Οι 3 δυσκολότεροι αρχηγοί (bosses) που έχετε βρεθεί αντιμέτωποι

SurvivalHorror

RetroActive
Joined
27 Δεκ 2014
Μηνύματα
415
Αντιδράσεις
104
Θα ήθελα να μάθω ποιοι είναι οι 3 δυσκολότεροι αρχηγοί που έχετε πολεμήσει ποτέ και ΤΙ ήταν αυτό που τους έκανε τόσο ξεχωριστούς και δυνατούς ?Τελικά τους καταφέρατε ή ακόμη σας έχει μείνει απωθημένο ??Αν θέλετε βάλτε του κι ένα βαθμό δυσκολίας.

1)Scarlet(Silent Hill:Homecoming)Προβολή συνημμένου 124610

Δεν πίστευα ποτέ οτι σε κάποιο από τα μετέπειτα παιχνίδια της σειράς θα συναντούσα ένα boss,που πέρα από την αρρωστημένη του προέλευση,θα είχε να προβάλει τόσο σθεναρή αντίσταση.Το ιδιαίτερο με τη Scarlet ήταν ότι δεν είχε στάνταρ κινήσεις.Κάθε φορά που την έπαιζες δεν έκανε ποτέ τις ίδιες κινήσεις.Δε μπορούσες από πού να φυλαχθείς και δε μπορούσες να τη μάθεις μηχανικά όπως σε άλλους αρχηγούς για να την αποφεύγεις.

Αποτέλεσμα:Την κατάφερα,αν και αναγκάστηκα να ξεκινήσω το παιχνίδι από την αρχή την πρώτη φορά,επειδή δεν είχα ούτε ένα φάρμακο.

Bαθμός δυσκολίας:9

2)Wingate Family(Gun Smoke)Προβολή συνημμένου 124611

Δεν έχω παίξει όπως έχω ξαναπεί πιο δύσκολο παιχνίδι.Οι αισθήσεις μου και τα αντανακλαστικά μου ήταν στο full και τα νεύρα ακόμη μεγαλύερα.Οι συγκεκριμένοι κύριοι(οικογένεια)μαζί με τον Ινδιάνο είναι η επιτομή του παλουκιού!Πρέπει να φτύσεις αίμα για να τους καταφέρεις και φυσικά αυτό δεν είναι εφικτό από αρκετό κόσμο που είτε δε μπορεί,είτε δεν έχει το κουράγιο και την υπομονή να τους νικήσει.Δε σου άφηνε η τελική μάχη περιθώριο για λάθη και δεν ξέφευγες από πουθενά.Πέρα από την ικανότητα,σύμμαχος και η τύχη.

Αποτέλεσμα:Tην κατάφερα πέρυσι(την οικογένεια)και είναι ένα από τα μεγαλύτερα μου επιτεύγματα.Καμάρι :p

Bαθμός δυσκολίας:10


3)Nightmare(Devil May Cry)
Προβολή συνημμένου 124612

Φέρτε μου το μοχλό να τον σπάσω ΤΩΡΑ!!!Αυτό το πράγμα(με την περίεργη μορφή)ανήκει στο top-3 των πιο δυσκολοκατάβλητων αρχηγών...Στο κανονικό επίπεδο είναι ζόρικος ειδικά την τελευταία φορά,αλλά στο Dante Must Die,σου βγάζει το λάδι να το πω ευγενικά.'Έχει πληθώρα κινήσεων και όπως και η Scarlet δεν κάνει ποτέ την ίδια-ίδιες ...Αυτό το πράγμα καθιστά αδύνατο να σχεδιάσεις κάποια τακτική πάνω του και πρέπει να παρακαλάς να είσαι τυχερός...Στο δύσκολο επίπεδο έχανε και λιγότερη ενέργεια πράγμα που τον κάνει ακόμη πιο δυνατό.

Αποτέλεσμα:Tον νίκησα ΜΙΑ φορα,αλλά δεν το ξανακάνω ποτέ χαχαχα,με τελευταία ενέργεια,σχεδόν νεκρός και πανηγύριζα!

Bαθμός δυσκολίας:10(στο δυσκολότερο επίπεδο ο συγκεκριμένος)
 
Κάποιοι που μου έρχονται τώρα είναι από το Gargoyle's Quest και το Fortress of fear του Game boy.
 
Πολοι ηταν δυσκολοι. Πολοι μου εβγαλαν το λαδι.

Ενας ομως μου εχει μεινει καρφωμενος για παντα στο μυαλο....

NES ninja gaiden 2 the dark sword of chaos.
 
Ωραιο θεμα κι αυτο..

Δε μου ερχεται καθαρα, αλλα φανταζομαι καποιον της σειρας Metal Gear Solid 2/3..

Θα επανερθω δημητριος!! :p

Edit: Metal Gear Solid 3: Snake Eater= THE END

Ο sniperάς κ@λόγερος που κρυβοταν στο δασος και επρεπε να τον εντοπισουμε με τα gadgets που ειχαμε..

Επισης, MGS 2= Pshycho Mantis

Καλα, οσο γι'αυτον τον αρχηγο, δε το συζηταμε!!

Απλα, ιδιοφυης η λυση, πού να το σκεφτει αυτο το παιδι εκεινης της εποχης οτι θα μπορουσε να γινει.... Επικο!!

Επρεπε να αλλαξεις το καλωδιο του χειριστηριου απο το port 1 στο port 2, ωστε να μην μπορει να "διαβασει" τις κινησεις σου ο αρχηγος.. Επισης, να αλλαξεις και την καρτα μνημης, αν δε με απατα η μνημη μου! :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nαι Βασίλη πολύ σωστά,δεν τον είχα παίξει ποτέ,αλλά ένας από τους κολλητούς μου όταν μου το είχε πρωτοπεί είχα πορωθεί για το πόσο έξυπνη ιδέα ήταν αυτή για να νικήσεις τον Psycho Mantis.Λέω κάποιος θα το ανάφερει,επειδή δε θυμόμουν ούτε το όνομά του αρχηγού,ούτε και ποιο ακριβώς ,MGS ήτανε.
 
Καλα, ενταξει, μιλαμε για Hideo Kojima στα "καλυτερα του"!!

Πρεπει να ειχε καπνισει πολυ πραμα για να κατεβασει τετοια ιδεα ο ανθρωπας!! Χαχα!!

Μια μικροδιορθωση προς τον εαυτο μου:

Το παιχνιδι ηταν στο 1ο Metal Gear Solid, στο Playstation.

Επισης, αυτο που ανεφερα για την καρτα μνημης, ειναι οτι εκτος απο τις κινησεις του χειριστηριου, ο Psycho Mantis μπορουσε να διαβασει και το ΤΙ ειχες γραμμενο στην καρτα μνημης και το ελεγε ενω πολεμουσατε!!!

Οκ, απλα κορυφαιος αρχηγος, σιγουρα μπαινει στο Hall of Fame των boss fights..
 
Οπως εχω γραψει και σε αλλα θεματα υπερτατες προκλησεις θεωρω μονο τα arcades και τιποτα αλλο γιαυτο λοιπον οτι με εχει δυσκολεψει ειναι εκει και πουθενα αλλου.Ο αρχηγος που απο πιτσιρικα με ειχε βγαλει την ψυχη μεχρι να τον βγαλω και να τερματισω για πρωτη φορα το παιχνιδι και μετεπειτα να το μαθω καλητερα και απο την παλαμη μου ειναι οι δυο μεγαλοι διαβολοι πριν τον τελικο αρχηγο στο Ghosts 'n Goblins και μιλαω παντα για την US εκδοση και καμια αλλη γιατι αυτη ειναι η δυσκολοτερη εκδοση του παιχνιδιου.Αυτοι επρεπε να ειναι κανονικα ο τελικος αρχηγος του παιχνιδιου και οχι ο Astaroth που ειναι πανευκολος.
 
metalcandyman:Συμφωνώ στο οτι αυτό το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο,αλλά προσωπικά έχω παίξει ακόμη δυσκολότερα.Αυτοί οι 2 μεγάλοι διάβολοι που λες με είχανε δυσκολέψει και μενα πάρα πολύ σε σχέση με τον τελικό που το παιχνίδι ήταν σαν να έλεγε αφού πέρασες αυτούς,τώρα χαλάλι σου.Αυτή την τακτική ακολουθούνε κι άλλα μετέπειτα παιχνίδια,δηλαδή να έχουν πιο δύσκολους αρχηγούς από τον τελικό.

