Ονόματα συγκροτημάτων γραμμένα στις σχολικές τσάντες

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
275
Είμαι σίγουρος ότι, λίγο πολύ, όλοι μας το κάναμε αυτό όταν πηγαίναμε στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, γράφαμε με στιλό ή μαρκαδόρο ονόματα ροκ, χέβι μέταλ, ποπ κλπ συγκριοτημάτων στη πάνινη σχολική μας τσάντα !!! Αυτό συνέβαινε επειδή εκείνη την εποχή ανακαλύπταμε αυτά τα συγκροτήματα και ... μάς έπιανε ενθουσιασμός [σαν να ανακαλύπταμε την Αμερική ένα πράμα] !!! Κι αυτός ο ενθουσιασμός μας ... "ξεσπούσε" στη σχολική μας τσάντα !!! Γράφαμε στο εξωτερικό της το όνομα του συγκροτήματος, που μάς "πόρωνε", για να μάθει όλο το σχολείο το αγαπημένο μας συγκρότημα και ... τρόπον τινά για να δείξουμε ότι "ξεχωρίζουμε από την υπόλοιπη τάξη για τα ακούσματά μας και την κουλτούρα μας" [εντάξει .... έφηβοι ήμασταν, δικαιούμασταν να σκεφτόμαστε έτσι :cool: :cool: :cool: .... ] ..... Μάλιστα, κάποιοι συμμαθητές μου "το πήγαιναν" ακόμη παραπέρα : Έγραφαν στις σχολικές τσάντες τους και τίτλους τραγουδιών, ενίοτε και στίχους !!! Για παράδειγμα, θυμάμαι ότι μου είχε κάνει εντύπωση η τσάντα ενός συμμαθητή μου, που έγραφε με μαρκαδόρο : Deep Purple - Strange Kind Of Woman !!! Αλλά και ο κολλητός μου στο Λύκειο, που είχε γράψει στη σχολική τσάντα του αρκετούς στίχους από το Heaven And Hell των Black Sabbath [τον δίσκο αυτό, μάλιστα, τον είχαμε ανακαλύψει από κοινού σε κάποια περιήγησή μας στα δισκάδικα] !!!

Τα ονόματα συγκροτημάτων, που βλέπαμε κατά κόρον γραμμένα με στιλό ή μαρκαδόρο στις σχολικές τσάντες, ήταν, φυσικά, τα χεβιμεταλλάδικα : Iron Maiden, Metallica, Judas Priest, Manowar, Saxon ... Μάλιστα, κάποιοι συμμαθητές μας, που είχανε ιδιαίτερο ταλέντο στη ζωγραφική, έγραφαν τα ονόματα των συγκροτημάτων΄στις τσάντες τους με το λογότυπό τους, όπως το βλέπαμε στα εξώφυλλα των βινυλίων και των κασετών !!! Για παράδειγμα, ο αδελφός μου, που είχε ιδιαίτερο ταλέντο στο σκίτσο, κατάφερε και ζωγράφισε στη σχολική του τσάντα το λογότυπο των Whitesnake αυτούσιο, όπως το βλέπουμε στο εξώφυλλο του δισκου - αναφοράς της γενιάς μας που βγήκε το 1986[ξέρετε ... το WS σε κείνο το στρογγυλό "πράμα"] !!! Το "ταλέντο" του το έδειξε ζωγραφιζοντας στην ίδια τσάντα το λογότυπο των Def Lepparf και των Crimson Glory. οπως τα βλέπαμε στα εξώφυλλα των κασετών και των βινυλίων ....

Όσο για μενα που δεν μπορούσα να φτιάξω μια ίσια γραμμή που λέει ο λόγος ... Αρκούμουν στο να γράφω με το στιλό μου, με έντονα γράμματα, τα ονόματα των αγαπημένων μου συγκριτημάτων στη σχολική μου τσάντα !!! Έτσι, για παράδειγμα, όταν ανακάλυψα - γεμάτος ενθουσιασμό - το Argus των Wishbone Ash και το Bandolier των Budgie, έγραψα με έντονα γράμματα ΒUDGIE και WISHBONE ASH στο πίσω μέρος της σχολικής μου τσάντας !!! "Αυτά τα συγκροτήματα δεν τα γνωρίζει κανένας απ' τους συμμαθητές μου κι έτσι θα κάνω εντύπωση", σκέφθηκα .... Όμως, μετά από μερικές εβδομάδες έιδα έναν συμμαθητή μου να έχει γράψει στην τσάντα του "Χατζιδάκις Ρωμαϊκή Αγορά" και "Λένα Πλάτωνος Σαμποτάζ" !!! Στην αρχή παραξενεύτηκα : "μα καλά, αυτός δεν γράφει στην τσάντα του ονόματα ξένων συγκροτημάτων, μήπως είναι από άλλο πλανήτη ???" .... Όταν, όμως, ανακάλυψα τη "βαρύτητα" που είχαν τα ονόματα των καλλιτεχνών και των δίσκων, που είχε γράψει στη σχολική του τσάντα, μού κόπηκε κάθε διάθεση να παινεύομαι ότι "είμαι ψαγμένος περί τα μουσικά" :cool: :cool: :cool:

Αλήθεια, εσείς γράφατε ονόματα συγκροτημάτων στις σχολικές τσάντες σας ??? Ποια ??? Κι αν αναρτήσετε φωτογραφίες με τις τόοοτε τσάντες σας, "τίγκα" στα ονόματα, λογότυπα κλπ συγκροτημάτων, αυτές θα γίνουν δεκτές με ενθουσιασμό και μετά πολλών επαίνων ....... :flower: :flower: :flower: :flower:
 
Εγω εγραφα παντου Motorhead και Manowar. Αν και εγω με τη ζωγραφικη εχουμε παρει διαζυγιο, ειχα καταφερει να αποδιδω αρκετα πιστα τα δυο αυτα λογοτυπα. Τσαντες, θρανια...παντου.

Μαλιστα προσφατα περιμενα τα παιδια στο κολυμβητηριο και υπηρχε ενα αχνισμενο απο τους υδρατμους τεραστιο παραθυρο. Εντελως μηχανικα και λογω βαρεμαρας εγραψα ενα θηριωδες Motorhead που ακομα και εγω εντυπωσιαστηκα... :p
 
εγραφα παντου ozzy osbourne black sabbath wasp και kiss επισης εγραφα ονοματα πρωταθλητων του wrestling Οπως stone cold steve austin η the hardy boyz θυμαμαι οτι ηταν μοδα να γραφουμε απο ποια περιοχη ειμασταν π.χ. marousi city μπροστα στην τσαντα για να φαινεται θα ανεβασω φωτο αργοτερα να δειτε πως ηταν ακριβως η τσαντα
 
Στις τσαντες δεν εγραφα,συνηθως σε θρανια και τετραδια,αλλα σε μια τσαντα χακι στρατιωτικη εγραφα OZZY ξερετε με την γραμμη στο Ζ που ειναι σαν Ξ και νεκροκεφαλες!
 
Μόνο στις τσάντες???!!! Τι μου θυμίσατε τωρα!!!!!!!!!!!!!!

Είχα ένα τζίν μπλέ μπουφάν που είχα ζωγραφίσει από πίσω του τα λογότυπα των... Warlord, Crimson Glory, Omen, Grim Reaper και Lordian Guard. Εαν το βρώ θα ανεβάσω φωτό...
 
Θυμάμαι σε τσάντες POLO γραμμένα ονόματα συγκροτημάτων όπως Πυξ Λαξ, Nirvana, Metallica, Manowar, Guns 'n roses, Iron Maiden...
 
Το KISS θυμάμαι να παίζει πολύ στις τσάντες με τα S φυσικά κεραυνοί.
 
Μetallica,slayer,kreator,sodom,Anthrax,death,dark angels και δεκαδες αλλες μπαντες ζωγραφιζα τα ονοματα τους παντου απο της τσαντες μεχρι της τουαλετες των σχολειων :p
 
To Kiss όπως είπε και ο Johnny έπαιζε πολύ, αλλά και οι Iron Maiden...
 
metalcandyman είπε:
....μεχρι της τουαλετες των σχολειων :p
Eσυ ησουν ρε? :takethat:

Θυμαμαι μια χρονια ειχα μια κιτρινομαυρη τσαντα τυπου Polo..την ειχα καταξεσκισει!

Το κιτρινο μερος της παντως το ειχα διακοσμησει με διαφορα....ουτε που θυμαμαι τι ειχα γραψει πανω της! :D

Μου την πεταξε η μανα μου οταν ετυχε να την δει..... :takethat:
 
Μιας και έγινε η νεκρανάσταση του thread :) Εκτός από τα Classic Rock/Metal ή Ελληνικά τύπου Πυξ-Λαξ συγκροτήματα υπήρχε και το "άλλο" στρατόπεδο.

Χακί ζακέτες με παραμάνες, χακί πάνινες τσάντες και παντού πάνω τους Punk Rock ή Grunge συγκροτήματα και τραγούδια όπως Sex Pistols (κλασσικότερο όλων το Anarchy in the UK με το 'Α' ξέρετε πως), Pixies, The Clash, Ramones... Αλλά και πιο "μαύρα" του τύπου Joy Division. Οι πιο τολμηροί ξύριζαν ή έβαφαν και κάποια μεριά του κεφαλιού για να το υποστηρίξουν καλύτερα!

Σημαντική η συμβολή των Nirvana στο να γνωρίσουν τέτοιες μουσικές περισσότεροι έφηβοι, όσο και αν φαντάζει ειρωνικό το πως αυτό το είδος μπορεί να γίνει mainstream.
 
Πολύ συχνά DOORS , με εκείνα τα δύο "όμικρον" σαν βίδες, με διαφορετική κλίση, και AC CD με τα γοτθικά γράμματα. Τα θυμάμαι γραμμένα με μπλε "γεμισμένα" γράμματα σε τσάντες τύπου ταγάρι, πράσινου χρώματος.
 
ΦΖΠ1 είπε:
σε τσάντες τύπου ταγάρι, πράσινου χρώματος.
Τετοια τσαντα ειχα παρει και γω οταν απο Μοναστηρακι οταν ξεκινησα το λυκειο, γιατι την ειχαν ολα τα μεταλα. Παρολο που τοτε ακουγα περισσοτερο RNR και classic.

Αυτες οι τσαντες ειναι αντιγραφα απο στρατιωτικες τσαντες, ισως απο τον 2ο ΠΠ.

Ολοι γραφαν επανω σε τετοιες τσαντες και σε ολες φυσικα, ειδικα μεταλαδες οπως αναφερθηκε.

Σε αλλες βλεπαμε κυριως Smile και παρομοια σχεδια.

Εγω απο αντιδραση....αφου ολοι γραφανε....την κρατησα πεντακαθαρη! :D

Δε την εχω πια αλλα εχω την τσαντα των Αγγλικων, μια λεπτη hatjiyiannis που ειχα γραψει στο δημοτικο Ηeavy Metal για μαγκια.

Ουτε ξεραμε τι ειναι μεταλ.

Ιδου...

P1130284.jpg

P1130287.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα