και επίσης το μέρος που κουμπώνει στο πίσω μέρος της οθόνης σου είναι πάλι διαφορετικό. Δεν θα καταφέρεις τίποτα παρά μόνο χάσιμο χρόνου. Το ίδιο θα συμβεί αν θελήσεις να φτιάξεις μια οθόνη από διαφορετικά μοντέλα tft οθονών. Να χρησιμοποιήσεις δηλαδή την κάρτα με άλλο τροφοδοτικό και inverter. Αν θες να ασχοληθείς μπορείς να επισκεφτείς το eletrotanya.com και να ψάξεις το μοντέλο σου καθώς και να κατεβάσεις service manuals απλών tft για να καταλάβεις πως λειτουργούν.
 
vp74 μη σου πω οτι με το που διάβασα το ποστ σου μου ρθε να το σπάσω!!! :shake: :banghead: ΛΟΛ

δεν κατάλαβα τίποτα!!!! χεχεχεχεχε

Όχι οτι δεν τα λες καλά μια χαρά τα λες απλά εγώ δεν κατέχω απο ηλεκτρονικά γιαυτό... :)

Ευχαριστώ πολύ για όλα!! :)
 
Για να στο πω πιο απλά, θα ήταν σα να βγάλεις τη μηχανή από ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο, και να τη βάλεις σε ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο. Εντελώς αδύνατο (ή τουλάχιστον απίστευτα δύσκολο).
 
Γιατι δε την πουλας ως spare part σε καποιο σιτε δημορπρασιων-ή αναλογο section αγγελιων μεγαλων τεχνολογικων φορουμ και με οτι βγαλεις -βαλε κατι κι εσυ -και αγορασε μια οθονη καινουρια ή μεταχειρισμενη ,(μπορεις μαλιστα να αναφερεις στην αγγελια την δυνατοτητα ανταλλαγης με lcd monitor) .

Υπαρχουν ατομα/εταιριες που αναλμβανουν να επιδιορθωση laptops και θα μπορουσες να απευθυνθεις και σ αυτους .

π.χ.(μεσω google)

http://www.pcanatomy.gr/web/

http://www.laptop-repair.gr/

http://texnikoi-computers.blogspot.com/
 
μάλλον αυτό θα κοιτάξω αλλιώς θα φύγει κατευθείαν απ το παράθυρο... lol

Ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη προσπάθεια τους και τις απαντήσεις τους! :)
 
Πίσω
Μπλουζα