Οι Χελώνες Νίντζα - Teenage Mutant Ninja Turtles (1987)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
526
Οι Χελώνες Νίντζα (Teenage Mutant Ninja Turtles, 1987-96, Αμερικάνικης - Ιαπωνικής παραγωγής, 193 επεισόδια), MEGA/NEW


Πρεμιέρα: ??


Εδώ αναφέρομαι στην 1η αμερικάνικη σειρά των χελώνων νίτζα (όλα ξεκίνησαν από ένα underground comic της εταιρίας Mirage κάνοντας τους 2 δημιουργούς σε μερικά χρόνια δισεκατομυριούχους). Η 1η σειρά κινουμένων σχεδίων βγήκε το 1987. Ακολούθησαν 3 ταινίες Live Action όπου την επιμέλεια είχε το studio του Jim Henson (η 1η 1990 ήτανε και η πιο ωραία) μια σειρά live action (άθλια) και μια αρκετά καλή σειρά κιν σχεδιών λιγάκι πιο grittier και σκοτεινή από την πρωτότυπη light hurted. Σε λίγο καιρό θα βγει στους σινεμάδες μια cgi προσπάθεια...αναμένουμε.

http://www.youtube.com/watch?v=90Tueundpyk

Η σειρά κιν σχεδίων (1987) προβλήθηκε το 1991 από Ant-1
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tα χελωνονιντζακια ηταν ενα απο τα λιγα παιχνιδια που ειχα στον Atari μου :)
 
Σε γνωστό ελληνικό tracker υπάρχει το 7ο επεισόδιο με ελληνική μεταγλώττιση
 
Turtles Forever

Turtles_Forever_Poster2.png


Ή αλλιώς με αφορμή τα 25α γενέθλια τους πάρε όλα τα χελονονιτζάκια (comic, 80s, 00s) βάλτα στο mixer και φτιάξε μια ταινία.

Αν μη τι άλλο αξίζει να το δει κάποιος για να συγκρίνει άμεσα το ήφος των κινουμένων σχεδίων του τότε και του τώρα ;) .

Turtles_Forever_Poster2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το εβλεπα παρα πολυ!!!!Εχω κ μια φιγουρα του μικελατζελο αλλα δυστυχως ειναι απο τις καινουργιες!!!!

Θυμαμαι σε αυτο το παιδικο ακουσα κ εμαθα για πρωτη φορα τις λεξεις κρετινος,πλυση εγκεφαλου & πιτσα με ατζουγιες!!Τι μαθαινει κανεις ε.......!!!!!! :cool:
 
Εγώ ημούν φανατικός τηλεθεατής της σειράς. Τώρα οι φιγούρες του Λεονάρντο, του Μικλάτζελο και του Ραφαέλ (δώρα της νονάς μου) κοσμόύν την βιβλιοθήκη μου.
 
εγω χαιρομαι που η 1η ταινια κυκλοφορει κ με ελληνικους υποτιτλους!!

εχει κυκλοφορησει κ στα ελληνικα παιχνιδαδικα επανεκδοση του οχηματος των TMNT του 1990 στα 25.00 ευρω! με ιδια συσκευασια!! ιδια απολα!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
(Αυτη ειναι η υπογραφη του - μπορεις να βαλεις και εσυ μια αν ψαξεις τις επιλογες του προφιλ σου)
 
@iknowall

ασχετο με το θεμα, αλλα συγκεκριμενα η φραση "Όσοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουνε εμάς που τα ξέρουμε" ειναι μια αστεια "παρομοια" που γενικως κυκλοφορει. Οι υπογραφες που εχουμε στα φορουμ συνηθως αναπλαθουν τετοιες παροιμιες ή ρητά, και πολλες φορες δεν εχουν καμια σχεση με τα γραφομενα μας η το χαρακτηρα μας.

Στη συγκεκριμενη περιπτωση, η συγκεκριμενη υπογραφη δεν εχει να κανει "για οποιοδηποτε καρτουν" οπως λες, αφου μπαινει σε κάθε μηνυμα που γραφει ο Dominion στο φορουμ (οχι μονο στα σχολια των καρτουν) και δεν υπαρχει λογος να το εκλαμβανεις ως σπαστικο, αφου δεν εχει σκοπο να λαμβανεται υποψη στο διαλογο. Ειναι απλα μια "χαριτωμενια", καλογουστη ή κακόγουστη είναι άσχετη με τη συζήτηση

Ελπιζω να σε διαφωτισα
 
Λατρεία με τις χελώνες νίντζα!!!
 
εμένα πάντα με εντυπωσίαζε η ανατομία των τριών (!) δακτύλων που είχαν τα χελωνονιτζάκια που ήταν ότι έπρεπε για να πιάνουν τα κομμάτια πίτσας....
 
(btw η φραση της υπογραφης του Dominion - ειναι μεταφραση της γνωστης ρησης του Ισαακ Ασιμωφ - People who think they know everything are a great annoyance to those of us who do.)
 
Και να επανέλθουμε πάλι στο θέμα μας και έχω να πω ότι τα Χελωνονιτζακια ήταν

απο τα αγαπημένα μου καρτούν και μάλιστα είχα τέτοια πώρωση που μικρός είχα υιοθετήσει μερικές απο τις κωμικές ατάκες του που έλεγαν :)

Ίσως λίγο offtopic άλλα Θυμάμαι οτι είχα τόσο τρέλα που είχα πάρει στολή για τις αποκριές , χελωνάκια (αληθινά :) ), φιγούρες κ.α. επίσης δεν θα έλειπε απο την Amiga μου η μεταφορά του σε παιχνίδι!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εμμμμ..

ναι.... ?????

δηλαδη??

δεν ηθελα να προσβαλω κανεναν ουτε να ειρωνευτω!!
 
iknowall είπε:
εμμμμ..ναι.... ?????

δηλαδη??
(καλο θα ηταν οταν απαντας σε καπιο μηνυμα για να ρωτησεις κατι, να πατας το "quote" προκειμενου να φαινεται αποσπασμα του αρχικου μηνυματος στο οποιο σχολιαζεις. Δεν καταλαβε κανενας σε ποιό μήνυμα και σε ποιά ακριβώς φράση ρωτας "δηλαδή;" για να σου απαντησει καποιος :Ρ)
 
στον circleag!!

ok τωρα θα το ξερω...ας γυρισουμε στα TMNT!!!
 
Μια χαρα - και μιας και ξεκαθαριστηκε καθε offtopic ερωτηση - θα σβηστουν σε λιγο τα offtopic και θα μεινουμε στο θεμα μας ;)
 
το καλυτερο με τα χελωνονιντζακια ηταν που κανανε cameo στην ταινια loaded weapon πολυυυ αστειο!!!
 
Λόγω την νοσταλγίας μου για τα Χελωνονιντζάκια είπα αυτές τις μέρες να δω το Turtles Forever όπου τα παλιά Χελωνονιντζάκια συναντάνε τα παλιά κι οι δύο ομάδες μαζί προς το τέλος της ταινίας συναντάνε τα αρχικά Χελωνονιτζάκια από το comic.

http://en.wikipedia.org/wiki/Turtles_Forever

Ωραίο σαν concept, έχει την πλάκα του αλλά μου την έσπασε που παρουσιάζανε τα παλιά Χελωνονιντζάκια ως παλιάτσους (απλά φανταστείτε όλη την ομάδα με την προσωπικότητα του Michelangelo) και που παρουσιάζαν την παλιά σειρά ως τελείως "καρτουνίστικη και παιδιάστικη" συγκριτικά με την πιο "σκοτεινή" και "cool" νέα εκδοχή. Σαν να προσπαθούσαν να μας πείσουν οι δημιουργοί ότι η νέα εκδοχή είναι καλύτερη από την παλιά. Δεν λέω, καλή φάση που κάνανε την νέα σειρά πιο σκοτεινή, ωραίος κι ο νέος σχεδιασμός των Ninja Turtles, του Shredder και του δάσκαλου Splinter αλλά ο σχεδιασμός των υπόλοιπων χαρακτήρων είναι τελείως generic (ειδικά της April O'Neil που δεν συγκρίνεται με την παλιά που αποτελούσε την ερωτική φαντασίωση αρκετών πιτσιρικάδων, φαντασίωση που τους συνοδεύει μέχρι και σήμερα στην ενηλικιοποίησή τους) κι όπως αρκετά άλλα σύγχρονα παιδικά προσπαθούν απεγνωσμένα να δείξουν cool. Δεν ξέρω κατά πόσο καλή είναι η νέα σειρά μιας και δεν την έχω δει αλλά δεν μου κάνει κλικ.

Αν κι όταν είχαν βγει τα Χελωνονιτζάκια δεν είχα αποθημένο να πω στους γονείς μου να μου πάρουν αποκριάτικη στολή Χελωνονιτζάκια που είχαν τρελή ζήτηση (παρόλο που μικρός ντυνόμουν συχνά νίντζα στις αποκριές, κάτι που πρέπει να ξανακάνω και τώρα για την καφρίλα) αλλά μου άρεσαν πολύ τα videogames που είχαν βγει με τα Χελωνονιτζάκια από την Konami που είχε κάνει φοβερή δουλειά όπως και με άλλα videogames βασισμένα σε δημοφιλές francise (το arcade beat 'em up Asterix αποτελεί μέχρι και σήμερα από τις μεγάλες μου λατρείες). Σας προτείνω να τσεκάρετε το αφιέρωμα αυτό για όλα τα videogames που 'χουν βγει μέχρι σήμερα βασισμένα στα Χελωνονιτζάκια:

http://www.hardcoregaming101.net/tmnt/tmnt.htm

Όσο αφορά τις live action ταινίες ήντουσταν αρκετά σάπιες ακόμα και για τότε που τις είχα δει. Σε λίγο θα παω να δω και την CG ταινία του 2007 που δείχνει εντυπωσιακή. Για την αναμενόμενη ταινία από τον Michael Bay ουδέν σχόλιο, για άλλη μια φορά o εν λόγω σκηνοθετής θα κατακρεουργήσει άλλο ένα παιδικό αγαπημένο francise μετά τα Transformers και προσπαθεί άδικα να μας πείσει να μην τον κράζουμε.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ninja_Turtles_%28film%29

Kι ιδού τι πέτυχα στο YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=eYLG7Bwq6IE

To θυμάμαι που το διαφημίζαν στην τηλεόραση.

iknowall είπε:
το καλυτερο με τα χελωνονιντζακια ηταν που κανανε cameo στην ταινια loaded weapon πολυυυ αστειο!!!
Μπορείς να μας δείξεις την εν λόγω εμφάνισή τους στο YouTube;
 
Πίσω
Μπλουζα