Υπάρχουν και σήμερα πολύ δύσκολα παιχνίδια,δεν είναι μόνο τα arcades,από εκεί και πέρα είναι θέμα τι αρέσει στον καθένα να παίζει.
 
Κι αν καταλαβα καλα Billy (Mitchell :p ), εσυ ειπες γενικα σαν ολοκληρα παιχνιδια οτι τα arcades ειναι πιο δυσκολα απο τα υπολοιπα..

Αλλα ας παραδεχτουμε οτι υπαρχουν πολλοι πιο δυσκολοι ΑΡΧΗΓΟΙ σε καποια παιχνιδια κατα καιρους..

Επισης, ΑΝ επαιξες ποτέ το Metal Gear Solid, ΔΕΝ κολλησες σ'αυτον τον αρχηγο??

Αλλα αν θυμαμαι καλα, εχεις πει οτι δε το εχεις παιξει, ή κανω λαθος?
 
1) Ένας κίτρινος τύπος στο Megaman

2) Τελικός αρχηγός στο GN Goblins

3) O Sigma στη σειρά Megaman X
 
SurvivalHorror είπε:
metalcandyman:Συμφωνώ στο οτι αυτό το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο,αλλά προσωπικά έχω παίξει ακόμη δυσκολότερα.Αυτοί οι 2 μεγάλοι διάβολοι που λες με είχανε δυσκολέψει και μενα πάρα πολύ σε σχέση με τον τελικό που το παιχνίδι ήταν σαν να έλεγε αφού πέρασες αυτούς,τώρα χαλάλι σου.Αυτή την τακτική ακολουθούνε κι άλλα μετέπειτα παιχνίδια,δηλαδή να έχουν πιο δύσκολους αρχηγούς από τον τελικό.
Υπάρχουν και σήμερα πολύ δύσκολα παιχνίδια,δεν είναι μόνο τα arcades,από εκεί και πέρα είναι θέμα τι αρέσει στον καθένα να παίζει.
Φιλαρακι ανοιξες ενα θεμα για τους πιο δυσκολους αρχηγους που εχουμε αντιμετωπισει και οπως και να το κανουμε αυτη η ερωτηση εχει διαφορα παρακλαδια οπως για παραδειγμα ποτε και σε ποια ηλικια μας φαινοταν ευκολος ενας αρχηγος οπως και ποια χρονια κλπ.Το Ghosts 'n Goblins θεωρειται και ειναι το πιο δυσκολο arcades ολων των εποχων και αν για καποιους μπορει να ειναι υπερβολη τοτε σιγουρα ειναι μεσα στο top 3 των δυσκολοτερων.Δεν ξερω τι εμπειρια εχεις απο το GNG αλλα και απο τα arcades γενικοτερα αλλα μιλαω για την US εκδοση του παιχνιδιου και οχι για καποια απο της japan η world που εκει η διαβολοι δεν εχουν καμια σχεση ουτε με αυτους απο την US και στην συμπεριφορα τους και στην ταχυτητα τους αλλα και στον αριθμο των χτυπηματων.Ετσι λοιπον μιας που ειπα για την ηλικια παραπανω οταν παιζαμε τελη της δεκαετιας του 80 αρχες 90 το GNG δεν υπηρχαν ουτε οδηγοι στρατηγικης ουτε βιντεακια στο Youtube ουτε τιποτα ωστε να κατσει καποιος και να αντιγραψει την στρατηγικη η της κινησεις καποιου αλλου γιαυτο λοιπον και αυτοι οι δυο διαβολοι κυριως στο δευτερο playthrough του GNG ειναι ο ποιο δυσκολος αρχηγος που εχω συναντησει.Φυσικα και υπαρχουν εκατονταδες δυσκολοι αρχηγοι στα χιλιαδες παιχνιδια που κυκλοφορου στης κονσολες η στο PC αλλα μιλαμε για την παρτη μας ποιος ηταν ο πιο δυσκολος αρχηγος που συναντησαμε και οχι γενικοτερα και για μενα η επιτομη της δυσκολιας,της δεξιοτεχνιας και της ικανοτητας ειναι τα arcades ειναι οι αποψη μου και για να το γραφω αυτο εχω τους λογους μου.
@ Viking4a H σειρα metal gear ειναι απο της αγαπημενες μου στα videogames εχω ολα τα παιχνιδια σε ολες της κονσολες και το πρωτο στο NES το απεκτησα και το επαιξα το 1990 οποτε καποιος αλλος θα ειπε πως δεν τα εχει παιξει ποτε.Οσο για τον Psycho Mantis φυσικα και με δυσκολεψε οχι ομως ο αρχηγος αλλα η σπαζοκεφαλια που σκεφτηκαν οι ανθρωποι της Konami.Μολις ελυνες τον γριφο μετα δεν υπηρχε κατι να σε δυσκολεψει.
 
Δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ηλικία το συγκεκριμένο θέμα.Και τώρα οι συγκεκριμένοι αρχηγοί μου φαίνονται δύσκολοι όπως και τότε.Ναι συμφωνώ ότι είναι από τα δύσκολα video games στα arcades και ότι με ζόρισε να το καταφέρω,αλλά το Gun Smoke είναι δύο φορές δυσκολότερο(προσωπική μου άποψη).Το GNG όπως και το Ghouls N Ghosts μετέπειτα,το έχω τερματίσει σε όλες τις εκδόσεις και την Αμερικάνικη που λες και δεν ήταν καθόλου εύκολο.Είχα και έχω αγάπη γι αυτό το παιχνίδι.

Στο youtube δεν έμαθα να παίζω,όπως και πολλοί στη γενιά μας,δεν είχαμε youtube,αλλά ακόμη κι αν είχαμε δε θα το κοιτούσα ποτέ.Με συγκινούσε πολύ και ήθελα να βρίσκω όλα τα μυστικά και να τα καταφέρνω από μόνος μου.Υπήρχανε πράγματα,όπως στο Super Mario World που αρνούμουνα να τα δω και δεν τα βρήκα ποτέ(Ένα συγκεκριμένο εχθρό).Και κάνουμε διάλογο,δε προσπαθώ να σου αλλάξω άποψη,απλώς παραθέτω τη δική μου στα λεγόμενά σου.

Τέλος όσον αφορά τα arcades έχω τερματίσει όλα τα παιχνίδια που μου άρεσαν και είναι αμέτρητα...Αν θέλεις λίστα δες εδώ κάποια από τα αγαπημένα μου από το 1985.

[h=1]Αγαπημένα video games(από το 1985-σήμερα)[/h]
 
Δεν με νοιαζη απλα να τερματιζω τα arcades αυτο που με ενοιαζε παντα ειναι να τα ξερω τοσο καλα που να τερματιζω τα παντα με ενα credit αυτος ηταν ο σκοπος μου και αφου το καταφερα δεν με απασχολει κατι αλλο.Οσο για την αποψη του καθενος φυσικα και δεν προσπαθουμαι να την αλαξουμε γιατι και δικη μου αποψη ειναι πως το gun smoke ειναι πολυ κατω σε δυσκολια απο το Ghosts 'n Goblins οποτε ειναι διαφορετικη απο την δεικη αλλα ετσι ειναι τα πραγματα αν δεν υπαρχουν και αυτα δεν θα υπηρχε κουβεντα.Τελως παντων για μενα δυσκολοτερος αρχηγος που εχω αντιμετωπισει οπως εχω γραψει ειναι οι διαβολοι στο GNG us version στο δευτερο playthrough οποτε αυτη ειναι η απαντηση μου στο θεμα δεν χρειαζεται να πουμε κατι αλλο.
 
Σεβαστά όλα όσα λες,αλλά έχω μία ερώτηση κι εγώ με τη σειρά μου και τελειώνω.'Εχεις τερματίσει το Gun Smoke μέ ένα κέρμα?Αν ναι θα ήθελα να βρεθούμε κάποια στιγμή να μου το δείξεις και από κοντά να χαρώ.Αυτό επειδή μου είπες οτι στόχος σου ήταν να τερματίζεις με ένα κέρμα παιχνίδια όπως το GNG,πράγμα το οποίο έκανα κι εγώ(βλέπε Shinobi,Toki,Snow Brothers,Τehkan World Cup,Street Fighter 2 κτλ)κάποια από αυτά θέλανε δεξιότητα να τα καταφέρεις χωρίς continue και όταν έγραφε insert coin δε συνέχιζα.To Gun Smoke έχει διαφορετικές εκδόσεις,με κυμαινόμενη δυσκολία,αλλά έπρεπε να πεθάνεις αμέτρητες φορές μέχρι να βγάλεις 10 !πίστες και κανένας δεν έχει βγάλει τo παιχνίδι στον κόσμο με 1 credit χωρίς κάποια απατεωνιά,ενώ το άλλο ήταν πιο σύντομο,άσχετα που και σε αυτό πέθαινες αρκετές φορές.Αυτά από εμένα,φιλικά πάντα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εννοοιται φιλικα κουβεντα κανουμε αλωστε.Toki,snow bros,street fighter 2 κλπ δεν εχουν καμια σχεση με GNG,Xain'd sleena,Karnov κ.α σε θεμα δυσκολιας και προσωπικα οποιος τερματιζει με ενα credit αυτα αλλα και πολλα αλλα εχει το απεριοριστο σεβασμο μου.Τωρα για τον Gun smoke που ρωτας ναι με ενα credit το τερματιζα και καποια στιγμη θα ανεβασω τερματισμο στο καναλι μου που οταν εχω χρονο και ορεξη ανεβαζω και κανενα παιχνιδι.Προς το παρον εχω να ανεβασω καποια αλλα παιχνιδια για κατι φιλαρακια μολις βρω χρονο και μετα θα παρει σειρα το gun smoke γιατι παντα κραταω της υποσχεσεις μου.
 
Eπιτρεψέ μου να αμφιβάλλω για κάποια πράγματα και σε άλλα να έχω εντελώς διαφορετική οπτική και άποψη από τη δική σου.Συνεχίζουμε από το inbox να μη μας κράξουνε.
 
3) O τελικός στο Contra 3: alien wars του SNES

2) Axel gear (στη μορφή με το "μποξερικό" διαστημόπλοιο) Sparkster (SNES)

1) Dark demon απο το Demon's crest (SNES) Καλα εδω μιλάμε για σαδιστική δυσκολία, οχι αστεία.. Παίζει να εχασα πανω απο 25 φορες στο συγκεκριμένο boss μεχρι να το τερματήσω, κι οπως εχω ξαναπει σε ενα αλλο ποστ οταν το καταφέρνεις νιωθεις σαν θεός του gaming!
 
QUIZ:

Σε ποιο παιχνιδι διαβασα οτι ενας αρχηγος εχει 3-4 σταδια για να ηττηθει, ενω αν χασεις σε οποιαδηποτε μορφη του, αντι να σε παει πριν την μαχη, σε γυρναει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ απ την αρχη ΟΛΗΣ της πιστας, η οποια σημειωτεον ειναι κι αυτη πολυ δυσκολη μεχρι να πας στον αρχηγο???
 
viking4a είπε:
QUIZ:Σε ποιο παιχνιδι διαβασα οτι ενας αρχηγος εχει 3-4 σταδια για να ηττηθει, ενω αν χασεις σε οποιαδηποτε μορφη του, αντι να σε παει πριν την μαχη, σε γυρναει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ απ την αρχη ΟΛΗΣ της πιστας, η οποια σημειωτεον ειναι κι αυτη πολυ δυσκολη μεχρι να πας στον αρχηγο???
Κάποιο Castlevania (το 3 νομίζω) στο NES;
 
Οσο αφορα το quiz του viking4a το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το τελικό boss του πρώτου ninja gaiden..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα