Οι διαρρήκτες - Le Coup / Le Casse - The Burglars (1971)

dillon

RetroN00b
Joined
28 Νοέ 2010
Μηνύματα
26
Αντιδράσεις
7
Θα ηθελα να σας προτρεψω να δειτε την ταινια «Le Cache” με Belmondo κ Omar Sharif, με τρομερο κυνηγητο στην Αθηνα του 1971.

Ισως απο τα καλυτερα κυνηγητα του σινεμα εφαμιλλο του Bullitt αλλα κ του Diamonds are Forever.

Ειναι πραγματικα σα μια γρηγορη διαδρομη Αθηνα-Πειραια παραλιακης, αξιζει για να δουμε πως ηταν η Αθηνα παλια.



Φιλικα

Trailer

 
dillon είπε:
Θα ηθελα να σας προτρεψω να δειτε την ταινια Le Cache με Belmondo κ Omar Sharif, με τρομερο κυνηγητο στην Αθηνα του 1971.Ισως απο τα καλυτερα κυνηγητα του σινεμα εφαμιλλο του Bullitt αλλα κ του Diamonds are Forever.

Ειναι πραγματικα σα μια γρηγορη διαδρομη Αθηνα-Πειραια παραλιακης, αξιζει για να δουμε πως ηταν η Αθηνα παλια.

Φιλικα
Fiat 124 Special T VS Opel Record!

Απολαυστε το

[edit] Αυτό το βίντεο διαθέτει περιεχόμενο από το χρήστη BBTV_SonyPictures ο οποίος το έχει αποκλείσει για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων [edit]

[edit] dead picture [edit]

Την παλευετε να βρουμε απο ποια σημεια της Αττικης περνα η καταδιωξη?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μου άρεσε πολύ αυτή η ταινία!! Φοβερό το χαρακτηριστικό δίδυμο Μπελμοντό - Σαρίφ εξαιρετικά πλάνα της Αθήνας του χθες και φυσικά το τραπέζωμα του ενός από τους δύο πρωταγωνιστές στον άλλον, σε παραδοσιακή πλακιώτικη ταβέρνα, με ακριβή απαρίθμηση των εγχώριων εδεσμάτων! Να τη δείτε οπωσδήποτε!
 
Ο αείμνηστος φάδερ μου (στα 24 τότε) κι ένας λίγο μεγαλύτερος ξαδελφός του (που τον φιλοξενούσε Αθήνα, εκείνη την εποχή), αμφότεροι με αγάπη για το σινεμά, είχαν παραβρεθεί στο γύρισμα των "Διαρρηκτών" σαν θεατές, αλλά και σαν φιγκιράν (κομπαρσάκια που δεν μιλάνε) στις σκηνές της καταδιώξης μεταξύ Σαρίφ-Μπελμοντό, εκεί που τα αμάξια περνούν μέσα από μια κηδεία (πρέπει να ήταν Φλεβάρης 1971 ή Μάρτης). Μου είχε πει, χαρακτηριστικά, ότι τα αμάξια, σε κάποια σημεία, δεν έτρεχαν τόσο γρήγορα όσο δείχνουν (τεχνική επιτάχυνσης της εποχής με λιγότερα καρρέ ανα δευτερόλεπτο), αλλά πέρα από αυτό και οι 2 τους είχαν εκστασιαστεί που ήταν τόσο κοντά στους μεγάλους πρωταγωνιστές, αλλά και στην γυναίκα του Μπελ την Ούρσουλα που ήταν παρών. Την ταινία την είχε νοικιάσει θυμάμαι σε βίντεο και την είχαμε δει, γύρω στα 1987 (ήμουν 8). Τα είχε όλα: Σκληροί διαρρήκτες, διεφθαρμένοι αστυνομικοί, δράση, όμορφες γυναίκες και φυσικά η υπέροχη μουσική του Μορικόνε. Ναι μ' αρέσουν τρελά τέτοιου είδους ταινίες του Γαλλικού Σινεμά. Αγαπημένη μου σκηνή, εκείνη που ο Σαρίφ τραπεζώνει τον Μπελμοντό και του κάνει μάθημα φαγητού.

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3335&thid=15124

Στο Βίντεο της σελίδας που έβαλα από πάνω, στον Ποδοσφαιρικό Αγώνα του Εθνικού Πειραιώς και Αιγάλεω, διακρίνουμε τους Σαρίφ και Μπελμοντο στις κερκίδες, που, εκείνη την εποχή, γύριζαν τους Διαρρήκτες (Μάρτιος 1971). Το σχετικό ντοκουμέντο ξεκινά στο 5 και 39.

Κι εδώ, την ίδια περίοδο, το ζεύγος Μπελμοντό-Άντρες κάνει τις βολτίτσες του στην Αθήνα

1.jpg

2.jpg

3.jpg


Η εναρκτήρια σεκάνς (εδώ να πούμε ότι η ταινία βγήκε σε 2 βερσιόν Γαλλικά και Αγγλικά)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκτός απ΄την Καστέλλα και τα Τουρκοβούνια σκηνές γυρίστηκαν στο Rodeo, στην Κέρκυρα<Λιστόν,Βλαχέρνα,Παλαιοκαστρίτσα> και στο τέλος της ταινίας στη Δραπετσώνα με το εμπορικό πλοίο που κουβάλαγε άσπρες κότες και καλαμπόκι.
 
Πίσω
Μπλουζα